• ברוכים הבאים ל"בורד הירוק" פורום אוהדי מכבי חיפה.

על מנת להשתתף בדיונים, יש להשלים הרשמה קצרה לפורום בלחיצה כאן

צוות הבורד מאחל לכם המשך גלישה מהנה!

מחלקת הנוער הירוקה - עונת 2022-23

• יוצר הנושא יוצר הנושא רונן22
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
Apoc אמר:
למה שיבלי עוד בנוער?

יש כמה שחקנים מהשנתון הבוגר (2004) שמסוגלים כבר לשחק בקבוצות בוגרים.
אני מניח שהעיכוב ביציאה שלהם נובע מהרצון שיצברו בינתיים דקות משחק ויצטרפו יחד באופן מסודר לעפולה בקיץ. כלומר, במקום שישאילו אותם באמצע עונה לקבוצות לאומית שונות ויתקשו להשתלב באופן חלק.

מאמין שבקיץ נראה גל מושאלים חדש בעפולה: ליש, פיינגולד, בן שימול, חליאיילי, שיבלי ואולי גם קאחביץ' (לא בטוח כי המחיר גבוה), חרמש (לא בטוח כי הוא לא באנקר בהרכב של הנוער ולעפולה יש את פטשי בעמדה שלו) וגרייס (לא בטוח כי עפולה רכשה שוער בחלון הנוכחי, בעקבות עזיבתו של כיוף).
לאופר, אלימלך וחג'ג' ינסו למצוא מקום בליגת העל, אקווה ואבו-אלשיך יסיימו את החוזים אצלנו, ויצרכו לחשוב האם לתת שנה נוספת בעפולה לאזרואל, ארבל וקטרי או לפזר אותם במקומות אחרים.

Judokan אמר:
Apoc אמר:
למה שיבלי עוד בנוער?

אני דווקא חושב שזה מצוין בשבילו לסיים את העונה בנוער. הוא עשה שדרוג ענק העונה מבחינת צורת המשחק, ולחפש להיות תכליתי וקבוצתי יותר. בתחילת העונה הוא היה דריבליסט לא מתפשר ותמיד חיפש את זה כאופציה ראשונה. עכשיו רואים הרבה יותר קבוצתיות באדיבות העבודה של מסאי דגו איתו.

לצאת עכשיו להשאלה בקלות יכול לדפוק לו את גרף ההתקדמות

מסכים שהוא עשה התקדמות משמעותית העונה. באופן כללי, נראה שדגו עבד עם השחקנים על הסוגיה הזו שהייתה מחלה של הרבה שחקנים בתחילת העונה.

עבודתו תבחן בכמה שחקנים טובים יצאו מהקבוצה שלו. עבודה של מאמן נוער ובעל כל תפקיד בנוער אי אפשר לבחון במספר חודשים.
איתי מרדכי לא חגג אליפויות בנוער?

Liberman אמר:
אתה אשכרה צופה?

יודע שאתה לא ממש מתחבר לנושא הזה וסביר להניח שמרבית השחקנים שאנחנו מדברים עליהם פה בהתלהבות לא ישתלבו בבוגרת, אבל העונה נראה שהשנתון הבוגר איכותי ויש בו שחקנים שצריכים לעשות את קפיצת המדרגה ולהשתלב פה בעתיד.

לצורך ההשוואה, השחקנים שחתומים פה על חוזה בשנתון מעל (2003) הם יפרח, עאמר (מושאל לאשדוד עם אופציית רכישה), אוטאצ'י (חריג גיל שהושאל החלון לבני יהודה), רזון (חריג גיל), ליעד לוי (חריג גיל) ותבור חוטר (רשום כחריג גיל, אבל לא בסגל מתחילת העונה).

lemmacantor אמר:
עבודתו תבחן בכמה שחקנים טובים יצאו מהקבוצה שלו. עבודה של מאמן נוער ובעל כל תפקיד בנוער אי אפשר לבחון במספר חודשים.
איתי מרדכי לא חגג אליפויות בנוער?

