• ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.

על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן

צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!

מכבי חיפה 2023/24 - נושא רשמי

• יוצר הנושא יוצר הנושא Apoc
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
Judokan אמר:
ירוק זה אני אמר:
Judokan אמר:
בכנות, אף אחד לא מכריח אף אחד לעשות מנוי. זה היצע וביקוש, וכרגע הביקוש בשיא וצריך לווסת

אם התחושה שלכם היא שמדובר בסיבוב על האוהדים, שזורקים זין, שלא מעריכים - אז אל תשחקו לידיים שלכם ותחדשו.

אבל בעולם שבו הכל ואחותו התייקר, אני ממש לא מופתע שמכבי באה ומעלה את מחירי המנויים דווקא העונה.

זה אולי עניין של היצע וביקוש, אבל זה לא מוצר קלאסי כמו נדלן או רכב. אוהדים יעשו מנוי גם אם המחיר היה קופץ הרבה יותר, זה לא אומר שצריך לנצל את זה.

וזה לא רק המחיר, היחס של המועדון באופן כללי לאוהדים בשנים האחרונות הוא מגעיל, ואני אומר את זה בתור מנוי שנים. כל אורך הזמן שאני מנוי פניתי מעט מאוד פעמים לעזרה כלשהי, וההבדל ביחס ובתשובות שהם עונים הוא עצום, בשנים האחרונות התשובות מגעילות ומזלזלות, לא מנסים כמעט לעזור.
תוסיף לזה את השלילת מנויים ההזויה, ועוד כמה תנאים שמריעים עם המנויים לקראת העונה.

אני עוד זוכר בפורומים הקודמים שהייתי מתווכח עם אנשים שמנוי עושים בכל מצב, לא משנה מה הסגל או איזה שחקנים מגיעים.

והכי קטע, אני מת על האנשים שפתאום קופצים ואומרים לאחרים לא לחדש את המנוי כי יש רשימת המתנה של אנשים שהיו משלמים גם כפול, איפה האוהדים האלה היו לפני 5-6 שנים?

לא אמרתי לרגע שאל תחדש כי יש רשימת המתנה. אמרתי שאם לך תחושה שדופקים אותך, אל תעשה מנוי.

מבחינתי כשהמועדון זרק עלינו אלף זין ב2018 (עם היציאה האגדית של "מי שלא מסכים איתי שלא יעשה מנוי" מאת שחר), אז לא חידשתי.

אבל אין שום הבדל בין נדלן לבין מנוי לקבוצה. גם בנדלן אנשים יקנו גם אם המחיר יעלה במלא - שם בגלל ש"חייבין קורת גג משלנו", ופה כי "האהבה למועדון חזקה מהכל".
בוא נגיד שאני בספק גדול שאם מנוי לצפוני יעלה היום 3,000 או 4,000 ש"ח, שכולם יעשו את המנוי בלי למצמץ.

אני מסכים איתך שבאופן כללי המועדון מרשה לעצמו יותר לזלזל באוהדים בשנים האחרונות בהרבה דברים. שלילת המנויים היא לא אחד מהדברים האלה בעיניי. כשיש לך רשימת המתנה ענקית של אנשים שרוצים לבוא למשחקים, מישהו שקנה מנוי רק כדי לשריין לעצמו מקום למשחקים גדולים זה משהו שמבחינתי אחלה שהמועדון רוצה למנוע.

בוודאי שיש הבדל בין מנוי לנדלן למשל.
אל תשכח שרוב האוהדים שקופצים עכשיו ומחפשים מנוי הם תוצר של הצלחת הקבוצה. ברגע שהיא תיעלם, הם יעלמו יחד איתה.
לעומת זאת, אני לא חושב שתראה כמות גדולה של אנשים שיחליטו פתאום שלגור באוהל יכול להיות דווקא נחמד.

בקשר לשלילת מנויים נסכים שלא להסכים.
למי שעושה מנוי(בטח אם הוא כבר ותיק) יש את הזכות לבחור לאיזה וכמה משחקים ללכת. הוא שילם על השירותים מראש, במקרה הזה על המשחקים.
זה כמו שמנוי לחדר כושר לא יגידו לך כמה ימים להגיע בשבוע.

