KevinDurant אמר:אף אחד לא מזלזל בזה, אבל זה דברים שלוקחים בחשבון בתקציב ומצטמצמים בכדורגל.HaifaWave אמר:Apoc אמר:אם לסכם את הדיון של השבועות האחרונים פה המועדון תמיד ברווח ולא צריך לדאוג לו.
זה נכון שכסף זו לא הבעיה המרכזית שלנו כי גם שחקנים חופשיים רק בשכר עד 500K לעונה אפשר להביא לפה 8 תותחים מעל הליגה.
אבל זה כן חשוב לציין כי תמיד יש פה כאלה שטוענים שהמועדון צריך עונה פיננסית או בבעיות כלכליות או צריך להתייצב כלכלית ואי אפשר להגיד משהו על הטענות האלה חוץ מזה שהן הזויות לגמרי.
בגלל שאני רואה שהטענות (שהן בעיקרן מיתוס) על רווחיות חוזרות על עצמן אני אניח את זה פה. לא כי לא כתבתי את זה בעבר אלא כי הטענות על הרווחיות חוזרות על עצמן.
https://m.sport5.co.il/articles.aspx?FolderID=11840&docID=533365
גם אם אתה מנטרל פחת של 17 מיליון שקל עדיין המועגון היה בהפסד בשנה האחרונה. ולמעשה - למה בכלל לנטרל פחת?
וכל הטענות על זה שמליגת האלופות המועדון הרוויח 80 מיליון שח, מה לגבי העשור הקודם? או שאולי מכניסים לחישוב רק שנים רווחיות?
ולדבר המרכזי והחשוב ביותר: שכר שחקנים, עובדים וצוות מקצועי על סך 71 מיליון שקל. נניח שמתוך זה שכר השחקנים הוא כ-60 מיליון שקל. אולי עלות החוזים המיותרים שכרגע היא בסביבות ה12 מיליון שקל היא זניחה בעיניך משום מה, אבל לי נראה לפחות (אולי זה הזוי לחשוב ככה בעיניך משום מה....) שאולי 20 אחוז זה לא כזה מעט...
גם מכבי ת''א נתקעה העונה עם הייטור ואנדרדה ואדו ועוד כמה זרים, אז מה? אז הייטור מוצא קבוצה, מפצים אותו בסכום מסוים ומתקדמים הלאה.
אם כבר, הבעיה המשמעותית יותר בעסקאות כמו סברינה, שואו, פדראו, נהואל וכו' זה דמי ההעברה שלהם שירדו לטמיון ואין שום אפשרות להחזיר (אולי למעט שואו שהתחבר לו בטורקיה).
אם סברינה מרוויח לדוגמה 300-350 אלף יורו, אז אתה מסתכל על כל הסכום כולל בונוסים ושכירות ומחייה והוצאות כאלה ואחרות ובסוף ברור לכולנו שזה יסתכם בפיצוי מסוים על סך 100-150 אלף יורו ומה12 מיליון שקל שאתה מתאר כגזרת גורל, עם כל הרביעייה הזאת אנחנו נצא בסוף בסביבות ה700 אלף יורו נניח אם אני מקצין (שזה כבר נהפך ל2.5 מיליון שקל) וכל זה פחות מדמי ההעברה שדורשים על שואו.
או בקיצור: אני מסכים שזו בעיה, אבל אני לא מתחבר לכל כותרות הגיבנת ולדעתי כל האירוע פה הוא לא כצעקתה.
לא כצעקתה, אבל ממש לא התמונה של מועדון רווחי no matter what.
זה מועדון עם בסיס הכנסות גבוה ויציב, שבשנים בלי אירופה נמצא בגירעון תקציבי של סביבות ה8-10 מיליון שקל אלא אם היו מכירות גבוהות במיוחד.
החוזים העודפים זו בעיה, לא קטסטרופה.