RakMaccabi31
אלוף המדינה
היה מהיותר טובים נגד הצהבת לדעתי.. במיוחד בחצי השניההוכחה הנוכחות הלא טובה שלו מול הצהבת
היה מהיותר טובים נגד הצהבת לדעתי.. במיוחד בחצי השניההוכחה הנוכחות הלא טובה שלו מול הצהבת
גם בעונה שעברה היה מהיחידים שתפקדו מולם.היה מהיותר טובים נגד הצהבת לדעתי.. במיוחד בחצי השני
כמו שדוראנט רשם פה לא פעם כשהוא מקבל הוראה לשחק מאחור הוא משחק יותר אחראי.א' ב' של הגנה זה לקבל את השחקן התוקף פנים מול פנים
אזולאי מדי משחק ''נתפס'' לא פעם ולא פעמים עם הפנים לגב של השחקן התוקף
בגלל זה הוא גם מפסיד בחלק גדול מהמאבקים
גם יובל אשכנזי נתן פה גולים
ולא רלוונטי שהוא מקבל הוראות להיות למעלה
עד שהוא לא יידע לשלב בין הגנה להתקפה
הוא יהיה יותר נזק מתועלת
וזה גם מסביר את אחוז התקלים המוצלחים הנמוך. יותר קשה לתקל כשהמאמן מבקש ממך לשחק גבוה.כמו שדוראנט רשם פה לא פעם כשהוא מקבל הוראה לשחק מאחור הוא משחק יותר אחראי.
הטעות שלך ושל אחרים פה זה שאתם לא מבינים שהוא לא שחקן הגנה. הוא 8 התקפי. זה אומר שחקן שממעט לרדת להגנה.
כשהוא יורד להגנה אגב הוא דופק ספרינטים ולוחץ ועושה אחלה עבודה יותר מכל שחקן אחר שלנו.
אם יש תלונות לסגנון אפשר להפנות אותן לבכר, אני לא חושב שהוא יודע אבל לשחק אחרת, זה המאמן שהוא וזה מה שהוא מכיר.
אני לא מקבל את הטיעון הזה.כמו שדוראנט רשם פה לא פעם כשהוא מקבל הוראה לשחק מאחור הוא משחק יותר אחראי.
הטעות שלך ושל אחרים פה זה שאתם לא מבינים שהוא לא שחקן הגנה. הוא 8 התקפי. זה אומר שחקן שממעט לרדת להגנה.
כשהוא יורד להגנה אגב הוא דופק ספרינטים ולוחץ ועושה אחלה עבודה יותר מכל שחקן אחר שלנו.
אם יש תלונות לסגנון אפשר להפנות אותן לבכר, אני לא חושב שהוא יודע אבל לשחק אחרת, זה המאמן שהוא וזה מה שהוא מכיר.
אני לא מקבל את הטיעון הזה.
אין דבר כזה 8 התקפי.
אז תגיד שהוא יותר טוב בחלק ההתקפי מאשר בחלק ההגנתי.
כשפאני שיחק 8 הוא היה 8 התקפי?
הוא היה בטופ מדדים בכל אספקט. שלט באמצע. נכנס למאבקים וניצח. היה במיקומים טובים.
כשגאבר שיחק 8 הוא היה 8 התקפי?
כשמוחמד שיחק 8 לצד נטע אז הוא היה 8 התקפי?
מבחינתי אזולאי לא תורם מספיק לחלק ההגנתי ולחלק של קידום ופיתוח המשחק כי הוא לא מספיק טוב בזה ולא בכדי המספרים שלו חלשים מאוד בכל אספקט הגנתי של קשר אמצע וגם במדדים של קידום הכדור. אחוזי הצלחה במאבקים. כמות תיקולים וכו.
ושוב, לנצח 2 או 3 מתוך 12 מאבקים זה לא קשור לאיזו שהיא הוראה של מאמן(בניגוד למשל שאם היית רואה תיקול אחד בלבד נניח ואז אפשר לבוא ולטעון שהוא לא מגיע בכלל למצב של תיקול. גם זה לא טיעון רציני, אבל נניח לצורך הדיון).