המועדון צריך להוציא את המשוואה שהוא קבע לעצמו שאוהדים= לקוחות.

Judokan אמר:
KevinDurant אמר:
ג'ודו לפחות השתכנעת בשבוע האחרון שהמועדון עובד?

רוצה להאמין ולקוות שיחתכו את סוגיית הקשר הזר, סבע ובלטקסה גם בשבוע וחצי הקרובים עד היציאה למחנה

להפך, השתכנעתי שהם ממש לוקחים את הזמן המתוק שלהם, ושהם הולכים לעשות בדיוק את מה שחששתי שיקרה. צעירים לא מוכנים מהנוער שיקודמו בכוח ודיבורים על זה שלא נורא שדברים ייסגרו יותר מאוחר.

לא רואה מה קרה השבוע שאמור לשנות את הרושם הזה.
בוא נראה איך זה ייראה בסוף, אני גם לא רואה את אלימלך נשאר פה כמגן שלישי אחרי שבלבלו לנו עליו תמוח למעלה מחצי שנה.

Judokan אמר:
רק מכבי אמר:
https://mhaifafc.com/newsPage?newsID=78622&fa=3786224328

אז נראה שאחרי הכוונות בנושא, אין מאמן מנטלי בקבוצה. מצער

מסכים. התרומה של עזריה וענבר הוכיחו את המשמעות והאפקטיביות של מאמן/יועץ מנטלי בקבוצה.
מקווה מאוד שיצורף בהמשך מישהו. זה קריטי. בטח בעונה שהיא ירידת מתח אחרי 3 אליפויות וצ'מפיונס. הנושא המנטלי ידבר חזק.

מדהים כמה כל מה שהאוהדים חושבים מבחוץ הפוך ממה שקורה בפנים

אצילי בראיון אומר שהשחקן הכי מנהיג ומוביל ושהיה מרגיע את הקבוצה ברגעים קשים ודמות להסתכל עליה שהכל הולך קשה זה נטע שאנשים פה הסתלבטו עליו שהוא הולך עם טיטול.

הוא אומר שהשחקן שהכי מתאמן ומשקיע והלוואי עלי להיות כמוהו ושהוא גבר ומחזיק את הקבוצה ומוביל זה שרי ואנשים פה רוצים לזרוק אותו ואומרים שהוא גמור

אבו פאני עוזב והנושא ננעל, אבל אני מרגיש חייב לרשום את זה -
מהשושלת של בכר יצאו הרבה רגעים אייקונים שנזכור שנים קדימה ואם ננסה לעשות רשימה, אני מאמין שנזכר בעוד ועוד רגעים שנבלעו לנו בתוך עומס הזיכרונות.
מרגע הזכייה באליפות אחרי עשור ותחילת החגיגות, דרך השער של שרי מול סכנין ועד האסיפה של סק מול אשדוד אחרי ה-2-1 בתחילת פלייאוף.
הקרן של פאני נמצאת ברשימה הזו, בעיקר בגלל המשמעות התודעתית שלה, אבל גם כי היא הייתה יוצאת דופן, משהו ששונה מכל הרגעים האחרים שיופיעו ברשימת הרגעים הגדולים מהשושלת של בכר, משהו שאי אפשר להכניס תחת אף קטגוריה.
אנחנו עוד נחזור לרגע הזה בעתיד, אז תודה על זה!

על זה, ועל "הכל תלוי בנו" שנכנס לאלבום האליפות של חוות מזור.
אלו רגעים שמרגשים אותי בכל פעם מחדש.

KevinDurant אמר:

אצילי בראיון אומר שהשחקן הכי מנהיג ומוביל ושהיה מרגיע את הקבוצה ברגעים קשים ודמות להסתכל עליה שהכל הולך קשה זה נטע שאנשים פה הסתלבטו עליו שהוא הולך עם טיטול.

