• ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.

על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן

צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!

נושא העברות ורכש רשמי - קיץ 23/24

• יוצר הנושא יוצר הנושא KevinDurant
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ברק.י אמר:
Smile אמר:
דין לא קשור לכנף ואסור לו לשחק שם.
לא זכור לי משחק אחד שהוא שיחק בכנף ותרם במשהו

זה מה שיהיה אם סבע יעזוב ולא יגיע קיצוני ימין.
בעיני, במצב השוק הקיים, הייתי נלחם על דוידה, גם אם זה יעלה יותר. הוא יושב בדיוק על המשבצת, גם אם הוא לא שחקן ברמה של סבע.

דוידה לא רוצה לחזור לישראל.
נחמד לו לחמם את הספסל / לשבת ביציע.
אולי בינואר דברים ישתנו.

אליאור אמר:
Judokan אמר:
אנחנו לא הולכים לשחק 4-3-3 כזה העונה, תראו את חומר השחקנים.
יש הרבה יותר סיכוי שנשחק 4-4-2 יהלום כמערך משני.

הקבוצה הכי מתאימה למערכים של שני חלוצים.

אין לך חלוץ טוב אחד, אז שניים?

זו המנטרה שאתה החלטת עליה. אבל מבחינתך אנחנו גם קבוצה שמתחרה על מקום חמישי עם נתניה, אז מה זה משנה המערך.

Judokan אמר:
אליאור אמר:
Judokan אמר:

אין לך חלוץ טוב אחד, אז שניים?

זו המנטרה שאתה החלטת עליה. אבל מבחינתך אנחנו גם קבוצה שמתחרה על מקום חמישי עם נתניה, אז מה זה משנה המערך.

לא כתבתי שנתחרה עם מכבי נתניה. כתבתי שגם המקום השלישי לא מובטח. יש הבדל.
בכל אופן - אתה מוזמן להסתכל בעצמך על טבלת מלך השערים מהעונה הקודמת ולגבש לבד את המסקנות. יש מקרים שמספרים עדיפים ממראה עיניים (למרות שבמקרה שלנו אני חושב שכל מי שראה את דין בנבדל דויד ופיירו משחקים מבין שזה לא מספיק טוב, חוץ ממך).

דוידה היה צריך להיות פה בנוסף לסבע ולעוד שחקנים שהיו צריכים להגיע לפה כמו אברג'ל.
אבל זו הקארמה. חשבתם שתוכלו להצליח בלי מאמן כי יש לכם שחקנים, ועכשיו גם אין לכם שחקנים וגם מי שחשבתם שתביאו לא רוצה לבוא.

אליאור אמר:
ברק.י אמר:
אגב, אני מסכים על הקו הכללי ששוקינג הראה והייתה לי תגובה מאד דומה לפני יום-יומיים בנושא.
מעבר לסוגיית הפציעות של בקסטר שדורשת שוער נוסף, בולט שאנחנו חייבים עוד מגן שמאל/בלם.
קיצוני נוסף, ללא עזיבה של סבע, צריך להיות בתעדוף אח״כ, יחד עם קשר נוסף לאמצע. לרוץ עם זר-עלי-ג׳אבר-נאור זה קצר מדי וריסקי בהתחשב בכשירות של ג׳אבר וביכולת של נאור בחצי העונה האחרונה.

כולנו יודעים מה צריך. הבעיה היא שאין שחקנים להביא.

שיביאו את מי שיש או ״יקריבו״ בוגרי נוער. אי אפשר לא להיות עם שחקני סגל בכלל.

Judokan אמר:

יש לך 4 קשרי אמצע בסגל. זה לא מספיק ליהלום.

ברק.י אמר:
אליאור אמר:
ברק.י אמר:
אגב, אני מסכים על הקו הכללי ששוקינג הראה והייתה לי תגובה מאד דומה לפני יום-יומיים בנושא.
מעבר לסוגיית הפציעות של בקסטר שדורשת שוער נוסף, בולט שאנחנו חייבים עוד מגן שמאל/בלם.
קיצוני נוסף, ללא עזיבה של סבע, צריך להיות בתעדוף אח״כ, יחד עם קשר נוסף לאמצע. לרוץ עם זר-עלי-ג׳אבר-נאור זה קצר מדי וריסקי בהתחשב בכשירות של ג׳אבר וביכולת של נאור בחצי העונה האחרונה.

מה זה מי שיש? אתה צריך להביא שחקנים שיכולים לתרום. להרכיב סגל של 22 שחקנים תמיד אפשר, אבל ראינו בשנה שעברה איך זה נראה כשהשחקן ה-13 וה-14 שלך התקשו מול בני ריינה.

