• ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.

על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן

צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!

נושא חלון העברות שארית קיץ 23/24 ע״ש סונדגרן וקורנו

• יוצר הנושא יוצר הנושא Shocking4U
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
אנשים פולטים סיסמאות כמו איטי לא מצליח פה.
סבבה, הבנו שאתם רוצים בלמים מהירים.
קינן היה מהיר?
בנאדו היה מהיר?
טישיירה היה מהיר?
מיגל ויטור מהיר?
קרלוס גארסיה מהיר?
סאבוריט מהיר?

יש לי עוד עשרות דוגמאות.

מהירות זה לא חזות הכל כמעט בשום עמדה. הכדורגל התקדם, תפסיקו לפלוט סיסמאות של ילדים בני 12.

בלם יכול להיות מעולה ואדיר גם ללא מהירות, יש מספיק איכויות אחרות שניתן לחפות באמצעותם.

אליסון דוס סנטוס היה סופר מהיר. זה נתן לנו משהו?

ואגב לגבי לורנצו, אני לא התרשמתי שמדובר בצב מהלך על 2. כן הוא לא מהיר, אבל לא מדובר בעציץ.

בהתחשב בזה שיש לנו שני בלמים מהירים ושדגו משחק עם הבלמים יותר נמוך מבכר, מהירות זו לא התכונה שהייתי מתעדף (וזה לא סותר את זה שהיא חשובה גם).
הייתי שמח דווקא לקבל בלם טכני (מה שלא נשמע שקיבלנו) כי דגו אוהב להוביל את ההתקפה מהבלמים ולהשתמש בהם להנעת הכדור השוטפת.

אחרי שימיץ' יש לנו שלוש עמדות שדורשות חיזוק:
1. שוער - רק אם ג'וש חוזר.
2. מגן שמאלי - מניח שבלטקסה או מישהו אחר בסוף יגיע, מקווה עד שלישי.
3. קשר אמצע - לא רואה את מי יש להביא.

אין בעיה שהוא לא מהיר למרות שתמיד העדיפות היא לבלם שכן, הבעיה היא שהוא לא מסוג הבלמים הטכניים והחכמים סטייל ויטור שמחפים על מהירות עם חוכמה אלא סתם עציץ גבוה.
במקום להביא בלם צעיר עם פוטנציאל שיחליף עד סק בעוד עונה שתיים מביאים שוב פעם בינוני.

Jerry אמר:
אליאור אמר:
אצבעוני אמר:
בלם שלישי יש גם את אורי דהן ואת גרשון ואפילו את גוני
עבדו כל כך קשה לאזרח את סונגרדן כדי להביא סתם שחקן ולהגיד גם ככה הוא בלם שלישי לספסל?

בסדר אבל כנראה שהוא יותר טוב מכל השמות שציינת אם משלמים עליו ומביאים אותו כזר. ועדיין, זר או לא זר, הוא יהיה בלם שלישי.
למה לחשוב בקטן? אפשר לעשות השנה דברים גדולים ולהביא החתמות שיבססו אותך בצמרת כמה שנים קדימה. למה להתפשר כל הזמן? למה לפחד להתקדם?
להפך, אתה חייב בלם רציני נוסף לרוטציה, כרגע יש לך 2 בלבד.
מה קורה אם שון או סק נפצעים או מורחקים? אתה עולה בשלום עם אורי דהן או רמי גרשון למשחק באירופה? אפילו בליגה זה בלתי אפשרי כי הם בלמים חלשים מאוד.
חובה בלם טוב נוסף. גם סק יצא לאליפות אפריקה ואין סיכוי לעלות עם אחד המחליפים הקיימים שלנו חודש שלם.

ברק.י אמר:
בהתחשב בזה שיש לנו שני בלמים מהירים ושדגו משחק עם הבלמים יותר נמוך מבכר, מהירות זו לא התכונה שהייתי מתעדף (וזה לא סותר את זה שהיא חשובה גם).
הייתי שמח דווקא לקבל בלם טכני (מה שלא נשמע שקיבלנו) כי דגו אוהב להוביל את ההתקפה מהבלמים ולהשתמש בהם להנעת הכדור השוטפת.

דווקא מהסרטונים שראיתי הוא נראה בסדר גמור מבחינה טכנית.
גם על סק שמענו שהוא לא טכני ולדעתי הוא בסדר גמור מבחינה טכנית.

לא אתפלא אם נראה את שון מחלטר כמגן שמאל במצבים שקורנו לא כשיר, ואת סק ושימיץ בלמים זה כשמשחקים ארבעה בהגנה.
כשמשחקים 5, שונגו יהיה בלם, ובמקום קורנו ידחקו לשם את חזיזה/סוף/שיבלי.

