• ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.

על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן

צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!

חודש של טראמפ - מה אתם חושבים ?

• יוצר הנושא יוצר הנושא DelPiero
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

DelPiero

מכונת תארים
לפני שאתם עונים, אני רוצה שתחשבו בראיה גלובלית, מעבר לזווית הצרה של ישראל

אני סקרן מאוד לדעת מה אתם חושבים

האמריקאי הממוצע בחר בטראמפ מ3 סיבות עיקריות
1. אי אמון בממסד - טראמפ הבטיח לשנות ולהביא דם חדש
2. הכלכלה - כל הזמן דיבר על עוד מקומות עבודה, הורדות מיסוי מיותר ותחרות בסינים (או מיסוי כבד על סחורה סינית)
3. בעיית ההגירה

אז אלו ה"אני מאמין" של טראמפ.
הוא חושב קודם על האמריקאי הממוצע ובראיית מאקרו על הכלכלה האמריקאית, שזה בתאכלס מה שנשיא ארה"ב אמור לעשות.

מבחינתו לסיים את סכסוך רוסיה-אוקראינה כמה שיותר מהר, בעיקר כדי להפסיק לבזבז שם כספים.
הצד שיתן לו הכי הרבה משאבים/כסף הוא הצד שיקבל את התמיכה הסופית - ואת זה כנראה הרוסים יעשו עם כמות משאבי הטבע שיש להם.
בנוסף, אני חושב שהוא ינסה להניע מהלך שיגרום לרוסים להישען יותר על ארה"ב מאשר על הקשרים שלה עם הסינים.
ארה"ב מאוד מפחדת מהסינים, מה שהיה עם ארה"ב מול ברית המועצות לשעבר הוא מה שקורה היום בין ארה"ב לסין.

איראן - עלולים לפגוע לו בתוכניות שלו עם הסעודים. אם הם לא בתמונה אני לא חושב שאיראן מעניינת אותו יותר מידי.

אנחנו - מבחינת ארה"ב אנחנו סוג של "מיקור חוץ" - מפתחים מערכות בשת"פ עם ארה"ב (כיפת ברזל למשל), מעבירים לה מודיעין וכו'
נמשיך לקבל סיוע ותמיכה ככל שידרש.
טראמפ כבר הראה בכהונה הקודמת שלו שהוא "פרו ישראל" - העביר את שגרירות ארה"ב לירושלים, הכיר בריבונות שלנו ברמת הגולן וסייע בהסכמי אברהם (כמובן תוך שמירה על אינטרסים אמריקאים).
מבחינתו שהסאגה עם עזה תיגמר כמה שיותר מהר, אם הוא יוכל להרוויח משהו מהסיפור הזה מאחד מהצדדים (אנחנו / מצריים / ירדן) הוא יקח את זה ב2 ידיים.

בסוף עם כמה שמנסים להציג את ארה"ב כפרו ישראל, מדובר בהשפעה מבית (יהודים בעלי כוח והשפעה שמקורבים לשלטון) ואינטרסים משותפים. וכהשאינטרסים לא משותפים יש קונפליקטים, כמו למשל הסכם הגרעין עם איראן.

אונס את הפורמט. פוגע באינטרסים לאומיים אמריקאים. לא היה צריך ללכת לקדנציה שנייה.
היחידים שלוקחים אותו ברצינות זה ממשלת ישראל וצופי ערוץ 14. במקרה שלנו יצא טוב. מינוס ומינוס כידוע זה פלוס.

הדבר היחידי שאני מציע לכולם זה לחשוב טוב מה הן ההשלכות ארוכות הטווח של כל החלטה שמתקבלת וכל פעולה שנעשית.

לדוגמא: הוא מאוד רוצה לגרום לסיום הלחימה בין רוסיה לאוקראינה כדאי שהוא יוכל להציג את זה כעוד win. וכמו 'שסמייל אמר, הוא נוטה להתקרב לפוטין, שההשלכות של זה ברמה הגלובלית כלפי הרבה מאוד מדינות הן היסטריות.
מה יהיו ההשלכות של הדבר הזה לא רק כלפי האוקראיניאים, אלא כלפי כל בעלות הברית הטבעיות של אמריקה וגם רוסיה ?

