אני חושב שהסיבה היא שהוא כבר בן 19 בחודש הבא, בעוד שהארחים צעירים ממנו.ברק.י כתב: ↑11 דצמבר 2022, 09:56בן שימול לא רק שקיבל את הקרדיט, יצא למחנה הבוגרים ועשה גם את הופעת הבכורה שלו, הוא גם מבקיע הרבה ביחס לשאר קבוצת הנוער ואתמול סיים עם שער ובישול. זה מאד מפתיע בהתחשב בשמות השחקנים שזוכים להכרה מהקהל. אני מניח שאם נשאל אוהדים, הרבה יותר יסתקרנו מגרייס, ליש, פיינגולד, חלאיילי, שיבלי ואלמישלי.
מחלקת הנוער הירוקה - עונת 2022-23
דיוני מכבי חיפה בכדורגל
מנהל: Shocking4U
-
- תוקע יתד בהרכב
Re: מחלקת הנוער הירוקה - עונת 2022-23
- Judokan
- סמל ירוק
בן שימול הוא בן אותו שנתום של לייש, חלאילי ואלמישלי.ab1729 כתב: ↑13 דצמבר 2022, 11:52אני חושב שהסיבה היא שהוא כבר בן 19 בחודש הבא, בעוד שהארחים צעירים ממנו.ברק.י כתב: ↑11 דצמבר 2022, 09:56בן שימול לא רק שקיבל את הקרדיט, יצא למחנה הבוגרים ועשה גם את הופעת הבכורה שלו, הוא גם מבקיע הרבה ביחס לשאר קבוצת הנוער ואתמול סיים עם שער ובישול. זה מאד מפתיע בהתחשב בשמות השחקנים שזוכים להכרה מהקהל. אני מניח שאם נשאל אוהדים, הרבה יותר יסתקרנו מגרייס, ליש, פיינגולד, חלאיילי, שיבלי ואלמישלי.
גם לייש בן 19 בחודש הבא למשל.
לא חושב שהסיבה היא הגיל או הבדל של 3-4 חודשים.
בן שימול הוא שחקן שבאופן טבעי פחות "בולט". קשה להצביע על איזשהי יכולת יוצאת דופן שיש לו - קטן במימדים, לא מהיר בצורה יוצאת דופן, לא ראיתי טכניקת בעיטה מיוחדת או דריבל מרשים.
בטח לעומת שחקנים שעל הנייר סופר מוכשרים ו"פלאשיים" כמו שיבלי וחלאילי.
אבל בפועל, זה דווקא הופך את בן שימול למרשים יותר בעיניי - יש לו יכולת להיות במקום הנכון ובזמן הנכון. לפחות 3 שערים שלו העונה שראיתי הם נטו מתנועה חכמה ובלתי פוסקת, וליכולת לקרוא לאן ילך loose ball. זה מלמד על שחקן אינטליגנטי שקורא טוב את המשחק. ורואים את זה גם במתפרצות של הקבוצה, הוא מהשחקנים האלה שיודעים לקדם את ההתקפה בנגיעה.
-
- מכונת תארים
מסכים איתך. משחקנים עם תכונה בולטת שעליה הם רוכבים בנוער בסוף לא יוצא כלום. בכדורגל של היום חשובה באמת התנועה, גם חשוב אם השחקן הופך את שחקניו לידו יותר טובים.
הנה המהפך, הנה המהפך, הנה הממממהההפפפךךךך!
- Shocking4U
- מנהל הבורד
חייב להתחזק פיזית. הוא נראה כמו ילד. הדוגמא שלי זה תמיד תראה את ההבדל בין ההשתלבות של פאני וג׳אבר בבוגרים לעומת מאור לוי.Judokan כתב: ↑13 דצמבר 2022, 21:29בן שימול הוא בן אותו שנתום של לייש, חלאילי ואלמישלי.ab1729 כתב: ↑13 דצמבר 2022, 11:52אני חושב שהסיבה היא שהוא כבר בן 19 בחודש הבא, בעוד שהארחים צעירים ממנו.ברק.י כתב: ↑11 דצמבר 2022, 09:56
בן שימול לא רק שקיבל את הקרדיט, יצא למחנה הבוגרים ועשה גם את הופעת הבכורה שלו, הוא גם מבקיע הרבה ביחס לשאר קבוצת הנוער ואתמול סיים עם שער ובישול. זה מאד מפתיע בהתחשב בשמות השחקנים שזוכים להכרה מהקהל. אני מניח שאם נשאל אוהדים, הרבה יותר יסתקרנו מגרייס, ליש, פיינגולד, חלאיילי, שיבלי ואלמישלי.