אלא זה קשור ליכולת של לבצע את הפעולות הללו לאורך המשחק, ולא איזו פעולה או תיקול מסוים שאפשר לפאר אותו על כך.
אני פשוט חושב שאזולאי שחקן הרבה יותר התקפי. נוח לו לשחק מקדימה. אפשר היה לראות את זה גם כששיחק את ה-10 אצל פלורס.
כתבתי את זה בנושא אחר. אזולאי פה כבר כמה שנים. שיחק לצד 5-6 קשרים אחוריים אחרים(ג'אבר/מוחמד/אגבה/לוי/נאור) בכל הציוותים שלנו האמצע נראה לא טוב ולא מתפקד.
אז זה כמובן קשור לזה שהקשר האחורי לא מספיק איכותי, אבל זה גם במידה לא מבוטלת על הקשר הנוסף.
גם ונטורה לא חי לבד. היה לו את פרץ וקנגוואה.
מאז האליפות השלישית הייתה תקופה אחת שבה האמצע היה נראה איכותי ושלט בשדה. העונה של דגו עם ג'אבר ומוחמד. מוחמד פה, ג'אבר כבר לא.
אני מגדולי המבקרים של ברק, אבל אי אפשר על כל דבר להגיד בכר. בכר. אזולאי לא מספיק טוב, הוראות של בכר. נו באמת.
אזולאי פה כבר כמה שנים, אני לא רואה קפיצת מדרגה ושדרוג. שערים היה כובש גם בפתח תקווה ונתניה.
האם זה שחקן ששווה הרכב במכבי חיפה? לא. הוא לא מספיק איכותי ב-2 הצדדים.
לא בכדי אף קבוצה מאירופה לא מתקרבת אליו.
אני באמת מייחל לאמצע של לוי ומוחמד. ברגע שיהיה יותר באלאנס באמצע. יותר תיקולים. חטיפות. מאבקים באמצע. עוד קשר שינווט. גם אם נאבד את היכולת של אזולאי לבעוט מרחוק. בעיני זה איזון שהקבוצה חייבת לקבל. יש מספיק בועטים ומספיק איכות מקדימה כרגע בקבוצה.
מכל מה שאני רואה ושומע גם ביציע, רשתות ופודים שונים, אזולאי מסוג השחקנים שהדעה בקהל היא קיצונית לכאן או לכאן. או שאתה מאוד אוהב ומתחבר, או שאתה חושב שהוא לא צריך להיות בהרכב. אין אמצע.
אין צורך בהתנשאות(הלא מובנת). יודע ומכיר את כל אחד מהתפקידים שציינת. אבל זה לא המקרה (מצאלה למשל כמעט לא קיים במערך של 2 קשרים בלבד באמצע, לרוב זה כשיש שלישיית קישור, כשאתה משחק עם 10 טבעי זה פחות רלוונטי. גם הפריי נמבר 8, זה שוב שייך יותר למערך של 3 באמצע ולא ל-2)."אין דבר כזה 8 התקפי" - דווקא יש. לכל תפקיד במגרש יש וריאנט התקפי יותר או כזה שתומך יותר בהגנה. מוזמן להעמיק בתפקידים השונים של 8 (Central Midfielder) בכדורגל. ספציפית mezzala ו free number 8.
לגבי מה שאמרת אז ספציפית נטע לביא וג'אבר ואחרים דווקא שיחקו פה תחת בכר הרבה משחקים בדיוק על התפקיד של אזולאי. כן.
אזולאי מתופקד ככה בגלל שהמאמן בוחר לתפקד אותו ככה, כן.
זה נכון שהוא בטבע שלו בעל יכולות התקפיות וזו הסיבה שהוא בוחר לשחק איתו ככה. יכול להיות גם שהוא שיחק בעבר אפילו כ10 אם אני לא טועה במכבי פתח תקווה או נתניה. אבל הוא 8 במהות.
