• ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.

על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן

צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!

הרכב ודיבורים לקראת פלייאוף ליגת האלופות vs יאנג בויז (בית וחוץ)

• יוצר הנושא יוצר הנושא רק מכבי
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ניצן
חזיזה - גולדברג - שימיץ' - סק - סונדגרן
ג'אבר - עלי - שרי
פיירו - חלאיילי

ובהתקפה זה נהיה סוג של:
ניצן
גולדברג - שימיץ' - סק - סונדגרן
ג'אבר - עלי - שרי
חזיזה - פיירו - חלאיילי

אם הולכים על סונדגרן ככנף ימין ב3-5-2 אז חייב לשחק עם חלאיילי בהתקפה כדי שיוכל למשוך ימינה ולהוות אופציה בכנף, אחרת אנחנו מאבדים את כל צד ימין ובקושי נוכל לתקוף משם.

אם הוא מאמין בקנדיל/סוף, אז אפשר לפתוח עם דוד

KevinDurant אמר:
ניצן
חזיזה - גולדברג - שימיץ' - סק - סונדגרן
ג'אבר - עלי - שרי
פיירו - חלאיילי

ובהתקפה זה נהיה סוג של:
ניצן
גולדברג - שימיץ' - סק - סונדגרן
ג'אבר - עלי - שרי
חזיזה - פיירו - חלאיילי

אם הולכים על סונדגרן ככנף ימין ב3-5-2 אז חייב לשחק עם חלאיילי בהתקפה כדי שיוכל למשוך ימינה ולהוות אופציה בכנף, אחרת אנחנו מאבדים את כל צד ימין ובקושי נוכל לתקוף משם.

אם הוא מאמין בקנדיל/סוף, אז אפשר לפתוח עם דוד

לדעתי זה ההרכב שיפתח

אני מוריד לספסל את גולדברג ואת סבע למשחק הזה. שניהם הראו במשחק הראשון שהם מאוד לא מתאימים לאופי המשחק - סבע לא הצליח ליצור מהלך בשטח קטן לפני שהלחץ הגיע, וגולדברג תפקד ממש גרוע מבחינת הנעת הכדור ובעיניי היה לו חלק גדול במשחק התקוע שלנו.

ההרכב שלי:
ניצן
קנדיל סונדגרן שימיץ' סק חזיזה
עלי ג'אבר
שרי
חלאילי דוד

הרעיון הוא שחקנים מהירים יחסית שיודעים לנצל שטח בצד ההתקפי. אנחנו לא ננצח מהכיוון של משחק פיזי ולכן פיירו מיותר מבחינתי, מעדיף את היכולת ליצור ולנצל בלאגן מאורגן שיש לדין דוד וחלאילי שם.

בפועל - יפתח ההרכב שדוראנט הציע, ולדעתי נהיה תקועים התקפית ברמות אחרות עם סונדגרן באגף ובלי קורנו בצד השני.

ניצן
חזיזה שימיץ' סק סונדגרן קנדיל
עלי ג'אבר
שרי
פיירו דינדה

ניצן
סונגרדן שימיץ סק חזיזה גולדברג
גאבר עלי שרי
פיירו דינדה/שוראנוב

אני לא אופטימי.

נקווה שהם יחזרו לארץ רק עם הכרטיס לשלב בתים

עם כרטיס לשלב הבתים הם יחזרו בכל מקרה.

Judokan אמר:
אני מוריד לספסל את גולדברג ואת סבע למשחק הזה. שניהם הראו במשחק הראשון שהם מאוד לא מתאימים לאופי המשחק - סבע לא הצליח ליצור מהלך בשטח קטן לפני שהלחץ הגיע, וגולדברג תפקד ממש גרוע מבחינת הנעת הכדור ובעיניי היה לו חלק גדול במשחק התקוע שלנו.

ההרכב שלי:
ניצן
עלי ג'אבר
שרי
חלאילי דוד

הרעיון הוא שחקנים מהירים יחסית שיודעים לנצל שטח בצד ההתקפי. אנחנו לא ננצח מהכיוון של משחק פיזי ולכן פיירו מיותר מבחינתי, מעדיף את היכולת ליצור ולנצל בלאגן מאורגן שיש לדין דוד וחלאילי שם.

