ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.
על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן
צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!
אליאור אמר:את דוידה רצו להביא עוד בינואר, הרבה לפני רפאלוב. הסיבה היחידה שרפאלוב מוחתם לפניו היא כלכלית.
Jerry אמר:תגובות מגעילות, גם בגיל 40 רפא ישים בכיס הקטן את דוידה ולאיוס הכוכבים
greenguy אמר:טוב ברגע ששחר דיבר במסיבת העיתונאים הכל היה ברור.
הוא חזר להחריב אותנו. שחקן בן 38 נפלתם פה כולכם על השכל. צריך להתקדם תפסיקו עם הרומנטיקה המטומטמת הזאת שכבר מזמן לא קיימת
בירקי אמר:Jerry אמר:תגובות מגעילות, גם בגיל 40 רפא ישים בכיס הקטן את דוידה ולאיוס הכוכבים
הכל מתועד פה. בושה וחרפה. לפניי 3 שנים עמד לסגור אצל הגרמנים. שיילך לחתום שם. אני לא מחפש עוד מישהו שיאט את האמצע, הוא כבר בן 37 ואיטי מאוד. אין לנו מה לעשות איתו. אפשר לאזכר אותנו במוזיאון העתידי, מקצועית? אין לו מה לעשות פה.
אני אישית חושב שלא משנה מה העדיפות הראשונה של הקבוצה צריכה להיות קשר 6 זרJudokan אמר:אליאור אמר:את דוידה רצו להביא עוד בינואר, הרבה לפני רפאלוב. הסיבה היחידה שרפאלוב מוחתם לפניו היא כלכלית.
הטענה הכלכלית היא חרטא.
רפאלוב בסבירות גבוהה יעלה יותר למועדון גם כשחקן חופשי. אם יגיע, זה כנראה בשכר באזור ה450 אלף יורו, שבברוטו זה מעל מיליון יורו בעונה. לפני בונוסים וכל זה.
דוידה במקרה הטוב זה חצי מזה, בתוספת דמי העברה בסדר גודל של מיליון, מיליון וחצי יורו כי ליאז' רוצים להעיף אותו.
בסוף מקצועית רפאלוב שחקן משמעותית יותר טוב. באותה ליגה שבה דוידה לא הצליח לעשות כלום ושום דבר, רפאלוב עדיין נתן מספרים לא רעים בכלל גם העונה. מה שנקרא, את מה שהוא שכח, דוידה עוד לא למד.
הבעיה הגדולה פה היא שלאור גובה החוזה שרפאלוב יצפה לו, סבירות גבוהה היא שמביאים אותו להיות שחקן מוביל. וזה בעייתי מאוד - אני ממש ממש ממש מקווה שזה לא בא במקום קיצוני זר.
ברור. רפאלוב זה שחקן שאם הוא לא ישראלי עם מה שהוא עשה בקריירה והמספרים הנוכחיים שלו לא מגיע לליגה פה.Judokan אמר:greenguy אמר:טוב ברגע ששחר דיבר במסיבת העיתונאים הכל היה ברור.
הוא חזר להחריב אותנו. שחקן בן 38 נפלתם פה כולכם על השכל. צריך להתקדם תפסיקו עם הרומנטיקה המטומטמת הזאת שכבר מזמן לא קיימת
מה זה משנה שהוא בן 38? הוא עדיין שחקן שאחראי ל10 גולים בעונה שבה אפילו לא היה שחקן הרכב חצי מהזמן. וזה בליגה שמשמעותית יותר טובה משלנו (להזכירכם שזו הליגה שבה בלם העונה שלנו נזרק ליציע, והבלם המצוין השני התקשה להחזיק בה בהרכב ועבר לפורטוגל).
בגיל 36 הוא היה שחקן העונה שם. אז מה?
להגיד שמחריבים אותנו כי רפאלוב חותם זה מביך
Judokan אמר:greenguy אמר:טוב ברגע ששחר דיבר במסיבת העיתונאים הכל היה ברור.
