ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.
על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן
צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!
כובע קש אמר:רק מהתגובות של אוהדי באר שבע אפשר להבין שזה רכש גרוע
להערכתי אם רפאלוב לא היה מצליח פה בצורה כזאת לא היו הולכים לעסקה כזאת בשום סיטואציה.רק מכבי אמר:אני לא יודע מה היה המצב מול החלוצים האחרים שבדקו (ובדקו), ואולי באמת זה הגיע למצב שזה או זה, או לעלות את דהן מהנוער (ואני לא בטוח מה עדיף).
ועדיין, אם נשפוט את זה ברמה המקצועית בלבד - אם אני מנתק את ההיסטוריה שלו פה, ונניח והיו קוראים לו ''יוסי כץ'', שחקן באותו גיל, עם אותו רזומה קריירה, ואחרי מספרים ויכולת של העונה שעברה בב''ש, בשילוב חצי העונה הנוכחית, שהקבוצה שלו שמחה לשחרר אותו רק בשביל להיפטר מהחוזה, בחיים, אבל בחיים שחקן בפרופיל הזה לא היה חותם פה. וזה אומר הכל.
מדהים לראות איך אלברמן הפך מאחד שלא רוצה להחתים שחקנים מבוגרים, לאחד שסוגר 2 שחקנים בחצי שנה (אני אגב חושב שכל מקרה צריך לשפוט לגופו, ולרוב גיל זה מספר).
הנחמה היחידה היא שלא נתקענו עם מישהו לעונה הבאה, ובתקווה שבקיץ מדמון יהיה כאן.
כובע קש אמר:Smile אמר:אם זה החתמה לחצי עונה אין לי בעיה.
יש לנו כרגע רק 2 חלוצים בסגל ושניהם סוחבים פציעה.
לא רואה בעיה בלהביא חלוץ נוסף כמו חמד שיקבל דקות שהמשחקים גמורים
זאת בדיוק הבעיה
אנחנו לא צריכים חלוץ שיקבל דקות במשחקים גמורים, אנחנו צריכים חלוץ שיתן מספרים ויהווה תחרות לפיירו ודין דוד
בשביל כמה דקות במשחקים גמורים אפשר לעלות את דהן
שני שחקנים שלא מסוגלים לנצל מצבים ולא צריך תחרות?אליאור אמר:כובע קש אמר:Smile אמר:אם זה החתמה לחצי עונה אין לי בעיה.
יש לנו כרגע רק 2 חלוצים בסגל ושניהם סוחבים פציעה.
לא רואה בעיה בלהביא חלוץ נוסף כמו חמד שיקבל דקות שהמשחקים גמורים
זאת בדיוק הבעיה
אנחנו לא צריכים חלוץ שיקבל דקות במשחקים גמורים, אנחנו צריכים חלוץ שיתן מספרים ויהווה תחרות לפיירו ודין דוד
אנחנו גם לא צריכים חלוץ שיתן להם תחרות. אנחנו צריכים חלוץ שהם יהיו המחליפים שלו אבל זה לא יהיה בינואר.
בוודאירק מכבי אמר:כך או כך, מרגע שהוא ירוק, כולנו איתו ומאחוריו, ונקווה שיהיה הפתעה נעימה עד כמה שאפשר.
מה שכן, מקווה מאוד שלא יסחבו איתו את החתימה. מבחינתי מחר צריך להיות וולקאם.
אנחנו צריכים כמה שיותר שחקנים שיוכלו לחלק עומסים. מתחילים סבב משחקים קשים גם ברמת הלו''ז, וגם ברמת הקבוצות, וצריך כל שחקן שיכול לתת דקות.
KevinDurant אמר:בוודאירק מכבי אמר:כך או כך, מרגע שהוא ירוק, כולנו איתו ומאחוריו, ונקווה שיהיה הפתעה נעימה עד כמה שאפשר.
אנחנו צריכים כמה שיותר שחקנים שיוכלו לחלק עומסים. מתחילים סבב משחקים קשים גם ברמת הלו''ז, וגם ברמת הקבוצות, וצריך כל שחקן שיכול לתת דקות.
אני חושב שהמבחן האמיתי ומה שיכריע את העונה הזאת יהיה מה שעשו בעמדת הקשר, הכנף והחלוץ.