Smile אמר:
ברק.י אמר:
Smile אמר:
דין לא קשור לכנף ואסור לו לשחק שם.
לא זכור לי משחק אחד שהוא שיחק בכנף ותרם במשהו

בעיני, במצב השוק הקיים, הייתי נלחם על דוידה, גם אם זה יעלה יותר. הוא יושב בדיוק על המשבצת, גם אם הוא לא שחקן ברמה של סבע.

אולי בינואר דברים ישתנו.

לדעתי, זו יריית פתיחה לקראת מו״מ שעתיד להגיע, בדיוק כמו עם הראיון של אבא של חלאיילי.

ברק.י אמר:
Smile אמר:
ברק.י אמר:

אולי בינואר דברים ישתנו.

לדעתי, זו יריית פתיחה לקראת מו״מ שעתיד להגיע, בדיוק כמו עם הראיון של אבא של חלאיילי.

יכול להיות שזה גם כוון כלפי הקבוצה שלו. לא יודע.

עריכה: לא נראה לי האמת. קראתי שוב מה שאמר. הוא רוצה להישאר בחו"ל. נקווה שלא יהיו הצעות ודברים ישתנו.

אליאור אמר:
ברק.י אמר:
אליאור אמר:

מה זה מי שיש? אתה צריך להביא שחקנים שיכולים לתרום. להרכיב סגל של 22 שחקנים תמיד אפשר, אבל ראינו בשנה שעברה איך זה נראה כשהשחקן ה-13 וה-14 שלך התקשו מול בני ריינה.

זה לא משנה. אם לא היה לך את אליהו להירק על הספסל בעונה האחרונה בשביל דקות פה ושם, היית מקפיץ את פיינגולד מהנוער בגיל 17. זה שהקבוצה לא תהיה מספיק טובה? עם זה באמת אין מה לעשות. זו בדיוק הבעיה בשוק שאתה מדבר עליה.

לצורך העניין, צריכים להשקיע כמה שצריכים על דוידה ואם אז הוא יסרב ובאמת ירצה להמשיך להתייבש בבלגיה על הספסל, צריכים להשאיר את חלאיילי בסגל, גם אם זה אומר שההתפתחות שלו תפגע. המועדון יותר חשוב.

אליאור אמר:
ברק.י אמר:
Smile אמר:
אולי בינואר דברים ישתנו.

יכול להיות שזה גם כוון כלפי הקבוצה שלו. לא יודע.

עריכה: לא נראה לי האמת. קראתי שוב מה שאמר. הוא רוצה להישאר בחו"ל. נקווה שלא יהיו הצעות ודברים ישתנו.

כל אתר כתב את הדברים אחרת. צריכים לשמוע איך הוא בדיוק אמר את זה. באחד האתרים נסחו ״לא אהיה בחיפה״ ובאחר ״כנראה לא אהיה בחיפה״.

Smile אמר:
Judokan אמר:

.

ההחתמה של שוראנוב מלמדת שכנראה נשחק העונה הרבה עם 2 חלוצים.
אחרת לא היו מחתימים זר לעמדה הזו ומסתפקים באיזה ישראלי אקראי לסגור את הרוטציה.
שוראנוב יהודי, הוא לא נחשב לזר, הזר יגיע לקישור או לכנף.
העדיפו את שוראנוב על בריבו או שבירו כנראה. (אם בצדק או לא נדע בהמשך, אבל מבחינת פוטנציאל אז הוא עדיף, שחקן הצעירות של גרמניה)

Smile אמר:
לא הבנתי מה אתם רוצים בעניין חלאילי
הוא והסוכנים שלו לא היו מוכנים לחתום על חוזה בלי סעיף שחרור או עם סעיף גבוה יותר.
אז עדיף לאבד שחקן בחינם או לפחות לקבל עליו מליון יורו?
אם שחקן נוער מחזיק אותך בביצים, אז המצב יותר גרוע ממה שחושבים.
בכל מקרה, בדיוק כמו שהם יודעים להציב אולטימטום, גם אתה יכול להציב.. אתה רוצה תחתום, אתה לא רוצה, מוזמן להרקב ביציע בנוער עד סיום החוזה שלך.
אז אנחנו נאבד שחקן כמו שאיבדנו אחרים, הוא יכול לאבד את הקריירה שלו.. ושכל שחקן יעשה את השיקולים שלו.
נראה מי יהיה הבא שיבקש סעיף שחרור בנוער, ושיזדיינו אלף פעם כל הסוכנים בשקל תשעים שלהם.
מה הטעם במחלקת נוער אם לכל שחקן יהיה סעיף שחרור, ואז הטובים שם ילכו לך עוד לפני שמספיקים לשחק בבוגרים? שנרוויח עוד קצת כסף, שגם ככה לא הולך בחזרה להשקעה בסגל?