העבודה שלו נבחנת לפי הקידום המקצועי של שחקנים בקבוצה. ובזה הוא עושה מצוינת, כי שחקנים השתפרו מאוד בדברים שהיו מחלות רציניות שלהם בתחילת העונה.
שחקנים כמו פיינגולד ודיסטלפלד שיחקו בעמדות חדשות וגיוונו את היכולות שלהם. שחקנים כמו חלאילי ושיבלי פיתחו הרגלים הרבה יותר קבוצתיים.

שיעלו את שיבלי ועוד שחקן (חלאילי?) לבוגרת

Apoc אמר:
שיעלו את שיבלי ועוד שחקן (חלאילי?) לבוגרת

יאללה, ואז בכר ייבש אותם מחוץ לסגל כדי שאביאל זרגרי ועופרי ארד יהיו בסגל.

בחיים לא ראיתי כזו קיצוניות של קיבעון מחשבתי נגד האופציה להשתמש בשחקני נוער.

למה ששחקן צעיר ירצה בנסיבות כאלה להגיע למכבי חיפה, במקום לקבוצות שאצלן אפשר להתקדם לבוגרים ולקבל הזדמנות הוגנת?

אני בכלל לא הייתי רוצה להגיע למחלקות צעירות של מכבי חיפה. לא משנה מי ממאמן את הבוגרים.

מישהו יודע מי משחקני הנוער חתם על חוזה בוגרים מלבד חלאילי (2026) או איך בודקים את זה?

שיבלי, אלימלך ועוד כמה
לא יודע איך בודקים את זה
פשוט תרשום את שם השחקן בגוגל עם המילה חתם

Apoc אמר:
שיבלי, אלימלך ועוד כמה
לא יודע איך בודקים את זה
פשוט תרשום את שם השחקן בגוגל עם המילה חתם

זה לא עבד. שיבלי אכן חתם גם. אלימלך מושאל לעפולה כבר שנה שנייה. תוהה האם החתימו גם את פיינגולד, ליש, בן שימול ועוד שחקנים בולטים מהנוער או מחכים עד שנהיה עם הגב לקיר.

מוזר ששחקנים כמו שיבלי, לייש, פיינגולד בן שימול ואם אני לא טועה גם חלאילי עדיין לא הושאלו לשום קבוצה ותוקעים אותם בנוער.
במיוחד שיבלי ולייש שהם נראים הכי נורמלים, עד שגודל פה דור סביר של שחקנים שרק צריך לטפל בהם נכון נותנים להם להמשיך לשחק בליגה המצחיקה הזאת

lemmacantor אמר:
מה חדש פה? צריך לחלק גביעים בסוף עונה.

מה זה קשור לגביעים עכשיו?
להעביר שחקן באמצע העונה זה סיכון, יש מקרים בודדים כמו חלאילי שבמקרה שלהם זה מאוד מוצדק פשוט כי הוא כבר לא מתקדם ברמה הליגה לנוער. למרבית השחקנים האחרים שלנו עוד זמן תחת מסאי דגו יעשה להם רק טוב, מקדם את השחקנים שם העונה יפה מאוד.

לייש למשל, ממש לא מוכן בעיניי למעבר ללאומית באמצע העונה.

לפעמים משאירים שחקנים בנוער מסיבות שקשורות לאישיות שלהם ויכול להיות שחלקם צריכים עוד חצי עונה בחממה ולשלוח אותם בגיל 17 לליגה לאומית ירסק אותם(כדי להצליח בכדורגל מקצועני צריך שילוב של יכולת כדורגלנית+אישיות חזקה+מזל).

אז הכדורגל שלנו ימשיך להיות מפגר ונמשיך לרדוף אחרי כנעאן.

5-0 לנוער על רעננה דקה 82

ממה שקראתי בוואן חלאיילי ושיבלי מככבים

חלאיילי שחקן נהדר, נקווה שידעו לטפל בו, כל פעם שאני רואה אותו אני מתרשם מחדש

חזרה
למעלה