אני חושב שבמקרה של הבעיות הקודמות שהיו (מגן שמאלי, קשר התקפי אחרי סבע) עשו את הטוב ביותר האפשרי עם סייף וקינדה ועכשיו יש לנו אילוצים בשלושת העמדות האלה.
לטעמי, ההחתמות האלה יקבעו איך העונה שלנו תראה, אם יביאו שחקני ברירת מחדל לא משדרגים או לא יביאו כלום אז לא ניקח אליפות ואם יביאו שחקנים משמעותיים ויעשו מאמץ רציני להתחזק נוכל לקחת אליפות.
כרגע, חמד נראה יותר כמו שחקן ברירת מחדל שלא משדרג לצערי.
Ganjot אמר:שני שחקנים שלא מסוגלים לנצל מצבים ולא צריך תחרות?אליאור אמר:כובע קש אמר:זאת בדיוק הבעיה
אנחנו גם לא צריכים חלוץ שיתן להם תחרות. אנחנו צריכים חלוץ שהם יהיו המחליפים שלו אבל זה לא יהיה בינואר.
The real Tsepo אמר:בירקי אמר:The real Tsepo אמר:שמעתי קצת נחמני, בן דור ותומר לוי ברדיו היום.
נראה שאין להם בתכלס מושג, כל אחד אומר משהו מנוגד לגמרי מהשני
מה אמרו?
חמד-
תומר לוי ונחמני אמרו שאין הצעה ואין כלום
בן דור אמר שחמד נפגש עם יענקל'ה ועוזי להציע את עצמו ושאם הוא יעשה מהלך מול בש אז ישקלו את זה וזה יקדם את האופציה.
שניהם אמרו לו שאין שום עניין של שחרור מול בש וביום שנרצה אותו אלונה תשחרר בלי תמורה באותו היום.
קרצב-
בן דור- לא רוצים אותו, 100 אחוז לא יהיה פה
נחמני- יענקלה ועוזי נפגשו עם דודו לגביו, יש אפשרות של מתווה השאלה. אם הוא יגיע לפה הוא טוען שזה רק בהשאלה
לא בטוח שחמד בכלל חותם לחצי עונה, נחכה ונראה, אם הוא חותם ליותר מיזה זה די תוקע את הקבוצה שנה הבאה.ברק.י אמר:חמד - לא מבין את האנטי. אני לא בונה עליו בשום צורה, אבל אסטרטגית כנראה שהכי נכון להביא אותו. שבירו יסתום לנו את העמדה לתקופה ארוכה וצריכים מישהו שיפנה את מקומו למדמון, שוראנוב או חלוץ צעיר אחר בקיץ. אם זה יעבוד, אחלה. אם זה לא יעבוד, יסיטו את חלאיילי לחוד או יעלו את דהן לבוגרת, מה שאפשר לעשות היום ויהיה אפשר גם עוד חודש.
ברור שלהביא חלוץ בן 36 לא תואם את התכנית האסטרטגית של אלברמן, אבל להביא את שוראנוב כחלוץ שלישי כן ולשלב פה את מדמון בקיץ גם כן (וזה יתאפשר, אם עכשיו נסתום חור בעמדה לחצי עונה).
לסובוי - לא תלוי באלברמן. אם שווה להשקיע כסף באירוח שלו, בתקווה שהעסקה תצא לפועל, זו שאלה. הכל תלוי מה הסיכויים להוציא עסקה כזו לפועל (ונראה שרוב התנאים לכך מומשו) ומה האלטרנטיבות. את הפער בינו לבין לאיוס אולי נגלה בהמשך.
קשר לאמצע - גם אזולאי וגם קארצב אופציות טובות, אבל שיסגרו עם אחד מהם. לא להביא קשר או להתפשר על אופציה זולה רק כי היא זולה, זה לא בא בחשבון.
נראה לי כבר חמד יפרוש בסוף העונהGreenGlory אמר:לא בטוח שחמד בכלל חותם לחצי עונה, נחכה ונראה, אם הוא חותם ליותר מיזה זה די תוקע את הקבוצה שנה הבאה.ברק.י אמר:חמד - לא מבין את האנטי. אני לא בונה עליו בשום צורה, אבל אסטרטגית כנראה שהכי נכון להביא אותו. שבירו יסתום לנו את העמדה לתקופה ארוכה וצריכים מישהו שיפנה את מקומו למדמון, שוראנוב או חלוץ צעיר אחר בקיץ. אם זה יעבוד, אחלה. אם זה לא יעבוד, יסיטו את חלאיילי לחוד או יעלו את דהן לבוגרת, מה שאפשר לעשות היום ויהיה אפשר גם עוד חודש.
