מכבי קינדה חיפה - נושא רשמי לעונת 2026/2027

• יוצר הנושא יוצר הנושא רק מכבי
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
אם הוא נפצע, אז למה שיהיה מאוכזב ממעמדו בשלב מוקדם של העונה ויבקש לעבור ליריבה? למה שבתקשורת ובקהל יבקרו את המועדון על זה שלא נותנים לו דקות?

אני לא טוען שבהכרח הוא לא נפצע והמועדון משקר. אני טוען שבין אם הוא היה פצוע ובין אם לא, המועדון שילב אותו מול מכבי ת״א וישלב אותו היום גם בגלל לחצים חיצוניים. קשה להתעלם מהצמידות בין הדקות שקיבל וכנראה יקבל היום לשריקות הבוז לקאני.
אני כן טוען שהוא "נפצע". גם אצל הסרדינים לפני שעבר אלינו. זה הסוג של הבן אדם.

מוזמנים להתרשם מהטיימליין של החודש האחרון:

22/8 - ספורט 5: "גיא מלמד נותר מחוץ לסגל לאחר ששב לאימונים מלאים רק ביומיים האחרונים".
22/8 - מחזור 1: לא כשיר.

25/8 - ספורט 5: "מכבי חיפה נערכת למשחק בשני נגד מכבי תל אביב... כאשר גיא מלמד השלים אימונים מלאים וצפוי להיכלל בסגל למשחק הקרוב".
26/8 - ספורט 1: "מכבי תל אביב עוקבת אחר גיא מלמד, שאינו זוכה לקרדיט משמעותי בשורות הירוקים".
27/8 - ישראל היום: "ברק בכר העיר, גיא מלמד לא יישם... בכרמל מספרים על 'הרבה מאד אסיפות' שבהן ברק ביקש דברים ספציפיים מהחלוצים שלו, מבחינתו משחק הלחץ מתחיל מהם"
28/8 - ספורט 5: "במהלך הבוקר קיבלו הירוקים בשורה מאכזבת מכיוונו של גיא מלמד, שסבל מכאבים בשריר התאומים ולא השתתף באימון. הוא נמצא בספק גדול למכבי תל אביב."
31/8 - מחזור 2: לא כשיר.

2/9 - ספורט 5: "גיא מלמד ידרוש ממכבי חיפה לעזוב מיידית למכבי ת"א"
5/9 - מחזור 3: קאני עולה בחילוף, הקהל שורק בוז ומעודד את מלמד שעולה ל-6 דקות בפעימה האחרונה.

7/9 - וואלה ספורט: "החלוץ יעבור בדיקת אולטראסאונד לאחר ששוב לא התאמן בעקבות הפציעה הטורדנית בשריר התאומים, על רקע ההתעניינות מצד הצהובים... בשלב זה הוא לא מתאמן ולא ברור מתי יוכל לחזור לאימונים"
9/9 - ONE: "בדיקת האולטראסאונד שעבר החלוץ הראתה כי החלים מהפציעה ממנה סבל, אך עדיין נותרה בצדקת באזור השריר. בשל החשש מפציעה חוזרת, ישוב לאימונים חלקיים".
14/9 - מחזור 4: לא כשיר. הקהל שורק בוז כשקאני עולה בחילוף.

16/9 - סגירת חלון ההעברות.
19/9 - מחזור 5: מדווח שקאני סובל מכאבים בברך ומלמד חוזר לספסל.

כרגע נראה שמה שהכי חסר בסגל זה
קשר אחורי
בלם
קיצוני שמאלי
מגן ימני מחליף

קורנו יחזור בהמשך העונה ופיינגזיכט שיחזור לעונה הבאה ולכן אין צורך בחלונות הבאים במגן שמאלי.

השאלה היא אם יש שחקנים ישראלים שיכולים לסגור לנו את אחת מעמדות הבלם, הקשר האחורי או הקיצוני השמאלי. אני לא חושב.

כרגע נראה שמה שהכי חסר בסגל זה
קשר אחורי
בלם
קיצוני שמאלי
מגן ימני מחליף

קורנו יחזור בהמשך העונה ופיינגזיכט שיחזור לעונה הבאה ולכן אין צורך בחלונות הבאים במגן שמאלי.

