• ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.

על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן

צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!

חלון העברות ינואר 2024 בצל המלחמה

• יוצר הנושא יוצר הנושא DelPiero
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
וואלה אם מוכרים את חלאילי ב8 מיליון יורו המינימום שיכלתם לעשות זה לשים את ה1.7 על מדמון
אני לא מבין את זה

Apoc אמר:
וואלה אם מוכרים את חלאילי ב8 מיליון יורו המינימום שיכלתם לעשות זה לשים את ה1.7 על מדמון
אני לא מבין את זה
אף אחד לא אמר שהוא נמכר ב8 עדיין, ולא צריך להיות שותפים לאינפלציה הזו בכל מחיר.
מבחינתי המודל האידיאלי של מכבי חיפה זה להוציא סכומים גדולים על שחקנים מוכחים ובעלי ניסיון, או על שחקנים "צעירים" אבל עם מיילג' בליגה סטייל אזולאי.
את ההימור על הצעירים לעשות מתוך כישרונות מהנוער שלנו. זה המודל הבריא והנכון
הסיטואציה היחידה שבה צריך להוציא שני מיליון יורו על שחקן בן 18 זה אם באמת ובתמים יש שם משהו חריג ביותר. אני לא חושב שמדמון הוכיח שהוא כזה, יכול להיות שהוא יהיה אבל בעיניי לא ראינו מספיק.

משהו מסריח עם הרוסי
היה אמור לנחות בצהריים והטיסה האחרונה מקפריסין ב12:45

The real Tsepo אמר:
Apoc אמר:
אני לא מבין את זה
מבחינתי המודל האידיאלי של מכבי חיפה זה להוציא סכומים גדולים על שחקנים מוכחים ובעלי ניסיון, או על שחקנים "צעירים" אבל עם מיילג' בליגה סטייל אזולאי.
הסיטואציה היחידה שבה צריך להוציא שני מיליון יורו על שחקן בן 18 זה אם באמת ובתמים יש שם משהו חריג ביותר. אני לא חושב שמדמון הוכיח שהוא כזה, יכול להיות שהוא יהיה אבל בעיניי לא ראינו מספיק.

כשקונים שחקן צעיר בהרבה כסף לרוב זה נפילה
בכללי שחקן צעיר שמשלבים אותו בקבוצה ב90% מהמקרים זה נפילה (עוואד וגוזלן וריאן וכאלה)
גם אם הוא נראה מדהים בהתחלה ויש לו טכניקה מרשימה והכל
ככה זה רכש, אתה לא יכול להסתכל על הנפילות ולהגיד "את זה יותר אני לא עושה".
גם יש עוד אלמנטים כמו עם שועה למשל שהוא כישרון מעל הליגה אבל מבחינה מנטלית היה הכי גרוע שהיה פה אז לפחות חתכו עליו עלויות והביאו באמצעותו את עלי מוחמד.

עדיף תמיד להסתמך על הכשרונות שלך אם יש כאלה, אבל זה לא אומר שצריך לוותר על שחקנים מבחוץ.
הייתי מביא את טוקלומטי בלי לחשוב פעמיים לצורך העניין גם אם זה היה בעלות של 3 מיליון יורו.
בנוגע למדמון לי נראה שהוא שחקן, לא יודע איך לא שמענו עליו עד עכשיו אבל גם עם קאסה זה היה ככה והעיניים שלי לא משקרות לי.
גם שועה היה שחקן ממבט ראשון והוא נכשל אבל שוב זה כבר עוד אלמנטים שתמיד יכולים לבוא בחשבון ולהטות את ההימור לכאן או לכאן (וזה תמיד יהיה הימור, זה מה שצריך להבין בשורה התחתונה).

בכל מקרה מה שהתכוונתי בתגובה הקודמת זה שאם אתה מוכר שחקן ב7-8 מיליון יורו (לדעתי ימכרו ב8 לפי הדיווחים שכל הזמן מעלים את המחיר) בקיץ בוודאות, אז להשכיב 1.7 מיליון יורו על שחקן בתור הימור גם אם זה היה הימור מופרע זה לא כזה נוראי וזה משהו שאפשר לעמוד בו בקלות. אפשר לחשוב שאת ה7-8 של חלאילי יקחו וישימו על שחקן זר שיעלה את המחיר הזה בסכום העברה. לא יעשו את זה. אז תרשו לעצמכם יותר להמר.