בין אם אתם חושבים עליו בצורה חיובית או לא, אני ממליץ לכולם לאמץ את השיטה חשיבה הזאת. אני מודה שבחודש אחד, הוא בעיקר הצליח להפתיע אותי לרעה וזה כשהצפיות שלי נמוכות גם ככה.. הלוואי ובטווח הארוך אני אטעה, אבל זה לא נראה טוב בכלל

בנושא אוקראינה רוסיה: זוועה
בנושא ישראל: סבבה
בנושאי פנים: מעביר שם שינויים על ספידים

DelPiero אמר:
הדבר היחידי שאני מציע לכולם זה לחשוב טוב מה הן ההשלכות ארוכות הטווח של כל החלטה שמתקבלת וכל פעולה שנעשית.

לדוגמא: הוא מאוד רוצה לגרום לסיום הלחימה בין רוסיה לאוקראינה כדאי שהוא יוכל להציג את זה כעוד win. וכמו 'שסמייל אמר, הוא נוטה להתקרב לפוטין, שההשלכות של זה ברמה הגלובלית כלפי הרבה מאוד מדינות הן היסטריות.
מה יהיו ההשלכות של הדבר הזה לא רק כלפי האוקראיניאים, אלא כלפי כל בעלות הברית הטבעיות של אמריקה וגם רוסיה ?

בין אם אתם חושבים עליו בצורה חיובית או לא, אני ממליץ לכולם לאמץ את השיטה חשיבה הזאת. אני מודה שבחודש אחד, הוא בעיקר הצליח להפתיע אותי לרעה וזה כשהצפיות שלי נמוכות גם ככה.. הלוואי ובטווח הארוך אני אטעה, אבל זה לא נראה טוב בכלל

על ביידן גם שאלת את זה? גם ממנו היו לך ציפיות נמוכות?
יש לאנשים הטייה נגד טראמפ וכמובן שזה בעיקר לצד "הליברלי-שמאלני".
ביידן היה קטסטרופה, אשכרה בובה סנילית ישבה בבית הלבן והתקשורת הסתירה את זה במשך יותר מ-3 שנים, תחשוב
על זה קצת לפני שאתה מדבר על טראמפ.
ביידן פגע בארה"ב, בכלכלה, בהגירה לא חוקית, בפרוגרסיביות מטורללת ותגובת הנגד היתה ניצחון גדול לטראמפ.
ואם כבר מדברים על בנות ברית, ביידן דפק את ישראל בזמן מלחמה, עיכב משלוחי נשק, הפעיל לחץ עלינו ולא על חמאס,
עיכב את הכניסה לרפיח (הסגנית הפוסטמה שלו "למדה את המפות של רפיח"). שיחרר מיליארדי דולרים לאיראן, הוציא את החותים
מרשימת ארגוני הטרור, הפעיל לחץ על סעודיה, ברח מאפגניסטן בצורה מבישה.
מה אתה חושב שבנות הברית הערביות המתונות של ארה"ב הסיקו מזה? זה נראה לך מקרי שפוטין פלש לאוקראינה בזמן שביידן היה בשלטון?

עכשיו טראמפ מנסה לתקן את כל הבעיות, חלק בצורה טובה וחלק לא, אבל סך הכל נראה שהבוחר האמריקאי די מרוצה ממנו בינתיים.
מבחינת ישראל כמובן שטראמפ מצוין. מבחינה בינלאומית לדעתי הוא גם טוב ובמיוחד אם הוא יצליח במאבק נגד סין.
מבחינת אוקראינה, לכאורה זה נראה "לא טוב", אבל טראמפ בא בגישה ריאלית. אוקראינה לא יכולה לנצח את רוסיה, המשך
התמיכה באוקראינה רק מאריך את המלחמה בלי שתהיה הכרעה. אם בפועל הוא יצליח לגרום למלחמה להסתיים בקרוב זה לא כל כך רע.

hezildo אמר:
DelPiero אמר:

ביידן היה קטסטרופה, אשכרה בובה סנילית ישבה בבית הלבן והתקשורת הסתירה את זה במשך יותר מ-3 שנים, תחשוב
ביידן פגע בארה"ב, בכלכלה, בהגירה לא חוקית, בפרוגרסיביות מטורללת ותגובת הנגד היתה ניצחון גדול לטראמפ.
ואם כבר מדברים על בנות ברית, ביידן דפק את ישראל בזמן מלחמה, עיכב משלוחי נשק, הפעיל לחץ עלינו ולא על חמאס,
עיכב את הכניסה לרפיח (הסגנית הפוסטמה שלו "למדה את המפות של רפיח"). שיחרר מיליארדי דולרים לאיראן, הוציא את החותים
מה אתה חושב שבנות הברית הערביות המתונות של ארה"ב הסיקו מזה? זה נראה לך מקרי שפוטין פלש לאוקראינה בזמן שביידן היה בשלטון?

