• ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.

על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן

צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!

הנשיא יעקב שחר - נושא רשמי

• יוצר הנושא יוצר הנושא lemmacantor
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
מדהים כמה קרדיט הוא נותן לצוות המקצועי, וזה עוד אחרי לא מעט נפילות שלהם ברכש. מקווה שהם לא יאכזבו אותו ואותנו

רונן22 אמר:
מדהים כמה קרדיט הוא נותן לצוות המקצועי, וזה עוד אחרי לא מעט נפילות שלהם ברכש. מקווה שהם לא יאכזבו אותו ואותנו

הצוות הזה מייצר לו הכנסות שהרבה שנים לא היה פה אז למה שהוא לא ילך לקראתם?

Judokan אמר:
בינתיים במציאות שחר פתח את הכיס בשנה שעברה ונתן לבכר את כל מה שרצה בשביל להצליח באירופה. כולל מיליון יורו על צ'יבוטה בינואר.
כולל דחיית הצעה גדולה על אצילי ולביא (ששחר של לפני עשור היה מקבל בלי להניד עפעף).

שכחת שאנחנו סולד אווט מנויים שנתיים רצוף?

אז הנשיא הבונקר שלא רוצה לקדם את המועדון ולא רוצה להצליח באירופה ולוקח צעד אחורה כי מיץ' נחת בארץ, בדרך לשים כסף על ההחתמה היקרה בתולדות המועדון ולשמור בינתיים את כל שחקני המפתח של שתי עונות אליפות.

לזרוק מהר ולהביא לנו מיליארדר

כולם מבינים שהגורם לשינוי מקצועי הוא קודם כל בכר, שגם הביא צוות רחב ומאמין מאוד בעזרים טכנולוגים וסטטיסטיקה. הוא המאמן הכי גדול שנולד בארץ. ב"ש נהנתה ממנו על מלא ואחר כך נפלה, כי המערכת, קרי קודם כל אלונה לא עסקה בחיזוק המערכת ולא קידמה יותר את המועדון.
שחר תמיד נפל בקלות אחרי שינוי כלשהו במציאות, בין אם מכירות שחקנים מובילים, או שינוי אצל היריבות. מי אמר שזה לא יחזור על עצמו?
שוב המערכת תשפט אחרי שבכר יעזוב. להגיד לך שיש לי אמון שלא ניפול? אז לא.

ב"ש נפלה עם בכר, ובין היתר בגלל החלטות רכש גרועות מאוד שלו, אחרי שמילאו שם את הסגל בכל זבל בינוני שהסתובב בליגה, מדוד קלטינס לדיא סבע.
אוהבים להפוך את בכר לאיזה אלוהים עם מגע מידאס, אבל בב"ש כמו אצלנו הוא נכנס למסגרת שכבר הייתה בכיוון מאוד חיובי כלפי מעלה ונתן לה את האקסטרה.
אצלנו כבר בלבול הכניס סטנדרטים הרבה יותר מתקדמים, למשל בתחום הפיזיולוגיה עם ניל קלארק, וגם אנליטיקה מתקדמת. דווקא בכר למשל הנחית עלינו את מלך פציעות הירך האחורי דרור שמשון.

מה שחשוב הוא שבינתיים שחר כבר שנה רביעית בונה למאמן שלו את הסגל שהוא ביקש (מעונת לוזון למעשה).

דיא סבע דוגמה פחות טובה לעניין זה כי הם מכרו אותו אחרי חודש ברווח כפול בערך

Judokan אמר:
ב"ש נפלה עם בכר, ובין היתר בגלל החלטות רכש גרועות מאוד שלו, אחרי שמילאו שם את הסגל בכל זבל בינוני שהסתובב בליגה, מדוד קלטינס לדיא סבע.
אוהבים להפוך את בכר לאיזה אלוהים עם מגע מידאס, אבל בב"ש כמו אצלנו הוא נכנס למסגרת שכבר הייתה בכיוון מאוד חיובי כלפי מעלה ונתן לה את האקסטרה.
אצלנו כבר בלבול הכניס סטנדרטים הרבה יותר מתקדמים, למשל בתחום הפיזיולוגיה עם ניל קלארק, וגם אנליטיקה מתקדמת. דווקא בכר למשל הנחית עלינו את מלך פציעות הירך האחורי דרור שמשון.