שוב, גם אם היינו מציעים 1.7, מכבי ת''א מעלים את זה ל-2, ואם היינו מציעים 2.1, הם היו אומרים 2.5 וכן הלאה. במועדון הבינו לאן זה הולך, ולכן לדעתי לא עלו בסכומים.

דעתי האישית שאם מדברים על סכומים כאלו, בעייני כבר עדיף להוסיף עוד מיליון יורו ולהביא את טוקלומטי. לסגור עם לוזון על 2.7 על חצי מהכרטיס, פלוס בונוסים במקרה של אליפות או בונוסים אחרים.
במצב של טוקלומטי מול הקהל, זה מוריד את הערך שלו גם בחוץ וגם פנימה. קבוצות בחוץ נרתעות כשהן רואות שחקו צעיר מגיע לכאלה סיטואציות, ולא ישימו עליו כסף גדול, מה גם שלא בטוח שהוא יכול להיראות טוב בפ''ת כמו שזה נראה כרגע, ואתה משאיר ללוזון אפשרות לאקזיט בהמשך, אם יראה פה יכולת טובה וירצה להתקדם.
וטוקלומטי הוא הימור הרבה פחות מסוכן ממדמון שמדובר על שחקן שמעולם לא סומן בגילאי נוער, שחקן שגדל בכלל כשחקן כנף, עשה הסבה לחלוץ, ונתן 7 וחצי משחקים טובים, ואי אפשר להגיד שגם שכשהוא לא כבש ראית ניצוץ שלא קיים במקומות אחרים, היו משחקים שהוא היה מאוד אנמי, אבל ייאמר גם לזכותו שזה טבעי בקבוצה כמו חדרה.
טוקלומטי זה ילד שסומן מגיל צעיר, והראה כבר גם ברמת הנבחרת הצעירה שיש לו מה למכור. ומחלקת הנוער של מכבי פ''ת מוכיחה את עצמה בשנים האחרונות.

בסופו של דבר, הכסף הזה של מדמון לא ייחסך. הוא ייצא במקום אחר. אבל צריך לצאת מנקודת הנחה שמועדונים יודעים לזהות מה קורה בעסקאות, והמועדון הבין במקרה הזה שמדמון יילך למכבי ת''א, גם מחדרה שהבינה עד כמה מכבי ת''א תלך רחוק, ולדעתי גם מהסוכנים של מדמון עצמו, שנראה היה שהם מכוונים אותו למכבי ת''א, ואולי מכבי ת''א לחצו גם אותם.
לא ננצח במאבק על כל שחקן, וזה ברור.

Nirgreen אמר:
משהו מסריח עם הרוסי

שמע, אני לא יודע אם זה מידע שאתה מביא מעצמך או שמישהו מזין אותך בשטויות, אבל אתה סתם כותב פה דברים ומלחיץ אנשים.

אתמול כתבת שהוא נוחת אתמול ב20:30, וזה לא היה נכון.
עכשיו אתה כותב שהוא לא נחת, בזמן שהוא בארץ כבר.

בלי פאניקה מיותרת.

רק מכבי אמר:
Nirgreen אמר:
משהו מסריח עם הרוסי

שמע, אני לא יודע אם זה מידע שאתה מביא מעצמך או שמישהו מזין אותך בשטויות, אבל אתה סתם כותב פה דברים ומלחיץ אנשים.

בלי פאניקה מיותרת.

אל תתייחס אליו
מי לוקח אותו ברצינות

רק מכבי אמר:
Nirgreen אמר:
משהו מסריח עם הרוסי

בלי פאניקה מיותרת.
אין לו מושג, אני עדיין לא מבין איך אנשים בפורום (לא אתה ספציפית אבל יש כאלה) שעדיין מאמינים לו ואני בפורום הרבה זמן כדי להבין את זה

Apoc אמר:
The real Tsepo אמר:
Apoc אמר:
אני לא מבין את זה

כשקונים שחקן צעיר בהרבה כסף לרוב זה נפילה
בכללי שחקן צעיר שמשלבים אותו בקבוצה ב90% מהמקרים זה נפילה (עוואד וגוזלן וריאן וכאלה)
גם אם הוא נראה מדהים בהתחלה ויש לו טכניקה מרשימה והכל
ככה זה רכש, אתה לא יכול להסתכל על הנפילות ולהגיד "את זה יותר אני לא עושה".
גם יש עוד אלמנטים כמו עם שועה למשל שהוא כישרון מעל הליגה אבל מבחינה מנטלית היה הכי גרוע שהיה פה אז לפחות חתכו עליו עלויות והביאו באמצעותו את עלי מוחמד.

