ירוק זה אני
שחקן העונה
Judokan אמר:ירוק זה אני אמר:Judokan אמר:בכנות, אף אחד לא מכריח אף אחד לעשות מנוי. זה היצע וביקוש, וכרגע הביקוש בשיא וצריך לווסת
אם התחושה שלכם היא שמדובר בסיבוב על האוהדים, שזורקים זין, שלא מעריכים - אז אל תשחקו לידיים שלכם ותחדשו.
אבל בעולם שבו הכל ואחותו התייקר, אני ממש לא מופתע שמכבי באה ומעלה את מחירי המנויים דווקא העונה.
זה אולי עניין של היצע וביקוש, אבל זה לא מוצר קלאסי כמו נדלן או רכב. אוהדים יעשו מנוי גם אם המחיר היה קופץ הרבה יותר, זה לא אומר שצריך לנצל את זה.
וזה לא רק המחיר, היחס של המועדון באופן כללי לאוהדים בשנים האחרונות הוא מגעיל, ואני אומר את זה בתור מנוי שנים. כל אורך הזמן שאני מנוי פניתי מעט מאוד פעמים לעזרה כלשהי, וההבדל ביחס ובתשובות שהם עונים הוא עצום, בשנים האחרונות התשובות מגעילות ומזלזלות, לא מנסים כמעט לעזור.
תוסיף לזה את השלילת מנויים ההזויה, ועוד כמה תנאים שמריעים עם המנויים לקראת העונה.
אני עוד זוכר בפורומים הקודמים שהייתי מתווכח עם אנשים שמנוי עושים בכל מצב, לא משנה מה הסגל או איזה שחקנים מגיעים.
והכי קטע, אני מת על האנשים שפתאום קופצים ואומרים לאחרים לא לחדש את המנוי כי יש רשימת המתנה של אנשים שהיו משלמים גם כפול, איפה האוהדים האלה היו לפני 5-6 שנים?
לא אמרתי לרגע שאל תחדש כי יש רשימת המתנה. אמרתי שאם לך תחושה שדופקים אותך, אל תעשה מנוי.
מבחינתי כשהמועדון זרק עלינו אלף זין ב2018 (עם היציאה האגדית של "מי שלא מסכים איתי שלא יעשה מנוי" מאת שחר), אז לא חידשתי.
אבל אין שום הבדל בין נדלן לבין מנוי לקבוצה. גם בנדלן אנשים יקנו גם אם המחיר יעלה במלא - שם בגלל ש"חייבין קורת גג משלנו", ופה כי "האהבה למועדון חזקה מהכל".
בוא נגיד שאני בספק גדול שאם מנוי לצפוני יעלה היום 3,000 או 4,000 ש"ח, שכולם יעשו את המנוי בלי למצמץ.
אני מסכים איתך שבאופן כללי המועדון מרשה לעצמו יותר לזלזל באוהדים בשנים האחרונות בהרבה דברים. שלילת המנויים היא לא אחד מהדברים האלה בעיניי. כשיש לך רשימת המתנה ענקית של אנשים שרוצים לבוא למשחקים, מישהו שקנה מנוי רק כדי לשריין לעצמו מקום למשחקים גדולים זה משהו שמבחינתי אחלה שהמועדון רוצה למנוע.
בוודאי שיש הבדל בין מנוי לנדלן למשל.
אל תשכח שרוב האוהדים שקופצים עכשיו ומחפשים מנוי הם תוצר של הצלחת הקבוצה. ברגע שהיא תיעלם, הם יעלמו יחד איתה.
לעומת זאת, אני לא חושב שתראה כמות גדולה של אנשים שיחליטו פתאום שלגור באוהל יכול להיות דווקא נחמד.
בקשר לשלילת מנויים נסכים שלא להסכים.
למי שעושה מנוי(בטח אם הוא כבר ותיק) יש את הזכות לבחור לאיזה וכמה משחקים ללכת. הוא שילם על השירותים מראש, במקרה הזה על המשחקים.
זה כמו שמנוי לחדר כושר לא יגידו לך כמה ימים להגיע בשבוע.
המועדון צריך להוציא את המשוואה שהוא קבע לעצמו שאוהדים= לקוחות.