זה התסריט שיהיה במידה ולא יגיע לכאן מגן שמאלי. לא שאני יכול להבין למה אין פה מגן שמאלי. אבל זה המצב

קינן היה איטי ולא ממש הצלחנו בתקופתו. בלם בינוני מאוד
בנאדו היה מהיר, למעשה היה אחד המהירים עד שלקראת סוף הקריירה איבד מהמהירות אבל חיפה על זה עם הרבה ניסיון
זה גם תלוי בסגנון המשחק של הקבוצה. אם קבוצה מתגוננת אז החסרון של המהירות לא בא לידי ביטוי.

רק מכבי אמר:
קינן היה מהיר?
בנאדו היה מהיר?
טישיירה היה מהיר?
מיגל ויטור מהיר?
קרלוס גארסיה מהיר?
סאבוריט מהיר?

יש לי עוד עשרות דוגמאות.

מהירות זה לא חזות הכל כמעט בשום עמדה. הכדורגל התקדם, תפסיקו לפלוט סיסמאות של ילדים בני 12.

בלם יכול להיות מעולה ואדיר גם ללא מהירות, יש מספיק איכויות אחרות שניתן לחפות באמצעותם.

ואגב לגבי לורנצו, אני לא התרשמתי שמדובר בצב מהלך על 2. כן הוא לא מהיר, אבל לא מדובר בעציץ.
דקל וקרלוס גרסיה היו צבים בשנים המאוחרות שלהם וזה גם מה שעלה לנו ולצהבת באינספור גולים על הכבדות והאיטיות שלהם. ומהירות ויכולת לכסות שטח זה תכונה מאוד חשובה לבלם בקבוצת צמרת ששולחת הרבה שחקנים קדימה ומשחקת עם קו הגנה גבוה. לא סתם בשנים האחרונות הלכנו על בלמים כמו פלאניץ וסק

רק מכבי אמר:
לא אתפלא אם נראה את שון מחלטר כמגן שמאל במצבים שקורנו לא כשיר, ואת סק ושימיץ בלמים זה כשמשחקים ארבעה בהגנה.

זה התסריט שיהיה במידה ולא יגיע לכאן מגן שמאלי. לא שאני יכול להבין למה אין פה מגן שמאלי. אבל זה המצב

גרוע מאוד אם זה יהיה ככה
במקום להביא מגן מחליף לזעזע את כל המערך

רק מכבי אמר:

רעיון: לא לחלטר אלא להציב שחקנים בעמדות שלהם. אני חושב שאנחנו קבוצה מספיק גדולה ומועדון מספיק עשיר כדי לא להצטרך לעשות ניסויים כאלה. הטענה אגב לא אלייך אלא למעטפת.

רק מכבי אמר:
קינן היה מהיר?
בנאדו היה מהיר?
טישיירה היה מהיר?
מיגל ויטור מהיר?
קרלוס גארסיה מהיר?
סאבוריט מהיר?

יש לי עוד עשרות דוגמאות.

בסופו של דבר, הכל תלוי בסגנון של המאמן.
ב"ש, למשל, עומדת נמוך, אז המהירות של ויטור לא קריטית להם.
מנגד, בכר שיחק עם הבלמים שלו בשתי העונות האחרונות מאד גבוה, עמוק בתוך חצי היריבה (בניגוד לעונה הראשונה), ולכן, המהירות הייתה התכונה החשובה ביותר לבלמים שלו.
זו היית סיבה עיקרית לכך שגולדברג הפך לשחקן הרכב אצלו ושארד הפך לבלם האחרון ברוטציה.
דגו עומד עם הבלמים קצת יותר נמוך, כך שעם קישור חזק לפניהם, אפשר יהיה לוותר על המהירות הגבוהה שבכר דרש.
כמובן שכדי שזה יעבוד, לבלמים צריך להיות מיקום מספיק טוב ויכולת טכנית ראויה.

אפרופו סק, זוכרים את הימים האלו של שנה שעברה כשהעפלנו לצ'מפיונס ופלאניץ' בדיוק עזב ובורסת שמות הבלמים חגגה עם פרופילים גבוהים (דוגמת וזו, קמארה מיאנג בויז ועוד) ואז פורסם שסק ובטובינסיקה יגיעו והייתה אוירת נכאים כי אלו לא שמות של קבוצה שמתחזקת לצ'מפיונס, ואלו שמות "שאם היו חותמים במכבי נתניה (כמעט משוכנע שנקבו בשם הקבוצה הזו) אף אחד לא היה מתפלא?"
ובוודאי שהם לא יוכלו להכנס לנעליים של פלאניץ'.

או את הימים הנוסטלגיים של סאן מנחם הצרפתי?

Adi81 אמר:
בנאדו היה מהיר, למעשה היה אחד המהירים עד שלקראת סוף הקריירה איבד מהמהירות אבל חיפה על זה עם הרבה ניסיון

בנאדו ומהירות לא מסתדר באותו משפט. הוא היה אחד האיטיים.
אבל כן, הוא חיפה על זה עם המון נסיון והבנת משחק.