בפועל - יפתח ההרכב שדוראנט הציע, ולדעתי נהיה תקועים התקפית ברמות אחרות עם סונדגרן באגף ובלי קורנו בצד השני.
מה שאהבתי תמיד בבכר זה שהוא היה רואה כדורגל "כמוני" ובוחר הרכבים זהים לשלי ברוב המקרים.

אז אם דגו ימשיך עם זה מצבנו טוב?

אני לא פוסל מה שאתה אומר עם גולדברג, סונדגרן וקנדיל ברמת העיקרון אבל לדעתי גולדברג בלם טוב וחשוב ולא הייתי מוותר עליו.

לגבי פיירו, לא "ננצח" בפיזיות אבל אתה צריך אותו כדי לשחרר קצת את הלחץ הגבוה שלהם ולהיות כתובת בכדורים ארוכים.

גם לפיירו יהיה יותר נוח לשחק עם שטח ושלא מצופפים

זה ההרכב שלי:
ניצן
חזיזה גולדברג סק סונדגרן קנדיל
גאבר עלי שרי
פיירו דוד/שוראנוב

צריך את פיירו בשביל הפיזיות ובשביל להחזיק כדור לשחרור הלחץ.
דוד או שוראנוב בשביל המתפרצות.

KevinDurant אמר:
Judokan אמר:

ההרכב שלי:
ניצן
עלי ג'אבר
שרי
חלאילי דוד

מה שאהבתי תמיד בבכר זה שהוא היה רואה כדורגל "כמוני" ובוחר הרכבים זהים לשלי ברוב המקרים.

אז אם דגו ימשיך עם זה מצבנו טוב?

אני לא פוסל מה שאתה אומר עם גולדברג, סונדגרן וקנדיל ברמת העיקרון אבל לדעתי גולדברג בלם טוב וחשוב ולא הייתי מוותר עליו.

לגבי פיירו, לא "ננצח" בפיזיות אבל אתה צריך אותו כדי לשחרר קצת את הלחץ הגבוה שלהם ולהיות כתובת בכדורים ארוכים.

גם לפיירו יהיה יותר נוח לשחק עם שטח ושלא מצופפים

היו לבכר ימים של בחירות מעולות וימים של בחירות תמוהות (גם אם חלק מהזמן ניצחנו). קונה שזה יהיה גם המצב של דגו.

לגבי פיירו, אני לא חושב שהכדור הנקודתי שהוא יכול להרוויח בהעפה קדימה שווה את השחקן פחות שהוא היה התקפית במשחק הראשון. אני מעדיף שחקן שאשכרה יכול לנצל שטח מאחורי ההגנה, מה שפיירו לא יודע לעשות.

שלא לדבר על זה שאני מעדיף שבכלל לא תהיה לקבוצה את האופציה להעיף כדורים סתם, אולי זה יאלץ אותם לשחק כדורגל ולא את זוועתון העפות הכדורים מהמחצית השנייה של המשחק האחרון.

הייתי עולה עם שוראנוב ודוד או שוראנוב וחלאיילי בהתקפה. אחד מהם (לא שוראנוב) ירד גם לעזור בהגנה ויוחלף בדקה ה-60 בערך.
צריך שחקנים שיודעים לייצר גול גם מחצי מצב, לבעוט מרחוק, לעשות תנועה או למסור לעומק לחלוץ השני. אי אפשר לעלות בתקווה שיסתיים ב-0:0 ולדעתי הרכבה של פיירו בהרכב מחזקת את התחושה שזה מה שרוצים להשיג. בסוף אנחנו צריכים לעלות עם הרכב הגנתי אבל לשלב בו גם שחקני הכרעה שיכולים לעשות את ההבדל.

גם ברגע שקורנו לא משחק וחזיזה עובר שמאלה כל השיטה משתנה ואמורה להתבסס על פחות הגבהות לרחבה.

אליאור אמר:
הייתי עולה עם שוראנוב ודוד או שוראנוב וחלאיילי בהתקפה. אחד מהם (לא שוראנוב) ירד גם לעזור בהגנה ויוחלף בדקה ה-60 בערך.
צריך שחקנים שיודעים לייצר גול גם מחצי מצב, לבעוט מרחוק, לעשות תנועה או למסור לעומק לחלוץ השני. אי אפשר לעלות בתקווה שיסתיים ב-0:0 ולדעתי הרכבה של פיירו בהרכב מחזקת את התחושה שזה מה שרוצים להשיג. בסוף אנחנו צריכים לעלות עם הרכב הגנתי אבל לשלב בו גם שחקני הכרעה שיכולים לעשות את ההבדל.

