• ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.

על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן

צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!

מלפפונים קיץ 2026 : נושא רשמי

• יוצר הנושא יוצר הנושא KevinDurant
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
גבר, זה ידוע שלכוכב האדום יש היסטוריה של בעיות ועיכובים בתשלומים. אבל זה אפילו לא רק זה זה מועדון עם אפס סבלנות. אחרי משחק/שניים לא טובים יכולים לחתוך שחקן בלי לחשוב פעמיים.

אין שם כמעט זמן להתאקלם, ובתקשורת ובקהל כבר עכשיו קוטלים אותו. והנה, לא עבר הרבה זמן וכבר יש דיווחים שהוא בדרך החוצה.

אז מה שווה חוזה לשלוש שנים אם בפועל אחרי חודשיים יכולים להחליט שאתה לא בתוכניות? מבחינתי בדיוק על זה אני מדבר כשאני אומר שאני לא חושב שהוא מנהל את הקריירה שלו נכון.

ודווקא בפרנצווארוש הייתה לו תקופה טובה מאוד והוא נתן תפוקה, אז לא כל כך ברור לי למה הוא ביקש לעזוב דווקא לשם. הרי מבחינה מקצועית, הכוכב האדום לא באמת מהווה קפיצת מדרגה משמעותית מפרנצווארוש שתיהן קבוצות בכירות בליגות שלהן, עם השתתפות במפעלים האירופיים. אם כבר עוזבים אחרי שלוש שנים מוצלחות, הייתי מצפה למהלך שמקדם אותו משמעותית יותר מקצועית.
אז אם לא הייתה הצעה מליגה בכירה יותר, אפשר גם להישאר במקום שטוב לך, להמשיך להיות שחקן מרכזי ולחכות להזדמנות שבאמת מקדמת אותך.
זה דיי הנפצה, את הכסף הוא יקבל מהחוזה בכוכב האדום.
ובשביל שדרוג של 50% עוזבים את פרנצווארוש. לא היו הצעות אחרות. ההונגרים כבר לא ספרו אותו גם מקצועית. עשה בשכל לדעתי.

ניראון וכארם ג׳אבר, מה שלומם?
ניראון. הבנתי שעבר בדיקות, אבל עוד לא הוציאו הודעה על חתימה.
ג׳אבר, עלה שרוצים אותו ויש מו״מ ומאז נעלמו עקבותיו.

זה דיי הנפצה, את הכסף הוא יקבל מהחוזה בכוכב האדום.
ובשביל שדרוג של 50% עוזבים את פרנצווארוש. לא היו הצעות אחרות. ההונגרים כבר לא ספרו אותו גם מקצועית. עשה בשכל לדעתי.
הם עושים בעיות בתשלומים ברגע שאתה לא מציג יכולות טובה זה נהוג גם בטורקיה, ואחרי זה לך תריב איתם בcas, גם לבכר הם עשו אתזה.
בכללי הם מכבי חיפה על סטרואידים מבחינת הלחץ והקפריזיות, מטומטם מי שחותם שם

הם עושים בעיות בתשלומים ברגע שאתה לא מציג יכולות טובה זה נהוג גם בטורקיה, ואחרי זה לך תריב איתם בcas, גם לבכר הם עשו אתזה.
יש לעשות בעיות בתשלומים ויש לא לשלם
יש מדינות שיש בהן מנטליות של נשלם כשנשלם ויש מקומות שבהם יש תאריך בחודש שבו המשכורת נכנסת לא משנה מה
יש מקומות שבהם חוזים הם מעל הכל ויש מקומות שבהם לחיצת יד יותר חשובה
נראה לי שכולם בסוף מקבלים את המשכורת שלהם שם

אני לא מבין מתי האוהדים הטיפשים שלנו יבינו שהזקן הזה הוא הבעלים הכי גרוע בליגה שמעסיק אנשי מקצוע חסרי מושג ותהיה באמת מחאה גדולה כדי שימכור את המועדון למישהו ששואף למקצוענות. לא רק שהוא עושה כסף על הקהל, הוא גם מכניס לאנשים במועדון את האופי הלוזרי שלו שרוצה תחרותיות וספורטיביות על הצלחת המועדון. ברגע שזו תהיה ההתעסקות אז אני אדע שיש למועדון הזה עתיד. עד נשמע כל מיני שטויות על קמצנות ושזה פוגע בשחקני נוער וכדומה

הבעיה היא שברגע שמחתימים עוד שחקן זר אז צריך להיפטר משני שחקנים זרים כבר היום וזה מקטין משמעותית את כוח המיקוח של המועדון גם מול השחקן וגם מול מועדונים אחרים, כי האלטרנטיבה היא הקפאה, תשלום החוזה בפעימה אחת ושחרור מהמועדון.
זו הסיבה לדעתי לסטגנציה שיש בחלון בשבועות האחרונים, לכל אלה מכם שזלזלו ב-"גיבנת". לכן לדעתי הם מעדיפים להיפטר קודם כל מאחד מהם לפחות.

באסה אבל זה המחיר של רכבת שחקנים בינוניים ופשרות על הנושא הרפואי במועדון, כי בעולם נורמלי פדראו היום חלק מהסגל ולונוויק נשאר באנגליה.

