• ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.

על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן

צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!

גל אלברמן - המנהל המקצועי

• יוצר הנושא יוצר הנושא lemmacantor
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
רק מכבי אמר:
אני חושב שאתם קצת מגזימים. ואני אסביר.
הרכש הישראלי בקיץ הגיע בשלב מאוד מוקדם. שוראנוב הגיע כשהעונה בקושי הסתיימה, 23 במאי, קנדיל חתם ב-14 ליוני, רפאלוב חתם ב-15 ביוני,
הבעיה לא הייתה העיתוי עם הישראליים.
הבעיה הייתה העיכוב עם הזר באמצע, ועיכובים אחרים כמו למשל כל הנושא של סבע שהשפיע גם הוא על בניית הסגל. סבע חתם ב-17 ביולי על החוזה. ולעניין הזה לא היה קשר לאלברמן.
אחרי זה ברגע שהודיעו על סונדגרן כישראלי, שימיץ' היה די סגור פה. ובמקרה שלו זה לא הייתה בעיה של מתי, אלא מי.
כך שהטעויות הקריטיות שלו הקיץ היו בחירת זרים רעה, ובכך שלא הביא מספיק תחליפים לעזיבות (מה שהוא מנסה לעשות עכשיו בינואר). אם מיהירות או מכל סיבה אחרת.

ולכן, העבודה המהירה עכשיו היא חשובה וטובה. ויש משמעות גדולה לכך ששחקנים מגיעים מוקדם, ומתאמנים עם הקבוצה, עוד הרבה לפני שהחלון נפתח ב10.1 ומאז הם יכולים לשחק.
בטח שחקנים חופשיים שאין סיבה לחכות איתם כמו קינדה או סייף.
אבל שוב, העניין של התזמון בישראלים לא הייתה הבעיה הקיץ.

העיכוב עם הקשר האחורי, הבחירה לרוץ עם יותר מדי צעירים, הבחירה בשימיץ׳ ושואו והפאשלות עם השוערים הביאו להרבה ביקורות מוצדקות כלפיו. הרבה אוהדים גם כעסו על העזיבות ״הקלות״ של שחקנים בכירים (בעיני, לא בצדק). זה לא היה חלון טוב שלו בכלל, אבל החוכמה היא ללמוד מטעויות ולתקן אותן ולפחות כרגע, נראה שהכיוון טוב. כמובן שנשפוט בסוף החלון.

לצד זאת, יש גם דברים טובים שנעשו בקיץ וזה לזכותו. בכנות, בסוף העונה שעברה לא האמנתי שנצליח להאריך חוזרים לכל כך הרבה שחקנים (סבע, חזיזה, סק, קורנו ועוד). זה גם ראוי להערכה כי זה מקום שנפלנו בו במהלך השנים. זה תוצר של למידה ממקרה לביא. גם ההפתעה מצד אצילי הביאה לתיקון מהיר והארכות חוזים ללא סעיפי שחרור או עם כאלו ״שמנים״ יותר.

אני לא יודע איזה חלון נקבל עכשיו ואילו/כמה טעויות אלברמן יעשה בעתיד, אבל הלמידה והנכונות לתקן זה דבר שראוי להערכה ושונה ממה שהתרגלנו אליו לפני שמונה לתפקידו.

ברק.י אמר:
רק מכבי אמר:
הרכש הישראלי בקיץ הגיע בשלב מאוד מוקדם. שוראנוב הגיע כשהעונה בקושי הסתיימה, 23 במאי, קנדיל חתם ב-14 ליוני, רפאלוב חתם ב-15 ביוני,
הבעיה הייתה העיכוב עם הזר באמצע, ועיכובים אחרים כמו למשל כל הנושא של סבע שהשפיע גם הוא על בניית הסגל. סבע חתם ב-17 ביולי על החוזה. ולעניין הזה לא היה קשר לאלברמן.
אחרי זה ברגע שהודיעו על סונדגרן כישראלי, שימיץ' היה די סגור פה. ובמקרה שלו זה לא הייתה בעיה של מתי, אלא מי.
כך שהטעויות הקריטיות שלו הקיץ היו בחירת זרים רעה, ובכך שלא הביא מספיק תחליפים לעזיבות (מה שהוא מנסה לעשות עכשיו בינואר). אם מיהירות או מכל סיבה אחרת.

