lemmacantor
חבר בבורד
לפני זה.אישתו נפלה מהשמיים.שחר הצטער שהביא אותו?
אתה מתכוון לבלגן שהיה עם אשתו המטומטמת אחרי ה-7 באוקטובר?
לפני זה.אישתו נפלה מהשמיים.שחר הצטער שהביא אותו?
אתה מתכוון לבלגן שהיה עם אשתו המטומטמת אחרי ה-7 באוקטובר?
על סמך מה אתה אומר את זה?לפני זה.אישתו נפלה מהשמיים.
על סמך מה אתה אומר את זה?
על סמך ההתנהלות עם סבע אחר כך. החל מהפוסט המחוק של אישתו וכלה בויתור עליו תמורת סכום מצחיק.
זה לא אומר כלום. אין שום סיבה שהוא יחתים אותו ומיד יתחרט על זה.
אני לא זוכר את הסכום, אבל אני לא חושב שזה היה חריג.לדעתי החתים אותו בלחץ של בכר/אלברמן על חוזה גבוה מאוד.
המשתכר הישראלי ואולי בכללי הגדול בהיסטוריה של המועדון עם 600 אלף יורו לעונה להרבה שנים. יש אמת במה שאלכס אומר, כנראה התחרט מיד אחרי שהחתים אותו.אני לא זוכר את הסכום, אבל אני לא חושב שזה היה חריג.
אם הסיבה לשחרור שלו זה הסיפור עם אשתו או המיסוי הגבוה, אז זה יותר סביר ובטח לא גחמה רגעית.
שחר הוא זה שנתן לו את החוזה של 600 אלף יורו לעונה ל-5 שנים.
אם לא היה רוצה, לא היה נותן.
הסיבה שהוא עזב לראשונה היא בזכות המנכ''ל האדיר עובדיה (מנליץ גם לשמוע את סבע מדבר על זה בפדוקאסטים השונים. למשל בפודיום), שייעץ לבעלים ש''אי אפשר להמשיך ככה מול הקהל'', ועוד הולך ואומר לסבע ש: ''המועדון לא יכול להכיל את ההתנהלות של אשתך ושלך בכל מה שקשור למלחמה'' ובזכות דגו האגדי שהחליט שסבע לא עובד מספיק במגרש, ולא נותן לו לשחק. וכן, סבע הוא ''כוכב'' שרוצה לשחק כל משחק ורוצה שיתנו לו את המקום שלו אז הוא התעופף החוצה.
ברק רצה אותו, והחזיר אותו. והוא זה שאמר למועדון שהוא יתגבר על העניין מול הקהל. לקחו גם יועץ אסטרטגי בנושא.
סבע עצמו חזר הרבה בגלל בכר. ככל והיה פה מאמן אחר הוא לא היה חוזר.
עניין המיסוי היה ידוע זמן רב מראש. הם חשבו שהם יוכלו להגיע לאיזה הסדר מול הרשות, וסיכמו בעל פה שככל והסכום יהיה ריאלי, מכבי תיקח את זה על עצמה.
בפועל כבר לפני סוף העונה הגיע תשובה מהרשות(אני חושב שאפילו רפאלוב התייחס לזה במסיבת העיתונאים) והיה ברור שאף אחד לא ישלים לו את השכר הזה. לא היה שום הסדר והרשות עמדה על תשלום מלא.
סבע לא היה מוכן לשלם את זה. והיה ברור שהוא יעזוב, וחיכו להצעה שסבע ייבחר.
במקביל, ברגע שבכר זז מעמדת המאמן אז זה לסבע לא היה רצון להישאר.
יש פה הרבה דברים שקרו, הנושא של השכר הוא לא העניין שבגללו הוא לא כאן. זה ששחר מקשיב לאנשים כמו עובדה זה כבר עניין שלצערי לא ישתנה.
וזה שיש לו כל מיני עניינים של כבוד ואגו והוא מוכן בשביל זה ''לשרוף את המועדון'' זה לא מהיום אלא שלושים שנה אחורה.
מזכיר אגב שבנסון מקבל את אותו סכום של סבע (500 בסיס + 100 מענק חתימה שמושלם לו העונה).
1. עזיבה רלוונטית בהכרח שכן בחו''ל הוא מרוויח הרבה יותר כסף, ולכן יותר ''קל'' לו לשלם את המס עם משכורת גבוהה יותר.1. עזיבה אינה רלוונטית ולא מצילה אותו מהצורך לשלם את המס שהיה במחלוקת.
2. המיסוי על זרים וישראלים שונה, כך שההשוואה בינו לבין בנסון לא מדויקת.
קל לשכוח, אבל סבע יובש אצל דגו הרבה לפני המלחמה והפוסט של אשתו.החוזה הכבד בהיסטוריה (אגב בנסון זה לא קרוב כי הוא זר) אולי לא היה הגורם הראשוני לעזיבה של סבע אבל הוא בהחלט הפך את זה להרבה יותר פשוט עבור יענקל'ה בטח כאשר כמו שנאמר סבע עבר סאגות של ייבוש אצל דגו בגלל כל מה שהיה מסביב. (אני לא קונה את ה"לא מאמין שהוא תורם הגנתית", זה היה תירוץ בזמנו להמנעות מהרעש מסביבו)
בסופו של דבר יענקל'ה ראה שחקן שהוא משלם לו כמו שלא שילם לאף שחקן מעולם ולתקופת חוזה מאוד ארוכה (5 שנים זה לא שנה וחצי) וראה איך דברים כבר הסתבכו איתו לא פעם בתקופה הקצרה מאז ששדרג אותו. אם מכריחים אותי להמר איזה גורם הכי השפיע בהקשר של העזיבה של סבע, הייתי אומר חד משמעית החוזה.
את תאוריה (1) אפשר לקבל (הוא גילה שהוא חייב מיליונים, ולכן חייב ללכת למקום שמשלם יותר) - רק שזה לא ממש נאמר בשום מקום.1. עזיבה רלוונטית בהכרח שכן בחו''ל הוא מרוויח הרבה יותר כסף, ולכן יותר ''קל'' לו לשלם את המס עם משכורת גבוהה יותר.
2. בנסון הוא דוגמא לטענה שלא משלמים כאלה משכורות מאז שסבע הלך. אף אחד לא השווה בין השכר של בנסון לסבע (בנסון גם קיבל פיצוי של 400 אלף יורו מברנלי). ברור שיש הבדלי מיסוי בסיסיים.
ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.
על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן
צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!