מה זה משנה שהוא בן 38? הוא עדיין שחקן שאחראי ל10 גולים בעונה שבה אפילו לא היה שחקן הרכב חצי מהזמן. וזה בליגה שמשמעותית יותר טובה משלנו (להזכירכם שזו הליגה שבה בלם העונה שלנו נזרק ליציע, והבלם המצוין השני התקשה להחזיק בה בהרכב ועבר לפורטוגל).
מוסיף לעניין הקלישאות שהוא שחרר זה את העניין שזרקו את בלם העונה אצלינו ליציע רק שהתעלם מהעובדה שזה נעשה בגלל הגעתו של אלדרווירלד שהוא ביחד עם ורטונגן וקומפני הבלמים הכי טובים שיצאו מבלגיה בעשור האחרון, אז כן, ברור למה בחרו ישר לוותר על סק ובטובינסיקה כשנפתחה להם הזדמנות להביא את אלדרווירלדApoc אמר:Judokan אמר:greenguy אמר:טוב ברגע ששחר דיבר במסיבת העיתונאים הכל היה ברור.
אתה פולט קלישאות בקצב מסחרר.
נתחיל מזה שפורטוגל ליגה יותר טובה מבלגיה, אז להגיד על בטובינסיקה שהוא עבר לפורטוגל בגלל שבלגיה חזקה מדי בשבילו? אלוהים ישמור.
אין צורך לדברר את הליגה הבלגית. זאת ליגה יותר טובה מהישראלית אם כי לא בהרבה. להצלחה וכישלון של שחקן כדורגל יש כל כך הרבה יותר מרכיבים מרק "הרמה של הליגה". זה ששחקן X לא מצליח בליאז' יכול להיות בגלל שהמועדון לא בריא? שהוא לא מתאקלם? שהוא לא משחק במערך המתאים לו, עם המאמן המתאים לו והשחקנים המתאימים? הכל יכול להיות. להגיד משהו כל כך פשטני כמו "תראו שחקן X לא מצליח בליגה Y אז זו ליגה מטורפת" זה היסטרי. הליגה הבלגית לא מטורפת. היא רמה אחת מעל הישראלית. אחת בלבד כולה. ואני רואה אותה בלי סוף כשאני בודק שחקנים.
לנושא של רפאלוב - הוא התבגר בשנה. שחקנים שמתבגרים בשנה בגילאים של ירידה בקריירה זה אומר ירידה דרסטית משנה לשנה. אם השנה הוא סיים עונה יפה באנדרלכט כשהוא קיבל שם דקות פה ושם מהספסל ואפילו בהרכב כמה פעמים, זה יפה, אבל הם לא רצו שהוא ימשיך כי הם יודעים שעונה הבאה זה לא יהיה טוב יותר. (הלוואי אנחנו היינו מבינים את זה עם שרי)
גם רונאלדו שהוא מהגדולים בהיסטוריה של המשחק בגיל 38 הוא לא רונאלדו של גיל 37 ומה שהוא היה בגיל 37 הוא בטח לא רונאלדו של גיל 36. זה שהוא שכח דברים שאחרים לא ילמדו זה יפה, אבל מבחינת יכולת נוכחית הוא כבר מעל לשנתיים לא ברמה כבר לשחק במועדונים הגדולים. אז גם רפאלוב יתבגר וייחלש לצערי. זו המציאות בין אם תכיר בה ובין אם לא.