גם לייש בן 19 בחודש הבא למשל.
לא חושב שהסיבה היא הגיל או הבדל של 3-4 חודשים.
בן שימול הוא שחקן שבאופן טבעי פחות "בולט". קשה להצביע על איזשהי יכולת יוצאת דופן שיש לו - קטן במימדים, לא מהיר בצורה יוצאת דופן, לא ראיתי טכניקת בעיטה מיוחדת או דריבל מרשים.
בטח לעומת שחקנים שעל הנייר סופר מוכשרים ו"פלאשיים" כמו שיבלי וחלאילי.
אבל בפועל, זה דווקא הופך את בן שימול למרשים יותר בעיניי - יש לו יכולת להיות במקום הנכון ובזמן הנכון. לפחות 3 שערים שלו העונה שראיתי הם נטו מתנועה חכמה ובלתי פוסקת, וליכולת לקרוא לאן ילך loose ball. זה מלמד על שחקן אינטליגנטי שקורא טוב את המשחק. ורואים את זה גם במתפרצות של הקבוצה, הוא מהשחקנים האלה שיודעים לקדם את ההתקפה בנגיעה.
-
- מכונת תארים
אבו פאני היה שנתיים וחצי בהשאלה, ג'אבר שנתיים, מאור לוי אפס שנים.
הנה המהפך, הנה המהפך, הנה הממממהההפפפךךךך!
- Shocking4U
- מנהל הבורד
-
- קודם כל נאמנות
הנוער עם 4-0 על מכבי פ"ת
מישהו ראה את המשחק? יש מישהו מעניין שאפשר לבנות עליו??
-
- מכונת תארים
הסתיים 4-1.ירוק רפואי כתב: ↑24 דצמבר 2022, 13:44 הנוער עם 4-0 על מכבי פ"ת
מוקדם לדעת מי ישתלב בבוגרים. ראינו כבר שחקנים שבלטו בליגת הנוער וזה עלה להם לראש או כאלו שבלטו בגלל יתרון אחד משמעותי ביחס לגילאי הנוער וכשהם עלו לבוגרים הם התקשו.
לפחות ממה שנראה כרגע, השחקנים שגם בולטים ביכולת וגם מקבלים קרדיט גדול יותר (בדקות משחק בנוער ובאפשרות להתאמן עם הבוגרים) הם פיינגולד, ליש, בן שימול וחלאיילי. מלבדם, אני מניח שמצפים מגרייס, חרמש, שיבלי ואלמישלי לעשות התקדמות, אבל ברור שלא כולם יצליחו להשתלב פה. גם רזון וקאחביץ' חולקים דקות ועושים עבודה לא רעה, אבל רזון חריג גיל (אפרופו חריגות בנוער שמבליטה שחקנים מסוימים) וקאחביץ' מושאל עם דמי העברה שלא בטוח שישלמו אותם. בקיץ נהיה חכמים יותר, אחרי שנראה מי מהרשימה הזו יוצא לעפולה ומי נשאר בנוער או נודד לקבוצות בוגרים אחרות.
באופן אישי, אני מאמין שלליש ופיינגולד יש את הסיכוי הכי גבוה להשתלב בבוגרים. בן שימול מאד מרשים אותי כבר שנה שנייה, אבל אני חושב שיהיה לו קשה להתמודד פיזית מול בוגרים והוא צריך להתחזק בפן הזה. חלאיילי ושיבלי (וגם אלמישלי) שחקנים טכניים מאד שמבחינת פוטנציאל צריכים לעשות קריירה יפה בארץ, אבל מקבלים הרבה פעמים החלטות לא נכונות ובוחרים בדריבל על פני המסירה. אני מקווה שכשיעלו לקבוצות בוגרים הם יעבדו על זה כי הם שחקנים מוכשרים מאד (חלאיילי בעיני יראה טוב מול בוגרים גם מבחינה פיזית).
