נכון שהמינויים של דגו ושל קין נעשו בשתי היריבות הכי גדולות של הכדורגל הישראלי ובהפרש של כמעט חודש, אבל מה הקשר האחד לשני? למה המינוי של דגו הוא רפרנס למינוי של קין?
מדובר בשני מינויים הזויים ומופרכים שכל אחד עומד בפני עצמו ולא ממעיט מהזיותו של המינוי השני. זה שטוענים שהמינוי של קין הזוי זה לא נירמול למינוי של מסאי.
ובהמשך לפסקה לעיל אתייחס רגע למינוי של קין, שוב, ללא קשר לדגו.
המינוי של קין כאמור הזוי, מוזר ובעיקר לא ברור. למכבי ת"א יש את היכולת, האמצעים הכספיים ומעל הכל המוטיבציה להשקיע ולבחור פרופיל גבוה בהרבה, אחד עם נסיון שעשה דבר או שניים בקריירה.
אם אני אוהד מכבי ת"א אני אולי שמח על זה שקראנקה לא יימשיך, אבל מאוכזב מאוד מהמינוי של קין.
קין בשנים האחרונות, כפי שKD סקר, לא היה פעיל בכלל וגם התפקידים שביצע לפני כן לא היו בתור מאמן. מישהו יודע מה האסטרטגיה שלו? מה שיטת המשחק? מה האני מאמין שלו? איך הוא מסתדר עם השחקנים בקבוצות הקודמות שהיה בהן?
זה שהוא היה שחקן גדול זה נהדר וזה ייתן לו את הגרייס בהתחלה של הכבוד מהשחקנים וכנראה גם מהאוהדים אבל בעיקר מהשחקנים. אבל ימי החסד שלו ייגמרו מהר מאוד אם לא יביא תוצאות כאן ועכשיו, מדובר במכבי ת"א, המועדון הכי עשיר בישראל עם שאיפות בהתאם ואחרי 3 שנים של כשלונות.
אין קמצוץ דימיון גם בין המינוי שלו לבין ברדה. ברדה גם עסק בתחום לפני המינוי וצבר נסיון מקצועי, גם היה בצוות המקצועי של ב"ש והכיר את ב"ש כמו כף ידו (שחקנים, מעטפת, צוות מקצועי, "הכדורגל הישראלי", הליגה, הסטטוס בה נמצאת ב"ש ואת הלחץ והציפיות של הקהל וגם את היריבות מולן הוא מתמודד) וכמובן קיבל גיבוי מלא מאלונה, אה ומעל הכל הוא היה סמל בלתי מעורער בב"ש, נסיך העיר, אחד הגורמים שהדליק את האור בב"ש אחרי עשרות שנים במדבר.
ועוד משהו קטן כתוספת, ברדה לא היה צפוי להיות מאמן באותה עונה, היה שם את רוני לוי שכידוע פוטר והוא נכנס לתפקיד במקומו כממלא מקום ולא כמאמן קבוע, ככה שהלחץ עליו היה לא גבוה, אוהדי ב"ש כבר די התייאשו במאבק על התואר ורק רצו כדורגל שמח ולא עוד רוני לוי. הוא גם דיבר על זה בסוף העונה שרק לאחר חצי הגמר נגד מכבי ת"א הוא הבין שהוא רוצה להמשיך לאמן (כי בינינו הוא עשה את זה טוב מאוד).
בעצם כמעט כל מה שרובי קין לא מכיר במכבי ת"א ולא באותה סיטואציה בכלל. למעשה החוט המקשר היחידי ביניהם זה ששניהם היו שחקני עבר גדולים, זהו.
התפיסה ששחקן עבר יכול להכנס להיות מאמן מוצלח רק בשל היותו שחקן עבר היא פרשנות שמתאימה לתכנית של אופירע וברקו או איזה ציוץ של פרימו את שרף.
יש לא מעט דוגמאות של שחקני עבר גדולים שנכשלו כשלון נחרץ כמו גם שיש דוגמאות הפוכות. זה בסופו של דבר תלוי ביכולות אינדיבידואליות, ולא בגלל היותו שחקן עבר גדול.
אני אקביל את זה רגע לנאום חוצב הלהבות של לוזון מלפני משחק הצעירה נגד גרמניה- כל החיים שלהם היו שחקני כדורגל, מה אתם רוצים שיעשו אחרי הפרישה? שיילכו להיות עורכי דין? ברור שימשיכו בעולם הכדורגל. ("הם נולדו בגרמניה ואנגליה, איפה אתם רוצים שהם ישחקו? בהפועל עפולה? ברור שישחקו בליגות המקומיות שלהם").
אם זה יצליח וקין יתברר כמאמן אדיר שיוביל אותם לטראבל היסטורי בישראל ולזכייה בקונפרנס ליג? ברור שהסיכוי קיים. מאיך שאני רואה את הדברים מדובר בהרפתקה ונטילת סיכון גדול, גדול מדי, שבמצב הנוכחי מכבי ת"א ממש לא צריכה לקחת.