Ganjot אמר:
Smile אמר:
הוא והסוכנים שלו לא היו מוכנים לחתום על חוזה בלי סעיף שחרור או עם סעיף גבוה יותר.
אם שחקן נוער מחזיק אותך בביצים, אז המצב יותר גרוע ממה שחושבים.
בכל מקרה, בדיוק כמו שהם יודעים להציב אולטימטום, גם אתה יכול להציב.. אתה רוצה תחתום, אתה לא רוצה, מוזמן להרקב ביציע בנוער עד סיום החוזה שלך.
אז אנחנו נאבד שחקן כמו שאיבדנו אחרים, הוא יכול לאבד את הקריירה שלו.. ושכל שחקן יעשה את השיקולים שלו.
נראה מי יהיה הבא שיבקש סעיף שחרור בנוער, ושיזדיינו אלף פעם כל הסוכנים בשקל תשעים שלהם.
מה הטעם במחלקת נוער אם לכל שחקן יהיה סעיף שחרור, ואז הטובים שם ילכו לך עוד לפני שמספיקים לשחק בבוגרים? שנרוויח עוד קצת כסף, שגם ככה לא הולך בחזרה להשקעה בסגל?

האמת שבנוער יש גם מנוף לחץ כי הם לא יכולים לעבור לקבוצה אחרת בארץ, ובחו"ל בגילאים האלה לא תמיד מכירים אותך וגם לא כל ילד בן 18 יהיה מוכן לעבור לחו"ל.

KevinDurant אמר:
Ganjot אמר:
KevinDurant אמר:
אני חושב שללכת על בדש זה טעות.

אנשים מסתנוורים מהעונת שיא שלו בהפועל י-ם אבל בפועל זה שחקן עם הרבה מניירות ושחצן במשחק שלו שהבקיע 7(!!!) שערים בפנדלים העונה, כלומר בלי פנדלים הוא עומד על 4 שערי ליגה ו2 בישולים והוא כבר בן 29.

זה שחקן נחמד וטוב להפועל ת''א והפועל חיפה וקבוצות בלבל הזה אבל אני ממש לא מביא אותו למכבי חיפה.

אם המועדון לא רואה בלאיוס/דוידה/יהודון כלשהו בגולה כישרון על חלל ומישהו שמאוד מחזיקים ממנו, אני מעדיף שישאירו את חלאיילי מאשר שיביאו שחקן סטייל בדש.

מה גם, שלדעתי צ'יבוטה שחקן לא פחות טוב ממנו וכבר נמצא פה וגם סוף פה וחוזר השנה.

עוד מעבר לזה, אני חושב שהמערך העיקרי במסגרת הליגה השנה יהיה 3-5-2 ואין לו מקום במערך הזה, אולי ב10 וגם שם כבר יש את רפאלוב ושרי.
גם אני מעדיף שישאירו את אצילי.. איך זה תלוי בנו בדיוק, אחרי ששמו לו סעיף שחרור של מיליון יורו?
כמו שתמיד אמרתי, במכבי חיפה לא התקדמו, ובגלל זה ה1.6 על פיירו גרר כתבות על דון יענקלה הנדיב, אז מבחינתם מיליון יורו על שחקן נוער זה הרבה מאוד... בעוד שבאירופה, מיליון יורו לא מזיז לקבוצות.
אז בקיצור, אם תגיע הצעה נכונה הוא לא יישאר פה, ובטוח שלא נפתח לו את החוזה כדי להיפטר מהסעיף.
צ'יבוטה כנף שמאל ולא ימין, אז נגיד והבאת את חזיזה, אתה עדיין צריך מחליף לכנף ימין.
סוף צריך קודם כל להשלים 90 דקות בתור שחקן בוגרים לפני שניקח אותו ברצינות.
יש לנו חזיזה, צ'יבוטה, סוף, חלאיילי וגם לדעתי דין דוד ורפאלוב יכולים לשחק בכנף בסיטואציות כאלה ואחרות (ובאופן כללי בכל מקרה לדעתי הולכים לשחק 3-5-2 בעונה הקרובה ככה שזה פחות קריטי)

אלא אם המועדון עכשיו תופס מאיזה שחקן כנף ישראלי משהו ברמה (מה שאני לא כל כך), אני מעדיף להישאר עם חלאיילי ומה שיש פה.

