ובצד המקצועי, אני מסכים שחסר פה ה6 גרזן הזה המיוחד שכולנו רוצים, אבל יש פה את ירין לוי, אזולאי, מוחמד, רטנר, דון, אהוד וארזי (בין אם כולם יישארו בסוף או לא) וזה מספיק כדי לייצר 6-8 ראויים ותחרותיים ולא להיראות כמו עונה שעברה
דוראנט היקר,
חולק עליך עמוקות בעניין.
בוא ננסה לפרק את זה.
נתחיל מכך שאני מניח שישנה הסכמה שזו העמדה הכי חלשה שלנו במגרש כבר כמה עונות?
ההנחה השנייה היא שזו אולי העמדה הכי חשובה במגרש? אפשר להסכים גם על זה?
מספיק להסתכל על האלופות של השנים האחרונות, השושלת של ברק בבאר שבע, השושלת שלו אצלנו. האליפות האחרונה של באר שבע. אמצע חזק = קבוצה חזקה.
וכעת נחזור למכבי.
אתה מתאר פה מצבת שחקנים. אבל ננסה לצלול לא מידי עמוק, ומבחינתי המלך עירום בעמדה הזאת.
קודם כל בוא נתעלם מאהוד, שכנראה יושאל לפתח תקווה לבסוף. לא הייתי סופר אותו.
ברק משחק עם קשר 6 וקשר 8, ולא עם 2 קשרי 6, ולכן צריך לפרק את זה לגורמים.
כשאתה משחק עם 10 טבעי, אתה חייב אמצע ברזל. אין אפשרות אחרת.
מה יש לנו ב-6? ירין לוי. עלי מוחמד.
מה יש לנו ב-8? אזולאי. רטנר. דון. ארזי.
זאת אומרת שאתה צריך לייצר ציוות משלים שיעבוד טוב ביחד.
את עלי מוחמד, אזולאי, רטנר, דון, אנחנו מכירים פחות או יותר. ויודעים מה הם יכולים להביא. הם נמצאים פה כבר תקופת זמן שמספיקה לך לדעת את היכולת שלהם.
אין פה בשורה. אין פה חידוש בעונה הנוכחית לעומת השנה שעברה או לפני שנתיים.
החידוש כביכול הוא ירין לוי. שלא היטיב לשחק שלצידו אין קשר 6 נוסף. והמשחקים הטובים שלו היו לצד קישור חזק. ולכן גם הגיע אינו לבית"ר. לא היה קשה לראות את זה.
אני לא נכנס פה לפירוט לגבי כל שחקן, על כמה עלי מוחמד פציע, ושהוא לא באמת 6, על זה שדון מיועד לעמדות אחרות. לא חושב שנראה אותו ב-8, שאזולאי חושב רק קדימה ולא מספיק אינטנסיבי ומסייע באמצע.
שוב, אנחנו מכירים את היכולת של השחקנים הללו.
שוב אומר, אין כאן בשורה. אין כאן שינוי או שדרוג בעמדה שהכי חשובה במגרש ובה היינו הכי חלשים.
בעיני אפשר היה להתרשם מהמשחקים עד כה שהשילוב בין לוי ואזולאי לא מביא שום שינוי או בשורה (ואני כן מחזיק מלוי).
תאר לך שאתה מגיע למשחק מול באר שבע שעולה עם ונטורה+פרץ+יהושע. אתה חושב שלוי ואזולאי מתמודדים נגדם? לדעתי התשובה ברורה.
וכל זה לפני הזר שמחליף את קנגוואה(יביאו שחקן בכסף גדול שנכנס אליהם עכשיו).
תאר לך שאתה עולה למשחק מול הפועל ת"א, והם עולים עם קרייב+פלקאו+אלקוקין(או זר). אתה חושב שהאמצע שלנו מנצח? לדעתי לא. וגם ראינו את זה במשחקים מול הפועל ת"א בעונה שעברה.
תאר לך שאתה עולה מול מכבי ת"א שפותחת עם אמצע של סיסוקו+פרץ+שחר(ואני לא מזכיר את בליץ שהוא שחקן מצוין אבל פצוע. ואולי הם עוד יביאו עוד זר לעמדה). בעיני זה אמצע שמנצח את האמצע שלנו.
תאר לך שאתה עולה מול בית"ר ירושלים, שמרכיבה אמצע עם אינו+מוצ'ה+וורקו/יונה(/זר נוסף שביתר עתידה להביא לעמדת הקשר לפחות לפח הפרסומים האחרונים). אני לא חושב שהאמצע שלנו יותר טוב.
בשורה התחתונה - האמצע שלנו לדעתי פחות טוב מכל הגדולות (מוסיף שגם נתניה עם אמצע לא רע בכלל), ולכל הפחות לא טוב מאף אחת מהן, וחלקן עוד ייעשו חיזוק בעמדה הזאת.
ומעבר לזה, למעשה אנחנו הקבוצה היחידה מבין הגדולות שלא מחזיקה שחקן זר בעמדה הזאת.
ומילא בשנים שהיה פה את נטע פאני וג'אבר, אבל לא להביא זר לאחת העמדות הללו(שוב. אני רואה את דון כמחליף בכנפיים וב-10. ארזי יהיה לפניו ב-8).
ההחלטה ללכת על האמצע הזה, ולא להביא גורם משמעותי נוסף בקישור זאת התאבדות מקצועית. החלטה של עונה. לא פחות מכך.