Shocking4U אמר:
רק מכבי אמר:

רעיון: לא לחלטר אלא להציב שחקנים בעמדות שלהם. אני חושב שאנחנו קבוצה מספיק גדולה ומועדון מספיק עשיר כדי לא להצטרך לעשות ניסויים כאלה. הטענה אגב לא אלייך אלא למעטפת.

המעטפת שכחה שאין לנו מגן שמאלי מחליף. צריך לשלוח אליהם פקס להזכיר להם.

Judokan אמר:
ברק.י אמר:
Judokan אמר:
לא בטוח לאיזו מטרה אתה מצטט את זה, אבל זו כתבת פרופיל מאוד טובה לגבי סק. תיארו מאוד יפה את היתרונות והחסרונות שלו. אפילו עם חוכמה שבדיעבד.

בלם חזק ומהיר שמנצח המון מאבקים על הכדור והוא כוח פיזי - היתרונות של סק אחד לאחד.
שחקן עם חוסר משמעת טקטית שמשאיר חורים ועושה טעויות שמובילות לגולים - חווינו גם את זה אצלנו, באירופה ובתחילת הדרך בליגה. נכון שזה קורה מעט מאוד יחסית למה שתואר כאן, בייחוד עם צבירת הביטחון, אבל זה באמת המצב (תראה את ההזדמנות לדוגמה שנוצרה בסיום המשחק בחוץ עם סלובן).

לעומת היתרונות שתוארו כאן על סק, תשווה לכתבה על שימיץ' ותראה שאין כמעט שום יתרון "אמיתי" שאפשר להיתלות בו. כן, יש לו משחק ראש. כיף.

כתבתי בתגובה נוספת בהמשך כי הבנתי שזה יהיה לא מספיק ברור ועלול להישמע כביקורת אישית כלפייך (משתמש שאני מאד אוהב ומעריך).

אני חושב שכתבות הצבע האלו נחרצות מדי ועושות עוול לשחקנים, מה שגורם לנו כאוהדים לבוא מאד שליליים וביקורתיים לכל החתמה (משתקף מאד חזק בעמודים האחרונים בנושא). כשקוראים את הדברים על סק, נשמע שהביאו טנק שלא מבין את המשחק.

הכל טוב, לא היה בתגובה שלך שום דבר לא לגיטימי או לא מכבד. מקבל ומבין את העמדה שלך.

אני פשוט אומר שדווקא כתבות הצבע על הזרים החדשים של ספורט5 נוטות להיות ברמה מקצועית טובה. הם לא מביעים איזשהי עמדה נחרצת, בטח לא לשלילה, ואצל שחקנים כמו סונדגרן וקורנו הכתבות אפילו היו מאוד מפרגנות למיטב זכרוני.

גם אצל סק - כמו שכתבתי, הרושם שלי מהכתבה היה שמדברים על שחקן עם נתונים פיזיים מעולים שאוהב מאבקים, אבל יש לו פאלטות וחוסר תשומת לב שפוגעים בו. אז בחוכמה בדיעבד, היתרונות התבררו להיות משמעותיים מאוד מהחסרונות, אבל הניתוח ביסודו מאוד נכון.

אצל שימיץ' - הניתוח לא בא להיות שלילי או לחתוך אותו או משהו כזה. אבל כשאתה מסתכל על היתרונות המתוארים, קשה לי לראות איך זה מיתרגם לשחקן מועיל או משמעותי עבורנו

אאל"ט, אתה צודק לגבי קורנו וסונדגרן, שהכתבות היו חיוביות באופן כללי, למרות שאני זוכר את השיח אחרי כתבות הצבע האלו על זה שסונדגרן חמום מוח וקורנו חלש בהגנה (אולי כי לזה הקהל נתפס).

לגבי שימיץ', אני חושב שהכתבה לא מספקת תמונה ברורה מספיק וזה משחיר מאד את השחקן.
כשאני קראתי את זה, קראתי על שחקן חזק עם משחק ראש טוב שהרבה קבוצות רצו ושלא הצליח להשתלב באף מקום, לעתים בגלל הצד המנטלי ולעתים ללא סיבה ברורה.
הקשיים המנטליים שלו בגיל 18 הם אותם קשיים גם היום; היה פה כדור שלג מנטלי שגרם לו להתרסק בכל מועדון שהוא הגיע אליו (הכרטיסים האדומים, כמשל); או שהוא באמת לא טוב מבחינה מקצועית? לא ברור. מעבר למשחק הראש והעוצמה הפיזית, מה טוב בו שכל כך הרבה קבוצות ניסו את מזלן איתו? גם לא ברור.

Kozmo אמר:
Adi81 אמר:

בנאדו ומהירות לא מסתדר באותו משפט. הוא היה אחד האיטיים.
אבל כן, הוא חיפה על זה עם המון נסיון והבנת משחק.

כן. בשלהי הקריירה הוא איבד הרבה מהמהירות.

מאוד מקווה שלא יחלטרו עם שון כמגן שמאל כי זה כבר נוסה וזה לא היה טוב. מעדיף את פיינגולד ששיחק ככה מאשר חילטורים

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
חזרה
למעלה