עדיף תמיד להסתמך על הכשרונות שלך אם יש כאלה, אבל זה לא אומר שצריך לוותר על שחקנים מבחוץ.
הייתי מביא את טוקלומטי בלי לחשוב פעמיים לצורך העניין גם אם זה היה בעלות של 3 מיליון יורו.
בנוגע למדמון לי נראה שהוא שחקן, לא יודע איך לא שמענו עליו עד עכשיו אבל גם עם קאסה זה היה ככה והעיניים שלי לא משקרות לי.
גם שועה היה שחקן ממבט ראשון והוא נכשל אבל שוב זה כבר עוד אלמנטים שתמיד יכולים לבוא בחשבון ולהטות את ההימור לכאן או לכאן (וזה תמיד יהיה הימור, זה מה שצריך להבין בשורה התחתונה).
אני חלילה לא מוותר על כשרונות מבחוץ, אני רק אומר שמבחינתי הסטנדרט להביא שחקן בשני מיליון יורו בגיל 18 צריך להיות יותר גבוה מ10 משחקי בוגרים טובים. זה צריך להיות משהו חריג או מוכח יותר בטווח הרחוק.
גם קאסה לדעתי זו עסקה מנופחת.
אני לא אומר לא להשקיע, אני פשוט חושב שכדי להוציא סכומים כאלה צריך להיות משהו חריג כמו שחקן שתמיד סומן ככוכב, עולה לבוגרים וישר משתלב בקלות, או שחקן שלצורך העניין נותן כבר עונה עונה וחצי מצויינות בבוגרים. הסטנדרט של 10 משחקים, טובים ככל שיהיו הוא נמוך מידי.
אני ממש הייתי מעדיף להביא את אזולאי מנתניה בסכום כזה, זה שחקן שראיתי אותו הרבה, הוא ממשיך להשתפר ממשיך להציג רמה גבוהה והוא גם יחסית צעיר. הוא עומד בסימוני וי בסיסיים.
גם טוקלומטי לצורך העניין, שלדעתי הוא קצת אוברייטד, יש לו קייס יותר טוב. שחקן שמסומן כבר שנים, עוצמות פיזיות ושילוב טוב בבוגרים. אלו אינדיקציות שיותר נכון לשלם עבורן סכומים גדולים כאלה

מה שאני מנסה להגיד וגם היה לי ויכוח על זה עם דוראנט (לגבי התחרות על השחקנים) הוא שלמכבי תל אביב יש יתרון מובנה עלינו של עוד 20 מיליון שקל בתקציב, שזה בערך עוד 20 אחוז. כדי להיות קבוצה טובה יותר מהם אנחנו צריכים להתנהל טוב יותר. אני יכול להבין את ההחלטה לא להביא את מדמון אבל אני באופן אישי חושב שזו טעות מאחר ויהיה לנו קשה להביא חלוץ זר איכותי בקיץ.

טוב לאור ההשמצות נגדי אני לוקח הפסקה מלהביא מידע.

המשך יום טוב

אליאור אמר:
מה שאני מנסה להגיד וגם היה לי ויכוח על זה עם דוראנט (לגבי התחרות על השחקנים) הוא שלמכבי תל אביב יש יתרון מובנה עלינו של עוד 20 מיליון שקל בתקציב, שזה בערך עוד 20 אחוז. כדי להיות קבוצה טובה יותר מהם אנחנו צריכים להתנהל טוב יותר. אני יכול להבין את ההחלטה לא להביא את מדמון אבל אני באופן אישי חושב שזו טעות מאחר ויהיה לנו קשה להביא חלוץ זר איכותי בקיץ.
מסכים לגמרי

רק מכבי אמר:
שוב, גם אם היינו מציעים 1.7, מכבי ת''א מעלים את זה ל-2, ואם היינו מציעים 2.1, הם היו אומרים 2.5 וכן הלאה. במועדון הבינו לאן זה הולך, ולכן לדעתי לא עלו בסכומים.

