• ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.

על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן

צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!

סקאוטינג קיץ 2022 נושא רשמי ע"ש ארנסט מאבוקה

• יוצר הנושא יוצר הנושא Apoc
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
אז מה אם הוא נכשל?
כל עוד הסיבה המדוייקת לא ידועה - זה בגדר סימן שאלה

lemmacantor אמר:
חושב שלבכר יותר חשוב סט כללי של יכולות חלוץ, מאשר תכונה ספציפית של איך הוא מסיים ברחבה. חוץ מזה ירמייף מפציץ העונה בקבוצה קטנה בשוודיה, אך די נכשל מחוצה לה.

מסכים ובולט שזה לא רק בעמדת החלוץ. בכר רוצה שחקנים שמביאים לו גיוון טקטי וסולד משחקנים שעושים טוב משהו אחד ספציפי. לא סתם אשכנזי איבד את מקומו מהר, בעוד השחקנים שנשארו אצל בכר היו מגוונים במידה מסוימת ונדרשים לפתח את הוורסטליות שלהם עוד ועוד, בין אם זה בסט היכולות ובין אם זה בעמדות.

לגבי ירמייף, דובר על בעיות מנטליות מתי שהוא. לא יודע אם זה קשור לחוסר ההצלחה שלו בחו״ל, אבל קשה להתעלם מזה.

בגלל זה אני לא מאמין שצ'יבוטה יתרום פה משהו. הוא דריבליסט.

lemmacantor אמר:

מניח שהסיבה שהוא רצה אותו (מעבר לעיבוי הסגל במחצית השנייה של העונה שעברה) הייתה המחשבה שהוא יכול לשחק גם כקיצוני וגם כחלוף. אני מניח שהסיבה שהוא יפרד מאיתנו היא שברמה התפקודית מגוון היכולות שלו צר (מעבר לזה שההבנה הטקטית כנראה לקויה והרצון לעשות הגנה הוא כנראה נמוך).

יהיה לו מאד קשה להתחרות על דקות עם חזיזה ששדרג את משחק ההגנה שלו ואת כמות העמדות שהוא יכול לשחק בהן או מול דוד ששדרג את משחק הלחץ שלו ואת המשחק עם הגב לשער. אם חזיזה ישפר את הפן המנטלי ודוד את היציאה מנבדל ואת הגיוון בסיומת, הם יהפכו לשחקנים שלמים שמקומם בחו״ל (לכאורה, כי אנחנו רואים שגם פאני מתקשה לצאת לחו״ל).

לא חושב שדינדה שווה מקום רציני בחו"ל. הוא נהנה נטו ממאמן. חזיזה בהחלט עם יותר יציבות יכול להתקדם, אבל לא בטוח שיש לו את האופי לזה. הרצפה שלו נמוכה מדי. מוד ליגה א'.

lemmacantor אמר:
לא חושב שדינדה שווה מקום רציני בחו"ל. הוא נהנה נטו ממאמן. חזיזה בהחלט עם יותר יציבות יכול להתקדם, אבל לא בטוח שיש לו את האופי לזה. הרצפה שלו נמוכה מדי. מוד ליגה א'.

לגבי חזיזה, לכן אמרתי שהפן המנטלי חייב להשתפר. הוא שחקן שלם, אבל לא מספיק יציב. קל להוציא אותו מהמשחק.

לגבי דוד, לא יודע מה התקרה שלו, אבל בינתיים הוא משתפר. יכול להיות שזה נטו בכר, אבל קשה לדעת כשאף שחקן לא יוצא לחו״ל והרוב הגדול משתפר תחתיו. אני חושב שדוד לא מלוטש כמו שהיינו רוצים, אבל זה נובע גם מזה שלא התפתח עד כה כשחקן עם עמדה מוגדרת שמהווה בסיס טוב עבורו. אני מאמין שהקושי העיקרי שלו זה עם נבדלים ומידת הגיוון בסיומת. זה תוצר של ההתפתחות ״הלקויה״ ואני מאמין שזה משהו שאפשר לעבוד עליו. הוא בדיוק מסוג השחקנים שצריכים לפתח עוד את היכולות שלהם בעמדה מסוימת ופחות להתרחב לעמדות נוספות (כרגע).

lemmacantor אמר:
הבעיה אצל צ'יבוטה היא יותר באופי ומנטלית מאשר מקצועית לטעמי. לא רואה בזה שהוא "דריבליסט" בעיה.