ברור שלהביא חלוץ בן 36 לא תואם את התכנית האסטרטגית של אלברמן, אבל להביא את שוראנוב כחלוץ שלישי כן ולשלב פה את מדמון בקיץ גם כן (וזה יתאפשר, אם עכשיו נסתום חור בעמדה לחצי עונה).
לסובוי - לא תלוי באלברמן. אם שווה להשקיע כסף באירוח שלו, בתקווה שהעסקה תצא לפועל, זו שאלה. הכל תלוי מה הסיכויים להוציא עסקה כזו לפועל (ונראה שרוב התנאים לכך מומשו) ומה האלטרנטיבות. את הפער בינו לבין לאיוס אולי נגלה בהמשך.
קשר לאמצע - גם אזולאי וגם קארצב אופציות טובות, אבל שיסגרו עם אחד מהם. לא להביא קשר או להתפשר על אופציה זולה רק כי היא זולה, זה לא בא בחשבון.
מסכים בגדולרק מכבי אמר:KevinDurant אמר:בוודאירק מכבי אמר:כך או כך, מרגע שהוא ירוק, כולנו איתו ומאחוריו, ונקווה שיהיה הפתעה נעימה עד כמה שאפשר.
אני חושב שהמבחן האמיתי ומה שיכריע את העונה הזאת יהיה מה שעשו בעמדת הקשר, הכנף והחלוץ.
אני חושב שבמקרה של הבעיות הקודמות שהיו (מגן שמאלי, קשר התקפי אחרי סבע) עשו את הטוב ביותר האפשרי עם סייף וקינדה ועכשיו יש לנו אילוצים בשלושת העמדות האלה.
לטעמי, ההחתמות האלה יקבעו איך העונה שלנו תראה, אם יביאו שחקני ברירת מחדל לא משדרגים או לא יביאו כלום אז לא ניקח אליפות ואם יביאו שחקנים משמעותיים ויעשו מאמץ רציני להתחזק נוכל לקחת אליפות.
כרגע, חמד נראה יותר כמו שחקן ברירת מחדל שלא משדרג לצערי.
חלוץ מבחינתי היה בדרגת חשיבות 3.
אחרי: 1. קשר אחורי.
2. שחקן כנף.
ואחרי הפציעה של ג'אבר הצורך עוד יותר התחזק.
אני לא בעד ההחתמה של חמד, אבל זוכר שזה בסוף משהו שיש פה עוד פתרונות (כמו למשל לנסות את חלאיילי חלוץ), ולא על זה נקום וניפול, ובסוף זה חיזוק רוחב ולא צורך ראשוני (כמובן שצריכים גם חיזוקי רוחב).
בעמדת הקשר אחורי לעומת זאת החיזוק הוא קריטי. יש שם חוסר בעמדה הזאת. גם לפני הפציעה של ג'אבר, בוודאי אחריה שאי אפשר לדעת מתי ואיך יחזור. ולכן שם החיזוק הוא לא לגיבוי, אלא מבחינתי זה בור שקיים כרגע בסגל, חיזוק שם זה מאסט. ואם למשל קארצב מגיע לפה, מבחינתי הוא קשר אחורי ראשון לפני שואו וגוני. ההגעה של חמד/שבירו/מלדה לא הייתה מכניסה אותם להרכב לצורך הדוגמא.
ולכן הדחיפות והצורך בקשר נוסף הוא משהו הרבה יותר קריטי ומשמעותי להמשך העונה, שלא לדבר על המשחקים באירופה.
וכמובן שגם שחקן כנף (בייחוד שמאל) הוא צורך חשוב לאור הפציעות של חג'ג' וחזיזה, והעובדה שסוף ושיבלי לא מספקים סחורה מספקת. ולכן לסובוי הוא רכש סופר חשוב עם תכונות שאין לנו מספיק כרגע בסגל.