מה שחשוב הוא שבינתיים שחר כבר שנה רביעית בונה למאמן שלו את הסגל שהוא ביקש (מעונת לוזון למעשה).
קשה לי לשפוט את ההעברות בב״ש כי לאלונה הייתה השפעה מאוד גדולה שם. היא הרבה פעמים רכשה שחקנים שהצוות המקצועי אולי אמר עליהם סבבה אבל הם לא היו בהכרח הבחירות שלהם והיא מאוד החזיקה מעצמה כ״מנהלת מקצועית״. בעונה הרביעית והשלישית שלו הם גם השתוללו והלכו אובר על הגישה של ״בוא נקנה כל ישראלי שעשה עונה טובה בליגה״ ומילאו את הסגל שלהם בשחקנים כמו בן בסט, שיימן, עזרא וטאפוקו.

אני כן חושב שבכר מאמן שמאוהב ברכש. לא שרוב המאמנים לא כאלה אבל הוא לפעמים עושה את זה קצת אובר. הוא מאוד אוהב שיש לו הרבה צעצועים חדשים לשחק איתם.

לגבי הרכש בתקופת בלבול אני לא מסכים איתך. בעידן הזה היה נראה שלא סופרים אותו בכלל מבחינת רכש ומנחיתים לו שחקנים על הראש שההנהלה רוצה. לדוגמא בלבול רצה את אשכנזי וההנהלה רצתה את חזיזה והיה שלב שבו זה היה שרק אחד מהם יגיע וזה הלך להיות חזיזה ורק בגלל שילוב ידיים של הסוכנים שם שניהם הגיעו בסוף.

שועה למשל זה עוד החתמה שהיא בבירור של ההנהלה ולא של בלבול. גם פריי זה החתמה של ההנהלה ששוכטוביץ סידר (שאפו).

אסור גם לשכוח שהם הפקירו את בלבול בעונה השנייה שלו. היינו עוד בתמונת האליפות עם הפרש סביר מהצהובים והם שיחררו את פוקס כשהיה לנו רק את נטע כקשר אחורי בסגל והביאו רק את ליו כשהיה לנו כבר את מאבוקה בסגל.

אני חושב שלבכר יש את האמון של עוזי, יענקל’ה ואור שחר שלבלבול לא היה ולכן הם מוכנים לזרום איתו רוב הזמן גם אם יש נפילות כמו אורי דהן ובצדק מבחינתם כי הוא מביא תוצאות בשטח. אם לא תיתן לו את הרכש שהוא מבקש אז למי תיתן?

Apoc אמר:
איזו מערכת
ברגע שבכר עוזב הכל פה חוזר לעשור הקודם

גם מתי שגולדהאר יעזוב הם יחזרו אחורה

Shocking4U אמר:
Judokan אמר:

קשה לי לשפוט את ההעברות בב״ש כי לאלונה הייתה השפעה מאוד גדולה שם. היא הרבה פעמים רכשה שחקנים שהצוות המקצועי אולי אמר עליהם סבבה אבל הם לא היו בהכרח הבחירות שלהם והיא מאוד החזיקה מעצמה כ״מנהלת מקצועית״. בעונה הרביעית והשלישית שלו הם גם השתוללו והלכו אובר על הגישה של ״בוא נקנה כל ישראלי שעשה עונה טובה בליגה״ ומילאו את הסגל שלהם בשחקנים כמו בן בסט, שיימן, עזרא וטאפוקו.

אני כן חושב שבכר מאמן שמאוהב ברכש. לא שרוב המאמנים לא כאלה אבל הוא לפעמים עושה את זה קצת אובר. הוא מאוד אוהב שיש לו הרבה צעצועים חדשים לשחק איתם.

לגבי הרכש בתקופת בלבול אני לא מסכים איתך. בעידן הזה היה נראה שלא סופרים אותו בכלל מבחינת רכש ומנחיתים לו שחקנים על הראש שההנהלה רוצה. לדוגמא בלבול רצה את אשכנזי וההנהלה רצתה את חזיזה והיה שלב שבו זה היה שרק אחד מהם יגיע וזה הלך להיות חזיזה ורק בגלל שילוב ידיים של הסוכנים שם שניהם הגיעו בסוף.

שועה למשל זה עוד החתמה שהיא בבירור של ההנהלה ולא של בלבול. גם פריי זה החתמה של ההנהלה ששוכטוביץ סידר (שאפו).