דעתי האישית שאם מדברים על סכומים כאלו, בעייני כבר עדיף להוסיף עוד מיליון יורו ולהביא את טוקלומטי. לסגור עם לוזון על 2.7 על חצי מהכרטיס, פלוס בונוסים במקרה של אליפות או בונוסים אחרים.
במצב של טוקלומטי מול הקהל, זה מוריד את הערך שלו גם בחוץ וגם פנימה. קבוצות בחוץ נרתעות כשהן רואות שחקו צעיר מגיע לכאלה סיטואציות, ולא ישימו עליו כסף גדול, מה גם שלא בטוח שהוא יכול להיראות טוב בפ''ת כמו שזה נראה כרגע, ואתה משאיר ללוזון אפשרות לאקזיט בהמשך, אם יראה פה יכולת טובה וירצה להתקדם.
וטוקלומטי הוא הימור הרבה פחות מסוכן ממדמון שמדובר על שחקן שמעולם לא סומן בגילאי נוער, שחקן שגדל בכלל כשחקן כנף, עשה הסבה לחלוץ, ונתן 7 וחצי משחקים טובים, ואי אפשר להגיד שגם שכשהוא לא כבש ראית ניצוץ שלא קיים במקומות אחרים, היו משחקים שהוא היה מאוד אנמי, אבל ייאמר גם לזכותו שזה טבעי בקבוצה כמו חדרה.
טוקלומטי זה ילד שסומן מגיל צעיר, והראה כבר גם ברמת הנבחרת הצעירה שיש לו מה למכור. ומחלקת הנוער של מכבי פ''ת מוכיחה את עצמה בשנים האחרונות.

בסופו של דבר, הכסף הזה של מדמון לא ייחסך. הוא ייצא במקום אחר. אבל צריך לצאת מנקודת הנחה שמועדונים יודעים לזהות מה קורה בעסקאות, והמועדון הבין במקרה הזה שמדמון יילך למכבי ת''א, גם מחדרה שהבינה עד כמה מכבי ת''א תלך רחוק, ולדעתי גם מהסוכנים של מדמון עצמו, שנראה היה שהם מכוונים אותו למכבי ת''א, ואולי מכבי ת''א לחצו גם אותם.
2.7 על חצי כרטיס, על שחקן שלא עשה כלום???
טוקלומטי זה ילד שסומן מגיל צעיר כי יש לו יופי של יח"צ בחסות אבי לוזון ומשה פרימו. אפילו לא הצליח לבלוט בטורנירים של נבחרת הנוער.
בינתיים מכבי פתח תקווה וחדרה בערך באותה רמה (לפתח תקווה סגל יותר טוב) ומדמון מצליח להבקיע בזמן שטוקלומטי לא.
אם לא הלכנו על מדמון, אין שום סיבה ללכת על טוקלומטי. הסיבה היחידה שמתקבלת לא ללכת על מדמון היא אם מתכננים ללכת על חלוץ זר ברמה בקיץ ואז באמת אין טעם לשים 2 מיליון יורו על ישראלי שיהיה חלוץ שני.

גם לוגסי סומן ככשרון ורואים מה הוא שווה מאז, זה ששחקן מסומן ככשרון בנוער לא תמיד מעיד על משהו, כמו ששחקן שלא סומן לא מעיד על משהו.
טוקלומטי שחקן של לשים עליו סכום נמוך ולהשאיר להם אחוזים, יותר מזה שילכו לחפש

נחמני חוזר מהשאלה אלינו. ויחפשו לו קבוצה עד סוף החלון. לא יישאר כאן בכל מקרה.

אגב, מציע לשים לב ניואנס בהודעה של מכבי ת''א (''שם את המועדון בקדמת הבמה בשוק ההעברות''). זה בגדול מספר את סיפור ההעברה הזאת.
הם היו שמים עליו גם 2.5 מיליון אם היינו מעלים את המחיר, ואלברמן והמועדון הבינו את זה, ובצדק לא רצה לעשות את הצעד הזה, כי זה יכול לנשוך אותך בתחת בחזרה בעסקה אחרת.

