ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.
על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן
צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!
KevinDurant אמר:ניצן
חזיזה - גולדברג - שימיץ' - סק - סונדגרן
ג'אבר - עלי - שרי
פיירו - חלאיילי
ובהתקפה זה נהיה סוג של:
ניצן
גולדברג - שימיץ' - סק - סונדגרן
ג'אבר - עלי - שרי
חזיזה - פיירו - חלאיילי
אם הולכים על סונדגרן ככנף ימין ב3-5-2 אז חייב לשחק עם חלאיילי בהתקפה כדי שיוכל למשוך ימינה ולהוות אופציה בכנף, אחרת אנחנו מאבדים את כל צד ימין ובקושי נוכל לתקוף משם.
אם הוא מאמין בקנדיל/סוף, אז אפשר לפתוח עם דוד
מה שאהבתי תמיד בבכר זה שהוא היה רואה כדורגל "כמוני" ובוחר הרכבים זהים לשלי ברוב המקרים.Judokan אמר:אני מוריד לספסל את גולדברג ואת סבע למשחק הזה. שניהם הראו במשחק הראשון שהם מאוד לא מתאימים לאופי המשחק - סבע לא הצליח ליצור מהלך בשטח קטן לפני שהלחץ הגיע, וגולדברג תפקד ממש גרוע מבחינת הנעת הכדור ובעיניי היה לו חלק גדול במשחק התקוע שלנו.
ההרכב שלי:
ניצן
קנדיל סונדגרן שימיץ' סק חזיזה
עלי ג'אבר
שרי
חלאילי דוד
הרעיון הוא שחקנים מהירים יחסית שיודעים לנצל שטח בצד ההתקפי. אנחנו לא ננצח מהכיוון של משחק פיזי ולכן פיירו מיותר מבחינתי, מעדיף את היכולת ליצור ולנצל בלאגן מאורגן שיש לדין דוד וחלאילי שם.
בפועל - יפתח ההרכב שדוראנט הציע, ולדעתי נהיה תקועים התקפית ברמות אחרות עם סונדגרן באגף ובלי קורנו בצד השני.
KevinDurant אמר:מה שאהבתי תמיד בבכר זה שהוא היה רואה כדורגל "כמוני" ובוחר הרכבים זהים לשלי ברוב המקרים.Judokan אמר:אני מוריד לספסל את גולדברג ואת סבע למשחק הזה. שניהם הראו במשחק הראשון שהם מאוד לא מתאימים לאופי המשחק - סבע לא הצליח ליצור מהלך בשטח קטן לפני שהלחץ הגיע, וגולדברג תפקד ממש גרוע מבחינת הנעת הכדור ובעיניי היה לו חלק גדול במשחק התקוע שלנו.
ההרכב שלי:
ניצן
קנדיל סונדגרן שימיץ' סק חזיזה
עלי ג'אבר
שרי
חלאילי דוד
הרעיון הוא שחקנים מהירים יחסית שיודעים לנצל שטח בצד ההתקפי. אנחנו לא ננצח מהכיוון של משחק פיזי ולכן פיירו מיותר מבחינתי, מעדיף את היכולת ליצור ולנצל בלאגן מאורגן שיש לדין דוד וחלאילי שם.
בפועל - יפתח ההרכב שדוראנט הציע, ולדעתי נהיה תקועים התקפית ברמות אחרות עם סונדגרן באגף ובלי קורנו בצד השני.
אז אם דגו ימשיך עם זה מצבנו טוב?
אני לא פוסל מה שאתה אומר עם גולדברג, סונדגרן וקנדיל ברמת העיקרון אבל לדעתי גולדברג בלם טוב וחשוב ולא הייתי מוותר עליו.
לגבי פיירו, לא "ננצח" בפיזיות אבל אתה צריך אותו כדי לשחרר קצת את הלחץ הגבוה שלהם ולהיות כתובת בכדורים ארוכים.
גם לפיירו יהיה יותר נוח לשחק עם שטח ושלא מצופפים
הבלמים שלהם זה חתיכת מטריה אווירית, וכל הקבוצה שלהם עושה לחץ מצויין שיגרום לנו להעיף כדורים למעלה. בהיעדר פיירו כל כדור כזה הבלמים שלהם מורידים בקלות לקישור שלהם וזה יוצר מכבש (אגב רוב הלחץ שאנחנו מפעילים בליגה מגיע ככה גם)אליאור אמר:הייתי עולה עם שוראנוב ודוד או שוראנוב וחלאיילי בהתקפה. אחד מהם (לא שוראנוב) ירד גם לעזור בהגנה ויוחלף בדקה ה-60 בערך.