לגבי דוד הוא שווה מקום רק כחלוץ אבל הוא כבר אוטוטו בן 27 ויש לו יותר מדי מוגבלויות ובעיות במשחק כדי להיות חלוץ ברמה אירופית.

אפוק, אתה מכיר את השם דניאל סטירס? משחק בMLS ביוסטון, יהודי. יצא לך פעם להתעמק בפרופיל שלו?

KevinDurant אמר:
lemmacantor אמר:
הבעיה אצל צ'יבוטה היא יותר באופי ומנטלית מאשר מקצועית לטעמי. לא רואה בזה שהוא "דריבליסט" בעיה.

לגבי דוד הוא שווה מקום רק כחלוץ אבל הוא כבר אוטוטו בן 27 ויש לו יותר מדי מוגבלויות ובעיות במשחק כדי להיות חלוץ ברמה אירופית.

כמו עם שועה (לא שאני מנסה להשוות, חלילה) הבעיה של צ'יבוטה היא לא מנטלית אלא קודם כל מקצועית - מבחינת סגנון, הוא פשוט לא מתאים לנו בשום צורה ל4-3-3.
שחקני הקו (אצילי וחזיזה) הם שחקנים של כדור לרגל ויוצרים. צ'יבוטה הוא לגמרי ההיפך - שחקן של תנועה. לכן, במערך הזה אין לו מקום.

דווקא המעבר ל5-3-2 ששיחקנו השנה באירופה מתאים לו, והוא בטח יכול להיות החלוץ השני לצד פיירו. הבעיה שלו היא שכנראה לא נשחק בשיטה הזו יותר מדי, וגם אם כן - התחרות שלו לא פשוטה.

ab1729 אמר:
KevinDurant אמר:
lemmacantor אמר:

כמו עם שועה (לא שאני מנסה להשוות, חלילה) הבעיה של צ'יבוטה היא לא מנטלית אלא קודם כל מקצועית - מבחינת סגנון, הוא פשוט לא מתאים לנו בשום צורה ל4-3-3.
שחקני הקו (אצילי וחזיזה) הם שחקנים של כדור לרגל ויוצרים. צ'יבוטה הוא לגמרי ההיפך - שחקן של תנועה. לכן, במערך הזה אין לו מקום.

דווקא המעבר ל5-3-2 ששיחקנו השנה באירופה מתאים לו, והוא בטח יכול להיות החלוץ השני לצד פיירו. הבעיה שלו היא שכנראה לא נשחק בשיטה הזו יותר מדי, וגם אם כן - התחרות שלו לא פשוטה.

למה שלא נשחק במערך הזה הרבה? זה המערך האידיאלי לסט השחקנים שיש לנו בקבוצה.
אידיאלי עבור קורנו, נראה שגם פיירו מרוויח מעוד חלוץ לידו, גם חזיזה מקבל אפשרות לשחק בימין כמו שהוא אוהב, וסונדרגן חיפוי טוב עבור פלאניץ וגולדברג

לא מאמין שזה יהיה המחליף
אם חושבים שבלם כזה יכול להחליף אותו, אפשר לקפל את העסק

אפוק מה אתה אומר על שני הבלמים של אוביידו? אומנם יעלו כסף אבל שציפית בקורנו ודיברתי עם אוהדים של אוביידו החמיאו לשניהם מאוד

מעדיף לא להתעסק בזה עד שיהיה משהו של ממש עם פלאניץ'
אם וכאשר אני ארשום פה עוד כמה שמות

גולדשטיין דבר אצל הקוף על בלם ששייך לריינג'רס ובשנה שעברה שיחק בקרואטיה כמושאל.

dyarok אמר:
גולדשטיין דבר אצל הקוף על בלם ששייך לריינג'רס ובשנה שעברה שיחק בקרואטיה כמושאל.
כן זה פורסם גם ככתבה, היה בהיידוק ספליט שנה שעברה, ניקולה קאטיץ' שמו

https://www.transfermarkt.com/nikola-katic/profil/spieler/422051

חזרה
למעלה