עכשיו טראמפ מנסה לתקן את כל הבעיות, חלק בצורה טובה וחלק לא, אבל סך הכל נראה שהבוחר האמריקאי די מרוצה ממנו בינתיים.
מבחינת ישראל כמובן שטראמפ מצוין. מבחינה בינלאומית לדעתי הוא גם טוב ובמיוחד אם הוא יצליח במאבק נגד סין.
מבחינת אוקראינה, לכאורה זה נראה "לא טוב", אבל טראמפ בא בגישה ריאלית. אוקראינה לא יכולה לנצח את רוסיה, המשך
התמיכה באוקראינה רק מאריך את המלחמה בלי שתהיה הכרעה. אם בפועל הוא יצליח לגרום למלחמה להסתיים בקרוב זה לא כל כך רע.

אתה העלת את ביידן, לא אני .
ביידן היה גרוע אבל הוא לא הנושא פה. אני לא מבין את הצורך להעלות אותו וכתבתי פה כבר בעבר שהגיע לדמוקרטים להפסיד
אם הדבר הכי טוב שהם יכלו להציע זה קמלה שלא יכלה לחבר משפט הגיוני זה אומר הרבה ובעיקר מבאס שהם לא יכלו למכור את הערכים של דמקרוטיה ליברלית

וזה עסיין לא סותר את מה שאמרתי פה

DelPiero אמר:
hezildo אמר:
DelPiero אמר:

אתה העלת את ביידן, לא אני .
ביידן היה גרוע אבל הוא לא הנושא פה. אני לא מבין את הצורך להעלות אותו וכתבתי פה כבר בעבר שהגיע לדמוקרטים להפסיד
אם הדבר הכי טוב שהם יכלו להציע זה קמלה שלא יכלה לחבר משפט הגיוני זה אומר הרבה ובעיקר מבאס שהם לא יכלו למכור את הערכים של דמקרוטיה ליברלית

וזה עסיין לא סותר את מה שאמרתי פה

קודם כל, כן התייחסתי לטראמפ והמדיניות שלו.
הזכרתי את ביידן כי זה מאוד רלבנטי, חלק גדול מהצעדים של טראמפ הם כדי לתקן את הנזקים של ביידן.

Shocking4U אמר:
בנושא אוקראינה רוסיה: זוועה
בנושא ישראל: סבבה
בנושאי פנים: מעביר שם שינויים על ספידים

מוקדם כמובן לשפוט, אבל בחודש הראשון שלו כנשיא גורשו פחות מהגרים לא חוקיים, מאשר בחודש האחרון של ביידן. שוב ממליץ לשפוט לפי מעשים ולא לפי ציוצים מנותקים מהמציאות.
הוא גם מחלק המון איומי סרק, חלקם הוא לא יכול לממש מבחינה חוקית (כמו למשל הטלת מכסים ללא סיבה מוצדקת). עדיין מחכה לגהנום על עזה.

hezildo אמר:
DelPiero אמר:

כפי שהסברתי מעלה יצא טוב עם החטופים, אבל התנהלות כזו גרועה לכל העולם החופשי כולל ישראל. מחר בבוקר הוא יכול להגיד תחזרו לקווי 67, או שאפסיק את הסיוע. הוא הפך את עצמו לאדם שלא לוקחים ברצינות. לא יודע איך זה טוב. מה שבטוח שהוא לא מנסה לתקן שום בעיה ככה. מי שכן מרוצה זו סין.
יחסים בינלאומיים לא עובדים לפי אוהב או לא אוהב את ראש המדינה והוא כבר אכל הליך הדחה על זה בקדנציה הראשונה.

נראה לי אחרי היום ברור לכולם מה החודש הראשון של טראמפ. ככה התנהגתי בגיל 6-7, כשרציתי גלידה ואפילו שאי אפשר היה לקנות באותו רגע.
כבוד גדול להתנהג באותה צורה לאדם מבוגר פי 11 ובעל תפקיד של מנהיג המעצמה מס' 1 בעולם.

lemmacantor אמר:
נראה לי אחרי היום ברור לכולם מה החודש הראשון של טראמפ. ככה התנהגתי בגיל 6-7, כשרציתי גלידה ואפילו שאי אפשר היה לקנות באותו רגע.
כבוד גדול להתנהג באותה צורה לאדם מבוגר פי 11 ובעל תפקיד של מנהיג המעצמה מס' 1 בעולם.

