מכבי קינדה חיפה - נושא רשמי לעונת 2026/2027

• יוצר הנושא יוצר הנושא רק מכבי
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
ישראלי בכיר ושחקן עם ניסיון, זה חשוב לא פחות מהעמדה שבה הוא משחק שחלשה אצלנו, בדיוק כמו הצד השני בעמדת המגן השמאלי

מוסיף שלדעתי זה גם מזעור נזקים והודאה בכישלון של הבלמים הזרים שהגיעו לכאן בקיץ+ ההשארה של פדראו, שחקנים שלא משדרגים כלל את הקבוצה ואולי עם שחקן כמו דסה לידם יראו טיפה יותר טוב

נערך לאחרונה:
שנקל ראשוני על דסה:
1. מצוין כמגן שנכנס לאמצע, ויתאים לשיטה של בכר.

2. יאפשר במקרים מסוימים להזיז את בטאיי לשחק כמגן שמאל. שיחק ככה באנטוורפן לא מעט(והיה לא רע) ואני מניח שזה משהו שיקרה גם עכשיו.

3. יכול לשחק מצוין את הבלם הימני בשלישיית בלמים. סטייל סונדגרן.
אחת החולשות בשלישיית הבלמים השונות כרגע (3 מבין הבלמים לונוויק/פדראו/צונאמי/שטייפמן/גולדברג) היא יכולת קידום המשחק ובנייתו, דסה מביא איכות במשחק הרגל.

4. עוד שחקן שיודע להרים קרנות וחופשיות.

5. ניסיון ומנהיגות. בסך הכל אם אני מוציא את גלזר מהמשוואה, אין פה ישראלים בכירים שלקחו תארים, בעלי יכולת ניסיון ומנהיגות.

6. לעניין הכושר הגופני - נכון, לא עשה הכנה אולטימטיבית לעונה, אבל התאמן באופן אישי, ובעיקר מגיע אחרי תקופה אינטנסיבית עם הנבחרת, קיבל 44 דקות ב-4 המשחקים. ייקח לו קצת זמן להיות כשיר לחלוטין.

7. לגבי הכושר הכללי - בסך הכל מגיע אחרי עונה טובה בניימיכן. 26 משחקים בכל המסגרות. מעל 2000 דקות. ברוב המוחלט של העונה שיחק בלם.

8. שאפו לליאור. החתמה מצוינת שמשדרגת על המגרש ומחוצה לו. ושוב, הכל בשקט. אוהב מאוד את ההודעות על סיכום, מה שמקדים את התקשורת ולא נותן לזה לצאת החוצה.

תמיד חשבתי שדסה אוברייטד. אני גם חושב שחוזה של 600 אלף לשתי עונות הוא טריקי.
לצד זאת, שאפו למועדון. החתמה של שחקן בכיר ומנוסה בעמדה שצריכה עומק. מה גם שההיגיון הראשוני היה כנראה שיעבור לקבוצות שהוא עבר בהן כבר או לב״ש שמציעה גם קמפיין אירופאי.

לצד זאת, שאפו למועדון. החתמה של שחקן בכיר ומנוסה בעמדה שצריכה עומק. מה גם שההיגיון הראשוני היה כנראה שיעבור לקבוצות שהוא עבר בהן כבר או לב״ש שמציעה גם קמפיין אירופאי.
לגבי ב"ש - באירופה הוא לא יכל לשחק בכל מקרה. הרישום נסגר.

עמדה שצריכה איכות להרכב. בטאיי הוא בדיחה עצובה. החתמה מעולה

המגן של ב"ש גיא מזרחי יותר טוב מבטאי. גם בבלגיה לדעתי הוא תפקד יותר כבלם ימני ולא כמגן תוקף מה שאנחנו צריכים, ככה שבנקודה הזאת פה יהיה לדסה הרבה יותר מקום לשחק

עמדה שצריכה איכות להרכב. בטאיי הוא בדיחה עצובה. החתמה מעולה
אני בדעה שבטאי שחקן טוב. האיכות שלו לא מספיק טובה (או ליתר דיוק - יציבה) כי הקבוצה לא נראית טוב, כי אין לו תחרות וכי הוא סובל מבעיה כרונית בברך.

העניין הפיזיולוגי הוא גם הסיבה שצריך להיפרד ממנו בקיץ. אם הוא היה כשיר באופן מלא הייתי משאיר אותו ונותן לו תחרות, אבל זה לא המצב.

המגן של ב"ש גיא מזרחי יותר טוב מבטאי. גם בבלגיה לדעתי הוא תפקד יותר כבלם ימני ולא כמגן תוקף מה שאנחנו צריכים, ככה שבנקודה הזאת פה יהיה לדסה הרבה יותר מקום לשחק
החשש שלי מדסה הוא בפן ההגנתי. אנחנו צריכים לקוות שההשפעה ההתקפית שלו תדחוף את השמיכה קדימה ולא נהיה חשופים כמו שאנחנו כרגע עם ההגנה הלא מתואמת והקישור הפריך.

אתה טועה או מתבלבל.

בבלגיה מעולם בטאיי לא שיחק כבלם ימני.
שיחק או כמגן בצד ימין או כמגן בצד שמאל, והיו לו גם כמה הבלחות כווינגר על כל קו ימין במערך של 3 בלמים.

בלם ימני? ממש לא. לא באנטוורפן, ובטח לא באוסטנד.

לא יודע מאיפה אתה מביא את זה.

בטאיי הוא מגן ימני. אם כבר מזרחי הרבה יותר שחקן שיודע לשחק גם כבלם ימני ב-3 בלמים, וקוזוק משחק איתו ככה.

וקצת מספרים מהעונה שעברה בליגה:
בטאיי - 4 בישולים.
מזרחי - 2 שערים ובישול.

אחרי שאמרתי את כל זה, בטאיי עם פתיחת עונה לא טובה. אני חושב שהתפקיד שהוא משחק פחות מתאים לו, וגם העובדה שאין תחרות פוגעת בו. גם מצב הברך שלו לא ברור עד הסוף.

דסה יאפשר לו תחרות בתור מגן. דסה טוב ממנו בלהיכנס לאמצע. ובמקרים מסוימים דסה הרבה יותר מתאים כבלם ימני ב-3 בלמים, וזה יכול לאפשר לבכר להחליף מערך בשינוי הצבה פנימי. שוב, סטייל סונדגרן.
ויותר מזה - בטאיי כמגן שמאל "שקט", כשבחלק ההתקפי בצד שמאל חורה וברוניניו יהיו הבולטים, זה רעיון טוב כרגע.

דסה רכש נחמד. אני מקווה שהוא באמת יעזור לשפר את ההגנה שלנו.
הייתי מתלהב יותר אם היו מביאים קשר אחורי.

לאורך הקיץ דיברנו על השלד הישראלי בהשוואה ליריבות. דובר על זה שמאז סבע לא הבאנו ישראלי בכיר. אני חושב שההחלמה של דסה משמעותית בפן הזה, התדמיתי.

חזרה
למעלה