הוא אומר שהשחקן שהכי מתאמן ומשקיע והלוואי עלי להיות כמוהו ושהוא גבר ומחזיק את הקבוצה ומוביל זה שרי ואנשים פה רוצים לזרוק אותו ואומרים שהוא גמור
מתי אצילי אמר את זה על נטע?

Rmc אמר:
KevinDurant אמר:

בראיון בישראל היום

KevinDurant אמר:
Rmc אמר:
KevinDurant אמר:

בראיון בישראל היום

אגב, הוא דיבר בראיון עצמו על דגו ולא על אל עין.
בעריכה לטקסט הורידו את זה והחליפו בכמה שאלות על המעבר לאמירויות.

ברק.י אמר:
KevinDurant אמר:
Rmc אמר:
בראיון בישראל היום

מה אמר עליו?

Judokan אמר:
ברק.י אמר:
KevinDurant אמר:
בראיון בישראל היום

מה אמר עליו?

לא הופתע מהמינוי וחשב שאם יביאו מאמן ישראלי זה יהיה מסאי. לא מכיר אותו אישית, אבל יודע מחברים משותפים שהוא משחק התקפי ואוהב להחזיק בכדור. מחכה מאד לעבוד איתו בעונה הבאה ולא חושש מ-״המסביב״ (תקשורת, ניהול סגל וכו׳) כי זה שונה ממה שמציירים בתקשורת ולא תואם את המציאות היומיומית בצד שלהם.

Judokan אמר:
האמת שזה נשמע מאוד מוכתב

זה לא היה נשמע מוכתב בראיון.
לפחות לא זה שהוא ידע וזה שהוא לא מודאג.
מה שכן, אני לא יודע אם כשצולם הראיון הוא ידע כבר על אל עין.

כשדגו מונה ראית בראיונות של שחקנים שהם שלחו לתקשורת שהם תידרכו אותם עם די אותו מסר (נעזור לו להצליח וכו׳) אבו פאני אמר את זה ביציע וגם חזיזה אמר משהו דומה

Shocking4U אמר:
כשדגו מונה ראית בראיונות של שחקנים שהם שלחו לתקשורת שהם תידרכו אותם עם די אותו מסר (נעזור לו להצליח וכו׳) אבו פאני אמר את זה ביציע וגם חזיזה אמר משהו דומה

ההבדל מבחינתי, הוא שלהם לא האמנתי.
יכול להיות שאני טועה, אבל אי אפשר לדעת וזה גם לא משנה.

ברק.י אמר:
Judokan אמר:
האמת שזה נשמע מאוד מוכתב

ראית את הראיון?
שואל ברצינות בלי לזלזל חלילה, כי אם ראית זה די ברור שהוא לא ידע על אל עין באותה תקופה.
קודם כל בראיון הוא אמר "עכשיו כשזה כמה ימים אחרי טקס שחקן העונה"....הוא לא ידע בתקופה הזאת עוד...
בנוסף כשמדברים איתו על דגו והעונה הבאה הוא עונה כשחקן הקבוצה, רוצה לקחת עוד תארים עם דגו ולא חושש ממה יגידו.
הראיון התבצע לפני המעבר לאמירויות במיליון אחוז (לפחות הקטע המצולם).
בכתבה עצמה הוסיפו שתיים שלוש שאלות על העזיבה שלו לאמירויות אחרי שזה כבר נסגר כנראה הוא לקח ציטוטים שלו מהשיחות שלהם, כי בראיון המצולם אין איזכור לזה כי זה צולם בכלל לפני שידע שהוא עוזב או אפילו שיש הצעה

