tago064 אמר:
KevinDurant אמר:
tago064 אמר:
רק לסבר את האוזן פה על הסכומים האלה, רכשנו את בוליאט בשנת 2012 ב-1.2 מיליון אירו. עברו כבר 14 שנה ועדיין חושבים פה שזה סכום גבוה ועוד לשחקן מפתח. תאמין לי זה בדיחה, כל המחירים בארץ ובעולם עולים בהכל, העיקר שיגידו כמה שחר משקיע. זה סכום עלוב בקנה מידה שלנו, ואני טוען שוב, אם לא בטוחים באותו שחקן עדיף לשלם 3-4 מיליון על אחד תותח מאשר ליפול כל פעם עם שחקן של מיליון יורו
אתה חושב שאם היו מביאים שחקן ב3-4 מיליון יורו הם היו מביאים "תותח"? היו מביאים אותו דבר רק ביותר כסף או באותו קנה מידה, בסוף השכר משחק יותר תפקיד.
גם גולדהאר לפני 10 שנים הביא את ראיקוביץ' וקיארטנסון ב3.5-4 מיליון יורו והיום בקושי נתן לדור פרץ 500 ומביא זרים באותם סכומים כמונו, אז מה זה אומר עליו?
אם אף אחד בליגה לא משלם סכומים כאלה כנראה שיש סיבה, או שאתה אומר שגולדהאר, יענקלה, אלונה, אברמוב וספרא מחביאים את הדולרים מהרווחים מתחת למרצפות
והרי לך הסיבה, למה הקבוצות לא מצליחות באירופה, צעד אחד קדימה צעד אחד אחורה. אז קיארטנסון היה נפילה, אז צריך להפסיק? אבל אני מדבר עלינו, כסף זו לא בעיה. זה רק עניין עקרוני ומפגר. מכבי חיפה משנת 2020 עשתה הכי הרבה כסף מבין הקבוצות, אם זה הכנסות מקהל ואוהדים ואם זה הכנסות ממכירת שחקנים או הצלחות אירופיות. זה אומר שאנחנו צריכים להיות כמו האחרים? ספרא פה בקושי עונה שנייה אז אני לא מדבר עליו, בית"ר וב"ש זה לא בלבל שלנו ושל תל אביב.
אגב אתה זה שאמרת שדור פרץ יילך כי גולדהאר כבר לא משלם 600 נכון? בסוף הוא חתם על 550 ואנחנו נעצרנו ב-400
אני עדיין בדעה שהבעלים בארץ הם קמצנים וחסכנים, גם בשנת 2050 הם ישלמו שכר של שנת 2000 כי יש להם עיקרון מפגר של שחקן לא שווה ככה וככה שכר, כאילו זה MLS פה עם תקרה ברורה
לא בקטע רע, אבל לפני שאתה מגיב, תבדוק בבקשה מה אתה כותב ותתייחס לעובדות.
קיארטנסון לא היה נפילה, הוא הבקיע המון ועוד הצליחו למכור אותו ולכסות כמעט את המחיר שהוא יצא וכנ''ל ראיקוביץ' שאכלו עליו מרורים אבל עוד בסוף הצליחו לכסות על המחיר שלו. רק שגולדהאר הבין מה שאתה לא מבין, שהליגה הישראלית לא מעניינת אף אחד וזה שהוא קונה שחקן ב3.5 מיליון יורו לא אומר שהוא יעשה עונה טובה ויימכר ב7, בטח בגילאים האלה.
אז גולדהאר קמצן, יענקלה קמצן, אלונה קמצנית, ספרא קמצן, אברמוב קמצן. או ש....
למה לא להתייחס לספרא? הוא הרי מיליארדר. בית''ר השנה מכרו מס' מנויים דומה לשלך, כלומר ההכנסות "הטבעיות" שלהם הם כמעט כמו שלך ועדיין הם משלמים פחות.
