ליגת העל 26-27

• יוצר הנושא יוצר הנושא רק מכבי
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
ההשוואה הזאת לקמארה היא קצת חוטאת למציאות. מדובר פה בקנה מידה אחר לחלוטין.

קודם כל, אני אקדים ואומר שההייפ על קמארה היה מוגזם לחלוטין (ואני עוד אנשים אמרנו את זה כאן בזמן אמת).
קמארה הגיע לפה כשהוא פציע, בירידה בקריירה ואחרי עונה אישית חלשה. ועם כל הכבוד ליאנג בויז (שבכלל נמצאת בירידה בשנים האחרונות), קמארה כבר שיחק בארץ, אז החזרה שלו לפה הייתה מהלך די טבעי. במקרה שלו, ההייפ באמת היה מנופח מדי.

המקרה של טברנייר זה משהו אחר. אנחנו מדברים פה על אגדה בריינג'רס. זה ממש לא שחקן לעכברי כדורגל בלבד - זה ''כוכב'' בהגדרה (ביחס לכדורגל שלנו).
אני אנסה להסביר בכמה נקודות:
-כושר משחק ויכולת - הוא מגיע כשהוא בכושר טוב. מסיים עונה של 14 שערים ו-6 בישולים. וסיים עונה של 3,800 דקות. כלומר זה מישהו שהוא ברמת כשירות גבוה ו''אמין'' פיזית, ובנוסף הוא מגיע ביכולת גבוהה. זה לא איזה שחקן שמגיע אחרי פציעות קשות ובא לפה להעביר זמן. וזה גם לא שחקן שהוא כבר לא אותו שחקן שהיה. זה שחקן עם קרוסים ובעיטות חופשיות שלא ראינו בישראל. גם ברמת הנתונים שלו, תיקח את המהירות שהוא דגם בעונה שעברה (בגיל 34) - 35.4 - זה נכנס כאן לטופ 10 בקלות.
- ''המוכרות'' - שוב, זה באמת לא איזה שחקן טוב שהתחבא באיזו קבוצה פחות טובה. זה שחקן שמוכר כאגדת ריינג'רס. שבעבר היו המון דיבורים על מעבר שלו לפרמייר-ליג, המגן עם הכי הרבה שערים בסקוטלנד, מלך שערי הליגה האירופית בעונה 2021/2022 (ריינג'רס הגיעו לגמר). אני כבר לא מדבר על כל מי שמשחק מנג'ר/פיפ''א או רואה סרטונים של בועטי החופשיות הטובים בעולם שהשם הזה ישר קופץ ומוכר. זה פרופיל שגדול פה על הליגה.
- העובדה שזה לא היה קורה בלי קני מילר - אני חושב שזה די ברור לכל בר דעת שהסיבה המרכזית ואולי אפילו היחידה שהוא מגיע זה קני מילר. חבר טוב שלו ושיחק איתו. אין שום סיבה ששחקן כזה יגיע לארץ. גם בגיל שלו. וכשיש הבנה שמגיע לכאן שחקן שלא אמור להגיע לכאן זה מביא הייפ (ובהשוואה לקמארה ששיחק כבר כאן בארץ וזה לא מופרך שיחזור לכאן).

יש פה 2 אינדיקציות גדולות שאפשר להבין דרכם את גודל ההחתמה הזאת בעיני האנשים שמחוץ לכדורגל שלנו:
1. אפשר פשוט להסתכל על כל כתבי הכדורגל הכי גדולים בעולם שמסקרים את ההעברה הזאת. מעבר לדיווח שהוא סיכם, היו לא מעט כתבות בימים האחרונים של שלל הכתבים, על עצם ההחתמה, למה בחר במכבי ת''א וכו'. והם גם המשיכו לדווח כשנחת בארץ ועבר את הבדיקות הרפואיות. לא זוכר דבר כזה בשום ההעברה.
2. לראות מי יתר הקבוצות שרצו אותו. הצעות מה-MLS, צרפתית ראשונה, טורקית ראשונה, צ'מפיונשיפ בקבוצות בכירות, וגם הצעה מקבוצת פרמייר-ליג. זה קנה מידה אחר.

אני גם אוסיף שאם הוא חתם על חוזה לעונה + עונה זה גם יכול לתת מדד מסוים לרצינות שלו (ולא חוזה לעונה אחת בלבד).

ברמה האישית אני יכול להגיד שלמרות שזה למכבי ת''א, אני מאוד שמח שהוא מגיע לכאן. זה שחקן שאני מאוד אוהב לראות, אבל יותר מזה, זאת ההעברה שעושה שירות אדיר לכדורגל שלנו. זה ''מנרמל'' את הליגה כאן אצל הרבה אנשים בעולם הכדורגל, זה יביא סיקור חדש, וזה יכול לתרום מאוד. וזה לא משנה אם הוא יצליח או לא. האפקט יקרה בכל מקרה.

כך שבסופו של דבר אני באמת רואה את זה כאחת ההעברות הכי גדולות שהיו כאן, והייפ מבחינתי לפחות מוצדק לחלוטין.
אז עם כל מה שאתה כותב, איך הוא מוצא את עצמו במכבי ת''א? אתה אומר שהוא העדיף לבוא לשחק עם קני מילר נגד טבריה והפועל י-ם במקום ללכת לשחק בפרמיירליג? למה הוא לא נשאר בריינג'רס לעונה נוספת?

חזרה
למעלה