ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.
על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן
צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!
1. קודם כל משמר את הקיים.MHFC4EVER אמר:אז מה כן היית עושה במצב הקיים דוראנט?
Hulk אמר:הניתוח של מצב השוק של משתמשים פה לא נכון, רובנו לא מודעים לשחקנים שכן מסוגלים להיות ברמה למכבי חיפה והם שחקנים בפרופיל נמוך, שחקנים כמו גולדברג וחזיזה לא חשבנו שיכולים להיות שחקנים ברמה הזאת ובכר והצוות קידם אותם בצורה אדירה.
יכול להיות שהמועדון יימצא הברקות כאלה שוב, אני סומך עליהם בהקשר הזה.
קחו בחשבון שהיו עוד ישראלים שיפרצו ואולי בעוד שנה או שנתיים יהיו עוד אופציות בשוק.
Judokan אמר:Hulk אמר:הניתוח של מצב השוק של משתמשים פה לא נכון, רובנו לא מודעים לשחקנים שכן מסוגלים להיות ברמה למכבי חיפה והם שחקנים בפרופיל נמוך, שחקנים כמו גולדברג וחזיזה לא חשבנו שיכולים להיות שחקנים ברמה הזאת ובכר והצוות קידם אותם בצורה אדירה.
יכול להיות שהמועדון יימצא הברקות כאלה שוב, אני סומך עליהם בהקשר הזה.
קחו בחשבון שהיו עוד ישראלים שיפרצו ואולי בעוד שנה או שנתיים יהיו עוד אופציות בשוק.
עקרונית אתה צודק, אבל נדיר שיש שחקן שיתגלה משום מקום. לרוב מדובר בשחקנים שכולם כבר מכירים ועושים איזשהו גרף התקדמות. נניח דין דוד.
לכן אני בספק שעוד שנה פתאום יתגלה בליגה הישראלית קשר איכותי לרמה שלנו שאף אחד לא מכיר היום (אלא אם נחזור לשיטה המובטחת לכישלון של להחתים שחקן שנתן עונה אחת טובה ע"ש אלרואי כהן).
קשה מאוד למצוא הברקות כמו שאתה מתאר שגם יהיו ריאליות כספית לתקציבים ששחר מוכן לשים. חזיזה זו באמת דוגמה טובה. גולדברג לא, כי אף אחד ממי שהביא אותו לא חשב לרגע שהערך שהוא יביא לנו יהיה כבלם, ועוד פותח. זה לא היה מאניבול כזה שהחתימו שחקן בזול מתחת לאף של כולם, אלא סתם מקרה קלאסי של פוקס. כמו שקרה, נניח, לנו עם ג'וש כהן שהביאו איזה נער תגלית שהתברר להיות שוער מטורף.
בהרבה יותר מקרים אתה תקבל איזה ינון אליהו כזה.
אז ברור שצריך לחפש מציאות (נגיד גוני נאור שמסיים חוזה לעונה הבאה). אבל במקביל צריך גם לפתוח את הכיס על ישראלים מובילים -יש היצע מוגבל שלהם אז באופן טבעי הם יותר יקרים מזרים. אבל אם אנחנו לא מוכנים לשלם משכורות גבוהות, חייבים לפחות להיות מוכנים לשלם סכומי העברה גבוהים יותר.
אחרת במגבלות השוק הישראלי נחזור להיות קבוצה שמתבוססת בבינוניות
[/
הישאם לאיוס לדעתי שחקן מאוד מעניין שיכול להתפתח למקרה חזיזה.
KevinDurant אמר:אני לא מסכים אתך.Judokan אמר:KevinDurant אמר:לא הגיוני לשלם על קארצב וכנעאן פי 2 ממה שאתה דורש על אבו פאני ונטע
שוב, כל משחקי ההגיוני/לא הגיוני האלה מסתיימים בזה שאתה משחק עם "פוטנציאלים" בהרכב כמו שקרה לנו רק לפני 3 ו4 שנים. כל מיני תורג'מנים, דגנים ושות'.
זה הכל היצע וביקוש שקובעים את המחירים בסוף. מי שלא מוכן לשלם על הטוב, ישלם קצת פחות על בררה ויפסיד בענק. הנה בשנתיים האחרונות שחר שילם על פיירו, דוד ומוחמד והרוויח בענק. מזל ששם לא עשו את החישבון אם המחיר הגיוני או לא.