גם ברגע שקורנו לא משחק וחזיזה עובר שמאלה כל השיטה משתנה ואמורה להתבסס על פחות הגבהות לרחבה.
הבלמים שלהם זה חתיכת מטריה אווירית, וכל הקבוצה שלהם עושה לחץ מצויין שיגרום לנו להעיף כדורים למעלה. בהיעדר פיירו כל כדור כזה הבלמים שלהם מורידים בקלות לקישור שלהם וזה יוצר מכבש (אגב רוב הלחץ שאנחנו מפעילים בליגה מגיע ככה גם)
בגלל זה לדעתי כדאי לפתוח עם פיירו ולצידו דין/חלאיילי, אני נוטה להעדיף את דין

The real Tsepo אמר:
אליאור אמר:

הבלמים שלהם זה חתיכת מטריה אווירית, וכל הקבוצה שלהם עושה לחץ מצויין שיגרום לנו להעיף כדורים למעלה. בהיעדר פיירו כל כדור כזה הבלמים שלהם מורידים בקלות לקישור שלהם וזה יוצר מכבש (אגב רוב הלחץ שאנחנו מפעילים בליגה מגיע ככה גם)
אני מסכים לגמרי

דווקא שיש יותר שטחים המשחק משחק לידיים של פיירו ויותר נוח לו מאשר נגד צפיפות.

הוא היה מעולה עם השטחים ובמתפרצות נגד הכוכב ואולימפיאקוס

The real Tsepo אמר:
אליאור אמר:

ראית את המשחק הראשון?

אליאור אמר:
The real Tsepo אמר:
אליאור אמר:

ראית את המשחק הראשון?
פיירו הרוויח לא מעט כדורים בראש, פחות מבדרך כלל כי יש להם בלמים אתלטיים ומצויינים. רק תחשוב מה יהיה בלעדיו, כל כדור ארוך שלנו זה יציאה קלה להתקפה שלהם

וויס ובן דור טוענים ששימיץ יכנס וחזיזה יזוז לשמאל בזמן שכולדשטיין טוען ששימיץ לא יפתח וחלאילי או קנדיל ישחקו בימין ודניאל יהיה בלם.

לדעתי טעות לפתוח עם שון, סק, שימיץ ודניאל.
זה כבר יגביל אותנו מאוד התקפית, למעשה זה כמו לשחק עם 4 בלמים.

The real Tsepo אמר:
אליאור אמר:
The real Tsepo אמר:

ראית את המשחק הראשון?
פיירו הרוויח לא מעט כדורים בראש, פחות מבדרך כלל כי יש להם בלמים אתלטיים ומצויינים. רק תחשוב מה יהיה בלעדיו, כל כדור ארוך שלנו זה יציאה קלה להתקפה שלהם

לא יודע אם ראינו את אותו משחק, כי לא זכור לי שפיירו הרוויח כדורים עם הראש. היה אחד שהוא הוריד עם החזה.

אבל עזוב זכרונות, בוא נסתכל על הנתון הבא - פיירו מסר 6 מסירות מדויקות מתוך 13 בכל המשחק עם 46 אחוזי דיוק שהם הכי נמוכים בקבוצה. לא ספרתי אבל מתוך שש מסירות אני מניח שבחצי מהן לפחות הוא לא היה על תקן של "קיר" מכדור ארוך אלא מסר תוך כדי תנועה. זאת אומרת שבמהלך הגומלין יהיו במקסימום ארבע פעמים שבהן נשלח לפיירו כדור ארוך והוא ימסור אותו מדויק.

אני מסכים איתך שהבלמים שלהם אתלטיים ובגלל זה אני חושב שכדאי לוותר על האספקט הזה מבחינתנו ולא לנסות להתחרות מבחינה פיזית אלא בזכות דברים אחרים.

ועוד נקודה אחרונה כללית: אני לא בטוח ששוראנוב פחות טוב כקיר מפיירו. מהמעט שראיתי ממנו אני חושב שיש מצב שהוא טוב יותר. הוא גם גבוה (1.84) ויותר טכני וזה חשוב מאוד גם בהשתלטות על הכדור וגם במסירה אחורה.

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
חזרה
למעלה