• ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.

על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן

צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!

נושא שחקן פייר קורנו

• יוצר הנושא יוצר הנושא Apoc
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
נושא שחקן רשמי
התקפית הוא אמור להיות שדרוג גם על סאן מנחם שנחשב מגן התקפי סביר, הגנתית מכל מה ששמעתי עליו אני לא בטוח שהוא שדרוג אפילו על סאן.

GreenGlory אמר:
Judokan אמר:
הוא דווקא נחשב למגן שהיה בסדר גמור הגנתית בסגונדה. באוביידו הוא שיחק בקו של 4 בהגנה, בקבוצת צמרת בליגה.
יודע לתת גוף ולבצע את הסגירות שלו. הסכנה היא בתיקולים מוגזמים (סופג המון צהובים)
סיימו מקום 7, הם לא צמרת הליגה, לפחות לא לפי העונה האחרונה.
מה שכן הם היו אחת ההגנות הטובות בליגה, הם ועוד קבוצה אחת שברח לי שמה ספגו הכי פחות, אבל זה לא מצביע הרבה רק עליו כי יכול להיות שהבלם שביחד איתו הוא מעולה והוא חיפה אחריו הרבה, לא יודע, כי הנתון הזה תלוי בהרבה דברים.
שיהיה לו בהצלחה.

זו ליגה של 22 קבוצות. מקומות 3-6 משחקים בפלייאוף העלייה - ואוביידו סיימה שביעית בשוויון נקודות עם השישית. בליגה כזו מדובר בקבוצת צמרת.
בספיגות הם היו מקום 3 מהסוף, רק 41 שערי חובה ב42 משחקים .

בכל מקרה זה פחות משנה - קורנו עצמו היה נחשב שם ללא רע מבחינה הגנתית (למרות שההתקפה היא כביכול החלק החזק שלו).
הוא יהיה שדרוג על החורים של סאן בהגנה

Shocking4U אמר:
התקפית הוא אמור להיות שדרוג גם על סאן מנחם שנחשב מגן התקפי סביר, הגנתית מכל מה ששמעתי עליו אני לא בטוח שהוא שדרוג אפילו על סאן.
סאן מהחם מגן התקפי סביר? 😶
לסאן אין בכלל התקפה, הגנה זה הצד החזק שלו וגם בזה הןא פח

ברוך הבא!

אף פעם לא החזקתי מסן מי יודע מה. הלוואי תוכיח את עצמך ותוריד אותו לספסל!

benrey אמר:
Shocking4U אמר:

הצד החזק יותר של סאן זאת התקפה, ברור. הוא חלש התקפית אבל הגנתית עוד יותר.

נשמע עד כה שהתקפית הוא יהיה כלי טוב מאד והגנתית הוא מגיע עם סימן שאלה גדול.
אני מקווה שהוא לא יהיה בעייתי ושיעבדו איתו על החלקים ההגנתיים, אם זה מה שיידרש (גם לטובת הכדורגל של הקבוצה וגם לטובת מכירה עתידית של שחקן עם מניה עולה).

יאללה, שיהיה בהצלחה!

Liberman אמר:
benrey אמר:
Shocking4U אמר:

מה חזק בו? אין לו דריבל, הוא לא מרים טוב, במה התקפית הוא טוב?

benrey אמר:
Liberman אמר:
benrey אמר:

מה חזק בו? אין לו דריבל, הוא לא מרים טוב, במה התקפית הוא טוב?
מסכים אתך, הוא לא טוב בשום דבר.

ממה שיצא לי לבדוק לגבי אוביידו, התרשמו מאוד ומאוד מחזיקים מצמד הבלמים שלהם ואומרים שהם היו משחקני העונה של הקבוצה.

לגבי קורנו, אומרים שהוא טוב מאוד התקפית והיה חלק משמעותי ממשחק ההתקפה שלהם והחלק ההגנתי שלו הוא פחות טוב אבל אם זאת הוא עשה התקדמות והשתפר.

אל תשכחו שמדובר בשחקן בן 25 שעשה שנתיים בליגה השנייה בספרד (לפני זה טייל בליגה שלישית וכדומה) והוא במגמת עלייה ואפשר לעבוד אתו.

גם על סאן אמרו שבמגמת עלייה אחרי שתפס את המקום של טאלב בהרכב ובנבחרת ו וואלה עד היום עושה חורים למכביר

MHFC4EVER אמר:
גם על סאן אמרו שבמגמת עלייה אחרי שתפס את המקום של טאלב בהרכב ובנבחרת ו וואלה עד היום עושה חורים למכביר
מי שאמר את זה לא ראה אותו משחק. הוא לא טוב בשום דבר

סאן היה במגמת עלייה אחרי שטאלב הגיע. לא צריך לקחת את זה ממנו.
גם אם הרמה כולה הייתה נמוכה, הוא הפך למגן הישראלי הבכיר כשהיחיד שהיה טוב ממנו בליגה באותה תקופה זה סבוריט.
זה לא סותר את זה שלא הצליח להרים את עצמו עוד ושמאז הפציעה שהייתה לו הוא התקשה לחזור לרמה סבירה.

