• ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.

על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן

צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!

צריך להודות באמת

• יוצר הנושא יוצר הנושא DelPiero
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
באחת העונות המוצלחות של בכר בב״ש (לא זוכר איזו בדיוק) הם נכנסו למשבר ויצאו למחנה אימונים מרוכז באמצע העונה כדי להתרכז נטו במקצועי בלי הסחות דעת ולהתגבש בינם לבין עצמם כמה ימים. הייתי רוצה לראות את הקבוצה עושה משהו כזה, שיתכנסו כמה ימים במתחם אימונים ובית מלון בלי משפחות וחברים ויציאות אלא נטו מקצועי.

DelPiero אמר:
ברק.י אמר:
DelPiero אמר:
זה לא עניין של לראות שחורות, אף אחד פה לא הופך שלטים או הולך לרחוב המסגר עם שלטים
גם לא מקללים שחקנים או באים אליהם בטענות

אנחנו בסך הכל דנים פה על העובדה שהקבוצה לא במיטבה, בשביל זה יש פורום

אני לא פוסל את התחושות שגם אני שותף להן, אבל המציאות מורכבת יותר מהיכולת הרעה של הקבוצה.
לצורך העניין, להגיד שנצחנו את מכבי ת״א רק בגלל שאיביץ׳ פחדן זה כמו להגיד שההפסד בבלומפילד זה רק כי הם קבוצה טובה יותר.
להגיד שהשחקנים שלנו הם וואן טריק פוני זה גם לא נכון כי חוליית ההתקפה שלנו היא היצירתית בליגה והיא הראתה את זה גם בארץ בעונות הקודמות וגם באירופה העונה. אפשר להגיד שטקטית ברק לא מנצל אותם נכון ושהם חסרי מוטיבציה/כוחות, אבל לא צריך להפוך אותם לחן עזרא ומבוקה.

חח אוקיי אולי זה באמת היה קיצוני קצת ה - one trick pony, אבל הכוונה הייתה בקונטקסט כמובן (קרי, אצילי טוב רק כשהוא בימין וחותך לאמצע, שרי לא מסתדר בצדדים, פיירו לא משחק עם הפנים לשער, מוחמד לא מבקיע/מבשל, דין דוד לא טוב בצד וכו'..). חוץ מזה כתבתי שהם שחקנים טובים (מה שלא הייתי אומר על מבוקה או עזרא)

בכל מקרה, אם לא היה ברור - לא בא אליהם בטענות, אלא בעיקר לצוות שלא מוציא מהם את מה שצריך וגם שחסרים לנו שחקנים בעמדות מפתח, וזה נכון עובדתית, שאין אף מחליף לקישור האחורי למעט גוני.

תל אביב יכלו והיו צריכים לנצח אותנו בסמי לולא הפחדנות בסוף, והם באמת קבוצה טובה יותר, אחרת לא היו מפרקים אותנו 3-0 בבלומפילד. באר שבע עשתה לנו בית ספר בסמי באמצע והיה לנו מלא מזל - אלו דברים שכולם לא ראו. זה לא עניין של לראות שחור או לא.

אני חושב שגם השחקנים צריכים לקבל ביקורת ולא להפיל הכול על ההנהלה והצוות המקצועי. אצילי, לדוגמא, לא יכול להחליט שהוא הולך עם הראש בקיר ויהי מה כי חשובים לו המספרים, כמו שעשה מול חדרה וק"ש.
בכל אופן, הבנת את הכוונה שלי. אין לי טענות כלפי הייאוש מהקבוצה וכלפי הביקורות, אבל כשרוב התגובות פה בזמן האחרון גם שליליות וגם לא מורכבות, זה מרדד את השיח, מרחיק אנשים מהפורום ובעיקר, מדכא עוד יותר. כדאי שהפורום (ותפיסת המציאות של הקהל שלנו בכלל) לא יהפוך למקביל של היריבה הצהובה שלנו.

לגבי המשחקים הישירים בצמרת - אפשר לטעון מהכיוון ההפוך שאם אצלנו היו יודעים להתמודד עם פציעות בצורה טובה יותר, מכבי ת"א לא הייתה מנצחת בבלומפילד, בעוד איביץ' בחר בטקטיקה מסוימת כשעמד לרשותו סגל מלא והפסיד. אותו הדבר נכון גם לגבי המשחק מול ב"ש. "אילו X", אלו טענות בעייתיות כי קשה לדון בעזרתן. בסופו של דבר, אנחנו נראים רע ברוב המוחלט של העונה, אבל הסיבות לכך רבות והשתנו עם הזמן. ולצד היכולת המאכזבת שלנו לאורך העונה והתוצאות המאכזבות בזמן האחרון, גם היריבות שלנו נראו בחלקים מסוימים שלנו העונה רע מאד (ב"ש בהתחלה ומת"א בתקופה האחרונה) ולא צברו מספיק נקודות כדי לעקוף אותנו (עד כה). אני לא יודע אם ניקח אליפות ומשבוע לשבוע התקווה שלי מתחילה להצטמצם, אבל אני לא חושב שהיריבות שלנו טובות יותר (או לפחות, לא טובות יותר משמעותית).
אגיד יותר מזה - אני לא הייתי מחליף עם מכבי ת"א לא את ההנהלה, לא את המאמן ולא את סגל השחקנים. לתת כמה חמישיות ושישיות זה יפה, אבל זה לא שווה כלום אם אתה גם בלי קמפיין אירופאי, גם במקום השלישי וגם נכנס לסחרור מערכתי אחרי שעזב את הקבוצה ילד בן 18 (טוב ככל שהיה). בהרבה מובנים, הם מזכירים לי בתקופה האחרונה את המועדון שלנו בעשור השחון, יותר משאנחנו מזכירים לי את עצמנו אז (ואני מאד מאד מקווה שזה ימשיך כך).

