Ganjot כתב: ↑05 נובמבר 2022, 20:21
Judokan כתב: ↑05 נובמבר 2022, 20:07
אני מעדיף מגן שהיכולת שלו מוכרת וידועה מאשר הימור על מגן שרובנו בכלל לא ראינו ולא יודעים מה הוא יודע ומה הוא לא יודע כמו הרמן.
בפעם האחרונה שהבאנו מגן "שאולי יכול להשתפר", סיימנו עם סאן מנחם והיינו צריכים לעבור 4-5 שנות התחשלות אצלנו לפני שהוא באמת נהיה שווה משהו (וגם זה לזמן קצר).
ולגבי זסנו, זה מגן שלא יודע לעשות הגנה בכלל. אין קשר לכמה רז עולה או לא עולה. זסנו לא מסוגל לסגור הגנתית אותי ואותך לצורך העניין. אבל אשדוד משחקת שלושה באמצע ועוד שני קשרים אחוריים כל משחק, אז אפשר להחביא את זה. זה כמו לשחק עם חזיזה מגן ימני. הוא פשוט לא לרמה של מכבי חיפה ואני מקווה שלא יתקרבו אליו. עופר ורטה 2.0
אז אתה אומר שעדיף גם להשאר עם סאן מנחם, עופרי ארד ורמי גרשון?
אין לנו שום צעיר בסגל, אין לנו שום שחקן עם פוטנציאל מכירה גבוה, אין לנו שום שחקן שיכול להתפתח עם הזמן ולהשתלב פה בהרכב בעתיד - וזאת הסיבה שכל פעם שחסר לנו שחקן בעמדה מסוימת אנחנו צריכים לשים 2 מיליון יורו על שחקן (ואז כמובן הוא לא מגיע).
לך תראה מה דסה אמר כשעבר למכבי ת"א. (רמז: הוא לא ידע מה זה סגירה אלכסונית)
וזה לא שרז מאיר לפני שנתיים או שלוש היה מדהים הגנתית, הוא עם הזמן השתפר.
הגישה הזאת של עדיף להשאר עם החרא שאנחנו מכירים מאשר ליפול עם שחקן, זאת גישה לוזרית. בכדורגל יש נפילות, ככה זה בכל מקום, אבל כשאתה כן מצליח להביא את השחקן הצעיר הזה בזמן - הרווחת ובגדול, וחסכת לעצמך את הצורך לשים עליו הרבה כסף.
הגישה שלי היא לא להישאר עם החרא. היא להשתפר איפה שצריך ולא לגעת במקומות שבהם אנחנו מסדרים רק בשביל התחושה הטובה.
אם רז עדיין היה המגן הראשון שלנו, זו הייתה בעיה. ברגע שיש את סונדגרן ורז הוא המחליף שלו, מבחינתי זו סיטואציה מצוינת לרוץ איתה. כי כמגן מחליף רז הוא שחקן ברמה טובה לליגה הישראלית: אחראי הגנתית, יודע לשחק כמו שצריך ליד אצילי, ויודע לצאת קדימה כשצריך. אין שום סיבה להתחיל להחליף את זה בהימורים על שחקנים שאולי ייצא מהם משהו (מילא היית אומר שחקן שיש עליו קונצנזוס כלשהו, אבל סתם זרקת שחקנים בינוניים מהליגה שאין שום סיבה להאמין שאפילו בשיאם יהיו טובים מרז). ואגב, בימין יש לנו בנוער את פיינגולד שיכול בהחלט להשתלב שם תוך שנה או שנתיים.
בשונה מרז, בשמאל יש לנו כרגע שחקן גמור ולכן שם לגמרי הייתי מסכים איתך - צריך לחפש להחליף ולהשתפר, ולא לדבר על זה ש"לקחנו אליפויות גם עם סאן".
ועצם ההשוואה של זסנו לדסה מגוכחת. אפילו נגיד שדסה לא ידע מה זה סגירה אלכסונית, הוא עדיין היה מגן מצוין בבית"ר בתקופה טובה מאוד שלה, ולא במקרה היה על הרדאר של כל הגדולות (נגיד, אם היינו מנהלים את הדיון הזה בשנת 2015 והיית אומר את השם של דסה, כולם היו איתך שצריך ללכת על זה ולא להסתפק במאיר). זה בדיוק הדוגמה לקונצנזוס. זסנו לא יהיה שם בחיים.
שישקיעו במגן השמאלי, בקשר אמצע, בשחקן שיכול לתת גיבוי לקיצוניים. עמדת המגן הימני שלנו סבבה לחלוטין.
ובסוף ובשולי הדברים, לא הבנתי מאיפה האמירה ש"כל פעם שחסר לנו שחקן אנחנו צריכים לשים 2 מיליון". המקרה הראשון שזה קרה בשנים האחרונות זה כנעאן.
ב-3 השנים האחרונות, החתמנו את חזיזה בסכום נמוך רגע לפני הפריצה המשמעותית, קידמנו את אבו פאני, ארד וג'אבר מאצלנו, קנינו את דוד בנקודת הפריצה שלו. שלא נדבר על סותם החורים שהחתמנו למגן שמאלי והפך לבלם המוביל. עושים אצלנו עבודה טובה בבחירת השחקנים. לא צריך ליצור בעיות שאין.