הבעיה היא שברגע שמחתימים עוד שחקן זר אז צריך להיפטר משני שחקנים זרים כבר היום וזה מקטין משמעותית את כוח המיקוח של המועדון גם מול השחקן וגם מול מועדונים אחרים, כי האלטרנטיבה היא הקפאה, תשלום החוזה בפעימה אחת ושחרור מהמועדון.
זו הסיבה לדעתי לסטגנציה שיש בחלון בשבועות האחרונים, לכל אלה מכם שזלזלו ב-"גיבנת". לכן לדעתי הם מעדיפים להיפטר קודם כל מאחד מהם לפחות.

באסה אבל זה המחיר של רכבת שחקנים בינוניים ופשרות על הנושא הרפואי במועדון, כי בעולם נורמלי פדראו היום חלק מהסגל ולונוויק נשאר באנגליה.
הזלזול בגיבנת היה יותר עניין כלכלי, לא עניין של מקום במכסת זרים. אגב, גם במכבי ת''א יש בעיה גדולה עם זה (ניקולאסקו, אדו ואנדרדה) וגם בית''ר עדיין תקועים עם טבארש.

הבעיה הרבה יותר גדולה, אין צוות שיודע לאתר שחקנים איכותיים ולכן שולפים מהמותן כל שנה מחדש.
לא יכול להיות שבמועדון גדול אין מחלקת סקאוטינג עם רשימה של עשרות שחקנים שעקבו אחרים פיזית במהלך כל השנה, לפני שמשקיעים ארגזים של כסף בשחקנים בינוניים תעקרו את הבעיה מהשורש ותבנו פה מחלקת סקאוטינג עם אנשי מקצוע שחורשים את הגלובוס ומייצרים בנק שחקנים ורק אז תביאו לפה שחקנים עם איכות.
במקום התוכנית הכי מתבקשת אנחנו נשענים על סוכנים עם אינטרסים ואז מוצאים את עצמנו באותה נקודה כל פעם מחדש.
לא ברור לי איך יענקלה לא רואה דברים ככ פשוטים ומתבקשים, כאילו לא אכפת לו מהכסף שלו.

יש פה פאזל של ארבעה חלקים:
1. אגבה - נראה שהוא מושך את העזיבה בשביל להרוויח כמה שיותר מהסיטואציה.
2. פדראו - שכנראה יוקפא במוקדם או במאוחר כי אין עליו הצעות.
3. נובא - טרם נרשם ועדיין לא בכושר, אז אפשר למשוך איתו עד הליגה ואז יצטרכו להקפיא זר.
4. סיבו - עדיין לא חתם וייקח זמן עד שיסגרו את הכל ויהיה מתואם עם הקבוצה.

לכן, ההיגיון דורש להקפיא את פדראו לפני הליגה, לטובת נובא שכבר כאן, ולהמתין ולקוות שעד שסיבו יהיה ״מוכן״, אגבה יסכים לממש את אחת ההצעות שקיבל.

הסיבות היחידות שאני יכול לחשוב עליהן לפעול אחרת הן רק אם רוצים את פדראו בסגל למשחקים הקרובים ו/או אם חושבים שכן אפשר להביא עליו הצעות, בהסתמך על מה שהיה עד כה בחלון הנוכחי מאחורי הקלעים בהקשר שלו.

כך או כך, אני משער לעצמי שאם יש משהו רציני על סיבו, האינטרס של המועדון הוא לשדר שהסגל סגור, כדי לא לתת לאגבה עוד מנופי לחץ. לא אופתע אם זו גם הסיבה שזה המסר של כל הכתבים מלבד נחמני שכנראה יש לו מקור (משער שהסוכן) שיכול לדווח לו על סיבו באופן תדיר.

יש פה פאזל של ארבעה חלקים:
1. אגבה - נראה שהוא מושך את העזיבה בשביל להרוויח כמה שיותר מהסיטואציה.
2. פדראו - שכנראה יוקפא במוקדם או במאוחר כי אין עליו הצעות.
3. נובא - טרם נרשם ועדיין לא בכושר, אז אפשר למשוך איתו עד הליגה ואז יצטרכו להקפיא זר.
4. סיבו - עדיין לא חתם וייקח זמן עד שיסגרו את הכל ויהיה מתואם עם הקבוצה.

לכן, ההיגיון דורש להקפיא את פדראו לפני הליגה, לטובת נובא שכבר כאן, ולהמתין ולקוות שעד שסיבו יהיה ״מוכן״, אגבה יסכים לממש את אחת ההצעות שקיבל.

הסיבות היחידות שאני יכול לחשוב עליהן לפעול אחרת הן רק אם רוצים את פדראו בסגל למשחקים הקרובים ו/או אם חושבים שכן אפשר להביא עליו הצעות, בהסתמך על מה שהיה עד כה בחלון הנוכחי מאחורי הקלעים בהקשר שלו.

כך או כך, אני משער לעצמי שאם יש משהו רציני על סיבו, האינטרס של המועדון הוא לשדר שהסגל סגור, כדי לא לתת לאגבה עוד מנופי לחץ. לא אופתע אם זו גם הסיבה שזה המסר של כל הכתבים מלבד נחמני שכנראה יש לו מקור (משער שהסוכן) שיכול לדווח לו על סיבו באופן תדיר.
אל תהיה כל כך בטוח שהם לא רוצים את פדראו כזר ה-8 כי הם מחזיקים ממנו. ואל תשכח גם את דיקסון מוחמד.

זה שטויות כי בסוף כולם מקבלים את הכסף שלהם, ושחקן שמציעים לו לעבור לכוכב האדום ולקבל 50% יותר שכר ואין לו הצעות אחרות אז בטח שילך אליהם והוא לא טיפש.

חזרה
למעלה