אסור גם לשכוח שהם הפקירו את בלבול בעונה השנייה שלו. היינו עוד בתמונת האליפות עם הפרש סביר מהצהובים והם שיחררו את פוקס כשהיה לנו רק את נטע כקשר אחורי בסגל והביאו רק את ליו כשהיה לנו כבר את מאבוקה בסגל.

אני חושב שלבכר יש את האמון של עוזי, יענקל’ה ואור שחר שלבלבול לא היה ולכן הם מוכנים לזרום איתו רוב הזמן גם אם יש נפילות כמו אורי דהן ובצדק מבחינתם כי הוא מביא תוצאות בשטח. אם לא תיתן לו את הרכש שהוא מבקש אז למי תיתן?

בכר הוכיח בכל מקום שהוא יודע יפה מאוד לעמוד על שלו. לא יודע במה ברקת הייתה מעורבת או לא - אבל אין ספק הרכש בבאר שבע הגיע ביוזמת בכר או לפחות בהסכמתו, לא בהנחתות. שבתאי, טאפוקו, בן בסט, שיימן - כולם שחקנים שבכר רצה בעקבות הצלחות של הקבוצות שלהם פה.

עובדתית בכר כשל לחלוטין בניסיון לבנות שם מחדש קבוצה ראויה אחרי שלוש האליפויות. זאת אומרת שאם מנסים להציג את זה כאילו "בכר הוא מה שמרים את המערכת והיא עלולה להתפרק אחריו" - אז דווקא בבאר שבע דברים לחלוטין התפרקו איתו ודווקא יוצבו טיפה אחריו.

לכן אני אומר שיש בי אופטימיות לגבי המהלכים שמבוצעים אצלנו בקטע שאני מאמין שנחזיק כמערכת חזקה גם אחרי בכר.

לגבי בלבול והרכש - שוב, יש כאן סיפורים שאני לא מכיר את הנכונות שלהם ואין לי איך לשפוט (חזיזה ואשכנזי למשל). במציאות בלבול קיבל את הצוות המקצועי הרחב שרצה כולל אנשי המקצוע מאנגליה. אני לא זוכר שחקן רכש שבלבול היה מעוניין בו ולא הגיע. בטח לא קרה שהייתה עמדה שהוא היה מעוניין בה ולא הגיעה.
בלבול לא הופקר בעונת האליפות שלו, הוא הפקיר. פוקס שוחרר כי בלבול לא היה מעוניין בו בשיט. לכן הוא גם לא נתן לו לשחק דקה כל העונה בערך, עד למשחק הגביע לפני הצהבת כשהיה ידוע שנטע יהיה מושעה. ואחרי שהוא דפק לנו את המשחק מול הצהבת, הוחלט לשחרר אותו סופית. ליו היה רכש של בלבול (שלא החזיק ממאבוקה ואפילו הוציא אותו מההרכב כמה פעמים), חד וחלק. אלה בדיוק השטויות שבגללן היה ברור שבלבול, למרות מה שנתן, הוא לא מאמן שיכול להביא תואר.

אני גם לא מסכים שלבלבול לא היה את האמון של ההנהלה. כאמור, בלבול קיבל מהם מנדט לדברים שמאמנים קודמים לא קיבלו, בין היתר בזכות התוצאות שהביא וזה שהחזיר אותנו לאירופה ולמאבק האליפות.

אני תוהה מה גורם לבן אדם שלא לקח 10 שנים אליפות, להצליח שנתיים, להשקיע כסף בקיץ על חלוץ ומגנים (שאפו) ואז בזמן משחקים על העונה האירופית של הקבוצה להחליט שכדאי למכור את הבלם המוביל של הקבוצה שלו תמורת מיליון וקצת יורו שזה כסף קטן מאוד בשביל מועדון כמו מכבי חיפה בתמונה הכוללת ולסכן את ההצלחה המקצועית של הקבוצה שלו באירופה ובליגה לעונה הקרובה.

בן אדם כבר השקעת את הכסף בצוות המקצועי ובשחקנים, על 200 אלף יורו לכאן או לכאן אתה מוכן לסכן עונה שלמה? אתה הרי מחזיר בקלות את הכסף הזה בהעפלה לקונפרנס. אתה רוצה בכוח שנחזור לעונות שאנחנו רואים את הצהבת מלמטה?

