מלפפונים קיץ 2026 : נושא רשמי

• יוצר הנושא יוצר הנושא KevinDurant
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
ברמה ההיסטורית הטורקית השנייה היא ליגה שנוטה לכדורגל התקפי, עם ממוצע שערים יחסית גבוה. ככה זה היה לאורך השנים.
בשנה שנתיים האחרונות יש שם הרבה קריסות של מועדונים ברמה הכלכלית. וזה מביא לידי הגדלת הפערים בליגה השנייה, ואתה מקבל שם תוצאות כמו 7-0 או 8-1 או 7-2 או 6-1 (תוצאות שחזרו על עצמן כמה פעמים בעונה שעברה. לא מקרה בודד).
שלא לדבר על 5/6-0 שזו תוצאה יחסית שכיחה.
אתה תראה שם גם לא מעט משחקים של 3-3, 4-3 וכדומה. שם גם משחקים של 5-4.

בהשוואה - בליגה שלנו בעונה שעברה לא הייתה קבוצה שחצתה 80 שערי זכות. בטורקית השנייה היו 4 קבוצות שכבשו 80 ומעלה. כן צריך להגיד שמשחקים שם 38 מחזורים. ואצלנו 36.

ייצא לי לראות לא מעט משחקים של סבע בעונה שעברה וגם משחקים של צונאמי.
זאת לא ליגה עם הגנות גדולות וקבוצות גם לא באות מידי להתבנקר.

בנוסף, השיטה של הפלייאוף שם גם מתמרצת אותך להגיע למקומות 3-7 ולהתמודד בפלייאוף העלייה(2 עולות אוטומטיות ושלישית מהפלייאוף).
ובהשוואה לליגה הישראלית מה הרמה?

הליגה הטורקית השנייה (TFF 1. Lig) וליגת העל הישראלית (Ligat Ha'Al) מציגות שווי שוק כולל דומה יחסית, אך הן שונות לחלוטין באופי המשחק, במבנה הליגה ובמטרות של המועדונים.

שווי שוק ותקציבים
  • ערך סגלים: ליגת העל הישראלית מוערכת בשווי שוק כולל גבוה יותר (סביב 230–280 מיליון אירו) המתחלק בין 14 קבוצות. הליגה הטורקית השנייה מוערכת בכ-187 מיליון אירו, אך היא מתפרסת על פני 20 קבוצות. המשמעות היא ששווי השוק הממוצע של קבוצה בליגת העל גבוה בהרבה.
  • תקציבי עתק בטופ הטורקי: קבוצות הצמרת בליגה הטורקית השנייה (לרוב מועדוני פאר שירדו מהליגה הראשונה, כמו קוצ'אליספור או גנצ'לרבירלי) נהנות מזכויות שידור מקומיות גבוהות ומתקציבים שיכולים להתחרות ואף לעבור קבוצות מרכז טבלה ומעלה בישראל. עם זאת, קבוצות התחתית בטורקיה סובלות מחוסר יציבות כלכלית קיצונית

ולכן לא יגיע
אם הוא פורסם בשלושת האתרים אז רוב הסיכויים שהוא דווקא כן יגיע.
לא אומר שבהכרח זה רכש טוב. אין לי מושג. בסרטון הוא נראה טוב, וזו אינדיקציה טובה לטכניקה, דריבל ואלגנטיות של שחקן.

צריך להבין שמכבי חיפה השנה בנויה גם על שחקנים בינוניים וגם חסרי ניסיון, אין לנו כמעט שחקנים מעל גיל 30 שגם יודעים להנהיג. אז מה עושים? מביאים עוד שחקן בן 23 חסר ניסיון שדי מתנדנד במקום להביא שחקן מוכח. לא בושה גם להביא זר בן 31 או 32 כזה שיש משהו מאחוריו. במקום זה מנסים לחפש שוב כל מיני מציאות. אם בצד המקביל היה לי שחקן שובר שוויון ולא גורה, הייתי מקבל רכש כזה. אם היה לי חלוץ של די ספרתי, הייתי מקבל רכש כזה. אבל אין לא את זה ולא את זה, אז מביאים עוד שחקן שהוא הימור ושיחק בליגה חלשה יחסית. לא יכול לקבל את ההתנהלות הזאת

נראה בול בסגנון שחסר לנו כנף מהיר עם דריבל טוב ותזיזתי אם יצליח בריקבון כאן אי אפשר לדעת.