-
- מכונת תארים
-
- מכונת תארים
רזון, אוטאצי וליעד לוי
- GKagelmacher
- אלוף המדינה
מה לגבי גרייס?ברק.י כתב: ↑24 דצמבר 2022, 14:14הסתיים 4-1.ירוק רפואי כתב: ↑24 דצמבר 2022, 13:44 הנוער עם 4-0 על מכבי פ"ת
מוקדם לדעת מי ישתלב בבוגרים. ראינו כבר שחקנים שבלטו בליגת הנוער וזה עלה להם לראש או כאלו שבלטו בגלל יתרון אחד משמעותי ביחס לגילאי הנוער וכשהם עלו לבוגרים הם התקשו.
לפחות ממה שנראה כרגע, השחקנים שגם בולטים ביכולת וגם מקבלים קרדיט גדול יותר (בדקות משחק בנוער ובאפשרות להתאמן עם הבוגרים) הם פיינגולד, ליש, בן שימול וחלאיילי. מלבדם, אני מניח שמצפים מגרייס, חרמש, שיבלי ואלמישלי לעשות התקדמות, אבל ברור שלא כולם יצליחו להשתלב פה. גם רזון וקאחביץ' חולקים דקות ועושים עבודה לא רעה, אבל רזון חריג גיל (אפרופו חריגות בנוער שמבליטה שחקנים מסוימים) וקאחביץ' מושאל עם דמי העברה שלא בטוח שישלמו אותם. בקיץ נהיה חכמים יותר, אחרי שנראה מי מהרשימה הזו יוצא לעפולה ומי נשאר בנוער או נודד לקבוצות בוגרים אחרות.
באופן אישי, אני מאמין שלליש ופיינגולד יש את הסיכוי הכי גבוה להשתלב בבוגרים. בן שימול מאד מרשים אותי כבר שנה שנייה, אבל אני חושב שיהיה לו קשה להתמודד פיזית מול בוגרים והוא צריך להתחזק בפן הזה. חלאיילי ושיבלי (וגם אלמישלי) שחקנים טכניים מאד שמבחינת פוטנציאל צריכים לעשות קריירה יפה בארץ, אבל מקבלים הרבה פעמים החלטות לא נכונות ובוחרים בדריבל על פני המסירה. אני מקווה שכשיעלו לקבוצות בוגרים הם יעבדו על זה כי הם שחקנים מוכשרים מאד (חלאיילי בעיני יראה טוב מול בוגרים גם מבחינה פיזית).
הַזּוֹרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ
-
- מכונת תארים
נראה טוב, אבל לא מאמין שיתנו לו את המושכות בעונה הקרובה. בטח כשכיוף עשה כבר עונות בוגרים. אני מניח שכיוף יפנה מקום לגרייס בעפולה בעונה הקרובה וינסה להשתלב בליגת העל.GKagelmacher כתב: ↑25 דצמבר 2022, 04:49מה לגבי גרייס?ברק.י כתב: ↑24 דצמבר 2022, 14:14הסתיים 4-1.ירוק רפואי כתב: ↑24 דצמבר 2022, 13:44 הנוער עם 4-0 על מכבי פ"ת
-
- מכונת תארים
כרגע, 2-0 ירוק מול מכבי ת"א משערים של חרמש (בישול של שיבלי) ושל בן שימול (הפך למלך שערי הקבוצה עם 8 שערים, בישול של חלאיילי).
-
- מכונת תארים
בן שימול משתפר ממשחק למשחק, אם זערורה באמת יחזור בינואר הייתי משאיל אותו לעפולה במקומו.
-
- מכונת תארים
בן שימול נראה נהדר, אבל אני חושב שהוא צריך לעשות קפיצה מבחינת הפיזיות כדי להצליח בקבוצות בוגרים.
כך או כך, אני מאמין שבקיץ הקרוב נראה הרבה חילופים בעפולה - הרוב המוחלט יצטרך להתקדם ושחקני 2004 (ואולי גם חריגי הגיל) יתפסו את מקומם.
