מלפפונים קיץ 2026 : נושא רשמי

• יוצר הנושא יוצר הנושא KevinDurant
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
יש הבדל בין כתב "שמעריך" שפדראו לא ימשיך או אומר שהוא "עלול" לא להמשיך, לבין כתב שמדווח על עובדה.

בן דור לדוגמה אמר לאורך כל הדרך שלא התקבלה שום החלטה לגבי פדראו ורוצים לראות אותו במחנה אימונים. כולנו הערכנו שהוא לא ימשיך בגלל שהוא לא שיחק במשך כמעט שנה וחצי, אבל זה לא אומר שזה מה שהחליטו.

בכל הכתבות שהבאת דובר על "החלטה מסתמנת" או שהתקבלה החלטה להקפיאו (כן, ראינו) וש"גורמים בחיפה חושבים שצריך לוותר עליו" או "עשויים" לוותר עליו.

לגבי בנסון, רפאלוב אמר בעצמו במסע''ת שנותנים לו עד אוגוסט לחזור לאימונים מלאים ואחרת יקבלו החלטה, אז אני מניח שאם זה היה המצב כנראה שחיפשו והכינו אפשרויות כאלה ואחרות.
גולדשטיין דיווח שפדראו הוצע לסכנין והיא סירבה.

מה זה משנה אם יש או אין? על פי מי שהגיע עד עכשיו, בסוף יחתום כאן איזה שבור מהליגה השלישית בספרד שהיה פעם כישרון גדול ולא הצליח להטביע חותם בעקבות פציעות מרובות.

הרי החוכמולוגים האלה מלבד, הקשר הגנאי הזה שנחמני פרסם עליו חיפשו עד עכשיו שחקנים עם רזומה מביך שיבואו על תקן שחקני רוטציה ולא איזה כוכב שיגיע לכאן להיות שחקן מוביל. כל הקבוצה הזאת מלאה בשחקני רוטציה שחושבים שאם יגידו שהם מובילים, גם היכולת שלהם תשתפר. לא הביאו עד כה איזה כוכב שיסחוב על גבו את הקבוצה עם שכר בהתאם. ולא, ברוניניו לא כזה.

זה כבר דיון אחר
זה אותו דיון, אם היו לך באמת רשימה של 10 שחקנים על כל עמדה והיו רשימות מסודרות לא היו מגיעים שחקנים בפרופילים כאלה.
הלו! אנחנו פאקינג מכבי חיפה, מה קשורים אלינו הפרופילים האלה?

יש הבדל בין כתב "שמעריך" שפדראו לא ימשיך או אומר שהוא "עלול" לא להמשיך, לבין כתב שמדווח על עובדה.

בן דור לדוגמה אמר לאורך כל הדרך שלא התקבלה שום החלטה לגבי פדראו ורוצים לראות אותו במחנה אימונים. כולנו הערכנו שהוא לא ימשיך בגלל שהוא לא שיחק במשך כמעט שנה וחצי, אבל זה לא אומר שזה מה שהחליטו.

בכל הכתבות שהבאת דובר על "החלטה מסתמנת" או שהתקבלה החלטה להקפיאו (כן, ראינו) וש"גורמים בחיפה חושבים שצריך לוותר עליו" או "עשויים" לוותר עליו.

לגבי בנסון, רפאלוב אמר בעצמו במסע''ת שנותנים לו עד אוגוסט לחזור לאימונים מלאים ואחרת יקבלו החלטה, אז אני מניח שאם זה היה המצב כנראה שחיפשו והכינו אפשרויות כאלה ואחרות.

שלמה וייס:

"בחיפה נוטים לשחרר את פדראו, כאשר בשלב זה הכוונה היא להשאילו לקבוצה אחרת. אם לא תימצא עבורו קבוצה עד סמוך לסיום חלון ההעברות, הוא עשוי להשתחרר מהמועדון או לכל הפחות להיות מוקפא."

יגאל גולדשטיין:

"אין מנוס. במכבי חיפה התקבלה החלטה: אחרי פציעתו הנוספת של פדראו, שצפויה להורידו מהמגרשים לחודש לפחות, הבלם יסיים את דרכו במועדון ויוקפא."

ליאב נחמני:

"גורם המעורה בפרטים סיפר כי: "פדראו הוצע לקבוצות בליגת העל, אבל הן חוששות לקחת אותו בגלל הפציעה בברך והעובדה שלא שיחק העונה". עוד הוסיף: "היו גם ניסיונות למצוא לו קבוצה בחו"ל, אבל הסיטואציה לא פשוטה. קבוצות לא ממהרות להחתים שחקן שלא שיחק"."