אחרי שהעצבים מאתמול נרגעו, אני מצפה מאנשים להפסיק להיות דיכאוניים. אנחנו משחקים חרא אין ספק, וכרגע זה באמת נראה כאילו בכר אובד עצות,
אבל יש מרחק גדול מאוד בין זה לבין העשור השחור שלנו ורוב התגובות כאן נשמעות כאילו חזרנו לשם.

אנחנו בעונה של צ'מפיונס, ניצחנו את יובנטוס, עשינו שיא נצחונות רצופים בליגה כולל ניצחונות על ב"ש (פעמיים) ועל ת"א,
והיו עוד כמה משחקים טובים בליגה ובדרבי בגביע. אי אפשר לזרוק את זה לפח בגלל חודשיים מחורבנים.

כרגע באמת יש בעיה שהיא בעיקר אצל בכר שלא מוצא פתרונות, גם הוא סובל מעייפות מנטלית כנראה.
גם הע\יבה של נטע וכל הפציעות לא עוזרות לנו, אבל זה עדיין בעיקר על בכר. מהסתכלות על
משברים שהיו לנו בעבר, ועל משברים של בכר בב"ש, אני מאמין שהוא יצליח להוציא את הקבוצה מהברוך, יש גבול לכמה אפשר לשחק גרוע.

hezildo אמר:
אחרי שהעצבים מאתמול נרגעו, אני מצפה מאנשים להפסיק להיות דיכאוניים. אנחנו משחקים חרא אין ספק, וכרגע זה באמת נראה כאילו בכר אובד עצות,
אבל יש מרחק גדול מאוד בין זה לבין העשור השחור שלנו ורוב התגובות כאן נשמעות כאילו חזרנו לשם.

אנחנו בעונה של צ'מפיונס, ניצחנו את יובנטוס, עשינו שיא נצחונות רצופים בליגה כולל ניצחונות על ב"ש (פעמיים) ועל ת"א,
והיו עוד כמה משחקים טובים בליגה ובדרבי בגביע. אי אפשר לזרוק את זה לפח בגלל חודשיים מחורבנים.

כרגע באמת יש בעיה שהיא בעיקר אצל בכר שלא מוצא פתרונות, גם הוא סובל מעייפות מנטלית כנראה.
גם הע\יבה של נטע וכל הפציעות לא עוזרות לנו, אבל זה עדיין בעיקר על בכר. מהסתכלות על
משברים שהיו לנו בעבר, ועל משברים של בכר בב"ש, אני מאמין שהוא יצליח להוציא את הקבוצה מהברוך, יש גבול לכמה אפשר לשחק גרוע.

לא מבין מה לקשקש על דיכאון נותן לכם.
ברור שאנחנו לא בעשור השחור כמו שברור שביכולת של ה6 משחקים האחרונים אנחנו נראים בדיוק כמו שנראינו ברגעים הכי קשים של העשור האחרון.
צריך להבין איך נפלנו כל כך מהר למצב כזה ולהפנים לאיפה לכוון את השינוי הדרוש.
מעניין את התחת ניצחון על יובנטוס, אירופה וליגה זה דברים שונים לגמרי ויגידו לך את זה שאלקה04, מכבי ת"א, ואלף ואחד מקרים אחרים. אתה יכולת גם להיות עכשיו מקום אחרון בליגה ועדיין לנצח את יובנטוס. ככה זה אירופה. מי שרואה כדורגל יודע.

Apoc אמר:
hezildo אמר:

ברור שאנחנו לא בעשור השחור כמו שברור שביכולת של ה6 משחקים האחרונים אנחנו נראים בדיוק כמו שנראינו ברגעים הכי קשים של העשור האחרון.
מעניין את התחת ניצחון על יובנטוס, אירופה וליגה זה דברים שונים לגמרי ויגידו לך את זה שאלקה04, מכבי ת"א, ואלף ואחד מקרים אחרים. אתה יכולת גם להיות עכשיו מקום אחרון בליגה ועדיין לנצח את יובנטוס. ככה זה אירופה. מי שרואה כדורגל יודע.