אני נוטה להיות די בטוח בזה שכיוף, לאופר, אלימלך, זערורה וחג'ג' יפנו את מקומם לגרייס, ליש, פיינגולד, בן שימול וחלאיילי (השחקנים המרכזיים של מחלקת הנוער שגם התאמנו עם הבוגרים בפגרה).
לגבי שאר שחקני הנוער המבטיחים (חרמש, שיבלי, אלמישלי וקאחביץ'), אני באמת סקרן לדעת מה יהיה.
-
- מכונת תארים
זאת בדיוק הסיבה שהייתי משאיל אותו כבר בינואר, להישאר בנוער בטוח לא יעזור לו להשתפר מבחינה פיזית
- Judokan
- סמל ירוק
בן שימול מבקיע במשחק שישי ברציפות. נתון די מטורף.
אני מאוד מאוד מקווה שנראה לפחות שחקן מהמחזור הזה עובר לעפולה בינואר. למשל ענאן חלאילי - יש שחקנים שאין שום ערך מבחינתם לסגור עוד חצי שנה בנוער, או ליש. דווקא עליית רמה ללאומית יכולה לעזור להם.
באופן כללי, מתוך המחזור הנוכחי יש כמה שחקנים שאני חושב שיכולים להשתלב בליגת העל בניהול קריירה מוצלח.
גרייס, פיינגולד, חרמש, שיבלי, בן שימול וחלאילי
אני מאוד מאוד מקווה שנראה לפחות שחקן מהמחזור הזה עובר לעפולה בינואר. למשל ענאן חלאילי - יש שחקנים שאין שום ערך מבחינתם לסגור עוד חצי שנה בנוער, או ליש. דווקא עליית רמה ללאומית יכולה לעזור להם.
באופן כללי, מתוך המחזור הנוכחי יש כמה שחקנים שאני חושב שיכולים להשתלב בליגת העל בניהול קריירה מוצלח.
גרייס, פיינגולד, חרמש, שיבלי, בן שימול וחלאילי
-
- מכונת תארים
אלמישלי גם נראה טוב בעונה שעברה ועכשיו כשיבלי חזר הוא מקבל פחות קרדיט. מקווה בשבילו שייצא גם להשאלה ולא יישאר פה כחריג גיל.
מהשחקנים הבולטים, את חרמש אני קצת מתקשה לאכול. הוא מרגיש לי כבד מדי.
מהשחקנים הבולטים, את חרמש אני קצת מתקשה לאכול. הוא מרגיש לי כבד מדי.
- Judokan
- סמל ירוק
אלמישלי בעיניי זה המקרה הקלאסי של שחקן שנראה טוב בגילאים הצעירים בגלל יתרונות פיזיים שלא יתורגמו לרמת הבוגרים.
בסוף ברגע שמוציאים מהמשוואה את היתרונות הפיזיים, הוא שחקן מאוד מוגבל ומאוד לא חכם במשחק שלו. לא סתם הוא איבד בהדרגה את המעמד שלו לאורך העונה.
לא רואה הבדל בינו לבין עדן אוטאצ'י בהקשר הזה.
חרמש לעומת זאת הוא שחקן שאני התרשמתי ממנו מאוד לאורך העונה. קשר אחורי אינטליגנטי, מוציא את הקבוצה טוב קדימה. וגם נראה שעוד יש לו הרבה לאן להתקדם.
במערכים די התקפיים שלנו לאורך העונה, הוא שחקן מפתח משמעותי ביכולת להחזיק את הסדר מאחור
- Shocking4U
- מנהל הבורד
איך קאחביץ?
- Apoc
- יו״ר הבורד
-
- מכונת תארים
מזכיר קצת את האמביוולנטיות סביב פיירו - עוזר המון לשאר הקבוצה לרוץ טוב ועם נוכחות פיזית משמעותית, אבל לא טכני יותר מדי ולא סקורר גדול (4 שערי ליגה עד כה).
יחד עם זאת, מגיעה לו ההנחה שהוא שחקן צעיר שעבר לראשונה למדינה עם מנטליות שונה ושבתחילת העונה הוא זכה לפחות דקות כי רזון חלק איתו את הקרדיט.