אני מבין שאתה מסרב להכיר בכך שזו הוראה של בכר אבל זו המציאות.
מה שאמרת על אזולאי זה נכון או שאוהבים אותו או שלא, זה נכון גם על הרבה, אני פחות מבין למה אנשים סימנו אותו ומחפשים אותו כשהוא גם מבחינת אנרגיות בחור מאוד חיוני לקבוצה שדוחף קדימה אבל בסדר. עם זה שמפילים עליו אחריות של מאמן אני פחות נוטה להסכים.
כהערת אגב אני לא חושב שירין לוי ומוחמד זה השילוב שאנחנו צריכים.
אנחנו צריכים קשר 6 שישחק לצד אזולאי או שחקן בסגנון של אזולאי. אין אחד כזה בסגל.
לא רואה איפה ההתנשאות במה שכתבתי. אני חושב שקיימות הרבה מאוד שיטות בכדורגל שמסתמכות רק על קשר אחד שעושה תפקיד הגנתי במגרש, אין לפי מה שאני מכיר רק שיטות של 2 קשרים הגנתיים שמשחקים ליד 8 עם תפקיד התקפי יותר ופחות אחריות הגנתית, וזה המקרה המובהק גם פה בעיניי לפחות.אין צורך בהתנשאות(הלא מובנת). יודע ומכיר את כל אחד מהתפקידים שציינת. אבל זה לא המקרה (מצאלה למשל כמעט לא קיים במערך של 2 קשרים בלבד באמצע, לרוב זה כשיש שלישיית קישור, כשאתה משחק עם 10 טבעי זה פחות רלוונטי. גם הפריי נמבר 8, זה שוב שייך יותר למערך של 3 באמצע ולא ל-2).
ברור שהכוונה היא שהוא לא משחק פה את ה-8 התקפי מובהק. כפי שכתבתי וגם אתה מסכים, הוא משחק באותו תפקיד ששיחקו ג'אבר פאני ומוחמד לסירוגין בשנים של בכר.
ברק שיחק ומשחק עם קשר אחד שמשחק מאחורה, ושחקן 8 שמשחק לפניו. הם לא משחקים באותו קו. אוטומטית ה-8 משחק קדימה יותר. אין פה משהו חריג. אותו 8 שאנחנו מכירים מכל השנים.
זה לא שמשחקים פה עם 6 בודד וה-8 הוא סוג של 10 (או 8 התקפי כמו שסבע/שרי שיחקו באליפות השלישית. זה לא המקרה). זה היה נכון בתקופה שפאני קשר אחורי בודד. אנחנו לא שם.
בכל מקרה, אף אחד מהקשרים המוזכרים לא הראה יכולות כל כך חלשות בכל הנוגע לאספקטים ההגנתיים בהשוואה לאזולאי, והם בניגוד אליו גם תרמו לזרימת המשחק ההתקפי בצורה הרבה יותר טובה, ולא ברחו מהכדור והצטרפו למעלה.
וגם אם נניח וברק בכר ממקם את כולם במיקום גבוה באופן חריג, זה לא אומר שאזולאי צריך להיות כל כך חלש ברמת התרומה ההגנתית שלו בהשוואה לכל השאר ששיחקו עם אותן הוראות. או שהוא פשוט לא טוב כמוהם באספקטים הללו. וזה מתחבר לכל מה שכתבתי.
לגבי לוי ומוחמד, הכוונה היא שמתוך הסגל הנוכחי אני מעדיף את האמצע של שניהם. זה הכלים.
ברור שבעולם מתוקן ונורמטיבי אמור להיות כאן קשר 6 זר איכותי. אבל מקבלי ההחלטות לא מבינים כדורגל בסיסי, אז נצטרך להמשיך לחכות או להתפלל להגעת קשר אחורי זר.
נסכים שלא להסכים.
ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.
על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן
צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!