ולכן, העבודה המהירה עכשיו היא חשובה וטובה. ויש משמעות גדולה לכך ששחקנים מגיעים מוקדם, ומתאמנים עם הקבוצה, עוד הרבה לפני שהחלון נפתח ב10.1 ומאז הם יכולים לשחק.

העיכוב עם הקשר האחורי, הבחירה לרוץ עם יותר מדי צעירים, הבחירה בשימיץ׳ ושואו והפאשלות עם השוערים הביאו להרבה ביקורות מוצדקות כלפיו. הרבה אוהדים גם כעסו על העזיבות ״הקלות״ של שחקנים בכירים (בעיני, לא בצדק). זה לא היה חלון טוב שלו בכלל, אבל החוכמה היא ללמוד מטעויות ולתקן אותן ולפחות כרגע, נראה שהכיוון טוב. כמובן שנשפוט בסוף החלון.

לצד זאת, יש גם דברים טובים שנעשו בקיץ וזה לזכותו. בכנות, בסוף העונה שעברה לא האמנתי שנצליח להאריך חוזרים לכל כך הרבה שחקנים (סבע, חזיזה, סק, קורנו ועוד). זה גם ראוי להערכה כי זה מקום שנפלנו בו במהלך השנים. זה תוצר של למידה ממקרה לביא. גם ההפתעה מצד אצילי הביאה לתיקון מהיר והארכות חוזים ללא סעיפי שחרור או עם כאלו ״שמנים״ יותר.

אני לא יודע איזה חלון נקבל עכשיו ואילו/כמה טעויות אלברמן יעשה בעתיד, אבל הלמידה והנכונות לתקן זה דבר שראוי להערכה ושונה ממה שהתרגלנו אליו לפני שמונה לתפקידו.

מסכים עם עיקרי הדברים. כל מה שאמרתי לצנן את ''ההתלהבות'' על כך שמביאים שחקנים מוקדם כי זו בפירוש לא הייתה הבעיה בקיץ. הבעיה הייתה במי הביאו (שואו, שימיץ, ניצן) ובעיקר את מי לא הביאו (מחליף לקורנו, עוד שחקן לאמצע, עוד שחקן כנף). ולכן עניין המהירות שהדברים עובדים מבחינתי זה לא תיקון, כי זה לא היה מקולקל. אלא המשך ישיר שמביאים את הישראלים מוקדם.
המבחן יהיה עד כמה נהיה חזקים ומשודרגים בסיום החלון, מה שלא היינו בקיץ.

רק מכבי אמר:
ברק.י אמר:
רק מכבי אמר:

מסכים עם עיקרי הדברים. כל מה שאמרתי לצנן את ''ההתלהבות'' על כך שמביאים שחקנים מוקדם כי זו בפירוש לא הייתה הבעיה בקיץ. הבעיה הייתה במי הביאו (שואו, שימיץ, ניצן) ובעיקר את מי לא הביאו (מחליף לקורנו, עוד שחקן לאמצע, עוד שחקן כנף). ולכן עניין המהירות שהדברים עובדים מבחינתי זה לא תיקון, כי זה לא היה מקולקל. אלא המשך ישיר שמביאים את הישראלים מוקדם.

עניין המהירות היה קשור לקשר האחורי ולשוער.
אם היו ממהרים לסגור שוער, יתכן שלא היינו נכנסים לסיטואציה של הבאת ניצן. יחד עם זאת, הסיכון שלקחו מובן ויכול שהייתי פועל כמוהם.
אם היו ממהרים לסגור קשר אחורי, גם אם שואו או שחקן ברמתו, יכול להיות שהוא היה משתלב יותר בקלות ומאפשר לנו להתמודד יותר טוב באירופה ובמשחקי הליגה הראשונים.