השאלה היא אם יש שחקנים ישראלים שיכולים לסגור לנו את אחת מעמדות הבלם, הקשר האחורי או הקיצוני השמאלי. אני לא חושב.
ניקיטה סטויאנוב בלם עם פוטנציאל לרמות הכי גבוהות אבל לא יודע כמה ריאלי. כיום בדינאמו ברומניה.
מבחינת קשר אחורי - נטע לביא כמובן. גם אבופאני אמנם לא העמדה הכי טובה שלו אבל עדיין. שוב, לא יודע כמה יהיה ריאלי אבל אי אפשר לדעת בשלב הזה.
קיצוני שמאלי בהחלט אין אחד כזה. שם צריך זר.

ניקיטה סטויאנוב בלם עם פוטנציאל לרמות הכי גבוהות אבל לא יודע כמה ריאלי. כיום בדינאמו ברומניה.
מבחינת קשר אחורי - נטע לביא כמובן. גם אבופאני אמנם לא העמדה הכי טובה שלו אבל עדיין. שוב, לא יודע כמה יהיה ריאלי אבל אי אפשר לדעת בשלב הזה.
קיצוני שמאלי בהחלט אין אחד כזה. שם צריך זר.
זהו קשה לי שסטויאנוב ריאלי.
נטע לביא אני גם לא חושב שריאלי, ובאופן כללי אני חושב שצריך מישהו יותר אתלטי ממנו.

צריך אולי לקחת מישהו עם פוטנציאל מהליגה אם יש כזה, ולקדם אותו.

סטויאנוב לא ריאלי, גם העמלק ניסו להחזיר אותו הקיץ לדעתי וקיבלו דחייה.

נטע מסיים את החוזה שלו ביפן בקיץ הקרוב, זה מרגיש כאילו כל שנה אומרים השנה אבל אני לא אתפלא אם השנה הוא יחליט לחזור.

לגבי עמדות של מגנים מחליפים שדובר עליהם פה, זה דברים שאפשר לסגור מתוך הליגה ע''י עבודה טובה של מנהל מקצועי וזיהוי שחקנים שמסיימים חוזה וכו'

נטע מסיים את החוזה שלו ביפן בקיץ הקרוב, זה מרגיש כאילו כל שנה אומרים השנה אבל אני לא אתפלא אם השנה הוא יחליט לחזור.

לגבי עמדות של מגנים מחליפים שדובר עליהם פה, זה דברים שאפשר לסגור מתוך הליגה ע''י עבודה טובה של מנהל מקצועי וזיהוי שחקנים שמסיימים חוזה וכו'
אתה חושב שנטע לביא בגיל 31 זה השחקן שאנחנו צריכים? אני חושב שצריך מישהו יותר אתלטי שגם מחלץ כדורים בחצי שלנו.

מניח שלא הביאו את ג׳אבר בגלל הדרישות של נתניה, אבל הוא בשנת חוזה. בינואר יהיה הרבה יותר קל לסגור אותו פה.

אם יגיע, איאד יוכל לעבור להיות קיצוני שמאלי כי יהיה לנו מגן ימני מחליף ובהתאם, אפשר יהיה גם להיפרד מדון שהתרומה העיקרית שלו היא הגנה באגף.

בשמאל העניין הוא לא מגן מחליף, אלא פותח, ולא הביאו כזה מתוך מחשבה שקורנו יחזור. אני משער שעד ינואר יבינו מה מצבו ויבחנו שוב את אופציית המגן הזר (על חשבון דון). על הספסל ימשיכו עם סייף וצונאמי.

לגבי נטע, אי אפשר לחכות לקיץ כדי לגלות אם הוא מוכן לחזור. זה רחוק מדי.

נטע לביא ואליאל פרץ בערך באותו גיל, פשוט פרץ ״פרץ״ קצת יותר מאוחר ונטע ״נטע״ יתד בהרכב בגיל צעיר ( אסף אשתר היה גאה בי על זה )

אני לא רואה ליגה יפנית ( יש גבול ) אבל נטע שלפני יפן היה דומיננטי באמצע ולגמרי היום מה שחסר לנו, גיל 31 זה לא גיל בעייתי לקשר אחורי השאלה אם הוא עדיין בסטייט אוף מיינד של כדורגל או יותר במינד של ערבי סאקה וסושי עם המשפחה

אם לא רלוונטי השוק הישראלי אז אכן עדיף זר ולשלב גם את איתי אהוד האהוד פה בפורום ( בהתאם לאיך תראה עונת ההשאלה שלו )

אתה חושב שנטע לביא בגיל 31 זה השחקן שאנחנו צריכים? אני חושב שצריך מישהו יותר אתלטי שגם מחלץ כדורים בחצי שלנו.
נטע יודע לעשות הכל, השאלה מה המצב הפיזי והמנטלי שלו אם וכאשר יחזור (הוא דיבר המון על הנושא המנטלי ושהיה לו פה קשה מאוד עם כל הלחץ והציפיות והדרישות, לא סתם הוא נשאר בליגה ביפן "ונהנה").

