Shocking4U כתב: ↑07 נובמבר 2022, 04:09
אני חושב שלקבוצה בישראל להחזיק 2 בלמים זרים זה מותרות. למסגרות האירופאיות זה אולי משמעותי אבל בליגה שלנו אין צורך ב2 בלמים זרים לקבוצה מובילה ולראייה רוב הקבוצות הישראליות לקחו פה אליפויות עם בלם זר מוביל ולידו בלם ישראלי משלים.
אני שם רגע את הדיון על סק בצד. 2 בלמים זרים זה בכלל לא מותרות. מי קבע שהפיזור של הזרים צריך להיות בכמה עמדות ולאו דווקא בהגנה? מי קבע שזה לוקסוס?
עד לפני כמה חודשים היו לא מעט שדבקו בזה שאין צורך בשני מגינים זרים ואפשר להסתפק רק באחד בכדי שיהיה מקום לזר במקום אחר. התפיסה הזאת קרסה, תראה איזה משמעותי כשיש לך שני מגינים ברמה גבוהה התקפית והגנתית.
ברור שאפשר לקחת אליפויות עם משומר, פיבן, בן ביטון, שרן ייני, קנדיל, עותמאן, לואי טאהא ושי מימון. לפעמים אפילו עם יותר מאחד ברמה הזאת בהרכב. זה קרה ויקרה גם בהמשך.
ועדיין אם יש אופציה להתחזק בהגנה בצורה משמעותית אז אין סיבה לא לעשות את זה, גם אם מדובר בזר.
שילוב של החבילה אינטילגנציה גבוהה, יכולת, מהירות ופיזיות זה מצרך נדיר מאוד אצל שחקן הגנה ישראלי.
לא לחינם כל הקבוצות הישראליות והנבחרת נופלים על הגנה פעם אחר פעם בכל תקופה שיש.
ועכשיו אני חוזר לסק- אם הוא ימשיך להציג יכולת טובה ולהמשיך במגמת החיבור לקבוצה אני משאיר אותו קל. שלישיית קרנפים כמו דילן, סק וגולדברג בשילוב עם קורנו וסונדגרן זה הגנה חייתית ומאוד ורסטילית לליגה, ועכשיו(או יותר נכון אחרי המונדיאל) שהראש שלנו רק בליגה ונגיע למשחקים ברמת מוכנות גבוהה יותר פיזית ומנטלית ובלי רוטציות, אני משוכנע שההגנה תהיה הרבה יותר טובה ופחות חדירה ממה שהייתה עד חלק זה של העונה.