ברק.י אמר:
רק מכבי אמר:
ברק.י אמר:

אם היו ממהרים לסגור שוער, יתכן שלא היינו נכנסים לסיטואציה של הבאת ניצן. יחד עם זאת, הסיכון שלקחו מובן ויכול שהייתי פועל כמוהם.
אם היו ממהרים לסגור קשר אחורי, גם אם שואו או שחקן ברמתו, יכול להיות שהוא היה משתלב יותר בקלות ומאפשר לנו להתמודד יותר טוב באירופה ובמשחקי הליגה הראשונים.

אי אפשר לסגור את כל הסגל מוקדם. כמעט וזה לא קורה אף פעם. עניין המהירות היה קשור אך ורק לעמדת הקשר האחורי. ולהביא שחקן אחד בזמן מאוחר זה לא אופטימלי, אבל זה סביר.
(זה שהגענו לכך שזה הפך להחתמה כל כך משמעותית, שהקבוצה תלויה בזה, ולא הביאו עוד מישהו לאמצע, זה כבר עניין אחר)
שואו חתם ב-14 באוגוסט שזה מאוחר לכל הדעות (סתם לשם השוואה קיקו של מכבי ת''א חתם ב-2 ספטמבר), ניצן לעומתו חתם ב- 23 ביוני. זה לא זמן מאוחר בחלון. זה ראשית.
(ושוב, אם אני עושה השוואה למכבי ת''א אז מוסקרה השוער שלהם חתם ב-4 לספטמבר - היום האחרון לרישום באירופה).

שנית, המקרה של הקשר האחורי הזר היו עשרות מועמדים, ועשרות שמות. ואתה היית צריך לבחור (ושהם גם יבחרו בך), ופה באמת הוא חיכה, ''הימר'', ונכשל.
במקרה של ניצן מה היה אפשר לעשות? ג'וש הודיע שהוא לא חוזר. זה היה מאוד ברור. ובקסטר היה אופציה הכי טובה מהקיים.
ושוב אני אומר, אין הבדל בין ניצן לג'רפי לשאר השוערים. עם כולם לא היית עובר את יאנג בויז, ואת הפסד הנקודות לפ''ת למשל לא הפסדת בגלל ניצן.
ולכן ברגע שזה לא בקסטר היה עדיף כבר את כיוף, בשביל לפתח אותו (זה מה שקרה, רק שזה בוצע בשלבים דרך ניצן קודם בשער, זה היה קורה גם אם מרציאנו היה מגיע, תראה איך זה קורה כרגע בבאר שבע עם אליאסי, וזה היה קורה גם אם הרוש או ג'רפי היו חותמים פה. כי זה פשוט שוערים לא מספיק טובים).

ובכלל, אתה מערב פה 2 דברים.
אני דיברתי על כך שהישראלים בחלונות האחרונים הגיעו מוקדם, וזה מה שקורה גם עכשיו. אלברמן לא מתמהמה עם הישראלים. זה היה נכון בקיץ, זה נכון גם עכשיו.
(ייאמר לזכותו שהוא פעל מאוד מהר עם שימיץ' מהרגע שדניאל קיבל את האזרחות, אבל במקרה הזה המהירות ממש לא עזרה לנו).

ולכן המהירות בחלון הזה עם הישראלים (ששוב, אלו החתמות הרבה יותר ''קלות'', וגל עשה את זה עד עכשיו טוב) לא מפתיעה אותי, ואין פה איזה שינוי או תיקון.

האם הוא ישפר את העיתוי שלו עם הזרים? נמתין לקיץ. נקווה שהפעם הוא יגיע מוכן.

אם אני שם בצד את עניים המהירות, אלברמן עשה הרבה שטויות וטעויות בקיץ. גם האיחור עם שואו, זה בעיני הטעות היותר קטנה שלו, לפני זה יש לו עוד הרבה טעויות.