אני חושב שאנחנו קודם כל צריכים לעמוד יותר טוב ומסודר כקבוצה משחקן כזה או אחר שישפיע על המשחק ההגנתי שלנו.
מניח שלא הביאו את ג׳אבר בגלל הדרישות של נתניה, אבל הוא בשנת חוזה. בינואר יהיה הרבה יותר קל לסגור אותו פה.

אם יגיע, איאד יוכל לעבור להיות קיצוני שמאלי כי יהיה לנו מגן ימני מחליף ובהתאם, אפשר יהיה גם להיפרד מדון שהתרומה העיקרית שלו היא הגנה באגף.

בשמאל העניין הוא לא מגן מחליף, אלא פותח, ולא הביאו כזה מתוך מחשבה שקורנו יחזור. אני משער שעד ינואר יבינו מה מצבו ויבחנו שוב את אופציית המגן הזר (על חשבון דון). על הספסל ימשיכו עם סייף וצונאמי.

לגבי נטע, אי אפשר לחכות לקיץ כדי לגלות אם הוא מוכן לחזור. זה רחוק מדי.
לג'אבר יש אופציה לעונה נוספת בחוזה, צריך לראות מה יהיה שם.

אני לא חושב שחלאיילי מספיק טוב כרגע להיות רוטציה ראשונה בכנף בקבוצה עם שאיפות אבל כן חלק מהסגל, בטח שהוא סוגר הרבה עמדות.

באופן כללי גם כתבתי את זה קודם, יש תמיד לא מעט שחקנים מקבוצות תחתית-אמצע טבלה בליגה שמסיימים חוזה ואפשר "לתפוס" אותם בזמן ולהביא אותם בחינם כשעושים מהלך נכון ולא ללכת "ולהיסחט" על מגן מחליף מנתניה או קבוצה כזו או אחרת בחצי מיליון יורו.

סתם דוגמה, שחקנים ישראלים שמסיימים חוזה העונה: עומר כץ, עידו שרון, אליאל פרץ, זערורה, דין דוד, ספורי, עידו כהן, נועם מלמוד, ירדן כהן, פרדה, דיבה, שי בן דוד שירצקי.

אלה "המוכרים". עכשיו אני לא אומר שכולם טובים וצריך להביא את כולם, אבל אפשר לנסות לסמן שחקנים כאלה ואחרים בעמדות בעייתיות אצלנו ולנסות לשפר אותם. למשל, הייתי מסמן כבר מעכשיו שוערים שאמורים להיות חופשיים בעונה בעונה הבאה כמו עומר כץ ועידו שרון.

נטע יודע לעשות הכל, השאלה מה המצב הפיזי והמנטלי שלו אם וכאשר יחזור (הוא דיבר המון על הנושא המנטלי ושהיה לו פה קשה מאוד עם כל הלחץ והציפיות והדרישות, לא סתם הוא נשאר בליגה ביפן "ונהנה").

אני חושב שאנחנו קודם כל צריכים לעמוד יותר טוב ומסודר כקבוצה משחקן כזה או אחר שישפיע על המשחק ההגנתי שלנו.

לג'אבר יש אופציה לעונה נוספת בחוזה, צריך לראות מה יהיה שם.

אני לא חושב שחלאיילי מספיק טוב כרגע להיות רוטציה ראשונה בכנף בקבוצה עם שאיפות אבל כן חלק מהסגל, בטח שהוא סוגר הרבה עמדות.

באופן כללי גם כתבתי את זה קודם, יש תמיד לא מעט שחקנים מקבוצות תחתית-אמצע טבלה בליגה שמסיימים חוזה ואפשר "לתפוס" אותם בזמן ולהביא אותם בחינם כשעושים מהלך נכון ולא ללכת "ולהיסחט" על מגן מחליף מנתניה או קבוצה כזו או אחרת בחצי מיליון יורו.

סתם דוגמה, שחקנים ישראלים שמסיימים חוזה העונה: עומר כץ, עידו שרון, אליאל פרץ, זערורה, דין דוד, ספורי, עידו כהן, נועם מלמוד, ירדן כהן, פרדה, דיבה, שי בן דוד שירצקי.