מה זה לקשקש על דיכאון? יש כאן תגובות כאילו חזרנו לימים שחורים. אין כאן פרופורציה.
אירופה וליגה זה דברים שונים אבל מדובר כאן על המכלול, אי אפשר להתעלם מזה כאילו זו היתה קבוצה אחרת.

להבין איך נפלנו זה משהו שבכר צריך לעשות, הדיון שלנו כאן לא ייתן לו את הפתרונות (אלא אם כן הוא קורא בפורום).

hezildo אמר:
Apoc אמר:
hezildo אמר:

מה זה לקשקש על דיכאון? יש כאן תגובות כאילו חזרנו לימים שחורים. אין כאן פרופורציה.
אירופה וליגה זה דברים שונים אבל מדובר כאן על המכלול, אי אפשר להתעלם מזה כאילו זו היתה קבוצה אחרת.

להבין איך נפלנו זה משהו שבכר צריך לעשות, הדיון שלנו כאן לא ייתן לו את הפתרונות (אלא אם כן הוא קורא בפורום).

מבחינת מצב בטבלה ומצב יריבות לא חזרנו לעשור השחון. מבחינת יכולת אנחנו שם כבר תקופה ארוכה ולא נראה שזה בדרך להשתנות בחודשים הקרובים. אף אחד לא היה מהמר על כך שנצא מיכולת גיא לוזונית בחודשים הקרובים כולל אתה. לא מבין מה נותן לכם לקשקש על דיכאון במקום להודות שזו המציאות כרגע.

Apoc אמר:
hezildo אמר:
Apoc אמר:

מבחינת מצב בטבלה ומצב יריבות לא חזרנו לעשור השחון. מבחינת יכולת אנחנו שם כבר תקופה ארוכה ולא נראה שזה בדרך להשתנות בחודשים הקרובים. אף אחד לא היה מהמר על כך שנצא מיכולת גיא לוזונית בחודשים הקרובים כולל אתה. לא מבין מה נותן לכם לקשקש על דיכאון במקום להודות שזו המציאות כרגע.

כולם יודעים מה המצב, זה לא העניין. העניין הוא שאין פרופורציה בין התגובות כאן למצב של הקבוצה.

hezildo אמר:
Apoc אמר:
hezildo אמר:

כולם יודעים מה המצב, זה לא העניין. העניין הוא שאין פרופורציה בין התגובות כאן למצב של הקבוצה.

4 גולים בחמשת המשחקים האחרונים: 1 בקרן, 1 בנבדל ותוך ניסיון הגבהה ועוד אחד כשפגע בשחקן בדרך ונכנס.

https://twitter.com/Erezle84/status/1627589150391123968
אומר הכל עלינו

המשפט האחרון בציוץ לא נכון
זה אשליה לחשוב שאם ההגנה תתייצב אז הכל יחזור למסלול
הבעיה היא התקפית וכשלא כובשים סופגים כי מחליטים לעלות בכל הכוח כדי לחפות על זה שאין תוכניות התקפיות ולא יודעים לתקוף
יש לנו בעיה קודם כל בשטף ההתקפי ובתבניות התקפה שלא קיימות

Apoc אמר:
המשפט האחרון בציוץ לא נכון
זה אשליה לחשוב שאם ההגנה תתייצב אז הכל יחזור למסלול
הבעיה היא התקפית וכשלא כובשים סופגים כי מחליטים לעלות בכל הכוח כדי לחפות על זה שאין תוכניות התקפיות ולא יודעים לתקוף
יש לנו בעיה קודם כל בשטף ההתקפי ובתבניות התקפה שלא קיימות
יש לנו בעיות קשות בכל החוליות.
גם הקישור לא באמת מתפקד - לא בחטיפת כדורים ולא בבניית התקפות.

בתחילת העונה גם לא שיחקנו טוב במרבית המשחקים, אבל בכל משחק היה בליץ של 15-20 דק' שהספיקו לניצחון.
מאז הפגרה גם זה אין.

בסוף כולם פה מסכימים שהמצב עכשיו לא אידאלי, אבל לא כמו העשר שנים הרעות. הטראומה פשוט עדיין שם כנראה..
בכל מקרה אני לא הרגשתי פה דיכאון או תגובות חסרות פרופורציה בצורה קיצונית, אבל אם כמה אחרים מרגישים את זה, אז אקח לתשומת לבי ואולי גם אחרים יכולים לעשות אותו הדבר.

הכי חשוב שנתן כמה ניצחונות ונשכח מכל זה כמו סטייקים טובים

מצד אחד, ניצחון ב - 5 משחקי ליגה, דורש התערבות דחופה של כל המעורבים כדי לנסות לעצור את זה
מצד שני, אפילו אחרי עוד הפסד וניצחונות של היריבות לצמרת מכבי מקום ראשון, בואו לא נשכח את זה
להתעורר ומהר לפני שזה בורח לנו מבין הידיים

חזרה
למעלה