Shocking4U אמר:
אני תוהה מה גורם לבן אדם שלא לקח 10 שנים אליפות, להצליח שנתיים, להשקיע כסף בקיץ על חלוץ ומגנים (שאפו) ואז בזמן משחקים על העונה האירופית של הקבוצה להחליט שכדאי למכור את הבלם המוביל של הקבוצה שלו תמורת מיליון וקצת יורו שזה כסף קטן מאוד בשביל מועדון כמו מכבי חיפה בתמונה הכוללת ולסכן את ההצלחה המקצועית של הקבוצה שלו באירופה ובליגה לעונה הקרובה.

בן אדם כבר השקעת את הכסף בצוות המקצועי ובשחקנים, על 200 אלף יורו לכאן או לכאן אתה מוכן לסכן עונה שלמה? אתה הרי מחזיר בקלות את הכסף הזה בהעפלה לקונפרנס. אתה רוצה בכוח שנחזור לעונות שאנחנו רואים את הצהבת מלמטה?

זה גם חוסר הבנה בסיסי באיך מנהלים מכירה של שחקן, הוא בשנת חוזה, אם לא יהיו הסכמות על חוזה חדש לפלאניץ' ואין הסכמה על דמי העברה מול אאק, הם פשוט יכולים לחכות לינואר ולסכם איתו לקיץ.
אם מחליטים שמוכרים שחקן, דוחפים לזה לפני שנת חוזה כדי למקסם רווחים. באמת התנהלות בדיחה ולא ברור למה דוחפים למכירה שלו ו"ישמחו למכור" את אבו פאני.
ככה לא מתנהלת אלופה שיש לה יומרות לשמור על הכתר, בטח עם קהל שמכניס המון כסף והמועדון לא גוסס

omribenjamin אמר:
Shocking4U אמר:

זה גם חוסר הבנה בסיסי באיך מנהלים מכירה של שחקן, הוא בשנת חוזה, אם לא יהיו הסכמות על חוזה חדש לפלאניץ' ואין הסכמה על דמי העברה מול אאק, הם פשוט יכולים לחכות לינואר ולסכם איתו לקיץ.
אם מחליטים שמוכרים שחקן, דוחפים לזה לפני שנת חוזה כדי למקסם רווחים. באמת התנהלות בדיחה ולא ברור למה דוחפים למכירה שלו ו"ישמחו למכור" את אבו פאני.
ככה לא מתנהלת אלופה שיש לה יומרות לשמור על הכתר, בטח עם קהל שמכניס המון כסף והמועדון לא גוסס
הצלחה של פלאניץ עם מכבי חיפה השנה כולל העפלה למפעלים האירופיים ובליגה שווה יותר כסף למכבי חיפה בפער מהמיליון וקצת יורו שהם יקבלו עליו. מעבר לזה מישהו רוצה לתת את הדעת למה יש לשחקנים שלנו סעיפי שחרור כל כך נמוכים בחוזים שלהם? זה מנטרל לך כמועדון שלפעמים מוכן למכור כל יתרון במו״מ כי המועדון מנגד יודע שהם יכולים להפעיל את הסעיף של השחקן ואין לך שום say בעניין.

גם לא מבין את הדיבור הזה שימכר כי הוא יסיים חוזה בקיץ. לא ידעתם שהוא מסיים חוזה כשניגשתם לעונה? הרי מאמצע שנה שעברה מדברים על זה שצריך לחדש לו חוזה והמועדון כרגיל דוחה את זה לסוף העונה כי ״לא מתעסקים בחידושי חוזה במהלך העונה כי צריך להתרכז במטרות״ ואז מגיעים למצב בקיץ שאתה תלוי בגחמות של היוונים לפני תקופה קריטית של משחקים באירופה.

זה פשוט צריך לשים לנו, האוהדים מראה מול הפנים ולהזכיר לנו שההצלחות של השנתיים האחרונות נראות כמו הבלחה מקרית מאשר עסק שמנוהל בצורה תקינה ובריאה.
מדכא שככה הקבוצה שלי מנוהלת, בעלת שאיפות לתארים אבל חסרת שאיפות בבנייה ושימור סגל שיכול לעמוד בזה