בדש זה בדיוק מסוג ההחתמות שהובילו לקריסה של הפועל ב''ש וההעמסת בינוניים, שחקן שבניקוי פנדלים עשה 4 שערים ו2 בישולים בעונה האחרונה בגיל 29. די עם זה

Smile אמר:
לא קונה את זה ובטח לא במיליון יורו, הוא חתם על חוזה חדש לפני פחות מחצי שנה שכבר ידעו שהוא שווה משהו והוא היה שחקן מרכזי בנוער, זה לא מישהו שפרץ לפני רגע ולא שמנו לב אליו.

שים לו לפחות סעיף שחרור של 2 מיליון יורו אם בכלל מכניסים סעיף כזה.
כן, רפאלוב בגיל 37 ישחק באגף וירדוף אחרי שחקנים בחזרה להגנה.
ודי עם השקר של דין דוד באגף, לא היה לו משחק אחד (!) טוב משם השנה, ובכל פעם שעלה מחליף קיויתי שבכר יחליף אותו על הזלזול שלו על הדשא דקה אחרי שהוא עלה.
0 לחץ, 0 לחימה על כדורים, 0 יכולת להוציא התקפות מהירות.. בגדול היה אויר שלבש חולצה ירוקה.
יש לו מקום אחד שהוא יכול לשחק בו וזה חלוץ, וגם את זה הוא לא באמת יודע לעשות (אולי במערך 2 חלוצים כן יודע).

הבאנו השנה את גוני נאור, הבאנו לפני שנתיים את שון גולדברג.. וואלה לא יודע, לא רואה שהם גרמו לנו לקריסה, אבל כנראה שאצלכם כל שחקן שמוגדר כבינוני זה אומר שהוא זה שיגרום לקריסה.
אם נעשה קצת חושבים, אם שחקן שמגיע לעבות סגל, הוא זה ש"יגרום" מבחינתכם לקריסה.. זה אומר שמי שהיה בהרכב כביכול, היה גרוע בהרבה ממנו, ושם הבעיה.. לא בשחקן משלים כזה או אחר.
בחיים לא ראיתי שחקן משלים שגורם לקבוצה לקרוס, כאילו שאר האפשרויות כרגע הם איזה עילוי יוצא דופן.
ושוב, חלאילי לא רלוונטי כבר כנראה בדיוק כמו שסבע לא יהיה רלוונטי לצורך העניין.
עם סעיף של מיליון יורו הוא לא נשאר כאן העונה, מספיק שיתן עוד איזה משחק טוב ביורו צעירות ואז בכלל יגיעו עוד הצעות.

Ganjot אמר:
KevinDurant אמר:
Ganjot אמר:
גם אני מעדיף שישאירו את אצילי.. איך זה תלוי בנו בדיוק, אחרי ששמו לו סעיף שחרור של מיליון יורו?
כמו שתמיד אמרתי, במכבי חיפה לא התקדמו, ובגלל זה ה1.6 על פיירו גרר כתבות על דון יענקלה הנדיב, אז מבחינתם מיליון יורו על שחקן נוער זה הרבה מאוד... בעוד שבאירופה, מיליון יורו לא מזיז לקבוצות.
אז בקיצור, אם תגיע הצעה נכונה הוא לא יישאר פה, ובטוח שלא נפתח לו את החוזה כדי להיפטר מהסעיף.
צ'יבוטה כנף שמאל ולא ימין, אז נגיד והבאת את חזיזה, אתה עדיין צריך מחליף לכנף ימין.
סוף צריך קודם כל להשלים 90 דקות בתור שחקן בוגרים לפני שניקח אותו ברצינות.
יש לנו חזיזה, צ'יבוטה, סוף, חלאיילי וגם לדעתי דין דוד ורפאלוב יכולים לשחק בכנף בסיטואציות כאלה ואחרות (ובאופן כללי בכל מקרה לדעתי הולכים לשחק 3-5-2 בעונה הקרובה ככה שזה פחות קריטי)

אלא אם המועדון עכשיו תופס מאיזה שחקן כנף ישראלי משהו ברמה (מה שאני לא כל כך), אני מעדיף להישאר עם חלאיילי ומה שיש פה.

בדש זה בדיוק מסוג ההחתמות שהובילו לקריסה של הפועל ב''ש וההעמסת בינוניים, שחקן שבניקוי פנדלים עשה 4 שערים ו2 בישולים בעונה האחרונה בגיל 29. די עם זה

Smile אמר:
לא קונה את זה ובטח לא במיליון יורו, הוא חתם על חוזה חדש לפני פחות מחצי שנה שכבר ידעו שהוא שווה משהו והוא היה שחקן מרכזי בנוער, זה לא מישהו שפרץ לפני רגע ולא שמנו לב אליו.