Apoc אמר:
אני לא מבין את זה
מסכים זה מה שגם אני חשבתי, בטח שמדובר לעונה הבאה וכביכול יכלו להשתמש בכסף הזה לעסקה.

רק מכבי אמר:

אני לא מסכים עם הגישה הזאת ועם האמירות האלה.

פורסם שסימנו אותו לראשונה ב25.12 במשחק בין הקבוצות ועוד פורסם שעובדיה נפגש עם חדרה והציע הצעה זהה להצעה שהתקבלה על קאסה.

שים לחדרה הצעה של 1.5 מיליון יורו ב1.1 והוא שחקן של מכבי חיפה.

KevinDurant אמר:
Apoc אמר:
אני לא מבין את זה
מסכים זה מה שגם אני חשבתי, בטח שמדובר לעונה הבאה וכביכול יכלו להשתמש בכסף הזה לעסקה.

רק מכבי אמר:

אני לא מסכים עם הגישה הזאת ועם האמירות האלה.

פורסם שסימנו אותו לראשונה ב25.12 במשחק בין הקבוצות ועוד פורסם שעובדיה נפגש עם חדרה והציע הצעה זהה להצעה שהתקבלה על קאסה.

שים לחדרה הצעה של 1.5 מיליון יורו ב1.1 והוא שחקן של מכבי חיפה.

אתה טועה פה. גם בתפיסה, וגם בעובדות.
חדרה רצתה כמה שיותר כסף בעסקה הזאת. זו הייתה המטרה שלו. ושוב, זה מקרה שונה מאוד מקאסה והפועל ירושלים.
חדרה לא רצו למכור אותו בהתחלה בהזדמנות הזאת בינואר (בהמשך הם השתמשו בזה בתירוץ, אבל המחשבה הראשונית שלהם הייתה לא למכור אותו וזה גם מה שאמרו למועדון שלנו. ''נדבר בקיץ''.).
מדמון נכנס לתקופת כושר פחות טובה, והם לא רצו לקחת סיכון שהוא ייתן המשך חצי עונה פחות טוב, והמחיר יירד, אז הם נתנו איתות שהם כן מוכנים למכור אותו עכשיו.
ופה נכנס התחרות הכלכלית. ומכבי ת''א נכנסה לזה באגרסיביות אדירה. נתנו פה מענקים של מיליון וחצי שקל למדמון, לדוגמא קאסה קיבל ''רק'' מיליון, ואני יודע שהם עבדו קשה מאוד גם עם הסוכנים וגם עם חדרה, בשביל שזה ייסגר איתם. ואני מדגיש שוב את המשפט: ''יעלה כמה שייעלה''. אלו העובדות.

בתפיסה אתה טועה, כי בסוף אתה לא תנצח את כל המלחמות על כל השחקנים. הם מועדון שהוא בטופ בדיוק כמוך, הוא עושה שנים טובות באירופה, והוא משלם קצת יותר ממך.
בגדול, יש הרבה סיבות כן ללכת לשם.
ולכן, אתה לוקח בחשבון שאתה גם תפסיד להם שחקנים. ואתה בוחר את המלחמות שלך גם בתוך הדבר הזה. וניהול נכון זה אומר לדעת שאם אתה מרגיש שהעסקה הזאת ''אבודה'', אז אתה לא נכנס איתם לעימות בשביל ''להעלות את ההצעה'' כי זה יחזור אליך כמו בומרנג. ושוב, כפי שכתבו פה למכבי ת''א יש יתרון מובנה של כיס עמוק יותר. ולכן השיקולים הכלכליים פחות רלוונטים שם.
וכמו שניצחנו במקרים של קאסה, סבע וקינדה, אנחנו יכולים להפסיד כמו ואן אובריים וקניקובסקי ומדמון. ושוב אני אומר, כששחקן תחת חוזה תמיד יהיה להם את היתרון של הכיס העמוק.
בשחקנים חופשיים היתרון המובנה כיום הוא שלנו.

ואם נדבר מקצועית, אני קונה פה בשמחה חוד של חלוץ זר + וייסמן + שוראנוב + דוד. רביעייה שמספיקה לדעתי. כמובן שאתה צריך לפגוע בחלוץ.

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
חזרה
למעלה