אין כמעט הבדלים ברמות השכר של הקבוצות הגדולות, בטח לשחקנים המובילים. זה שאתה חושב שכן, זה לא נכון. גם הטוריאל הזה כבר הגיע ל-300 אלף יורו בעונה אחרי שדרוגים וזה בקבוצה שהייתה רק לפני שנתיים בלאומית. אווסו בטח מרוויח פחות או יותר אותו דבר. אצלנו הכי גבוה מרוויח 400 אלף(ברוניניו). זה כבר לא הפערים של פעם. דור פרץ כמובן הכי יקר עם 550 אלף ועוד במיסוי ישראלי. 250 אלף יותר מהישראלי הכי יקר אצלנו.
כל השקרים של השופרים של יענקל'ך כבר קורסים בעונה הנוכחית. הקבוצות מעלות כבר כלפי מעלה, לפחות הגדולות ואצלנו מורידים במקום להעלות, אין לנו כבר שום יתרון על כל קבוצה למרות הכנסות גבוהות יותר.
לא יודע
נתחיל מזה שלא בטוח בכלל שאני מאמין לכל מה שאומרים על בית"ר. ההנחה שלי אחרי שנים של מעקב אחרי הקבוצה הזאת גם תחת הבעלות הנוכחית וגם תחת הקודמות בתקשורת היא שכל מה שאומרים על השחקנים והקבוצה בהקשר הכלכלי הוא מנופח מעבר לכל פרופורציה (לא מנופח ב10-15% אלא ממש ב100% ומעלה).
אז להגיד שאצילי ושועה באמת מרוויחים שם 380 אלף יורו נטו כל אחד? כנראה שלא קרוב לזה בכלל, אבל אולי נותנים להם משהו אחר מתחת לשולחן, גם את זה אי אפשר לפסול.
בנוגע להפועל ת"א, היא בהחלט יכולה להרשות לעצמה לשלם לשחקנים 300 אלף יורו נטו ומעלה. כמה כאלה יש? לדעתי עדיין משמעותית פחות מאלה במכבי ת"א ומכבי חיפה.
על נתניה שמשלמת 330 אלף יורו לדאבו? אולי. אולי לא. אבל זה שחקן אחד, זה עדיין לא מתקרב לPAYROLL שאנחנו או מכבי ת"א מוציאים.
גם בב"ש יש רק 2 זרים שמרוויחים 350 אלף יורו (ונטורה ו-ויקטור). מיגל ויטור בתור 'ישראלי' מרוויח 300 אלף יורו וכל השאר פחות משמעותית.
עכשיו אם נדבר על הפיל שבחדר - ברור שהכל תקוע אצלנו. אנחנו (וכל מה שאני אומר נכון גם למכבי ת"א) משלמים את אותם סכומים ששילמנו לפני שנים. משהו נתקע פה בשנים האחרונות וזה בלי לדבר על האינפלציה שאמורה הייתה לעשות את שלה ולא פחות חשוב מכך המצב של שוק המט"ח שהדולר והיורו כל כך נמוכים כבר תקופה כל כך ארוכה.
אני חושב שאנחנו לא משלמים יותר מדי לישראלים כי אין לנו ישראלים ברמה. גם ה400 אלף של גלזר וה350 אלף של מוחמד זה מוגזם ביחס למה שהם נותנים ויתנו. כשחשבו שסבע שווה את זה לא מזמן אז כן נתנו לו 600 אלף יורו ל5 שנים. איזה ישראלי יש לנו בסגל ששווה לתת לו סכומים? כשהיו כאלה כמו פאני לביא דינדה וכדומה לא נתנו וזו הבעיה אם כבר.
ולגבי הזרים שם אנחנו באמת תקועים.
שוב, נשים רגע בצד את העובדה שמביאים זרים גרועים ונותנים להם 300 אלף יורו שגם את זה הם לא שווים ומעמידים פנים שאנחנו קבוצה שיש לה סוללת זרים מרשימה שכל אחד מרוויח מעל 300 אלף יורו כשבפועל הם כולם ביחד חוץ מברוניניו בטאיי ואולי קצת צונאמי שווים את ה300 אלף יורו.
הבעיה היא שלא באמת מתקדמים פה. אפשר כבר להרשות לעצמנו להביא 2-3 זרים ב700 אלף יורו שכר, 3-4 זרים נוספים ב300-400 אלף יורו ועוד איזה אחד פוטנציאל בעד 200 אלף יורו שכר. לא עושים את זה. מסרבים להעלות פה את הרמה כאילו הכל צריך להיות תקוע בהוצאות בזמן שההכנסות גדלות.