1. אם אני מתאמץ למצוא לך כתבות אז לפחות תקרא אותן.
2. בגלל שכתבת שאתה לא מאמין לגולדשטיין, הבאתי לך שלושה כתבים שונים. אם תרצה אני יכול לשלוח לך גם את הכתבות של גולדשטיין שהצענו אותו למכבי פתח תקווה למשל והיא לא רצתה בגלל סימן השאלה בקשר לכשירות שלו.
3. לא יותר הגיוני להניח שהחליטו לשחרר אותו והתחרטו לאחר מכן, כשבין לבין גם לא הצליחו לו למצוא לו קבוצה?

שלמה וייס:

"בחיפה נוטים לשחרר את פדראו, כאשר בשלב זה הכוונה היא להשאילו לקבוצה אחרת. אם לא תימצא עבורו קבוצה עד סמוך לסיום חלון ההעברות, הוא עשוי להשתחרר מהמועדון או לכל הפחות להיות מוקפא."

יגאל גולדשטיין:

"אין מנוס. במכבי חיפה התקבלה החלטה: אחרי פציעתו הנוספת של פדראו, שצפויה להורידו מהמגרשים לחודש לפחות, הבלם יסיים את דרכו במועדון ויוקפא."

ליאב נחמני:

"גורם המעורה בפרטים סיפר כי: "פדראו הוצע לקבוצות בליגת העל, אבל הן חוששות לקחת אותו בגלל הפציעה בברך והעובדה שלא שיחק העונה". עוד הוסיף: "היו גם ניסיונות למצוא לו קבוצה בחו"ל, אבל הסיטואציה לא פשוטה. קבוצות לא ממהרות להחתים שחקן שלא שיחק"."

1. אם אני מתאמץ למצוא לך כתבות אז לפחות תקרא אותן.
2. בגלל שכתבת שאתה לא מאמין לגולדשטיין, הבאתי לך שלושה כתבים שונים. אם תרצה אני יכול לשלוח לך גם את הכתבות של גולדשטיין שהצענו אותו למכבי פתח תקווה למשל והיא לא רצתה בגלל סימן השאלה בקשר לכשירות שלו.
3. לא יותר הגיוני להניח שהחליטו לשחרר אותו והתחרטו לאחר מכן, כשבין לבין גם לא הצליחו לו למצוא לו קבוצה?
מה שוייס כתב: "נוטים, אם, עשוי, לכל הפחות". הרבה אם ומעט תכלס

לגבי יגאל, אם התקבלה החלטה, אז למה הוא לא סיים את דרכו והוקפא? אין שום דבר נכון במשפט הזה, הוא נעדר פחות משבוע בגלל הפציעה הזו.

גם לאגבה ונהואל לא הצליחו למצוא קבוצה ועדיין שניהם קיבלו הודעה שהם לא בתכניות כשהראשון רק השבוע עזב והשני אפילו שוחרר בלי קבוצה אחרת.

שוב אני אגיד, איך אתה מסביר את זה שסטיוארט, שואו, סברינה ונהואל לא יצאו בכלל למחנה, אגבה אחרי החזרה למחנה קיבל הודעה שהוא לא בתכניות ורק פדראו לא קיבל שום הודעה, התאמן כרגיל עם הקבוצה, שותף במשחקים ואפילו פתח?

כל שחקן שלא רצו קיבל הודעה שהוא לא בתכניות (מהזרים שציינתי, לגולאני ולחזיזה) חוץ מפדראו.

לגבי 3, שוב אני אגיד, איפה ראית שהתקבלה החלטה לשחרר אותו? מכבי חיפה הראתה לכל מי שהיא לא רצתה השנה בכמה צמתים שהיא לא רוצה אותו: תחילה הודיעו להם לחפש קבוצה, אח''כ לא יצאו למחנה ובהמשך קיבלו הודעה שהם לא בתכניות. פדראו לא עונה על אף אחד מהקריטריונים.

יכול להיות "שגורם" כזה או אחר במכבי חיפה ניסה להציע אותו לקבוצות אחרות ולנסות לברר היתכנות, אבל בטח שלא החליטו שהוא יסיים את דרכו במועדון או יוקפא או שהוא לא בתכניות, כי אחרת היינו יודעים מזה, בדיוק כמו שידענו בהקשר של כל אחד אחר.