GreenGlory אמר:
ברק.י אמר:
Judokan אמר:
האמת שזה נשמע מאוד מוכתב

ראית את הראיון?
שואל ברצינות בלי לזלזל חלילה, כי אם ראית זה די ברור שהוא לא ידע על אל עין באותה תקופה.
קודם כל בראיון הוא אמר "עכשיו כשזה כמה ימים אחרי טקס שחקן העונה"....הוא לא ידע בתקופה הזאת עוד...
בנוסף כשמדברים איתו על דגו והעונה הבאה הוא עונה כשחקן הקבוצה, רוצה לקחת עוד תארים עם דגו ולא חושש ממה יגידו.
הראיון התבצע לפני המעבר לאמירויות במיליון אחוז (לפחות הקטע המצולם).
בכתבה עצמה הוסיפו שתיים שלוש שאלות על העזיבה שלו לאמירויות אחרי שזה כבר נסגר כנראה הוא לקח ציטוטים שלו מהשיחות שלהם, כי בראיון המצולם אין איזכור לזה כי זה צולם בכלל לפני שידע שהוא עוזב או אפילו שיש הצעה

פספסתי את אזכור מועד קיום הראיון, אבל זה בדיוק מה שכתבתי בתגובות שלי קודם:

ברק.י אמר:
Judokan אמר:
ברק.י אמר:

מה אמר עליו?

לא הופתע מהמינוי וחשב שאם יביאו מאמן ישראלי זה יהיה מסאי. לא מכיר אותו אישית, אבל יודע מחברים משותפים שהוא משחק התקפי ואוהב להחזיק בכדור. מחכה מאד לעבוד איתו בעונה הבאה ולא חושש מ-״המסביב״ (תקשורת, ניהול סגל וכו׳) כי זה שונה ממה שמציירים בתקשורת ולא תואם את המציאות היומיומית בצד שלהם.

זוהר זליג (היה מכונה פעם "הסקאוט") כתב ציוץ שאני מסכים איתו מאוד. מצרף אותו פה:

קיץ 2003 אחרי ליגת האלופות
עוזבים לחו"ל: יקובו, אוואט, ז'וטאוטאס

קיץ 2010 אחרי ליגת האלופות
עוזבים לחו"ל: כיאל, טישיירה, ארביטמן, קינן

3 אליפויות ברצף, שלב הבתים של הקונפרנס וצ'מפיונס - מי שציפה שלאור ההצלחה כולם ישארו חי בסרט.

באמת חשבתם שלא יגיעו הצעות? בימנו גם החשיפה הרבה יותר גדולה וקל יותר לגלות שחקנים.
כן זה מבאס וכולם היו רוצים שלא יהיו עזיבות אבל זה תהליך טבעי שקורה.
כדי להקטין את הנזק רצוי להביא מחליפים ברמה, לא פחות טובים ולא כמו בקיץ 12: דגני, ימפולסקי, עזריאל, דה חסוס וכו'

שוב, המכשול הכי גדול של מכבי חיפה ומה שמונע ממנה לעשות קפיצת מדרגה הוא חוק זרים הזוי שלא מאפשר להביא תחליפים ותוקע אותך עם שחקנים בינוניים.

עם כל הכבוד לגוני נאור, דוידה, בדש, בלטקסה ודומיהם, אם מכבי חיפה יכולה להביא שחקנים זרים היא לא יורקת לכיוון שלהם.

KevinDurant אמר:
שוב, המכשול הכי גדול של מכבי חיפה ומה שמונע ממנה לעשות קפיצת מדרגה הוא חוק זרים הזוי שלא מאפשר להביא תחליפים ותוקע אותך עם שחקנים בינוניים.

עם כל הכבוד לגוני נאור, דוידה, בדש, בלטקסה ודומיהם, אם מכבי חיפה יכולה להביא שחקנים זרים היא לא יורקת לכיוון שלהם.

זו אקסיומה שברורה לכולם.
אבל אני מדבר על המצב הקיים. חוק הזרים הנוכחי שלא עתיד להשתנות בהרבה, גם אם יתווסף זר אחד נניח.

הביקורת המוגזמת של אוהדים כאילו ויתרו על שחקנים ולא נלחמו מספיק (כאילו מישהו יכול לעשות משהו מול אצילי והשכר הזה, או מול פאני שאומר לך. אני רוצה ללכת מפה, או נטע שהיה מוכן ללכת ליפן, העיקר ללכת) היא מנותקת מהמציאות.

ההצעה לסבע היא דוגמא לזה שכן מנסים לשמר את הקבוצה במקרים שניתן.

חזרה
למעלה