בד"כ תמיד יש שם 2-3 קבוצות חזקות עם תקציבים גדולים שמחזיקים סגלים שנבנים עבור עלייה, ואני אגיד שהם קבוצות טובות יותר מהטופ של הליגה שלנו.

מעבר לזה, קבוצות הצמרת האחרות באותה רמה כמו כאן.

הבטן של הליגה שם יותר טובה מקבוצות אמצע טבלה/פלייאוף תחתון שלנו.

בסך הכללי זאת ליגה עם רמה יותר גבוהה מהליגה שלנו.

צונאמי שיחק בקבוצה שסיימה 11, סיים איתה את ההתקשרות ובא לכאן להיות שחקן הרכב.

סבע שבעונה האחרונה כאן נתן 16 שערים ו-14 בישולים, עשה שם 9 גולים ועשרה בישולים (שיחק בעונה אצלנו קצת יותר דקות).

כמובן שזה לא קלירקאט וכל מקרה לגופו וכל סיטואציה ועניינה, אבל בשביל לסבר את האוזן.

בד"כ תמיד יש שם 2-3 קבוצות חזקות עם תקציבים גדולים שמחזיקים סגלים שנבנים עבור עלייה, ואני אגיד שהם קבוצות טובות יותר מהטופ של הליגה שלנו.

מעבר לזה, קבוצות הצמרת האחרות באותה רמה כמו כאן.

הבטן של הליגה שם יותר טובה מקבוצות אמצע טבלה/פלייאוף תחתון שלנו.

בסך הכללי זאת ליגה עם רמה יותר גבוהה מהליגה שלנו.

צונאמי שיחק בקבוצה שסיימה 11, סיים איתה את ההתקשרות ובא לכאן להיות שחקן הרכב.

סבע שבעונה האחרונה כאן נתן 16 שערים ו-14 בישולים, עשה שם 9 גולים ועשרה בישולים (שיחק בעונה אצלנו קצת יותר דקות).

כמובן שזה לא קלירקאט וכל מקרה לגופו וכל סיטואציה ועניינה, אבל בשביל לסבר את האוזן.
נשמע טוב סך הכל.

נשמע טוב סך הכל.
אני חושב שדוגמה שיכולה לייצג קצת זה דיא סבע שלפני שנתיים עשה אצלנו 16 שערים ו14 בישולים ובבירור שחקן מעל הליגה וכוכב על פה ושם הוא גם היה שחקן בולט עם 10 ו9.

עוד דוגמה זה סקו באנגורה שהיה שם שחקן הרכב (אומנם בקבוצת תחתית) והיה טוב מאוד בק''ש ונמכר לMLS בינואר הקודם.

הציעו מיליון אירו על בילו, גם השחקן הזר מדובר על סביבות מיליון יורו. זה כלום, קבוצה נורמלית לא תשחרר שחקנים בסכום כזה כי אין מה לעשות עם סכום כזה נמוך. הקבוצה הכניסה בקיץ הזה קרוב ל-10 מיליון יורו רק ממכירות ואנחנו תקועים על המיליון יורו הזה כבר 15 שנה

הסוכן של רוי רביבו, אסף וקנין, שמכיר את השחקן, דיבר ב"5 באוויר" על המועמד לירוקים וכמובן על הרכש הישראלי של אלצ'ה.

"אני מכיר טוב את פדרו", אמר וקנין. "הוא שחקן נהדר ויכול לתרום המון אבל יש הרבה דברים מעבר. הוא יכול לתרום רבות לכדורגל הישראלי. יש לו פוטנציאל, הוא נמצא בתקופה טובה בליגה השנייה בטורקיה. אני כרגע אופטימי שהוא יגיע למכבי חיפה וכן מקווה לטוב".

בילו זה רכש טוב לרוטציה, לא להרכב מן הסתם. בעולם דימיוני אם הוא מגיע בנוסף לשחקן כנף זר זה אומר שלא נראה את סייף בעמדת הכנף וזה חשוב.

מצחיק אותי שליאור מבין שאין פה קבוצה אז הוא רוצה להחתים עוד בינוני כדי להציל את עצמו, נתניה לא פראיירים יודעים שהמועדון בללץ אטומי ואפשר למנף את הלחץ לעסקה יותר משתלמת.
בכל מקרה העונה הזאת אבודה לגמרי עדיף שלא יגיע רכש בכלל ויתרסקו עם מה שיש.

חזרה
למעלה