רק מכבי אמר:
ברק.י אמר:
רק מכבי אמר:

אי אפשר לסגור את כל הסגל מוקדם. כמעט וזה לא קורה אף פעם. עניין המהירות היה קשור אך ורק לעמדת הקשר האחורי. ולהביא שחקן אחד בזמן מאוחר זה לא אופטימלי, אבל זה סביר.
(זה שהגענו לכך שזה הפך להחתמה כל כך משמעותית, שהקבוצה תלויה בזה, ולא הביאו עוד מישהו לאמצע, זה כבר עניין אחר)
שואו חתם ב-14 באוגוסט שזה מאוחר לכל הדעות (סתם לשם השוואה קיקו של מכבי ת''א חתם ב-2 ספטמבר) ניצן קודם כל חתם ב- 23 ביוני. זה לא זמן מאוחר בחלון. זה ראשית.

שנית, המקרה של הקשר האחורי הזר היו עשרות מועמדים, ועשרות שמות. ואתה היית צריך לבחור (ושהם גם יבחרו בך), ופה באמת הוא חיכה, ''הימר'', ונכשל.
במקרה של ניצן מה היה אפשר לעשות? ג'וש הודיע שהוא לא חוזר. זה היה מאוד ברור. ובקסטר היה אופציה הכי טובה מהקיים.
ושוב אני אומר, אין הבדל בין ניצן לג'רפי לשאר השוערים. עם כולם לא היית עובר את יאנג בויז, ואת הפסד הנקודות לפ''ת למשל לא הפסדת בגלל ניצן.
ולכן ברגע שזה לא בקסטר היה עדיף כבר את כיוף, בשביל לפתח אותו (זה מה שקרה, רק שזה בוצע בשלבים דרך ניצן קודם בשער, זה היה קורה גם אם מרציאנו היה מגיע, תראה איך זה קורה כרגע בבאר שבע עם אליאסי, וזה היה קורה גם אם הרוש או ג'רפי היו חותמים פה. כי זה פשוט שוערים לא מספיק טובים).

אני דיברתי על כך שהישראלים בחלונות האחרונים הגיעו מוקדם, וזה מה שקורה גם עכשיו. אלברמן לא מתמהמה עם הישראלים. זה היה נכון בקיץ, זה נכון גם עכשיו.
(ייאמר לזכותו שהוא פעל מאוד מהר עם שימיץ' מהרגע שדניאל קיבל את האזרחות, אבל במקרה הזה המהירות ממש לא עזרה לנו).

ולכן המהירות בחלון הזה עם הישראלים (ששוב, העבודה שם היא הרבה יותר קלה, וגל עשה את זה עד עכשיו טוב) לא מפתיעה אותי, ואין פה איזה שינוי או תיקון.

בגדול, מסכים.

לגבי ההשוואה למכבי ת״א, היא פחות רלוונטית כי הם כאסטרטגיה מחכים לסוף החלון מול הזרים.

לגבי השוער, יש שאמרו שצריך לסגור את משפתי ומשם להתקדם או לחתוך מהר את הסיפור עם ג׳וש ולסגור עם שוער אחר. אני חושב שהרבה שוערים בליגה טובים מניצן, אבל שוב - לא חושב שהייתי פועל אחרת מאלברמן שלקח סיכון.

לגבי התזמון של הזרים, שוראנוב ולסבוי, מבחינת עסקאות רכש, הם בפועל זרים. במובן הזה, ההיערכות המוקדמת עם לסובוי היא חיובית. מסכים איתך שהעיכוב עם הזרים שמדברים עליו, הוא בפועל רק העיכוב עם הרכישה של שואו. זה לא קרה בעוד מקרים (אולי עם אלפונס שהגיע בסוף החלון כי המועדון שכח שצריכים מגן ימני שאפילו ימלא חור זמנית).