צריך שחקנים שיודעים לייצר גול גם מחצי מצב, לבעוט מרחוק, לעשות תנועה או למסור לעומק לחלוץ השני. אי אפשר לעלות בתקווה שיסתיים ב-0:0 ולדעתי הרכבה של פיירו בהרכב מחזקת את התחושה שזה מה שרוצים להשיג. בסוף אנחנו צריכים לעלות עם הרכב הגנתי אבל לשלב בו גם שחקני הכרעה שיכולים לעשות את ההבדל.
גם ברגע שקורנו לא משחק וחזיזה עובר שמאלה כל השיטה משתנה ואמורה להתבסס על פחות הגבהות לרחבה.
אני מסכים לגמריThe real Tsepo אמר:הבלמים שלהם זה חתיכת מטריה אווירית, וכל הקבוצה שלהם עושה לחץ מצויין שיגרום לנו להעיף כדורים למעלה. בהיעדר פיירו כל כדור כזה הבלמים שלהם מורידים בקלות לקישור שלהם וזה יוצר מכבש (אגב רוב הלחץ שאנחנו מפעילים בליגה מגיע ככה גם)אליאור אמר:הייתי עולה עם שוראנוב ודוד או שוראנוב וחלאיילי בהתקפה. אחד מהם (לא שוראנוב) ירד גם לעזור בהגנה ויוחלף בדקה ה-60 בערך.
צריך שחקנים שיודעים לייצר גול גם מחצי מצב, לבעוט מרחוק, לעשות תנועה או למסור לעומק לחלוץ השני. אי אפשר לעלות בתקווה שיסתיים ב-0:0 ולדעתי הרכבה של פיירו בהרכב מחזקת את התחושה שזה מה שרוצים להשיג. בסוף אנחנו צריכים לעלות עם הרכב הגנתי אבל לשלב בו גם שחקני הכרעה שיכולים לעשות את ההבדל.
גם ברגע שקורנו לא משחק וחזיזה עובר שמאלה כל השיטה משתנה ואמורה להתבסס על פחות הגבהות לרחבה.
בגלל זה לדעתי כדאי לפתוח עם פיירו ולצידו דין/חלאיילי, אני נוטה להעדיף את דין
The real Tsepo אמר:הבלמים שלהם זה חתיכת מטריה אווירית, וכל הקבוצה שלהם עושה לחץ מצויין שיגרום לנו להעיף כדורים למעלה. בהיעדר פיירו כל כדור כזה הבלמים שלהם מורידים בקלות לקישור שלהם וזה יוצר מכבש (אגב רוב הלחץ שאנחנו מפעילים בליגה מגיע ככה גם)אליאור אמר:הייתי עולה עם שוראנוב ודוד או שוראנוב וחלאיילי בהתקפה. אחד מהם (לא שוראנוב) ירד גם לעזור בהגנה ויוחלף בדקה ה-60 בערך.
פיירו הרוויח לא מעט כדורים בראש, פחות מבדרך כלל כי יש להם בלמים אתלטיים ומצויינים. רק תחשוב מה יהיה בלעדיו, כל כדור ארוך שלנו זה יציאה קלה להתקפה שלהםאליאור אמר:The real Tsepo אמר:הבלמים שלהם זה חתיכת מטריה אווירית, וכל הקבוצה שלהם עושה לחץ מצויין שיגרום לנו להעיף כדורים למעלה. בהיעדר פיירו כל כדור כזה הבלמים שלהם מורידים בקלות לקישור שלהם וזה יוצר מכבש (אגב רוב הלחץ שאנחנו מפעילים בליגה מגיע ככה גם)אליאור אמר:הייתי עולה עם שוראנוב ודוד או שוראנוב וחלאיילי בהתקפה. אחד מהם (לא שוראנוב) ירד גם לעזור בהגנה ויוחלף בדקה ה-60 בערך.
ראית את המשחק הראשון?
The real Tsepo אמר:פיירו הרוויח לא מעט כדורים בראש, פחות מבדרך כלל כי יש להם בלמים אתלטיים ומצויינים. רק תחשוב מה יהיה בלעדיו, כל כדור ארוך שלנו זה יציאה קלה להתקפה שלהםאליאור אמר:The real Tsepo אמר:הבלמים שלהם זה חתיכת מטריה אווירית, וכל הקבוצה שלהם עושה לחץ מצויין שיגרום לנו להעיף כדורים למעלה. בהיעדר פיירו כל כדור כזה הבלמים שלהם מורידים בקלות לקישור שלהם וזה יוצר מכבש (אגב רוב הלחץ שאנחנו מפעילים בליגה מגיע ככה גם)
ראית את המשחק הראשון?