אני חושב שה5-3-2 בא לפתור את העובדה שגם שנה שעברה בחלקים גדולים של העונה לא היינו מספיק טובים במערך הזה של 4-3-3. המון ניצחונות בשיניים, הרבה מזל עם גוש פה ושם, והרגשה שאנחנו לא מייצרים כדורגל טוב בחלקים גדולים, לשמחתנו למרות זה הצלחנו לייצר רצף טוב, והאווירה החיובית הובילה לניצחונות יותר מאשר יכולת.
לא תמיד המזל והכישרון הכריע, ובסוף בכר הלך על השיטה הזאת של 4-1-4-1 או 4-1-3-2, לא משנה איך תסתכלו על זה, כי מסודר זה לא היה.
ולכן רצו אולי לנסות משהו קצת אחר.
שינסה להביא רוח חדשה.
ועוד נקודות שהסגל הנוכחי מתאים לשיטה.
1) צד ימין - לדעתי העובדה שדניאל לא תורם מספיק בחלק ההתקפי, גם גרמה על מחשבה לקחת אותו לתפקיד בלם ימין.
כמו גם העובדה שחזיזה הראה יכולת טובה שם, ושקנדיל טוב בעמדה, ואפילו אלימלך עשה עבודה בצד ימין במערך הזה.
2) עזיבת אצילי. אחד הדברים שמנע מאיתנו לשחק שלושה בלמים בצורה איכותית.
3) עמדת החלוץ. פיירו וגם שוראנוב הרבה יותר טובים כשיש חלוץ לידם. ובשביל להוציא מהם את המקסימום, רוצים לשחק ככה. אני אומר בוודאות שאם שוראנוב ישחק בודד, הוא לא יצליח פה.
גם את הגול שהוא נתן, זה היה כשדין שיחק איתו.
4) אליפות אפריקה. אחרי שדילן הלך. כשסק לא יהיה, אין בלם מספיק טוב ל-2 בלמים, ונצטרך לשחק 3.
5) סבע. הוא הרבה דברים אבל ממש לא שחקן אגף. הכי טוב לו לשחק ליד חלוץ למשל, ככה הוא יכול גם לשחק קרוב לשער, וגם לברוח קצת לאגף.
לא תמיד המזל והכישרון הכריע, ובסוף בכר הלך על השיטה הזאת של 4-1-4-1 או 4-1-3-2, לא משנה איך תסתכלו על זה, כי מסודר זה לא היה.
ולכן רצו אולי לנסות משהו קצת אחר.
שינסה להביא רוח חדשה.
ועוד נקודות שהסגל הנוכחי מתאים לשיטה.
1) צד ימין - לדעתי העובדה שדניאל לא תורם מספיק בחלק ההתקפי, גם גרמה על מחשבה לקחת אותו לתפקיד בלם ימין.
כמו גם העובדה שחזיזה הראה יכולת טובה שם, ושקנדיל טוב בעמדה, ואפילו אלימלך עשה עבודה בצד ימין במערך הזה.
2) עזיבת אצילי. אחד הדברים שמנע מאיתנו לשחק שלושה בלמים בצורה איכותית.
3) עמדת החלוץ. פיירו וגם שוראנוב הרבה יותר טובים כשיש חלוץ לידם. ובשביל להוציא מהם את המקסימום, רוצים לשחק ככה. אני אומר בוודאות שאם שוראנוב ישחק בודד, הוא לא יצליח פה.
גם את הגול שהוא נתן, זה היה כשדין שיחק איתו.
4) אליפות אפריקה. אחרי שדילן הלך. כשסק לא יהיה, אין בלם מספיק טוב ל-2 בלמים, ונצטרך לשחק 3.
5) סבע. הוא הרבה דברים אבל ממש לא שחקן אגף. הכי טוב לו לשחק ליד חלוץ למשל, ככה הוא יכול גם לשחק קרוב לשער, וגם לברוח קצת לאגף.