ברק.י אמר:
רק מכבי אמר:
ברק.י אמר:

שואו חתם ב-14 באוגוסט שזה מאוחר לכל הדעות (סתם לשם השוואה קיקו של מכבי ת''א חתם ב-2 ספטמבר) ניצן קודם כל חתם ב- 23 ביוני. זה לא זמן מאוחר בחלון. זה ראשית.

ולכן המהירות בחלון הזה עם הישראלים (ששוב, העבודה שם היא הרבה יותר קלה, וגל עשה את זה עד עכשיו טוב) לא מפתיעה אותי, ואין פה איזה שינוי או תיקון.

בגדול, מסכים.

לגבי ההשוואה למכבי ת״א, היא פחות רלוונטית כי הם כאסטרטגיה מחכים לסוף החלון מול הזרים.

לגבי השוער, יש שאמרו שצריך לסגור את משפתי ומשם להתקדם או לחתוך מהר את הסיפור עם ג׳וש ולסגור עם שוער אחר. אני חושב שהרבה שוערים בליגה טובים מניצן, אבל שוב - לא חושב שהייתי פועל אחרת מאלברמן שלקח סיכון.

לגבי התזמון של הזרים, שוראנוב ולסבוי, מבחינת עסקאות רכש, הם בפועל זרים. במובן הזה, ההיערכות המוקדמת עם לסובוי היא חיובית. מסכים איתך שהעיכוב עם הזרים שמדברים עליו, הוא בפועל רק העיכוב עם הרכישה של שואו. זה לא קרה בעוד מקרים (אולי עם אלפונס שהגיע בסוף החלון כי המועדון שכח שצריכים מגן ימני שאפילו ימלא חור זמנית).

לוסבוי ושוראנוב הם לא עסקאות זרים, ואני אסביר. אתה צריך להתייחס לזה כאל ''פול''. יש פול זרים, פול ישראלים, ופול יהודיים שזה תת פול בתוך פול הישראליים.
כמות הזרים המועמדים היא בלתי נגמרת, גם אחרי סינונים רבים, בסוף יש הרבה מועמדים, ואתה נכנס לעולמות של שכר, והצעות אחרות שהם מקבלים, שלא לדבר על לשכנע זר להגיע לישראל (דבר שמתחדד שבעתיים לאור המלחמה) ולכן זו עסקה מורכבת יותר.
בעולם של הישראליים ברור שמכבי חיפה זה אופציה כמעט תמיד ראשונה, ומסתדרים על כסף, וכמובן שאם זה ליגיונר אז הגעגוע הביתה וכו'. ככה שזה משחק הרבה יותר קל.
בגזרה של היהודים, לא מדובר במגוון רחב של שחקנים, זה מאוד מצומצם. זה בד''כ שחקנים שלא היית מחתים אותם אם היו זרים, ובד''כ גם שחקנים שהם לרוב בדרג פחות איכותי מאשר ''לבזבז'' עמדה של זר.
פעמים רבות גם עבורם ישראל זו אופציה נוחה, ולא תמיד הם שחקנים שמשופעים בהצעות. ולכן מבחינתם לשחק בקבוצה גדולה בישראל, שמשחקת באירופה, עם כסף טוב זה מפתה מאוד, ולמעשה הופך את העסקה יותר קלה לביצוע, גם מבחינתך כקבוצה, וגם מבחית השחקן.
כך שהשוק היהודי הרבה יותר דומה במאפיינים שלו לשוק הישראלי. ולכן גם שורא וגם לוסבוי זה עסקאות שאני לוקח אותם להגדרה של רכש ישראלי, ולא זר. שוב, בגלל האופי והמהות.
יש לזה חריגים, למשל אברג'ל שהוא שחקן על. ואם לא היה יהודי, לא היה חושב לבוא לפה בכלל. אבל זה מקרה מאוד מאוד חריג.