ודי עם השקר של דין דוד באגף, לא היה לו משחק אחד (!) טוב משם השנה, ובכל פעם שעלה מחליף קיויתי שבכר יחליף אותו על הזלזול שלו על הדשא דקה אחרי שהוא עלה.
0 לחץ, 0 לחימה על כדורים, 0 יכולת להוציא התקפות מהירות.. בגדול היה אויר שלבש חולצה ירוקה.
יש לו מקום אחד שהוא יכול לשחק בו וזה חלוץ, וגם את זה הוא לא באמת יודע לעשות (אולי במערך 2 חלוצים כן יודע).

הבאנו השנה את גוני נאור, הבאנו לפני שנתיים את שון גולדברג.. וואלה לא יודע, לא רואה שהם גרמו לנו לקריסה, אבל כנראה שאצלכם כל שחקן שמוגדר כבינוני זה אומר שהוא זה שיגרום לקריסה.
אם נעשה קצת חושבים, אם שחקן שמגיע לעבות סגל, הוא זה ש"יגרום" מבחינתכם לקריסה.. זה אומר שמי שהיה בהרכב כביכול, היה גרוע בהרבה ממנו, ושם הבעיה.. לא בשחקן משלים כזה או אחר.
בחיים לא ראיתי שחקן משלים שגורם לקבוצה לקרוס, כאילו שאר האפשרויות כרגע הם איזה עילוי יוצא דופן.
עם סעיף של מיליון יורו הוא לא נשאר כאן העונה, מספיק שיתן עוד איזה משחק טוב ביורו צעירות ואז בכלל יגיעו עוד הצעות.

לא כל שחקן בינוני שבא להעמיק את הסגל יגרום לקריסת הקבוצה
בלטסקה, גוני נאור, דוידה וכו'כל אחד בפני עצמו לא גורם נזק אבל שפתאום שלושתם בהרכב ומצטרפים אליהם רז מאיר, ציבוטה, דין דוד ורפאלוב אז פתאום זה נראה הרכב של השנים הלא טובות

Adi81 אמר:
Ganjot אמר:
KevinDurant אמר:

לא כל שחקן בינוני שבא להעמיק את הסגל יגרום לקריסת הקבוצה
בלטסקה, גוני נאור, דוידה וכו'כל אחד בפני עצמו לא גורם נזק אבל שפתאום שלושתם בהרכב ומצטרפים אליהם רז מאיר, ציבוטה, דין דוד ורפאלוב אז פתאום זה נראה הרכב של השנים הלא טובות
מסכים אתך.

@Ganjot

אני מסכים שדין דוד באגף זה לא אידיאלי וגם רפאלוב כנראה לא אבל זה השוק. אני מעדיף לתת לחלאיילי לשחק מאשר להביא שחקן כמו בדש שבתור ה-כוכב של הקבוצה שלו עשה 4 שערים ו2 בישולים בשנה שעברה בניקוי פנדלים והוא כבר בן 29.

אם אלברמן והצוות המקצועי מחזיק מלאיוס/דוידה/מישהו אחר שלא הזכרתי וחושבים שבפוטנציאל הם יכולים להיות שחקני הרכב טובים במכבי חיפה, שילכו עליהם.

לגבי לאיוס ודוידה שניהם בני 22 ויש להם פוטנציאל מסוים, אם המועדון מחזיק מהם, שיביאו.

מבחינתי להביא את גיא בדש שקול ללהביא לאמצע את נאור סבג וזה מהלכים שאני לא מעוניין בהם (בלי לזלזל לא בראשון ולא בשני, אבל להביא שחקן "רוטציה" בגיל 30 כשאין לו זיקה למועדון/קבוצה גדולה ועשה עונה נחמדה בשאר הליגה זה לא מהלך טוב לדעתי)

תומר לוי מפרסם שאת בדש רוצות מכבי ת"א, הפועל ב"ש, קלוז' הרומנית ושתי הקבוצות של באקו מאזרבייז'ן. כלומר אנחנו לא בתמונה.
מעניין אותי איזה שחקן התקפה בכלל מתכוונים להביא אם גם דוידה לא בתמונה כבר, או שאולי הם חושבים שאין צורך ורפא בן 37 זה רכש כל כך גדול שמכפר על הכל?

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
חזרה
למעלה