Jerry אמר:אם זה תלוי בי הייתי מביא את רפא במקום שרי ומפנה מקום לזר בקישור האחורי והתקפי
לא הבנתי למה החלטתם שבגלל קיץ אחד מוצלח, אז נשכח את כל שאר השחקנים המביכים שהגיעו פה במשך עשור שלם בחינם.KevinDurant אמר:אם אתה רוצה להוציא תסכול אז סבבה והכל טוב.Ganjot אמר:כדי להוציא תסכול מחלון העברות שמרגיש כמו מכירת חיסול אחרי עונה עם הכנסות שיא ואחרי שאנשים שמו על הקבוצה אלפי - עשרות אלפי שקלים בעונה החולפת.KevinDurant אמר:אנשים פה לוקחים ברצינות את הכתבות של בן דור וגולדשטיין (שאין לי משהו אישי נגדם כמובן) שממחזרים את אותם כתבות ואותם שמות כבר חודש ולא יודעים שום דבר וגם אומרים את זה וקוראים את הדברים בשקיקה.
חכו שבועיים-שלוש, נראה לאן נגיע ותשפטו בפועל
אני זוכר שביקרתי את המועדון בטירוף על חודש ינואר האחרון שלא הביאו קשר אחורי במקום נטע ולא הביאו 10 להתקפה ובסוף בשבוע האחרון של החלון הביאו את נאור וסבע וזה היה חלון של 9
אז בשביל מה לכתוב בטירוף?
יכול להיות שעושים הכל בשקט ושינחיתו פה כוכבים, אבל יותר סביר שיעבדו בשקט וינחיתו שחקנים בעלות נמוכה/חינם, בניגוד לציפיות, אבל מובן לכולם שלא ניסו להלחם על שחקנים ולא חשבו אפילו על אופציה לשדרג להם שכר למה שמגיע להם.
תסכול מובן ומוצדק, במיוחד אחרי מינוי דגו כדי "לשים כסף על שחקנים".
אני אומר שאם רוצים לדבר עניינית, אז צריך לחכות עוד שבועיים-שלוש ולראות מה קורה ומי בא.
אגב, אני עדיין לא מבין למה אתם מתרגשים משחקנים "בכסף", כל פעם שמכבי חיפה הביאה שחקן בכסף היא נפלה אתו ודווקא עם שחקנים חופשיים פגעו, אכפת לי מה האיכות של השחקן, לא כמה כסף שילמו לו בדמי העברה (אם כבר אפשר לדבר על השכר שהוא ירוויח שזה לא באמת משתנה בין אם הוא חופשי או לא).
מה הגיוני בכיאל? שחקן גמור עם אגו מטורף בשמיים ופציע.ToniKroos אמר:Jerry אמר:צודקים עדיף את אושר "רגל עץ" דוידה. כמו שאמרתי לפני כמה ימים על כיאל, גם לרפאלוב יש יותר כדורגל באשך השמאלי שלו מאשר כל הגוף של שחקני קטרגל כמו לאיוס ודוידה
כיאל עוד איכשהו היגיוני. אבל רפאלוב? על מה ולמה? יהיה פה לעונה אחת ויצא לפנסיה. גם ככה כל הנראה הולכים לעונת בניה, מעדיף לתת למישהו כמו דוידה להתפתח אצלנו ולבנות את עצמו לקראת השושלת הבאה מאשר את הפנסיונר הזה עם כל הכבוד.
אני באופן אישי פחות מתחבר לרעיון של דוידה/לאיוס אלא יותר שיבלי וחלאילי אבל זה שלי.
רפאלוב גם בגילו לדעתי יותר מקצוען ושיחק בליגה הרבה יותר תחרותית וקשה ובקבוצה יותר בכירה ממכבי חיפה.
דוידה הצעיר והפעלתן עם הפוטנציאל הגדול: 23 הופעות, 4 בהרכב בלי 90 דק', 0 שערים, 0 בישולים 548 דק' סה''כ
רפאלוב הפנסיונר: 45 הופעות, 28 בהרכב, 6 שערים, 5 בישולים, סה''כ 2,357 דק' בכל המסגרות
גול אחד בפנדל (שהוא סחט), גול אחד בחופשית
מסכים 1000 אחוז.Apoc אמר:Judokan אמר:greenguy אמר:טוב ברגע ששחר דיבר במסיבת העיתונאים הכל היה ברור.