עמרי, מה חדש בזה ? בכר לקח אליפויות למרות המערכת ולא בגלל המערכת

לא קראתי את כל התגובות אבל ממה שכן, אני לא מבין את הביקורת. פלאניץ לא בוואקום. אם יתקרבו להצעה של אאק יתעוררו הרבה שחקנים אחרים וירצו הרבה יותר. אצילי למשל. אני גם מבין את הדילמה לגביו מבחינת חוזה ארוך טווח. אולי עכשיו אנחנו בלחץ עליו בגלל התזמון אבל אחרי העונה שעברה סביר שלא ימהרו להאריך לו. זה לא שיש לו סעיף שחרור נמוך. אם מישהו רוצה ויכול לזרוק כסף על שחקן, לפעמים אין מה לעשות. יש שרשרת מזון בכדורגל ומכבי היא חלק ממנה לטוב ולרע. גם אנחנו טורפים דגים שקטנים מאיתנו. הבעיה היא עם כל החוקים של הכדורגל באופן כללי. סעיפי שחרור , חלונות העברות לא מסונכרנים, השאלות וכל מני מרעין בישין שהורסות את הספורטיביות אבל הן חלק מהביזנס המסריח של הכדורגל

מייקל בן חמו אמר:
לא קראתי את כל התגובות אבל ממה שכן, אני לא מבין את הביקורת. פלאניץ לא בוואקום. אם יתקרבו להצעה של אאק יתעוררו הרבה שחקנים אחרים וירצו הרבה יותר. אצילי למשל. אני גם מבין את הדילמה לגביו מבחינת חוזה ארוך טווח. אולי עכשיו אנחנו בלחץ עליו בגלל התזמון אבל אחרי העונה שעברה סביר שלא ימהרו להאריך לו. זה לא שיש לו סעיף שחרור נמוך. אם מישהו רוצה ויכול לזרוק כסף על שחקן, לפעמים אין מה לעשות. יש שרשרת מזון בכדורגל ומכבי היא חלק ממנה לטוב ולרע. גם אנחנו טורפים דגים שקטנים מאיתנו. הבעיה היא עם כל החוקים של הכדורגל באופן כללי. סעיפי שחרור , חלונות העברות לא מסונכרנים, השאלות וכל מני מרעין בישין שהורסות את הספורטיביות אבל הן חלק מהביזנס המסריח של הכדורגל

זה לא משכנע. לכל שחקן יש את הנסיבות שלו.
עזוב שלאצילי בהחלט מגיע שדרוג, אבל המועדון יכל לשלם לגרשון סכומים גבוהים כשרצה להביא אותו מבלגיה וזה לא דחף את יתר השחקנים להעלאות.
פיירו מקבל שכר ממש גבוה ואף אחד מהשחקנים האחרים לא בא לפתוח חוזה.

גם השחקנים לא חיים בואקום ומבינים מה זה ביקוש. הם רואים שלפלאניץ' בניגוד אליהם יש הצעה מטורפת, ושאם הוא חותם פה הוא עוד מוותר על כסף.

מייקל בן חמו אמר:
1.8 מיליון יורו זה סעיף נמוך. זה לא נותן לך בכלל leverage או יכולת לנהל משא ומתן על השחקן.

יש דרכים לתגמל שחקן כלכלית גם לא דרך המשכורת שלו בין אם זה מענק חתימה, מענק נאמנות, פרמיות גבוהות וכו׳. יש גם הבדל בין המשכורות שישראלים מרוויחים והזרים מרוויחים.

Shocking4U אמר:
מייקל בן חמו אמר:
1.8 מיליון יורו זה סעיף נמוך. זה לא נותן לך בכלל leverage או יכולת לנהל משא ומתן על השחקן.

יש דרכים לתגמל שחקן כלכלית גם לא דרך המשכורת שלו בין אם זה מענק חתימה, מענק נאמנות, פרמיות גבוהות וכו׳. יש גם הבדל בין המשכורות שישראלים מרוויחים והזרים מרוויחים.

1.8 מיליון יורו כסעיף שחרור לבלם בן 30 זה המון.
זו פוטנציאלית ההעברה הכי יקרה ל שחקן הגנה מהליגה אם אני לא טועה. אי אפשר להגיד שזה סעיף שחרור נמוך (יותר גבוה מזה זה דווקא לא סעיף שחרור בכלל).

ואין מה לעשות, כשאתה רוצה להאריך לשחקן חוזה הוא יכול להתעקש על סעיף שחרור, ככה זה עובד גם במועדונים הרבה יותר גדולים. וכשהבאנו את פלאניץ' זה בטח נראה כמו סעיף שחרור רחוק ומעולה

חזרה
למעלה