זה אותו דיון, אם היו לך באמת רשימה של 10 שחקנים על כל עמדה והיו רשימות מסודרות לא היו מגיעים שחקנים בפרופילים כאלה.
הלו! אנחנו פאקינג מכבי חיפה, מה קשורים אלינו הפרופילים האלה?
מה הקשר בין רשימות של שחקנים לבין איכות השחקנים שמגיעים?

הם בחרו להביא את נובאקוביץ' כי חשבו שהוא מתאים לשיטה ובחרו את לונוויק וברוניניו וצונאמי כי זה מה שהם בחרו. הם לא הגיעו כשליפה מהמותן והגיעו באמצע יולי ולא בלחץ בסוף החלון. זה הפרופילים שהמועדון רצה וזה מה שהם הביאו.

זה שאתה חושב שהם פחות טובים או יותר טובים זה משהו אחר, אבל זה לא אומר שאין להם רשימות של שחקנים.

@KevinDurant

כמו שכתבתי יותר מפעם אחת, ההתייחסות לפדראו הייתה שונה מכיוון שהוא היה על תקן לא כשיר\מחלים מפציעה ארוכה ולכן כדי לשחרר אותו בעלות נמוכה יותר למועדון היה צריך לשווק אותו כשחקן כשיר. זה פותר לך הכל וזה הרבה יותר הגיוני מהאלטרנטיבה שאתה מציע.

לגבי יגאל - כמו שכתבתי החליטו ושינו את דעתם אחר כך. בין לבין לא הצליחו למצוא לו קבוצה.

זה קצת כמו לשאול למה לא מודיעין לבנסון שהוא לא בתכניות אם לא מתכננים עליו? למה לט מודיעים לו או מוצאים לו קבוצה? אממממ, אולי כי הוא לא בדיוק כשיר? איפה ההוכחה שלא בונים עליו? אם לא היו בונים עליו היינו יודעים מזה לא? כמו שידענו שלא בונים על שואו.
באופן קצת מקביל לפני תקופה גם פדראו לא היה כשיר ולכן לא הייתה שום תועלת בלצצ לו הודעת שחרור או להגיד לו לחפש קבוצה. זה כמו שתצא החוצה עם טלוויזיה שלא עובדת ותנסה למכור אותו עוד לפני שתיקנת. מי יקח?

מה זה משנה אם יש או אין? על פי מי שהגיע עד עכשיו, בסוף יחתום כאן איזה שבור מהליגה השלישית בספרד שהיה פעם כישרון גדול ולא הצליח להטביע חותם בעקבות פציעות מרובות

אני בטוח שגם הוא ברשימה שלהם. גם חוטסוליאק אגב, רק שהוא בטעות הופיע פעמיים.
גם חריסטופי שם

@KevinDurant

כמו שכתבתי יותר מפעם אחת, ההתייחסות לפדראו הייתה שונה מכיוון שהוא היה על תקן לא כשיר\מחלים מפציעה ארוכה ולכן כדי לשחרר אותו בעלות נמוכה יותר למועדון היה צריך לשווק אותו כשחקן כשיר. זה פותר לך הכל וזה הרבה יותר הגיוני מהאלטרנטיבה שאתה מציע.

לגבי יגאל - כמו שכתבתי החליטו ושינו את דעתם אחר כך. בין לבין לא הצליחו למצוא לו קבוצה.

זה קצת כמו לשאול למה לא מודיעין לבנסון שהוא לא בתכניות אם לא מתכננים עליו? למה לט מודיעים לו או מוצאים לו קבוצה? אממממ, אולי כי הוא לא בדיוק כשיר? איפה ההוכחה שלא בונים עליו? אם לא היו בונים עליו היינו יודעים מזה לא? כמו שידענו שלא בונים על שואו.
באופן קצת מקביל לפני תקופה גם פדראו לא היה כשיר ולכן לא הייתה שום תועלת בלצצ לו הודעת שחרור או להגיד לו לחפש קבוצה. זה כמו שתצא החוצה עם טלוויזיה שלא עובדת ותנסה למכור אותו עוד לפני שתיקנת. מי יקח?
גם אנסימבה היה פצוע והצליחו לשחרר אותו. עכשיו די ברור שבנסון יוקפא/ישוחרר וגם כולם אמרו את זה במפורש שמחפשים שחקן על המשבצת שלו.

לגבי פדראו היה סימן שאלה לאורך כל הדרך וכולם אמרו שפדראו ייבחן, במחנה, בגביע הטוטו וכו' וכו'

הוא לא קיבל שום הודעה שהוא לא בתכניות. המועדון יכל לתת לו להתאמן כמובן ולהגיד שהוא מתאמן כרגיל ואפילו שיהיה במבחנים או להוציא אותו למחנה כמו כולם ואז להגיד לו "אתה לא בתכניות, תחפש קבוצה", בדיוק כמו שאמרו לגוני ולאגבה והם יצאו לחלוטין מהתכניות.