קשה לדעת מה יעשו אתו. סכום ההעברה שלו גבוה (400 אלף יורו) וזה הימור גדול - הוא מסוג השחקנים שעושים קפיצה ביכולת והופכים לחלוצים פיזיים ודומיננטיים מצליחים או מאבדים הרבה מהיתרון שלהם מול בוגרים ומדשדשים בקריירה בינונית.
- Judokan
- סמל ירוק
ניתוח מצוין, מצטרף לכל מילה.ברק.י כתב: ↑31 דצמבר 2022, 19:06מזכיר קצת את האמביוולנטיות סביב פיירו - עוזר המון לשאר הקבוצה לרוץ טוב ועם נוכחות פיזית משמעותית, אבל לא טכני יותר מדי ולא סקורר גדול (4 שערי ליגה עד כה).
יחד עם זאת, מגיעה לו ההנחה שהוא שחקן צעיר שעבר לראשונה למדינה עם מנטליות שונה ושבתחילת העונה הוא זכה לפחות דקות כי רזון חלק איתו את הקרדיט.
קשה לדעת מה יעשו אתו. סכום ההעברה שלו גבוה (400 אלף יורו) וזה הימור גדול - הוא מסוג השחקנים שעושים קפיצה ביכולת והופכים לחלוצים פיזיים ודומיננטיים מצליחים או מאבדים הרבה מהיתרון שלהם מול בוגרים ומדשדשים בקריירה בינונית.
במשחקים בליגת האלופות התרשמתי ממנו, במשחקי הליגה ירד לי ממנו. לפני חודשיים וחצי אמרתי שצריך לממש עליו את האופציה, עכשיו אני חושב שלא מספיק טוב להצדיק את זה.
- Amit Green
- תוקע יתד בהרכב
הגרמנים החתימו את סאלי פחימה, שחקן שלא קיבל קרדיט בנוער שלנו.
מצד אחד כיף לדעת שהם לוקחים מה שכנראה לא טוב אצלנו, מצד שני מפחיד לחשוב שיצליח שם
מצד אחד כיף לדעת שהם לוקחים מה שכנראה לא טוב אצלנו, מצד שני מפחיד לחשוב שיצליח שם
-
- הענק הירוק
אני מאמין שלא סתם ויתרו עליו במועדון בדיוק כמו שהם ויתרו על נחמני…Amit Green כתב: ↑17 ינואר 2023, 15:48 הגרמנים החתימו את סאלי פחימה, שחקן שלא קיבל קרדיט בנוער שלנו.
- Judokan
- סמל ירוק
פחימה הגיע עם ציפיות ענקיות בתחילת העונה. היה אמור להיות הכוכב הבא של הקבוצה.Hulk כתב: ↑17 ינואר 2023, 16:45אני מאמין שלא סתם ויתרו עליו במועדון בדיוק כמו שהם ויתרו על נחמני…Amit Green כתב: ↑17 ינואר 2023, 15:48 הגרמנים החתימו את סאלי פחימה, שחקן שלא קיבל קרדיט בנוער שלנו.
בפועל הייתה לו הופעה אחת בהרכב ועוד כמה כניסות מהספסל בלי תרומה ממשית (גול אחד ו0 בישולים לפי המעקב שלי) עד שדגו מחק אותו לגמרי מהרוטציה.
חייב לציין שאני לא מתבאס מזה. הרגיש לי כמו השחקן הבא שיודע לכדרר המון ובטוח שהוא כוכב ענק
- Smurk
- אגדה ירוקה
-
- מכונת תארים
כן, שחקן כישרוני מאוד.
מאמין שבעונה הבאה הוא יושאל לעפולה ונוכל לבחון אותו ברמת הבוגרים
-
- תוקע יתד בהרכב
אני זוכר שראיתי אותו כשעלה כמחליף מול חדרה, ונראה לא רע בכלל.
מקווה מאוד שיקבל עוד הזדמנויות בבוגרים השנה - במיוחד כי הוא משחק בעמדה שדי קצרה אצלינו (שחקן כנף).
- Judokan
- סמל ירוק
שמח שחתם, שחקן עם פוטנציאל שצריך כבר את המעבר לבוגרים כדי ללמוד לשחק חכם ופחות על יכולת אישית נטו מול שחקנים נחותים