אלה "המוכרים". עכשיו אני לא אומר שכולם טובים וצריך להביא את כולם, אבל אפשר לנסות לסמן שחקנים כאלה ואחרים בעמדות בעייתיות אצלנו ולנסות לשפר אותם. למשל, הייתי מסמן כבר מעכשיו שוערים שאמורים להיות חופשיים בעונה בעונה הבאה כמו עומר כץ ועידו שרון.
חידוד חשוב לגבי ג׳אבר. לא ידעתי.

לגבי איאד, כתבתי בנושא שלו. לדעתי, הוא לא בשל כרגע לאף עמדה. אני כן חושב שעדיף שיהיה קיצוני מאשר שיהיה מגן.

יש עוד 2 מחזורים שאפשר גם בהם לגרד
אחוזי הצלחה במאבקים על הכדור:

איתן אזולאי:

עונת 2024/25 - 48%
עונת 2025/26 - 44%
בפתיחת העונה הנוכחית - 41%

אגב, בהשוואה לירין לוי:
עונת 24/25 - 48%
עונת 25/26 - 52%
פתיחת העונה הנוכחית - 57%

שחקן אמצע חייב, חייב להיות באיזורים של 50% ומעלה.

אזולאי לא מספיק אינטנסיבי באמצע.
השילוב שלו עם ירין לוי כמו שראינו העונה עד כה לא מספיק טוב, וגם בעונה שעברה השילוב עם מוחמד לא הבריק.

אם רוצים לייצר אמצע יותר משמעותי, האמצע חייב להיות מוחמד ולוי.
ממשיך לעקוב:
אזולאי ממשיך עם הצלילה.
אתמול מול טבריה, אזולאי ניצח 2 מאבקים בלבד מתוך 12 ניסיונות (אבל היי, הוא הצליח בסוף לחלץ כדור בצורה טובה ועשה תנועה עם היד אז בואו נתלהב).
כרגע הוא עומד על -33% בלבד הצלחה במאבקים על הכדור.
תמשיכו להגיד הוראות של ברק בכר וכו'.
נכון, ההוראות של בכר גורמות לאזולאי לנצח כל כך מעט מאבקים.

האמצע שלנו לא קיים. פשוט לא קיים.
מתי נזכה לראות את לוי ומוחמד?
ואם אתה כל כך מתעקש על אזולאי, אז תשחק עם 3 באמצע(אבל זה יחייב לשנות מערך כי ברוניניו לא יחזיק קו. הוא לא גורה ולא דון).

היי הנה סטטיסטיקה שבחרתי בקפידה כדי להצדיק את הטיעון שלי שאין לו אחיזה במציאות, בואו נתלהב.

וכן אזולאי מבחינתי הכי טוב על המגרש אצלנו, כי יש לי עיניים.

זמן טוב לסכם את שערי הליגה עד כה....

מחזור 1 - ר"ג:
1. אזולאי (הרמת קרן) -> נגיחה של שחקן יריב -> ברוניניו (בעיטה מחוץ לרחבה)
2. לונוויק (כדור ארוך) -> סייף (מסירה בנגיחה) -> אזולאי (יציאה להתקפת המעבר ומסירה) -> קאני (ריצה עם הכדור ומסירה) -> ברוניניו (בעיטה מתוך הרחבה)

מחזור 2 - מכבי ת"א:
1. ברוניניו (בעיטה ממצב נייח) -> יד של שחקן יריב -> אזולאי (פנדל)

מחזור 3 - הפועל פ"ת:
1. צונאמי (מסירה) -> ברוניניו (דריבל והרמה) -> נובא (נגיחה מתוך הרחבה)
2. ברוניניו (מסירה) -> קאני (מסירה חזרה) -> ברוניניו (בעיטה מחוץ לרחבה)

מחזור 4 - ק"ש:
1. ברזאו (מסירה) -> אזולאי (בעיטה מחוץ לרחבה)
2. לונוויק (מסירה) -> ברזאו (דריבל ובעיטה מתוך הרחבה)
3. ברוניניו (הרמת קרן) -> לונוויק (מסירה בנגיחה) -> שטייפמן (בעיטה מתוך הרחבה)
4. ירין (דריבל ובעיטה) -> הרחקה רעה של שחקן יריב -> צונאמי (בעיטה מתוך הרחבה)

מחזור 5 - טבריה:
1. ברזאו (דריבל ומסירה) -> חורה (מסירה חזרה) -> ברזאו (מסירה) -> נובא (בעיטה מתוך הרחבה)
2. חורה (חטיפה) -> פאול של שחקן יריב ברחבה על נובא -> חורה (פנדל)
3. ברוניניו (חטיפה ומסירה) -> נובא (בעיטה מתוך לרחבה)

חזרה
למעלה