לגבי מכבי ת''א, היו שנים שזה היה ככה (הרבה בגלל הפייר פליי), העונה ספציפית הם חיכו כי הגיע מאמן יחסית בשלב מאוחר, ואמר מה הוא רוצה. הוא ביקש שחקן בתפקיד של קיקו, והוא גם ביקש שוער (משהו שהרבה לא הבינו בשעת מעשה, וחשבו שהם צריכים עוד בלם למשל), כי הוא לא החזיק ממשפתי אחרי שראה אותו באימונים. ככה שגם הם עשו רכש מאוחר לא כאסטרטגיה לפחות בקיץ הזה.

לגבי השוער - אתה חושב שאם מרציאנו לדוגמא היה פה, כיוף לא היה הופך שוער ראשון? מריצאנו חירב לבאר שבע כמה משחקים בפתיחת העונה, ואז אליאסי לקח לו את המקום.
גם אם הרוש או ג'רפי טובים במעט מניצן, לדעתי כיוף היה משתלט על עמדת השוער הראשון, כי כל השוערים הללו לא מספיק איכותיים. מעבר לסיכון של אלברמן, אני חושב גם שמקצועית אין כל כך הבדל.
וניסיון להשיג שוער אחר היה לוקח עוד כמה ימים, ומעכב את כל ההכנה לעונה.

אני חושב שאנחנו סך הכל מסכימים על רוב הדברים עם דיוקים לכאן ולשם.

בסיכומו של דבר - הבעיה בקיץ לא הייתה הבעיה העיתוי ברכש הישראלי, ומטבע הדברים הרכש המוקדם (והטוב) עכשיו, לא מהווה איזה שינוי או הסקת מסקנות.
טיב השחקנים, והעמדות שבהן יגיעו שחקנים, זה כבר שינוי לעומת הקיץ שבו אלברמן לא עשה מספיק בנושא הרכש הישראלי, והשאיר אותנו רזים בהמון עמדות.
(לא נכנס כרגע לשוק הזרים, כי אני לא מאמין שיבוצע משהו בחלון הזה. ולכן זה נשאר בגזרת הישראלים).

רק אתייחס פה לגל, ואגיד שאני רגוע שהוא הסמכות המקצועית הבכירה במועדון אין אדם שלא טועה וצריך לזכור שבסוף הוא גם מנהל מקצועי צעיר ורק בתחילת הדרך אבל הוכיח כבר שהוא האיש המתאים להוביל את המועדון ואין לי ספק שהוא הפיק את הלקחים מהקיץ האחרון ויישם אותם.
ולמרות הביקורות על הקיץ האחרון מצבנו סך הכול די טוב, דגו מתחיל להיראות כהברקה, הצעירים נותנים תקווה ושלד לעתיד ויש עדיין רעב ורצון להתחזק עם שחקן אחד חתום ועוד שניים שקרובים מאוד.

Hulk אמר:
רק אתייחס פה לגל, ואגיד שאני רגוע שהוא הסמכות המקצועית הבכירה במועדון אין אדם שלא טועה וצריך לזכור שבסוף הוא גם מנהל מקצועי צעיר ורק בתחילת הדרך אבל הוכיח כבר שהוא האיש המתאים להוביל את המועדון ואין לי ספק שהוא הפיק את הלקחים מהקיץ האחרון ויישם אותם.
ולמרות הביקורות על הקיץ האחרון מצבנו סך הכול די טוב, דגו מתחיל להיראות כהברקה, הצעירים נותנים תקווה ושלד לעתיד ויש עדיין רעב ורצון להתחזק עם שחקן אחד חתום ועוד שניים שקרובים מאוד.
לא למדתם מהקיץ האחרון עם כל ה״סומך על אלברמן״?