אם טראמפ היה עושה את זה לביבי, אתה היית מהלל אותו ולא מתלונן שהוא ילד בן 7.

hezildo אמר:
lemmacantor אמר:

אז הייתי נאלץ לעבור לעיר אחרת, כי ביבי היה יורד לקוי החלוקה של 47.

lemmacantor אמר:
hezildo אמר:
lemmacantor אמר:

אז הייתי נאלץ לעבור לעיר אחרת, כי ביבי היה יורד לקוי החלוקה של 47.

ברגע שתהיה מסוגל לצאת מהפוזיציה ולנהל דיון ענייני, אז תחזור אלי.
כרגע אתה פסול לעדות.

הדעה הכי מתאימה בנושא הפגישה ההזויה והמדוברת מהבית הלבן לדעות פה ב - thread ששמעתי היא מבחור שנקרא Yaron Brook. הוא ישראלי אמריקאי עם מבטא ניו יורקי כבד. ממליץ לכולם לעקוב אחריו, במיוחד בענייני כלכלה.

מה שהוא אומר זה טראמפ כנראה דווקא בא עם נכונות לסגור עסקה, כי זה כאילו הקטע שלו, זה שסוגר עסקאות. וג'יידי ואנס הוא זה שבא עם האג'נדה האנטי אוקראינית כבר מהבית, וכנראה שבגלל זה הוא נדלק מזה שזלנסקי בכלל הגיב למה שהוא אמר ושהתחיל הכל. תזכרו רק שהאנגלית של זלנסקי לא טובה במיוחד ושהאמריקאים אמורים להיות בעלי הברית של האוקראינים ולייצג אותם במשא ומתן.

הסיבה לאג'נדה הזאת של ואנס היא שאנשים כמוהו, קונסרבטיבים על מלא, רואים את אמריקה כמדינה נוצרית לפני הכל (ולכן התמיכה בישראל אגב). מבחינתם, הרבה מאוד ערכים ליברלים זה השטן והם רואים אג'נדות של כל מני פרוגרסיביים כסכנה הכי גדולה שיש. הם רוצים להיות כמו רוסיה בהרבה מובנים, ובעיקר בגלל הערך העליון שיש שם לנצרות והעובדה שאין הרבה מאוד ערכים שמזוהים עם השמאל או עם ליברליות.

יש הרבה מאוד קונסרבטיבים שהם ממש לא כאלו, המה שנקרא ניאו קונס, כמו מרקו רוביו, שישב שם בחדר וראו עליו שלא אוהב את מה שקורה.

זה קרקס, זה מביך, זה עצוב, וזה בעיקר משדר לרוסיה שאם הם יפתחו בעתיד תיאבון על מדינה נוספת (אולי מולדובה) יש להם מה להרוויח.

ללמדך על הערכיות של ואנס
https://www.politico.com/news/2024/07/15/jd-vance-donald-trump-comments-00168450

וממתי לפגישה בין הנשיאים מול המצלמות, מביאים גם סגן נשיא? ואנס לא במעמד של זלנסקי. הם יכולים לשוחח מאחורי דלתיים סגורות, כמו שעוד אנשים מהצוותים, אבל לא מול המצלמות. למען האמת סגן נשיא תפקיד יחסית זוטר, פשוט הוא צריך להיות מוכן לנהל את המדינה כנשיא בעת הצורך.
העסקה הזו היא חרטא. קשה מאוד להוציא את המחצבים האלה. זו טכנולוגיה סופר יקרה ומזהמת. צריך להקים מלא תשתיות. אם יחתמו זה יהיה משהו יותר הצהרתי.

מישהו עדיין חושב שזה לא קרקס וכאוס מוחלט ?

החשבון השקעות שלי מאוד לא אוהב אותו

אני מניח שזו טקטיקה זמנית ומדינות יגיעו איתו להסכמות והמכסים ירדו. במידה ולא, יהיה באמת בלאגן כלכלי.
בכל מקרה, אם הוא יפציץ באיראן ויעזור לנו לנצח את המלחמה ולהחזיר את כל החטופים אני אסלח לו על המכס סמנופף

אני עוקב אחרי השיח ברשתות ומה הדיבור שם בקרב אנשים עם השפעה ואני מוכן לחתום שמהר בהרבה ממה שאתם חושבים ישראל תצטרך להגיד ביי ביי לסיוע הכספי (שתכלס אם הייתי אמריקאי גם לא הייתי מבין את זה)
תחת טראמפ זה לא יהיה, אבל זה עולה שוב ושוב ושוב וגם יהודים אמריקאים כבר חושבים ככה
אני תוהה כמה ממשלת ישראל ערוכה ליום הזה. וזה לא רק יהיה הסיוע הכספי, גם התמיכההדיפלומטית תלך ותדעך וההשלכות של זה הן מטורפות

חזרה
למעלה