KevinDurant אמר:
Apoc אמר:
וואלה אם מוכרים את חלאילי ב8 מיליון יורו המינימום שיכלתם לעשות זה לשים את ה1.7 על מדמון
אני לא מבין את זה
מסכים זה מה שגם אני חשבתי, בטח שמדובר לעונה הבאה וכביכול יכלו להשתמש בכסף הזה לעסקה.
רק מכבי אמר:
שוב, גם אם היינו מציעים 1.7, מכבי ת''א מעלים את זה ל-2, ואם היינו מציעים 2.1, הם היו אומרים 2.5 וכן הלאה. במועדון הבינו לאן זה הולך, ולכן לדעתי לא עלו בסכומים.
דעתי האישית שאם מדברים על סכומים כאלו, בעייני כבר עדיף להוסיף עוד מיליון יורו ולהביא את טוקלומטי. לסגור עם לוזון על 2.7 על חצי מהכרטיס, פלוס בונוסים במקרה של אליפות או בונוסים אחרים.
במצב של טוקלומטי מול הקהל, זה מוריד את הערך שלו גם בחוץ וגם פנימה. קבוצות בחוץ נרתעות כשהן רואות שחקו צעיר מגיע לכאלה סיטואציות, ולא ישימו עליו כסף גדול, מה גם שלא בטוח שהוא יכול להיראות טוב בפ''ת כמו שזה נראה כרגע, ואתה משאיר ללוזון אפשרות לאקזיט בהמשך, אם יראה פה יכולת טובה וירצה להתקדם.
וטוקלומטי הוא הימור הרבה פחות מסוכן ממדמון שמדובר על שחקן שמעולם לא סומן בגילאי נוער, שחקן שגדל בכלל כשחקן כנף, עשה הסבה לחלוץ, ונתן 7 וחצי משחקים טובים, ואי אפשר להגיד שגם שכשהוא לא כבש ראית ניצוץ שלא קיים במקומות אחרים, היו משחקים שהוא היה מאוד אנמי, אבל ייאמר גם לזכותו שזה טבעי בקבוצה כמו חדרה.
טוקלומטי זה ילד שסומן מגיל צעיר, והראה כבר גם ברמת הנבחרת הצעירה שיש לו מה למכור. ומחלקת הנוער של מכבי פ''ת מוכיחה את עצמה בשנים האחרונות.
בסופו של דבר, הכסף הזה של מדמון לא ייחסך. הוא ייצא במקום אחר. אבל צריך לצאת מנקודת הנחה שמועדונים יודעים לזהות מה קורה בעסקאות, והמועדון הבין במקרה הזה שמדמון יילך למכבי ת''א, גם מחדרה שהבינה עד כמה מכבי ת''א תלך רחוק, ולדעתי גם מהסוכנים של מדמון עצמו, שנראה היה שהם מכוונים אותו למכבי ת''א, ואולי מכבי ת''א לחצו גם אותם.
לא ננצח במאבק על כל שחקן, וזה ברור.
אני לא מסכים עם הגישה הזאת ועם האמירות האלה.
פורסם שסימנו אותו לראשונה ב25.12 במשחק בין הקבוצות ועוד פורסם שעובדיה נפגש עם חדרה והציע הצעה זהה להצעה שהתקבלה על קאסה.
שים לחדרה הצעה של 1.5 מיליון יורו ב1.1 והוא שחקן של מכבי חיפה.
אתה טועה פה. גם בתפיסה, וגם בעובדות.
חדרה רצתה כמה שיותר כסף בעסקה הזאת. זו הייתה המטרה שלו. ושוב, זה מקרה שונה מאוד מקאסה והפועל ירושלים.
חדרה לא רצו למכור אותו בהתחלה בהזדמנות הזאת בינואר (בהמשך הם השתמשו בזה בתירוץ, אבל המחשבה הראשונית שלהם הייתה לא למכור אותו וזה גם מה שאמרו למועדון שלנו. ''נדבר בקיץ''.).
מדמון נכנס לתקופת כושר פחות טובה, והם לא רצו לקחת סיכון שהוא ייתן המשך חצי עונה פחות טוב, והמחיר יירד, אז הם נתנו איתות שהם כן מוכנים למכור אותו עכשיו.
ופה נכנס התחרות הכלכלית. ומכבי ת''א נכנסה לזה באגרסיביות אדירה. נתנו פה מענקים של מיליון וחצי שקל למדמון, לדוגמא קאסה קיבל ''רק'' מיליון, ואני יודע שהם עבדו קשה מאוד גם עם הסוכנים וגם עם חדרה, בשביל שזה ייסגר איתם. ואני מדגיש שוב את המשפט: ''יעלה כמה שייעלה''. אלו העובדות.
בתפיסה אתה טועה, כי בסוף אתה לא תנצח את כל המלחמות על כל השחקנים. הם מועדון שהוא בטופ בדיוק כמוך, הוא עושה שנים טובות באירופה, והוא משלם קצת יותר ממך.
בגדול, יש הרבה סיבות כן ללכת לשם.
ולכן, אתה לוקח בחשבון שאתה גם תפסיד להם שחקנים. ואתה בוחר את המלחמות שלך גם בתוך הדבר הזה. וניהול נכון זה אומר לדעת שאם אתה מרגיש שהעסקה הזאת ''אבודה'', אז אתה לא נכנס איתם לעימות בשביל ''להעלות את ההצעה'' כי זה יחזור אליך כמו בומרנג. ושוב, כפי שכתבו פה למכבי ת''א יש יתרון מובנה של כיס עמוק יותר. ולכן השיקולים הכלכליים פחות רלוונטים שם.
וכמו שניצחנו במקרים של קאסה, סבע וקינדה, אנחנו יכולים להפסיד כמו ואן אובריים וקניקובסקי ומדמון. ושוב אני אומר, כששחקן תחת חוזה תמיד יהיה להם את היתרון של הכיס העמוק.
בשחקנים חופשיים היתרון המובנה כיום הוא שלנו.
ואם נדבר מקצועית, אני קונה פה בשמחה חוד של חלוץ זר + וייסמן + שוראנוב + דוד. רביעייה שמספיקה לדעתי. כמובן שאתה צריך לפגוע בחלוץ.