החלטתם למי להצביע בבחירות הקרובות?

• יוצר הנושא יוצר הנושא מאורררר
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
הבעיה העיקרית שלי עם ביבי מעל הכל זה שהוא חוסם אפשרות לממשלות טובות כי הוא מוחרם ע''י חצי מהאנשים (ובצדק, הוא הרוויח את זה ביושר).

אני עד לאחרונה הייתי נגד הגבלת כהונה של רוה''מ אבל התקופה האחרונה של ביבי גורמת לי להבין שטעיתי.

בסוף בפוליטיקה אתה שורף גשרים עם אנשים מסיבות כאלה ואחרות ולמרות שאין הבדל אידיאולוגי בין ליברמן ובנט לביבי לדוגמה, הם לא מוכנים לשבת אתו בגלל דברים כאלה ואחרים פרסונליים שהוא עשה (ואני לא מדבר על מה שהוא עשה לגנץ וכו').

ונוסיף לזה שבגלל שהוא רוצה לשרוד לטווח ארוך (בצדק מבחינתו) הוא לא יכול לעשות צעדים לא פופולריים ומחויב "לגוש".

הייתי שמח לראות ממשלה מאיזנקוט לסמוטריץ' (איזנקוט, בנט, ליברמן, ליכוד, ציונות דתית, עמך ישראל, הנדל) מבחינה אידיאולוגית.

בסקרים זו ממשלה ששווה 80 מנדטים, בלי קיצוניים (גולן, בן גביר) ובלי לא-ציוניים.
אז הבעיה שלך היא לא עם זה שהוא מונע את הקמת הממשלה הרצויה מבחינתך, אלא המהלכים שהוא עשה ושהביאו למצב הזה. וזה העיקר.

לגבי הממשלה שהצעת - סמוטריץ' לא יישב בממשלה כזאת. זאת ממשלה שהיא על פניו חילונית ליברלית שאמורה לעשות מהלכים שהחרדים מנעו הרבה שנים(אני לא מדבר על רפורמות ענק, אפילו דברים יחסית קטנים כמו תחבורה ציבורית בשבת).
וינטר הצהיר שהוא רוצה את ביבי ראש ממשלה. כך שהוא לא רלוונטי.

בסופו של דבר העם זז ימינה מצד אחד, ונהיה יותר ליברלי מהצד השני(אני לא מדבר על כל הנושא של "התחזקות" של צעירים, זה לא אומר שהם פחות ליברלים. כל סקר בסיסי מראה שהציבור רוצה היום יותר תחבורה ציבורית בשבת מאשר בעבר, רפורמה במערך הכשרות וכו').

החרדים והחרד"לים חייבים להגיד כל שנייה תודה לביבי כי אם לא הוא, מזמן הייתה מוקמת קואליציית מרכז-ימין שהייתה זורקת אותם לכל הרוחות ומשנה סדרי עולם במדינה.
לכן גם הם לא פרשו ולא עשו שום גבר משמעותי לאורך כל הקדנציה האחרונה. הם מבינים את הסיטואציה.

כי אין על הנוכלות של הקטארי.
אין לישראל עתיד בלי הפרדת הדת מהמדינה.
צריכים להחליט או מאה 21 או 16.
אג'נדה אנטידתית צריך לברך כל אדם שהוא לא חרדי. דת צריכה להיות עניין פרטי.

המון ישראלים מתחזים ומשתמשים בחלקים מהדת איך שהם רוצים. רוב היהודים לא באמת דתיים.

חזרה
למעלה