אתה פולט קלישאות בקצב מסחרר.
נתחיל מזה שפורטוגל ליגה יותר טובה מבלגיה, אז להגיד על בטובינסיקה שהוא עבר לפורטוגל בגלל שבלגיה חזקה מדי בשבילו? אלוהים ישמור.
אין צורך לדברר את הליגה הבלגית. זאת ליגה יותר טובה מהישראלית אם כי לא בהרבה. להצלחה וכישלון של שחקן כדורגל יש כל כך הרבה יותר מרכיבים מרק "הרמה של הליגה". זה ששחקן X לא מצליח בליאז' יכול להיות בגלל שהמועדון לא בריא? שהוא לא מתאקלם? שהוא לא משחק במערך המתאים לו, עם המאמן המתאים לו והשחקנים המתאימים? הכל יכול להיות. להגיד משהו כל כך פשטני כמו "תראו שחקן X לא מצליח בליגה Y אז זו ליגה מטורפת" זה היסטרי. הליגה הבלגית לא מטורפת. היא רמה אחת מעל הישראלית. אחת בלבד כולה. ואני רואה אותה בלי סוף כשאני בודק שחקנים.
לנושא של רפאלוב - הוא התבגר בשנה. שחקנים שמתבגרים בשנה בגילאים של ירידה בקריירה זה אומר ירידה דרסטית משנה לשנה. אם השנה הוא סיים עונה יפה באנדרלכט כשהוא קיבל שם דקות פה ושם מהספסל ואפילו בהרכב כמה פעמים, זה יפה, אבל הם לא רצו שהוא ימשיך כי הם יודעים שעונה הבאה זה לא יהיה טוב יותר. (הלוואי אנחנו היינו מבינים את זה עם שרי)
גם רונאלדו שהוא מהגדולים בהיסטוריה של המשחק בגיל 38 הוא לא רונאלדו של גיל 37 ומה שהוא היה בגיל 37 הוא בטח לא רונאלדו של גיל 36. זה שהוא שכח דברים שאחרים לא ילמדו זה יפה, אבל מבחינת יכולת נוכחית הוא כבר מעל לשנתיים לא ברמה כבר לשחק במועדונים הגדולים. אז גם רפאלוב יתבגר וייחלש לצערי. זו המציאות בין אם תכיר בה ובין אם לא.
Judokan אמר:אליאור אמר:את דוידה רצו להביא עוד בינואר, הרבה לפני רפאלוב. הסיבה היחידה שרפאלוב מוחתם לפניו היא כלכלית.
הטענה הכלכלית היא חרטא.
רפאלוב בסבירות גבוהה יעלה יותר למועדון גם כשחקן חופשי. אם יגיע, זה כנראה בשכר באזור ה450 אלף יורו, שבברוטו זה מעל מיליון יורו בעונה. לפני בונוסים וכל זה.
דוידה במקרה הטוב זה חצי מזה, בתוספת דמי העברה בסדר גודל של מיליון, מיליון וחצי יורו כי ליאז' רוצים להעיף אותו.
בסוף מקצועית רפאלוב שחקן משמעותית יותר טוב. באותה ליגה שבה דוידה לא הצליח לעשות כלום ושום דבר, רפאלוב עדיין נתן מספרים לא רעים בכלל גם העונה. מה שנקרא, את מה שהוא שכח, דוידה עוד לא למד.
הבעיה הגדולה פה היא שלאור גובה החוזה שרפאלוב יצפה לו, סבירות גבוהה היא שמביאים אותו להיות שחקן מוביל. וזה בעייתי מאוד - אני ממש ממש ממש מקווה שזה לא בא במקום קיצוני זר.
Shocking4U אמר:רפאלוב זה ההוכחה הרשמית שאלברמן איבד את זה. אין יותר סמוך על אלברמן.