אני מסתמך על עובדות ועל מעשים בשטח ואתה אומר "אולי המועדון שיווק אותו", "אולי הודיעו לו והתחרטו", "החליטו ושינו את דעתם".

בכר בפה שלו אומר שהוא לא מבין מה ההתעסקות והרעש על פדראו, שהוא מתאמן טוב, שהוא משחק, שהוא בונה עליו, שהוא יפתח במחזור הראשון בליגה, שהוא פתח גם בגביע הטוטו ובכל פעם שהיה כשיר הוא היה בהרכב, אבל אתה בוחר להגיד שזה לא נשמע לך הגיוני.

מה זה החליטו ושינו את דעתם? שהמועדון מחליט, כמו שהוא החליט בעניין שאר השחקנים, הוא הודיע לשחקנים בצורה מסודרת והוציאו הודעה: גולאני, חזיזה, נאור, אגבה ולא יודע מי עוד לא בתכניות ומחפשים קבוצה. אם החליטו שפדראו לא בתכניות, למה לא הודיעו לו כדי שיוכל לחפש קבוצה כמו כולם? ואם אתה טוען שהוא לא בתכניות ולא הודיעו לו, אז למה לכל שאר השחקנים דאגו להודיע?

@רק מכבי
1. זה שבכר אמר שפדראו שחקן טוב לפני כמה חודשים או שבועות לא נותן שום אינדיקציה לזה שלא רצו לשחרר אותו בנקודות הזמן ההן. לא הייתי מצפה ממוכר שרוצה למכור לי טלוויזיה שתיקנו אותה להגיד לי שהטלוויזיה עלולה להישבר שוב עוד שבועיים.
2. יכול להיות שבכר באמת חושב שפדראו כשהוא כשיר הוא שחקן טוב. זה לא אומר שלא רצו לשחרר שחקן שלא היה כשיר במשך שנה וחצי.
3. ברור שמכל רשימת המנודים זה יהיה הכי קשה לשחרר שחקן שעד לפני שבועיים הוגדר כלא כשיר ושבשנה וחצי האחרונות ניסה לחזור אינספור פעמים ולא הצליח בגלל כאבי ברכיים. לדעץי גם כתבתי פה כמה פענים בחודשים האחרונים שיהיה הכי קשה להיפטר ממנו (ומנהואל).
4. למה שפדראו יסכים לוותר על כמה משכורות כשסימן שאלה מרחף מעל הכשירות שלו תקופה כל כך ארוכה וגם עכשיו? וצריך לציין שתשלום המשכורת המלאה והקפאה שלו תעלה למועדון בסביבות 1.5-1.8 מיליון שקל, לא בדיוק עניין של מה בכך.
5. צירפתי למעלה דיווחים ממקורות שמעידים שלפני תקופה מסוימת לא תיכננו להשאיר את פדראו לעונה הבאה. לא מדובר ב-"גינון של כתב זה או אחר".
אתייחס ראשון ראשון ואחרון אחרון.
1+2:
לא בכדי לא שמעת את בכר מדבר ככה בקיץ או בכלל על אגבה/סטיוארט/נאור(שלא לדבר על נהואל סברינה ושות'). למרות שכולם מועמדים לעזוב. יש הרבה אפשרויות להתייחס לשחקנים. והצורה והדרך שבה ברק מדבר על פדראו באופן יציב לאורך זמן די מדברות בעד עצמן.
3+4:
ראה התייחסות מטה בהרחבה(בהתייחסות להודעה שכתב @benrey ).

5:
הבעיה שלך (לא אישית חלילה, אלא בעיית הטיעון) שאתה מסתמך על התקשורת כמקור אמין וקדוש, ומנסה לפי זה לבנות תיאוריה.
אני מציע להתייחס למה שבמועדון אומרים ובעיקר למה שהם עושים. מי יוצא למחנה, מי משותף, מי מוזכר ברשתות וכו'.

