אתן דל''פ:
אני חושב שגם אם בכר , פאני ואצילי היו נשארים לא היינו לוקחים אליפות. הקבוצה לא הייתה טובה בחלקים גדולים מהעונה שעברה, ממש סחטנו ניצחונות עם המון מזל. ואם לא הקלף הזה של אול אין שברק שלף בפלייאוף עם סבע, ושימוש בתמריץ של ''אליפות בעונת צמפיונס'' לא היינו עושים את זה (וכן, גם חולשה של מכבי ת''א תרמה). ברור לכולם שזה לא היה עובד העונה. אני לא חושב שזו הייתה עונת עליונות אדירה על הליגה, ולא חושב שאפשר היה למנף את זה לעוד אליפות.
ולכן אני פחות מתרגש מכל העזיבות. ומבין שזה עונת חילופי דורות. הימרו על מסאיי, שאם יצליח זה מאמן לכמה שנים קדימה, ואם לא, הניסוי כשל ויתקדמו הלאה.
הציפייה שלי לקראת העונה הקרובה היא בכמה מישורים:
א. קמפיין אירופי טוב שיביא הרבה נקודות דירוג. אם זה בבתים של האירופית, אז להיאבק על אחד משלושת המקומות הראשונים (מקום 1-2 עולה לשלב הבא. אבל קשה מאוד. מקום שלישי נופל לנוק אאוט מול המקום השני בקונפרנס). או אחד משני המקומות בקונפרנס. קמפיין כזה יביא להמשך החזרת הדירוג. וזה משמעותי ומאוד.
ב. להיות ''בעניין''. להיות בצמרת להיאבק, להיות צמודים למוליכת הטבלה. אסור להגיע לשנה שבה יש פער גדול מהצמרת.
ג. פיתוח צעירים עד כמה שאפשר. אולי זה יהיה כיוף, אבל אשמח לראות דקות לאחד מבין אלימלך/פיינגולד, דקות משמעותיות לסוף, הזדמנויות לחג'ג', ומי מבין שיבלי/חלאיילי שישאר בקבוצה.
להערכתי נסיים 2/3, כן נדבר בצמרת, אבל מרגיש שהפעם תהיה תחרות טובה יותר מצד ב''ש, ובעיקר מצד מכבי ת''א.
ובנוסף להערכתי ונעשה עונה אירופית יפה בבתים של הקונפרנס.
על הגביע אני לא מדבר. מדובר במכבי חיפה אחרי הכל.
*דיסקליימר: צריך להמתין לסגל הסופי כמובן, אבל זה נכתב בהתחשב בכך שגוש וסבע לא יהיו פה.