קורנו הגיע כשחקן לא יקר שיכול להתפתח ולעשות את הפריצה שלו כאן.
זה היה הפרופיל של חואנחו נייטו (שגם שיחק באוביידו) ושל ריאן סטריין בעונה הקודמת. שניהם לא הצליחו לעשות את ההתקדמות בגלל פציעות, אבל הרעיון היה דומה גם בעונה שעברה.
זה ניכר מכל הניתוחים ומדעות האוהדים של אוביידו שקורנו הוא כלי התקפי טוב ושהוא צריך לשפר את החלק ההגנתי.
אם יצליחו לעבוד איתו על היכולת ההגנתית, הוא יכול להיות רכישה מעולה גם מבחינת התרומה לקבוצה וגם מבחינת פוטנציאל מכירה.

אז מה בסוף? חתם לעונה בלי אופציה? והוא שחקן חופשי בתום העונה?

ככל הנראה הגיע בהשאלה, כאשר החטזה שלו פוקע ממילא בסוף השנה.

טוכמן מספק כאן אותו הסבר שהבאתי בתגובה קודמת.
קרא כאן או באותו מקור ספרדי?
https://sports.walla.co.il/item/3515770?utm_source=Generalshare&utm_medium=sharebuttonapp&utm_term=social&utm_content=general&utm_campaign=socialbutton

רונן22 אמר:

נשמע שכן, כי בכל מקום יישרו קו שהוא חתם לעונה ואופציה לא הוזכרה.

אבל אני מאוד רוצה להאמין שאנחנו ואוביידו לא כאלה טיפשים לעשות עסקת השאלה לשחקן שמסיים חוזה בסוף העונה ובפועל זו השאלה עם חובת קנייה בסוף העונה שנועדה להחליק את העסקה בגרון של האוהדים שלהם או משהו כזה, ולכן גם אצלנו מצניעים את אורך החוזה.

איזו סיבה יש לאוביידו להעדיף השאלה שבסופה השחקן עוזב בחינם על מכירה ב300 אלף יורו כמו שדובר במקור?

dyarok אמר:
ככל הנראה הגיע בהשאלה, כאשר החטזה שלו פוקע ממילא בסוף השנה.

טוכמן מספק כאן אותו הסבר שהבאתי בתגובה קודמת.
קרא כאן או באותו מקור ספרדי?
https://sports.walla.co.il/item/3515770?utm_source=Generalshare&utm_medium=sharebuttonapp&utm_term=social&utm_content=general&utm_campaign=socialbutton

אכן, זה ההסבר שגם האוהדים של אוביידו בטוחים בו.
חלקם הגיבו בטוויטר שזו לא הפעם הראשונה שזה קורה אצלם.
להבנתי, הם פשוט הכניסו לחוזה סעיף של חובת רכישה למועד שיהיה מאוחר מזה שהנושים יהיו מעורבים בו כלכלית. כלומר, אם הנושים יקבלו חלק מהכסף עד מאי 2023, חובת הרכישה תהיה ביוני. מדובר במשהו כזה. כמובן שזה דבר שבעייתי לפרסם בשלב הזה ולכן, גם לא ברור תמורת כמה המועדון "ירכוש" את השחקן לקראת סיום החוזה שלו שם.

מה שיותר משמעותי הוא איך נראה החוזה שלנו מולנו. ממה שקראתי בחלק מהמקומות יש לנו אופציה לשנה בתום ההשאלה, אבל אין פרטים רשמיים בכלל אז אי אפשר לדעת.

Judokan אמר:
רונן22 אמר:

נשמע שכן, כי בכל מקום יישרו קו שהוא חתם לעונה ואופציה לא הוזכרה.

אבל אני מאוד רוצה להאמין שאנחנו ואוביידו לא כאלה טיפשים לעשות עסקת השאלה לשחקן שמסיים חוזה בסוף העונה ובפועל זו השאלה עם חובת קנייה בסוף העונה שנועדה להחליק את העסקה בגרון של האוהדים שלהם או משהו כזה, ולכן גם אצלנו מצניעים את אורך החוזה.

איזו סיבה יש לאוביידו להעדיף השאלה שבסופה השחקן עוזב בחינם על מכירה ב300 אלף יורו כמו שדובר במקור?

הקדמת אותי בדיוק כשכתבתי את התגובה שלי.
כנראה שיש סעיף של חובת רכישה ואי אפשר לציין את זה בגלל הנושים (וכמובן שגם בגלל מחאת הקהל שלהם על שחרורים של שחקנים בסכומים נמוכים מאד).

ייתכן גם שסעיף הרכישה בתום התקופה הוא 0 כי ממילא הוא כבר לא תחת חוזה.
וזו תהיה החלטה שלנו אם להאריך לו חוזה או לא בהתאם למה שיראה במהלך השנה

דגש קטן על ההבדל המרכזי בין קורנו לסאן מנחם.

מפות חום מהעונה האחרונה של השניים:
קורנו:
image.png

סאן:
image.png

KevinDurant אמר:

קורנו:
image.png

סאן:
image.png
עכשיו תן מפת חום של זקיקי השיער של השניים

KevinDurant אמר:

קורנו:
image.png

סאן:
image.png

סאן עם יותר כניסות לאמצע ופחות כיסוי של הקו לאורכו.
הגיוני בהתחשב בחזרה הרעה שלו מהפציעה ובהתחשב בטקטיקה של בכר במחצית השנייה של העונה, עם עזרה של המגנים בהנעת הכדור באמצע (מה שבודד את אצילי וחזיזה למעלה).

חזרה
למעלה