כמעט אף אחד בתקשורת פה לא יודע כלום. כולם מנחשים וזורקים דברים לאוויר. יש מיליון דוגמאות. אם תרצה אוכל להראות בשמחה.
דווקא אחרי הקיץ הזה ששחקנים חתמו/שוחררו בלי שום פרסום מקדים בתקשורת אמור עוד יותר להדגיש לכולם את הנקודה.
למשל: כמה מביך היה לראות את הפרסום של גולדשטיין השבוע על אגבה ולובליאנה (בזמן שהוא בסך הכל הגיע לשם כאורח כבוד למשחק) כאשר באותו זמן הוא כבר מסוכם וסגור בהונגריה. אבל גולדשטיין רואה סטורי של אגבה במגרש של לובליאנה, מנחש ועושה 1+1. זורק את הכתבה שהם מעוניינים בו, וככה משריין לעצמו את האפשרות לכתוב בעתיד "כפי שפורסם לראשונה". מביך מאוד. וזאת הרמה. אז נא לא להתרגש מכתבה או פרסום (יגאל יקר, יודע שאתה קורא פה - מתנצל מראש. זה לא אישי. אבל זה מוגזם כבר).

התקשורת מנחשת. זו הנחת הבסיס שצריכה להיות לכל אוהד.
אלא אם המועדון רוצה שיידעו, ואז דודו מתדרך החוצה. נדירים המקרים שבתקשורת יש משהו שהקבוצה לא רוצה שיידעו. ואם כן, זה נובע רק כשסוכן/שחקן רץ להודיע לתקשורת ומשתמש בה (למשל המקרה של חזיזה שקצב רץ להדליף החוצה, ואז מכבי הוציאה את ההודעה או לחלופין מקרה שסוכן שרוצה כחלק ממשא ומתן מסוים שזה יהיה בחוץ).

אין אינסיידרים אמיתיים בתקשורת הישראלית. הכי קרוב זה רז אמיר ומכבי ת"א. וזה בגלל ענייניים אחרים.

לדוגמא, אני יכול להביא לך גם אמירות הפוכות לגמרי בתקשורות שאומרות שפדראו עשוי להישאר ושבונים עליו. כולם מנחשים כולם מעתיקים מכולם.

@רק מכבי

כל השחקנים שציינת מצאו קבוצה די מיד, אף שחקן לא קיבל שכר מלא על שחרור ( אלא אם כן אני טועה ואשמח לתיקון )
אף קבוצה נורמאלית לא תקח שחקן שלא שיחק כדורגל שנה וחצי, הוא היה יישב ביציע כי יודע שזה יותר משתלם לו מאשר ללכת לאיזו ליגה חובבנית, הוא לא יהיה מוכן להשתחרר גם עבור 70% מהשכר.

ולגבי השלושה בלמים. חייב להגיד שאני באופן אישי מת על המערך הזה, ואוהב לראות קבוצות אירופאיות משחקות כך, אבל הפער בינינו למערך הזה הוא כל כך גדול, הפעם האחרונה שהיה לנו סגל שיכל להתאים למערך הזה, היה עם חלאיילי וקורנו, ששניהם שחקנים מאוד מתאימים למערך התקפית והגנתית.
עם מי תשחק באגפים? בטאיי לא מספיק מגוון התקפית לזה, חלאיילי הקטן מאוד אנמי, וגם בצד שמאל לגבי צונאמי אני בספק בכלל אם עמדת המגן מחמיאה לו אז על אחת כמה וכמה קשר שמאל וחורה יקבל התקף לב שם.
אז כל עוד לא הביאו שחקנים שמתאימים למערך, למה צריך להחזיק כל כך הרבה בלמים?
אני חושב שיש צורך קצת להבהיר איך הדברים עובדים בפועל.
ברגע ששחקן מקבל הודעה לחפש קבוצה ושהוא לא בתוכניות, מתחיל מירוץ כפול. מצד אחד מו"מ מול השחקן על גובה הפיצוי, מנגד השחקן מחפש לעצמו אופציות אחרות.
בד"כ עניין הפיצוי נסגר סופית "גב אל גב" לנקודה שבה השחקן מוצא קבוצה אחרת.
וזאת הנקודה - אתה לא משחרר שחקן משום מקום. זה בד"כ תהליך מדורג שהוא יודע ומכין את עצמו לכך.
ברוב המוחלט של המקרים, זה שחקנים שמחפשים קבוצה הרבה זמן, ויודעים מראש שהם לא בתוכניות.
בפועל, בד"כ השחקן מוצא קבוצה, סוגר מולך את הפיצוי(ברור שגם החוזה שהוא הצליח להוציא בקבוצה אחרת רלוונטי למו"מ הפיצוי). ויכול לחתום בקבוצה שמצא.
ולפעמים לוקח גם כמה ימים בין ההודעה על סיום דרכו של שחקן לבין ההודעה שהוא בקבוצה אחרת, אבל זה ענייניים טכניים כי יכול לקחת זמן עד שהכל נהיה רשמי, אבל בפועל הדברים נסגרים בהתאמה.