כבר כתבו שהם שיחקו כבר העונה בקבוצה אחרת והם לא יכולים לשחק בעוד קבוצה.
לא יהיה פשוט קל וחכם לשחרר אותם סתם ככה

Shocking4U אמר:
Liberman אמר:
מותר לטעות
השאלה האם יתקן
צאנס בטוח מגיע
אם היה מתקן היה מעיף את שואו ושימיץ בינואר

אני לא מצפה שיחליף 7-8 שחקנים בחלון אחד

Shocking4U אמר:
Hulk אמר:
לא למדתם מהקיץ האחרון עם כל ה״סומך על אלברמן״?
לא כי נפילות עם שחקנים היו ותמיד יהיו לכל מנהל מקצועי, הוא ילמד מהחלון בקיץ ויפיק לקחים אין לי ספק.
בסוף מה שחשוב זה מבחן התוצאה בש סגרה את הסגל ראשונה העונה וכולם היללו אותו והכתירו אותם כאלופה, והם התרסקו(לא מפתיע) ואם שופטים אז עד עכשיו יש הרבה דברים חיוביים לקחת מהעונה, והוא די עומד בציפיות שהיו מהקבוצה בתחילת העונה.

מה חשבת כשאצילי עזב? שפיירו יתן 20 גולים ועשרה בישולים בעונה. ולמה החתמת את שרי לשנתיים?

אליאור אמר:
מה חשבת כשאצילי עזב? שפיירו יתן 20 גולים ועשרה בישולים בעונה. ולמה החתמת את שרי לשנתיים?

שוב פעם, זה היה אמור להיות סבע.
השאלה היא איפה הוא היה היום? ואיפה הוא מאז המלחמה?
וכן, סבע מספרית היה יכול לתת לך השלמה מסוימת לחלל שנוצר.

רק מכבי אמר:
אליאור אמר:

סבע לא היה יכול להחליף את אצילי או להתקרב אליו. היה צריך להחליף את פיירו בחלוץ שיתן לך גולים ביום חלש של הקבוצה ולא שיגמור אותך עם נגיחות החוצה מארבע מטר.
בגדול אני לא חושב שסבע חסר כי רפאלוב מספק את הסחורה והם על אותה עמדה בלאו הכי יחד עם שרי, וסבע התחיל גרוע את העונה. האידיאל היה להעיף את שרי ולהשאיר את סבע כמובן אבל זה מה יש.

אליאור אמר:
רק מכבי אמר:
אליאור אמר:

סבע לא היה יכול להחליף את אצילי או להתקרב אליו. היה צריך להחליף את פיירו בחלוץ שיתן לך גולים ביום חלש של הקבוצה ולא שיגמור אותך עם נגיחות החוצה מארבע מטר.
בגדול אני לא חושב שסבע חסר כי רפאלוב מספק את הסחורה והם על אותה עמדה בלאו הכי יחד עם שרי, וסבע התחיל גרוע את העונה. האידיאל היה להעיף את שרי ולהשאיר את סבע כמובן אבל זה מה יש.
סבע לא היה צריך לתת את ה30-35 מספרים שאצילי נותן בעונה

סבע היה צריך במשחק כמו היום לתת את הגול ולעשות את ההבדל ולהביא 3 נקודות

KevinDurant אמר:
אליאור אמר:
רק מכבי אמר:

סבע לא היה צריך לתת את ה30-35 מספרים שאצילי נותן בעונה

סבע היה צריך במשחק כמו היום לתת את הגול ולעשות את ההבדל ולהביא 3 נקודות

בלי להביא את המספרים של אצילי אנחנו לא לוקחים אליפות וזה לא משנה אם סבע היה מנצח את המשחק היום או לא, ואם הוא היה נותן חלק מהמספרים או את כולם.
בשורה בתחתונה כשאצילי עזב היה צריך להביא לו מחליף שהוא לא רק סבע וזה אומר לוותר על הזר הכי חלש שלך ולהביא במקומו שחקן טוב יותר. לא רצו לעשות את זה מסיבות כלכליות לדעתי וזה המחיר שאנחנו משלמים.

אליאור אמר:
רק מכבי אמר:
אליאור אמר:

בדיוק.

וסבע בכלל לא בתפקיד של ליאור. סבע לא קרוב ללהיות 8. או הוא שחקן אגף ימין, או חלוץ שני. לא קשור בכלל לתפקיד של ליאור בקבוצה כרגע.
אין קשר בין השחקנים.

חזרה
למעלה