אני לא אומר שיענקלה מפסיד מיליונים אבל הוא גם לא מרוויח מיליונים, מכבי חיפה בשלב הנוכחי, שהיא עם סולד אאוט מנויים ופחות או יותר ממקסמת את עצמה מחוץ למגרש, היא קבוצה עם תקציב מאוזן, שמדי פעם מפסידה קצת ומדי פעם מרוויחה קצת וככה צריך להתנהל.
לא יבוא לפה בעלים שיפסיד כל שנה עשרות מיליונים ויעמיד תקציבים כפולים וברגע שהתקציב שלך הוא X בעקבות הכנסות כאלה ואחרות גם תקרת השכר שלך נקבעת בהתאם.
Apoc אמר:
KevinDurant אמר:
tago064 אמר:
רק לסבר את האוזן פה על הסכומים האלה, רכשנו את בוליאט בשנת 2012 ב-1.2 מיליון אירו. עברו כבר 14 שנה ועדיין חושבים פה שזה סכום גבוה ועוד לשחקן מפתח. תאמין לי זה בדיחה, כל המחירים בארץ ובעולם עולים בהכל, העיקר שיגידו כמה שחר משקיע. זה סכום עלוב בקנה מידה שלנו, ואני טוען שוב, אם לא בטוחים באותו שחקן עדיף לשלם 3-4 מיליון על אחד תותח מאשר ליפול כל פעם עם שחקן של מיליון יורו
אתה חושב שאם היו מביאים שחקן ב3-4 מיליון יורו הם היו מביאים "תותח"? היו מביאים אותו דבר רק ביותר כסף או באותו קנה מידה, בסוף השכר משחק יותר תפקיד.
גם גולדהאר לפני 10 שנים הביא את ראיקוביץ' וקיארטנסון ב3.5-4 מיליון יורו והיום בקושי נתן לדור פרץ 500 ומביא זרים באותם סכומים כמונו, אז מה זה אומר עליו?
אם אף אחד בליגה לא משלם סכומים כאלה כנראה שיש סיבה, או שאתה אומר שגולדהאר, יענקלה, אלונה, אברמוב וספרא מחביאים את הדולרים מהרווחים מתחת למרצפות
השאלה היא פחות כמה מוציאים בבת אחת ויותר כמה מוציאים בסך הכל.
כי אני מסכים שיש סיבה שלא מביאים שחקנים ב3.5-4 מיליון יורו. זה בעיקר כי שחקנים שעולים ככה לא יבואו לפה מטעמי שכר, רמת ליגה, שאיפות וכו'.
לגבי מכבי חיפה, ברור שהיא מוציאה היום הרבה יותר ממה שהיה לפני 10 שנים, עד עונת האליפות השנייה של בכר בכלל לא היינו מביאים זרים בכסף, זה היה אירוע די נדיר. לב''ש היו הבלחות כאלה ואחרות בתקופת השושלת שלהם (שחוזרת כל פעם שיש לאלונה קצת חשק) אבל אני חושב שמכבי ת''א בעבר הייתה משקיעה יותר כסף על ישראלים (כאסטרטגיה) והיום זה אומנם גם קורה, אבל הם גם מביאים יותר זרים בדמי העברה, שזה משהו שפחות זכור לי מבעבר למעט המקרים שציינתי.
לגבי "אין סיבה שלא נהיה פרנצווארוש או הכוכב", זה בסוף תלוי בעיקר בתקציבים. הכוכב זה אירוע יותר משמעותי אבל גם פרנצווארוש זה קבוצה שלא עושה משהו שלא קרה פה
היתרון שלהם עלינו נבע בעיקר מזה שהם רצו שחקנים ישראלים והם נהנים מעניין המס שמכביד על קבוצות ובנוגע לזרים זה המצב הפוליטי והמלחמה בארץ.
ברור שבאידיאל מכבי חיפה ומכבי ת''א צריכות להיות נציגות קבע בשלבי בתים אבל בשנים האחרונות עם המלחמה כל עניין אירופה הופך יותר לנטל והרבה יותר קשה בלי הבית גם מבחינה כלכלית וגם מבחינה מקצועית