ניתן דוגמא להמחשה, מכבי הודיעה על עזיבת נהואל בתאריך 3 באוגוסט. 4 ימים לאחר מכן הוא כבר הוכרז בקבוצה המלזית.
היו סגורים מול נהואל על הפיצוי (שהגובה שלו משהו כמו חצי משכורת של עונה מתוך השתיים שנותרו), והוא חיפש קבוצה שתיקח אותו ותציע לו חוזה לשביעות רצונו. ברגע שזה נסגר, הדברים יוצאים לתקשורת. נהואל מקבל את השחרור, ויכול לחתום רשמית בקבוצה החדשה.

וזה לא שהם "מצאו קבוצה מיד". צריך להבחין בין מועד הפרסום הרשמי על השחרור לבין המועד שבו השחקן קיבל מהמועדון הודעה שהוא לא בתוכניות וצריך למצוא קבוצה. ברוב המקרים מדובר בתהליך שמתחיל הרבה קודם, כשהשחקן וסביבתו יודעים מראש שהם צריכים למצוא יעד חדש ומתחילים לעבוד על זה.
לכן, כשאתה רואה בתקשורת ביום מסוים שהמועדון "נפרד" מהשחקן, וביום הזה או כמה ימים לאחר מכן הוא כבר חותם בקבוצה אחרת, זה לא אומר שהוא ישב בבית וחיפש קבוצה במשך יומיים. בדרך כלל המו"מ כבר התנהל במקביל, והשחרור הרשמי והחתימה בקבוצה החדשה הם פשוט שני השלבים האחרונים של אותו תהליך.

רוצה עוד דוגמאות?

שוראנוב - באותו יום שהודענו על העזיבה שלו, הוא חתם רשמית בגרמניה. קיבל פיצוי בדמות של משכורת של חודשיים(סביב ה-60 אלף יורו).

שימיץ - הוא התעקש על עניין הפיצוי, וזה עיכב גם את ההחתמה שלו באיטליה כי הוא לא שוחרר מכאן. האיטלקים לחצו אותו לסגור את הנושא ולחתום אצלם. וכך הוא התרצה על שלוש משכורות. ההודעה על סיום דרכו יצאה באותו יום של החתימה באבלינו - 14 ביולי.

אנסימבה - מקרה קצת שונה. הוא שוחרר ב-25 ביוני בשנה שעברה. הוא לא רצה להיות פה. הוא רב עם בכר ועם כל הצוות הרפואי סביב הבעיות שהיו לו. הוא חשש מהמצב הביטחוניי. הוא רצה כסף וכרטיס ביד. קיבל פיצוי של 60 אלף יורו.
חיפש קבוצה הרבה זמן, ובסוף רק ב-15 באוקטובר הוא חתם בקבוצה החדשה שלו.

אני אנסה להיכנס כאן בעומק של הדברים בשביל לפרוס תמונה יותר רחבה.
בוא ניקח את הקיץ הזה כדוגמא ונחלק את זה לשניים. אני אתמקד בזרים כי זה רלוונטי בעיקר אליהם.
הסוג הראשון הוא שחקנים שקיבלו הודעה שהם לא בתוכניות של הקבוצה לעונה הנוכחית, אבל הם לא משוחררים לאלתר. שחקנים כמו אגבה, סטיוארט.
קרי, אתם לא תהיו חלק מהקבוצה, אבל אנחנו לא משחררים אתכם. אלו בד"כ שחקנים שמיועדים להשאלה. לרוב הם כן מתאמנים בקבוצה, כן יכולים למשל לטוס למחנה אימונים ולצאת בשלב מסוים לקבוצה אחרת. כך למשל אגבה היה במחנה, וסטיוארט היה אמור להיות אם הוא כשיר (דוגמא נוספת היא שואו שבעונה שעברה היה במחנה ועשה אימונים. ולבסוף הושאל לטורקיה. העונה היה מו"מ ארוך עם הטורקים עוד מסיום העונה שעברה ולכן לא הביאו אותו לארץ בגלל. היה ברור שהוא חוזר לשם).
הסוג השני הוא שחקנים שאומרים להם - אתם לא בתוכניות לעונה הקרובה, ולא בתוכניות בכלל. אנחנו רוצים להתיר את הקשר החוזי.
ולפה נכנסים שחקנים כמו נהואל, סברינה(בקיץ הנוכחי), שימיץ, אנסימבה, שוראנוב וכו'.
אלו שחקנים שגם לרוב לא יצאו איתך בכלל למחנה אימון וכו'.
וכאן כמו שאמרתי, מתחיל המירוץ הכפול.
אגב, כששחקן מקבל את אחת ההודעות הללו. לרוב זה יוצא לתקשורת די מהר. או מטעם השחקן/סוכנו
או שהמועדון מתדרך. ולכן לרוב אתה תקרא את הכותרת: "קבוצה x הודיע לשחקן y שהוא לא בתוכניות והוא רשאי לחפש קבוצה".
ואם אני חוזר לפדראו - הוא לא היה לרגע בסטטוס הזה. הוא לא קיבל הודעה שהוא לא בתוכניות. לא ברמה שרוצים להשאיל אותו, ולא ברמה שרוצים לשחרר אותו.
לכן גם ייצא למחנה, לכן משחק בגביע הטוטו. איך בכר אמר? שחקן סגל לגטימי.
בכר רצה אותו. רצה לראות אותו במחנה ושהוא כשיר. זה הסתדר עם ה-3 בלמים. וזה העניין.