בסוף לקארצב יש שווי שוק (שנגזר מזה שהייתה קבוצה שהייתה מוכנה לשלם את זה עליו) של 2.5 מיליון יורו. מי שרוצה לשלם פחות יסיים בהרכב עם עדן שמיר או גוני נאור שכן נכנסים בתקציב
אפשר לבקש כמה שרוצים על קארצב, אני לא מביא אותו להיות קשר חמישי פה בספסל במחיר של 2.5 מיליון יורו, אין בזה שום היגיון.
ב''ש בשושלת שלה אספה מכל הליגה את כל ההזויים כמו ניב זריהן, אוחנה, אלו, אורן ביטון, קלטינס, עדן שמיר, וובה בראון, קבהא, מלמד, האסלביינק, גאנם, ספורי (בגלגול הראשון)
זה הביא אותם לאנשהו? תראה ב3-4 שנים כמה נפילות בסכומים מטורפים.
שאני מביא שחקן ב2-2.5 מיליון יורו אני מצפה ממנו להיות כוכב כי זה המחיר, גם על שועה שילמת 1.5 מיליון יורו, לאן הגענו עם זה?
מוחמד אגב, היה כוכב מוכח ברמת הליגה ולכאורה שילמנו עליו פי 2 פחות ממה שדורשים על כנעאן וקארצב, אין היגיון לשים סכומים כאלה ובגלל זה גם מעולם לא שמו סכומים כאלה בתוך הליגה.
שמים סכומים כאלה פעם-פעמיים בשנה ושמחליטים לשים אותם צריך לשים אותם על שחקנים איכותיים מאוד ששווים אותם ועל כוכבי כדורגל, לא "פוטנציאליים" ולא קארצב ולא כנעאן הם כוכבי כדורגל נכון להיום, הם בדיוק הפוטנציאליים שדיברת עליהם
Shocking4U אמר:בהנחה הסבירה שבכר לא ישאר פה בעונה הבאה האופצייה היחידה מבחינתי הלגיטימית לאימון זה מאמן זר. אין אף מאמן ישראלי שאפילו מתקרב ללהיות מאמן לגיטימי למכבי חיפה. בניגוד לפעמים קודמות שהביאו מאמנים כמו מולנסטיין או פרד רוטן דרך המלצות של פיני זהבי ודומיו צריך הפעם לכוון למאמן צעיר שנמצא במגמת עלייה כמו המאמנים של הצהבת שיחפשו לעשות פה עונה שתיים טובות ואז להתקדם למועדון גדול יותר באירופה
Shocking4U אמר:בהנחה הסבירה שבכר לא ישאר פה בעונה הבאה האופצייה היחידה מבחינתי הלגיטימית לאימון זה מאמן זר. אין אף מאמן ישראלי שאפילו מתקרב ללהיות מאמן לגיטימי למכבי חיפה. בניגוד לפעמים קודמות שהביאו מאמנים כמו מולנסטיין או פרד רוטן דרך המלצות של פיני זהבי ודומיו צריך הפעם לכוון למאמן צעיר שנמצא במגמת עלייה כמו המאמנים של הצהבת שיחפשו לעשות פה עונה שתיים טובות ואז להתקדם למועדון גדול יותר באירופה
Judokan אמר:אין לי שום אמונה בסיכוי של מאמן זר להצליח במכבי חיפה.
לצהבת הייתה מעטפת מתאימה להביא מאמן כזה, כולל כוורת שלמה משל המאמנים האלה, וג'ורדי כקודקוד ששואף לתת את כל התנאים להצליח.
אצלנו יש את התנאים לשים למאמן הזר רגליים ולהכשיל אותו בגלל אינטרסים מתנגשים.
למשל, כמו שאילצו את סטנויביץ' לקבל את הנחש החתרן אנטמן לצוות שלו למרות שהיה לו מאמן שוערים משלו.
אני גם מעריך ששחר ירצה שיהיה לו סיי בבחירת המאמן הזה כי הוא הרי בטוח שהוא המנהל המקצועי הטוב ביקום.
בעיניי הרבה יותר מתאים ל"מנטליות" ולטובת ההמשכיות של הקבוצה הנוכחית לקדם את צרפתי למאמן. אמנם יש בזה את הסיכון של עוזר מאמן שמתברר להיות מאמן לא מספיק טוב.
מצד שני הוא מכיר מצוין את השחקנים ואת המערכת, יש לו את הכבוד מהם וזה אומר ששיטות המשחק והדגשים מתקופת בכר יוכלו להמשיך.
לדעתי זה המינוי עם סיכויי ההצלחה הכי גבוהים