(יש גם מקרים כמו סברינה של העונה שעברה. הוא היה בתוכניות, שיחק התאמן וכו'. הגאונים בראשות פלורס חשבו שהם הולכים לעונה עם גוני נאור באמצע. ואז החליטו בדקה ה-90 ללכת על המהלך של 6 זר ולהביא את קאני לאגף ימין. ומהר תפרו את ההשאלה של סברינה).

ולגבי הטענה ש"קשה" להיפטר ממנו. אמנם הוא לא שיחק הרבה זמן, אבל אם אתה מחפש להיפטר ממנו כזר. אפשר היה להודיע לו מוקדם בחלון, לתת לסוכן שלו לחפש קבוצה. בין אם בהשאלה, ובין אם בהעברה. הקבוצה הייתה לוקחת על עצמה חלק/כל השכר, ואתה היית משלים במידת הצורך.
פדראו עשה שם טוב מאוד בפורטוגל. והיה יכול למצוא קבוצה שם, או לרדת לליגה בינונית יותר (אוסטריה/קפריסין למשל). לקבל מקום משמעותי בדקות, ולקבל שכר דומה/השלמה.
שוב, כל זה לא קרה. כי מכבי חיפה לא רצתה שזה יקרה. כי פדראו היה בתוכניות המקצועיות.
(בעולם שבו יש 8 זרים בארץ, ובאופן כללי הליכה של הרבה ליגות למתווה של יותר זרים, גם שחקנים "חשודים" יכולים להילקח בחשבון. בטח בעולם של מלחמות, קושי להביא זרים, ויתרון לשחקנים שמכירים את המצב מקרוב. מזכיר שלא מעט קבוצות החזירו ליגיונירים שהיו מיובשים/פצועים תקופה ארוכה. זה קורה. גם אנחנו לקחנו ורצינו שחקנים עם בעיות כשירות. וזה קיים גם אצל קבוצות בדרג נמוך יותר).

אם היו אומרים לפדראו בתחילת הקיץ שהוא לא הולך לראות דשא העונה, אז הוא היה מעדיף לחפש קבוצה בהשאלה/העברה, ולא נשאר לשבת ביציע שנה שלמה. אז כן, סביר גם שהיה מוותר על כמה משכורות. רבים עשו את זה לפניו. ויש כאלה שויתרו על יותר כסף ממנו, בשביל לקבל כרטיס שחקן ביד ולהיות אחראים לגורל שלהם (בטח ובטח אם הוא כל כך שונא את המועדון על מה שהוא עשה לו כביכול).
לא זוכר שהיה כאן שחקן זר שאמרו לו אתה הולך ליציע לעונה שלמה, והוא אמר: ''לא מעניין אותי אני נשאר. לא מוותר על שקל. אין דבר כזה''.
הנזק המקצועי והתדמיתי גדול מעוד 2 משכורות לכאן או לכאן. קבוצות גם לא אוהבות שיוצא לשחקן שם כזה של עקשן. זה טיקט רע.

אם פדראו היו יושב ביציע שנה שלמה, כשהוא כשיר ושאין לו פציעות, איזו קבוצה תירק אחרי זה לכיוון שלו?
מילא כשיש את התירוץ של הפציעות. אבל זה? סתם לשבת ביציע? זה דרדור קרירה ברמה הכי גבוהה. ולכן גם אף שחקן לא ייעשה דבר כזה.
העונה הנוכחית היא קריטית בקריירה שלו. האם הוא מצליח להתאושש ולהתקדם, או שהוא ממשיך את הצלילה. הוא לא יהמר כאן.

שוב, אתה מתייחס אליו כלא כשיר. בפועל בסוף שנה שעברה הוא חזר לאימונים ושיחק קצת, בכר אוהב אותו, עשה הכנה עם הקבוצה, שיחק משחקי אימון. היה לו כיווץ, ובגלל שזה פדראו חשבו כבר שהוא סיים את העונה וזו עוד פציעה חמורה. אבל לא. חזר. מתאמן. שיחק בגביע הטוטו. ברור שינהלו לו דקות. ולכן גם לא שיחק את כל המשחק מול ירושלים, וגם לא יפתיע אותי אם לא יעלה בהרכב מול רמת גן.

אם אתה רוצה לחסוך את הכסף שלו, אז תודיע לו מראש, תו לו לחפש קבוצה, ומקסימום תשלים ו/או תפצה.

ויותר מזה, אם אתה כל כך משתוקק לפנות מקום של זר, אז תשאיל אותו ותבקש מהקבוצה הנוספת לשלם חלק מהשכר. העיקר שתקבל מקום של זר.

יש פתרונות גם בלי להקפיא. פשוט לא רצו לעשות את זה.
בשורה התחתונה - אם היו רוצים להיפטר ממנו בשביל זר אחר אפשר היה, ולא בקושי רב לעשות את זה (ולא חסר אפשרויות יצירתיות גם אם השחקן מתנגד. למשל, השאלה וחתימה על חידוש חוזה אם ישחק בסך משחקים מסוים. ככה אתה מפתה אותו ללכת, הוא מבין שהוא מושאל כי לא שיחק הרבה זמן, ואתה מקבל ספוט נוסף של זר).

אני אתן דוגמא הפוכה ממכבי ת"א.
ניקולסקו שעבר צולבת ובכלל פצוע מאוד בשנים האחרונות, מחזיק בחוזה לעוד שנתיים. החוזה על סך של מיליון יורו במצטבר.
הוא עוד לא החלים מהצולבת, ולא ברור מתי יהיה כשיר (מדברים על עוד ארבעה חודשים), ולכן קבוצות לא רוצות להשאיל/לרכוש שחקן במצב הזה, אז מכבי ת"א תקועה איתו.
להקפיא אותו זה אומר לשלם מיליון יורו. אז זה בכלל לא רלוונטי. לכן הם בבעיה רצינית איתו.
בהשוואה לפדראו זה עולם אחר. פדראו כרגע הוא כשיר(חשוד, אבל כשיר). יושב על 320 אלף יורו, בחוזה לעונה הנוכחית בלבד.

לגבי עניין ה-3 בלמים. אתה בוחן את זה בשיטה הקלאסית שקונטה היה החלוץ של זה בשנים האחרונות. עם שחקנים על הקווים. כמו ששיחקנו בליגת האלופות עם בכר.
בפועל, שיטת 3 הבלמים עברה וקיבלה הרבה וריאציות. גווארדיולה, קןמפאני, 3 בלמים גרמני/ספרדי, וכו'.
אנחנו לא באמת משחקים את זה בצורה הקלאסית. כרגע הניסיון הוא לשחק ולעשות דברים שקומפאני עשה עם התאמות מסוימות.
זה לא שבטאיי משחק על כל קו ימין(כמו חזיזה/קורנו בזמנו). משחק שם שחקן קו שהוא דון בכלל, בטאיי כביכול נכנס לאמצע. אבל בפועל הוא גם נמצא לא מעט באגף.
בצד השני המטרה היא כביכול לצוות את גורה וברוניניו בצד שמאל ולייצר שם אגף חזק. ועוד כל מיני התאמות שהם ממש לא 3 בלמים קלאסי.

יש הרבה דרכים לשחק 3 בלמים. אתה משווה את זה לשיטה הקלאסית, וזה לא מה שהם מכוונים אליו. אבל זה נכון שגם את הוריאציה הזאת מבצעים אצלנו לא טוב. דון לא יתאים לצד ימין. גורה לא מחזיק אגף. ברוניניו לא יכול לעזוב את האמצע יותר מידי, ולא תמיד מייצר אגף חזק בשמאל. האמצע לא מספיק חזק. ובעיקר 3 בלמים שלא בטוח שמתאמים אחד לשני ולעצם השיטה בכלל. ככה שגם את הוריאציה המשונה לא מצליחים להוציא לפועל והסגל לא מתאים לה.
כלומר, אני מסכים שגם לסוג השימוש ב-3 בלמים, עדיין אין כאן מספיק שחקנים מתאימים.

חזרה
למעלה